امروزه انواع مختلفی از آنتن نظیر آنتن هوایی، رومیزی و برقی در بازار وجود دارد و به دلیل اهمیت آن ها براتی تماشای شبکه های تلویزیونی و کانال های دیجیتال همواره در حال توسعه می باشند. آنتن های رومیزی جزو جدیدترین آنتن های عرضه شده به بازار هستند که به دلیل سهولت در استفاده توانسته اند نظر مشتریان بسیار زیادی را به خود جلب نمایند.
از آنجایی که برای تنظیم این آنتن ها نیازی نیست که به بیرون از منزل و پشت بام مراجعه شود و در شرایط نامناسب با آب و هوایی نظیر بارش برف و باران و وزش باد به راحتی می توانید اقدام به تنظیم تصویر تلویزیون در محیط داخل خانه با استفاده از این آنتن ها نماید، در نتیجه محبوبیت این آنتن ها در بین مشتریان روز به روز بیشتر می شود.
تکنوسان مگ در این مقاله قصد ارائه راهنمای خرید آنتن رومیزی و معرفی انواع آنتن رومیزی به کاربران را دارد. در نتیجه اگر قصد خرید آنتن رومیزی دارید و می خواهید با این آنتن ها بیشتر آشنا شوید و آن ها را بهتر بشناسید پیشنهاد میکنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب
آنتن رومیزی چیست؟
آنتن رومیزی همانطور که از نامش پیداست یک آنتن تلویزیون کوچک و جمع و جور می باشد که معمولا بر روی میز تلویزیون قرار میگیرد و با استفاده از آن می توانید اقدام به تنظیم شبکه های تلویزیونی خود کنید. نکته مهمی که در خصوص این آنتن ها وجود دارد این است که معمولا از آن ها در ساختمان های بلند و یا طبقات بالای آپارتمان ها و برج ها استفاده می شود. به دلیل اینکه این آنتن ها در فضای نزدیک به تلویزیون نصب می گردند، امکان تنظیم آن ها به راحتی میسر می باشد. از آنتن رومیزی معمولاً در مواقعی که سیگنال های تلویزیونی به خوبی دریافت نمی شوند استفاده می شود.
برای نصب این آنتنها بهتر است فضایی نزدیک به تلویزیون را انتخاب نمایید تا در مواقع لزوم بتوانید اقدام به تنظیم مجدد شبکه ها با استفاده از این آنتن نمایید. یکی از مزایای مهم آنتن های رومیزی این است که با خرید آن ها دیگر نیازی نیست که یک سیم کشی طولانی تا پشت بام داشته باشید و این موضوع می تواند سهولت نصب و استفاده در این آنتن ها را یادآور شود.
مزایای آنتن رومیزی
برخی از آنتن های رومیزی عرضه شده به بازار از قابلیت رفع نویز تصاویر نیز برخوردار بوده و تصاویری که با آن ها پخش می شود از کیفیت و وضوح بالایی برخوردار می باشد. به دلیل اینکه آنتن های رومیزی در فضای داخلی منازل استفاده می شوند سعی شده تا طراحی بدنه آن ها به شکلی زیبا و مدرن باشد تا مناسب قرار گرفتن در فضای دکوراسیون داخلی منزل باشد. در این بخش از مقاله قصد داریم تا به برخی از مزایای مهم آنتن های رومیزی اشاره نماییم:
قابلیت نصب آسان
نصب آنتن های رومیزی نسبت به آنتن های ثابت و هوایی به مراتب آسان تر و راحت تر می باشد و از آنجایی که میزان مصرف سیم در نصب این آنتن ها کمتر است، استفاده از آن ها برای کاربران می تواند مزایای اقتصادی نیز به دنبال داشته باشد.
قیمت مناسب
قیمتی که برای عرضه آنتن های رومیزی در نظر گرفته شده نسبت به آنتن های ثابت به مراتب کمتر می باشد و کاربران برای خرید این آنتن ها می بایست مبلغ کمتری هزینه نمایند.
قابلیت تنظیم آسان
آنتن های رومیزی به دلیل آنکه در داخل منزل هستند و به راحتی قابل دسترس می باشند، برای تنظیم مجددشان نیازی نیست که به پشت بام بروید. علاوه بر این آنتن هوایی و آنتن های ثابت در شرایط جوی مختلف نظیر بارش باران و برف در اغلب مواقع دچار اختلال می شوند و نیاز به تنظیم مجدد خواهند داشت.
اما به دلیل اینکه آنتن های رومیزی در فضای داخلی منزل قرار دارند شرایط جوی تاثیری در عملکرد آن ها نمی گذارد و تصاویری که با استفاده از این آنتن ها پخش می شوند از وضوح بسیار بالایی برخوردار خواهند بود. بنابراین کاربرانی که از آنتن های رومیزی استفاده می کنند اسودگی بیشتری در استفاده از این انتن ها خواهند داشت.
راهنمای خرید آنتن رومیزی
اگر قصد خرید یک آنتن رومیزی خوب و با کیفیت را دارید بهتر است در حین خرید به یک سری نکات مهم دقت کنید تا بتوانید یک آنتن خوب و باکیفیت را خریداری نمایید. در ادامه به برخی از این نکات مهم اشاره خواهیم نمود:
توجه به برند تولید کننده
برند های مختلفی در داخل و خارج از کشور به کار تولید آنتن رومیزی مشغول هستند و این محصول را با درجات کیفی مختلفی به بازار عرضه کردهاند. پیشنهاد ما به شما این است که خرید خود را از برند های معتبر و مشهور انجام دهید تا خیالتان از بابت کیفیت آنتنی که خریداری می نمایید راحت باشد.
چرا که برندهای متفرقه ممکن است برای تولید این آنتن ها استانداردهای لازم را رعایت نکنند و با استفاده از مواد اولیه بی کیفیت آنتن های خود را با قیمت کمتری به بازار عرضه نمایند. بنابراین با خرید از برندهای معروف تولید کننده آنتن رومیزی می توانید این اطمینان را به خود بدهید که آنتن شما برای مدت زمان طولانی می تواند با کیفیت مناسبی به عملکرد خود ادامه دهد.
توجه به جنس قطعات آنتن
همانطور که پیشتر نیز اشاره کردیم برندهای مختلف برای تولید آنتن های خود از مواد اولیه با درجات کیفی مختلفی استفاده می نمایند. بنابراین حتما دقت کنید که جنس قطعات به کار گرفته شده برای تولید آنتن شما خوب و باکیفیت باشد تا آنتن شما بتواند برای یک تایم طولانی اقدام به خدمات دهی برای شما نماید.
امکان دریافت سیگنال های ضعیف
یک آنتن رومیزی خوب و با کیفیت می بایست از قدرت خوب و کافی جهت دریافت سیگنال های ضعیف برخوردار باشد.
قابلیت حذف نویز
برخی از آنتن های رومیزی موجود در بازار از قابلیت حذف نویز محیط برخوردار می باشند و تصاویری که با استفاده از آن ها پخش می شود از وضوح بسیار بالایی برخوردار هستند.
پشتیبانی از فرمت رزولوشن های بالا
آنتن های رومیزی که امکان پشتیبانی از فرمت رزولوشن های بالا را دارند برای خرید گزینه مناسب تری می باشند.
معرفی انواع آنتن رومیزی
آنتن های رومیزی در دو نوع مختلف به بازار عرضه شده اند که هر یک از این مدل ها از مشخصات و قیمت متفاوتی برخوردار می باشند. در ادامه به معرفی انواع آنتن رومیزی خواهیم پرداخت:
آنتن رومیزی بدون تقویت کننده
آنتن رومیزی بدون تقویت کننده را می توان یکی از بهترین آنتن های رومیزی موجود در بازار معرفی نمود که از قیمت بسیار خوب و مقرون به صرفه ای برخوردار می باشد و افرادی که از بودجه محدودی برخوردار هستند می توانند اقدام به خرید این دسته از آنتن ها نمایند. از دیگر نکات مهمی که در خصوص این دسته از آنتن ها می توانیم به آن اشاره نماییم این است که سیگنال آنتن های فوق بسیار خوب و قوی می باشد و ایمنی آن ها در برابر نویز نیز خوب و مناسب است.
اما متاسفانه این آنتن ها از دامنه سیگنال بزرگی برخوردار نیستند. آنتن های رومیزی بدون تقویت کننده از ساختار ساده ای برخوردار هستند و معمولاً در مواقعی که فاصله فرستنده با شما کم می باشد گزینه مناسبی خواهند بود. دقت کنید که در صورت زیاد بودن متراژ محیط بهتر است برای استفاده از این آنتن ها از کابلی قوی استفاده کنید تا تضعیف سیگنال کمتر به وقوع بپیوندد.
آنتن رومیزی با تقویت کننده
این دسته از آنتن های رومیزی مجهز به تقویت کننده های ترانزیستوری سیگنال هستند که می توانند سیگنال دریافتی را تقویت نمایند و توسط کابل به سوی گیرنده هدایت کنند. قیمتی که برای عرضه آنتن های با تقویت کننده در نظر گرفته شده است نسبت به آنتن های بدون تقویت کننده به مراتب بیشتر می باشد. چرا که این دسته از آنتن ها از مدارات پیچیده تر و بزرگ تری برخوردار هستند.
از جمله موارد کاربرد آنتن رومیزی با تقویت کننده می توانیم به استفاده از آن ها در مکان هایی که آنتن های معمولی خوب جواب نمی دهند اشاره نماییم. برای استفاده از آنتن های با تقویت کننده می توانید از کابل های ارزان قیمت نیز استفاده کنید، این امر در صورتی است که برای آنتن های بدون تقویت کننده استفاده از کابل مرغوب پیشنهاد می شود. آنتن های با تقویت کننده به تناسب مکان قرار گرفتن به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
آنتن Outdoor
آنتن Outdoor در پشت بام خانه ها نصب می شود و به دو مدل موتور چرخان و بدون موتور چرخان تقسیم بندی می گردد. این دسته از آنتن ها در درون خانه و در نزدیکی گیرنده نصب می گردند که به آنها آنتن دیجیتال رومیزی تلویزیون هم می گویند.
آنتن Indoor
از آنجایی که محل قرار گرفتن آنتن های فوق به نسبت آنتن های نصب شده در پشت بام امکان دریافت سیگنال ضعیف تر می باشد، طراحی مدار آن ها نسبت به نوع Outdoor پیشرفته تر انجام شده است و بر روی این آنتن ها از ترانزیستور های با کیفیت فوق العاده بالا و مدارات مجتمع، فیلتر های خاص و نویز کم بهره گرفته شده است.
جمع بندی
در این مقاله به معرفی جامع و کامل آنتن های رومیزی پرداختیم و با بررسی مزایای این آنتن ها سعی کردیم تا کاربران را بیشتر با این محصول پر کاربرد آشنا نماییم. در ادامه با ارائه یک راهنمای خرید سعی کردیم تا به کاربران کمک کنیم تا بتوانند یک آنتن رومیزی خوب و باکیفیت را برای مشاهده برنامه های تلویزیون مختلف خریداری نمایند. سپس به معرفی انواع مختلف آنتن رومیزی پرداختیم و خصوصیات و ویژگی های آن ها را به صورت کامل برای کاربران عنوان کردیم.
وجود برندهای مختلف عرضه کننده آنتن رومیزی ممکن است پروسه انتخاب آنتن رومیزی را برای کاربران کمی سخت کند. شما خرید کدام یک از برندهای عرضه کننده آنتن رومیزی را به کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران در یافتن یک برند خوب عرضه کننده آنتن رومیزی یاری رسانید.