کامپیوتر و لپ تاپ

دلایل داغ شدن لپ تاپ چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

لپ تاپ ها دنیایی از امکانات را در اختیار ما قرار می دهند و امروزه بسیاری از فعالیت های کاربران از جمله فعالیت های گیمینگ، درسی، اداری و … به کمک آن ها انجام می شود. اما از زمان به وجود آمدن اولین چیپست تا کنون، مشکل تولید گرما و حرارت همچنان گریبان گیر تولید کنندگان بوده است. تولید حرارت پردازنده و کارت گرافیک، اصلی ترین علت داغ شدن لپ تاپ محسوب می شود و اگر زمان زیادی با لپ تاپ کار می کنید، قطعا با آن مواجه شده اید. گرم شدن لپ تاپ در طولانی مدت می تواند کارایی سیستم و توان پردازشی لپ تاپ را کاهش دهد و در شرایط بحرانی، موجب ریبوت شدن آن در هنگام کار شود. اما دلایل داغ شدن لپ تاپ چیست و چگونه می شود از داغ شدن لپ تاپ جلوگیری کرد؟ با تکنوسان مگ همراه باشید تا پاسخ این 2 سوال را با همدیگر بررسی کنیم.

دلیل داغ شدن لپ تاپ و خاموش شدن / علل اصلی داغ شدن لپ تاپ

علت داغ شدن لپ تاپ و رفع مشکل داغ شدن آن

پیش تر در مقاله دلایل داغ شدن گوشی بررسی کردیم که چگونه می شود از داغ شدن گوشی جلوگیری کرد، اما گرم شدن لپ تاپ یک مقوله پیچیده تر است و می تواند دلایل زیادی داشته باشد. به طور کلی گرم شدن لپ تاپ کاملا طبیعی است و از پایین رده های ارزان گرفته تا لپ تاپ های گیمینگ، در استفاده های سنگین اندکی داغ می شوند. اما اگر این مشکل ادامه دار بوده و در استفاده های سبک هم شاهد افزایش دمای لپ تاپ هستید، بهتر است به فکر رفع این مشکل باشید. در ادامه مهم ترین دلایل داغ شدن لپ تاپ را به همراه راه حل در اختیارتان قرار می دهیم تا بتوانید کاربری بهتری را  تجربه کنید.

جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ هنگام بازی / داغ شدن لپ تاپ در ویندوز 10

مشکلات فن و سیستم تهویه

یکی از رایج ترین دلایل داغ شدن لپ تاپ را می توان ناکارآمد شدن سیستم تهویه دانست. سیستم تهویه لپ تاپ شامل یک یا 2 فن، مجاری تهویه و خمیر سیلیکون برای گردش هوا و خنک نگه داشتن لپ تاپ می باشد. این اکوسیستم در تمامی لپ تاپ ها وجود دارد و با ایجاد جریان هوای مناسب، از گرم ماندن لپ تاپ جلوگیری می کند. اما اگر زمان زیادی از لپ تاپ تان استفاده می کنید، ممکن است مشکلاتی برای این سیستم تهویه به وجود بیاید و دیگر نتواند مانند گذشته کارایی داشته باشد.

دلیل داغ شدن بیش از حد لپ تاپ چیست؟

 خراب شدن فن ها، نشستن گرد و غبار در مجاری تهویه و ناکارآمد شدن خمیر سیلیکون از جمله مهم ترین مشکلاتی است که می تواند برای سیستم تهویه لپ تاپ به وجود بیاید. از این رو بهتر است هر سال لپ تاپ خود را سرویس کنید؛ سرویس های سخت افزاری با تمیز کردن سیستم تهویه، تعویض فن ها (در صورت نیاز) و تعویض خمیر سیلیکون می توانند قدم مناسبی برای جلوگیری از گرم شدن لپ تاپ شوند.

استفاده از لپ تاپ در هنگام شارژ

بسیاری از کاربران در هنگام اجرای نرم افزار های سنگین یا بازی های گرافیکی، لپ تاپ خود را از شارژ جدا نمی کنند. استفاده از لپ تاپ در هنگام شارژ می تواند یکی از مهم ترین دلایل داغ شدن لپ تاپ باشد و طول عمر باتری لپ تاپ را کاهش دهد. باتری در هنگام شارژ از خود حرارت تولید می کند و این حرارت به قطعات دیگر سرایت می کند، بدین ترتیب شاهد افزایش دمای بدنه لپ تاپ خواهید بود. لازم به ذکر است که حرارت نقش مستقیمی در کاهش طول عمر باتری ایفا می کند. از این رو سعی کنید در هنگام شارژ با لپ تاپ کار نکنید.

چگونه از داغ شدن لپتاپ جلوگیری کنیم؟

کند شدن سخت افزار

دنیای سخت افزار روز به روز در حال پیشرفت است و بزرگترین کمپانی های جهان، همواره بر روی ارائه سخت افزار هایی با توان پردازشی بالا کار می کنند. این روند باعث می شود نرم افزار ها و بازی های جدید نیز منابع بیشتری برای اجرا شدن درخواست کنند. از طرف دیگر پردازنده و کارت گرافیک با گذر زمان و کارکرد زیاد رفته رفته از توانشان کم می شود و دیگر نمی توانند مانند روز اول پردازش کنند. این 2 موضوع موجب می شود لپ تاپ های قدیمی در هنگام اجرای یک نرم افزار ساده و یا یک بازی نه چندان گرافیکی هم به توان پردازشی بالایی نیاز داشته باشند و حرارت زیادی تولید کنند. در این شرایط چاره زیادی نمی ماند و باید به ارتقای سخت افزاری لپ تاپ و یا حتی تعویض آن فکر کنید. مقاله راهکارهای افزایش سرعت لپ تاپ، می تواند اطلاعات زیادی در این زمینه در اختیارتان قرار دهد.

ویروسی شدن سیستم

دنیای بد افزار ها دنیای پیچیده ای است و  اگر ناخواسته سیستم تان را درگیر یکی از آن ها کنید، کار تمام است! بعضی از ویروس ها می توانند سیستم تان را کند کنند و بعضی دیگر می توانند از منابع سخت افزاری بیهوده کار بکشند. در هر دو این موارد ممکن است شاهد داغ شدن لپ تاپ و افزایش دمای آن باشید. خوشبختانه راه های زیادی برای حذف بد افزارها وجود دارد و در این شرایط به سادگی می توانید با خرید آنتی ویروس سیستم را به حالت اول بازگردانید. بهتر است اسکن برای ویروس ها را هر چند وقت یکبار تکرار کنید تا مشکلی برای سیستم عامل به وجود نیاید.

مشکل داغ شدن و خاموش شدن لپ تاپ / حل مشکل داغ شدن لپ تاپ

به روز نبودن درایور ها

در برخی شرایط، بروز نبودن درایور های سیستم یا نصب نبودن آن ها می تواند باعث استفاده از منابع بیش از حد و داغ شدن لپ تاپ شود. درایور ها در واقع یک رابط میان سخت افزار و نرم افزار هستند، از این رو به روز بودن آن ها موجب می شود کارکرد سخت افزار در بهینه ترین حالت خود باقی بماند و در نتیجه شاهد گرم شدن لپ تاپ نباشیم. البته این مورد مانند گزینه های قبل کاربردی نیست اما می تواند تاثیر گذار باشد. از این رو بهتر است با خرید درایور، سیستم خود را بروز نگه دارید.

مشکلات نرم افزاری

مشکلات نرم افزاری مانند پر بودن فضای هارد، خالی نبودن استارت آپ و قدیمی بودن ویندوز نیز می توانند در داغ شدن لپتاپ نقش داشته باشند. همانطور که می دانید، در صورت قدیمی بودن ویندوز، سیستم عامل توسط انبوهی از فایل های کش و بی مورد تصاحب می شود پس بهتر است هر چند سال یکبار آن را تعویض کنید. در صورت پر بودن فضای هارد بهتر است برای بهتر کارکردن سیستم، فایل های اضافی را حذف و یا به هارد اکسترنال انتقال دهید. استارت آپ به صورت پیش فرض شامل اپ هایی مانند دانلود منیجر، آنتی ویروس و … است که با روشن شدن لپ تاپ اجرا می شوند. بهتر است برای برداشتن بار اضافی از دوش پردازنده، برنامه های اضافی را از این قسمت حذف کنید.

استفاده از کول پد؛ راه حل اساسی

علت داغ شدن CPU لپ تاپ / مشکل گرم شدن لپ تاپ

تا اینجای مقاله دلایل کند شدن لپ تاپ، مواردی که باعث افزایش دمای لپ تاپ می شدند را بررسی کردیم و برای حل هرکدام یک راه حل پیشنهاد دادیم. اما به طور کلی داغ شدن لپ تاپ یک موضوع اجتناب ناپذیر است و شما از قدیمی ترین لپ تاپ ها گرفته تا بروز ترین لپ تاپ های گیمینگ شاهد آن خواهید بود. گرچه کول پد ها نمی توانند به طرز معجزه آسایی از داغ شدن لپ تاپ جلوگیری کنند، اما استفاده از آن ها می تواند تاثیر زیادی داشته باشد. بهتر است با در نظر گرفتن این موضوع یک کول پد مناسب برای لپ تاپ خود تهیه کنید؛ برای استفاده های عادی، کول پد های معمولی می توانند کاملا مناسب باشند اما اگر قصد اجرای گیم های سنگین را دارید، بهتر است به فکر خرید کول پد های حرفه ای باشید. همچنین مقاله راهنمای خرید کول پد را برای انتخاب بهترین گزینه از دست ندهید.

سوالات متداول در مورد داغ شدن لپ تاپ

چگونه دمای لپ تاپ را اندازه گیری کنیم

لپ تاپ عموما با افزایش دمای CPU، کارت گرافیک و باتری افزایش می یابد، برای اندازه گیری دمای این قطعات می توانید از نرم افزار CPUID HWMonitor کمک بگیرید. این نرم افزار اطلاعات جامعی از تمامی سخت افزار های سیستم، دمای ان ها و وضعیت سلامت آن ها در اختیارتان قرار می دهد.

علت داغ شدن لپ تاپ چیست؟

داغ شدن لپ تاپ می تواند دلایل زیادی داشته باشد اما مهم ترین آن ها را می توان مشکلات فن و سیستم تهویه، ویروسی شدن نرم افزار و اجرای برنامه های سنگین تر از توان لپ تاپ دانست.

چگونه از داغ شدن لپ تاپ جلوگیری کنیم؟

بهتر است از لپ تاپ در هنگام شارژ استفاده نکنید، درایور های خود را بروز نگه دارید و همواره از آنتی ویروس های معتبر استفاده کنید. استفاده از کول پد هم می تواند برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ مفید باشد، از این رو سعی کنید در بیشتر مواقع از کول پد استفاده کنید.

حرف آخر

در این مقاله ابتدا در مورد دلایل داغ شدن لپ تاپ خواندید، به طور کلی گرم شدن لپ تاپ یک مقوله جدی است و نباید بی تفاوت از کنار آن گذشت. عدم توجه به این موضوع می تواند صدمات جبران ناپذیری به سخت افزار و اجزای داخلی لپ تاپ وارد کند. از این رو بهتر است با در نظر گرفتن روش های جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ، توجه بیشتری به این مقوله داشته باشید. همچنین اگر فکر می کنید نیاز به تعویض لپ تاپ خود دارید و به فکر جایگزین کردن لپ تاپ فعلی خود هستید، می توانید مقاله راهنمای خرید لپ تاپ را برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه کنید. شما از چه روش هایی برای خنک نگه داشتن لپ تاپ استفاده می کنید و بنظر شما بهترین روش برای جلوگیری از داغ شدن لپ تاپ چیست؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران تکنوسان مگ به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. با سلام من وقتی بازی جدید در لپتاپ دانلود میکنم تا یک ماه نگذره لپتاپ داغ می‌کنه فن هم در اون موقع فکر نمیکنم کار کنه چون صداش نمیاد و اینکه سری های قبلی هم یک صدای قیژ قیژ میومد (کم) و اینکه کمی فن کار میکرد و کلا دو ماهه لپتاپ رو خریدم ولی استوکه مشکل از چی می‌تونه باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا