امروزه برندهای مختلفی در زمینه تولید گوشی های هوشمند مشغول به کار هستند و گوشی های تولید شده توسط آنها از لنز های متفاوتی با امکانات مختلف برای عکاسی و فیلمبرداری برخوردار می باشد. اما جدا از ویژگی های سخت افزاری دوربین هر گوشی، برای ثبت یک تصویر خوب و حرفه ای، باید درباره نحوه اعمال تنظیمات مختلف بر روی دوربین گوشی، اطلاعاتی داشته باشید.
از این رو ما در این مقاله از تکنوسان مگ قصد ارائه تنظیمات دوربین گوشی برای عکس حرفه ای به شما عزیزان را داریم تا به شما کمک کنیم که بتوانید با رعایت آن ها، یک عکس حرفه ای با گوشی خود ثبت کنید. بنابراین پیشنهاد می کنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب
تنظیمات گوشی شامل چه مواردی است؟
اهمیت ثبت تصاویر و فیلمبرداری با گوشی های هوشمند باعث شده است تا کمپانی های تولید کننده این محصول، به فکر ارائه محصولات خود با قابلیت های پیشرفته باشند تا کاربران بتوانند از کیفیت عالی دوربین گوشی همراه خود بهترین بهره را ببرند. در بخش تنظیمات دوربین گوشی، این امکان به شما داده می شود تا بتوانید موارد مختلف را با توجه به شرایط موجود تغییر دهید.
تنظیمات دوربین انواع گوشی شامل مواردی چون فوکوس، فلش، حساسیت (ISO)، تنظیم کننده رنگ ها، کنتراست، رزولوشن عکاسی، دیافراگم دوربین گوشی، حالت های پانوراما (Panorama) و آپشن های مختلف می شود که می توانیم با تنظیم نمودن آن ها یک عکس یا فیلم با کیفیت و حرفه ای بگیریم.
بررسی تنظیمات دوربین گوشی
مواردی چون تنظیم سرعت شاتر، رزولوشن، نوردهی و… ممکن است در دوربین انواع گوشی ها، کمی متفاوت باشد، اما رویه اصلی آن ها فرق چندانی با هم ندارد. دوربین گوشی، دارای حالت های مختلف (mode) برای عکاسی می باشد که بسته به نیاز خود از آن ها استفاده می کنیم. از جمله حالت های مختلف عکاسی در گوشی می توانیم به حالت هایی مانند حالت پانوراما، شب (Night mode)، پرتره (Portrait mode)، حرفه ای (Pro mode) و… اشاره کنیم. در ادامه به بررسی چند مورد از آن ها که در اکثر گوشی ها مشترک است می پردازیم:
استفاده از حالت شب (Night mode)
هنگامی که به اپلیکیشن دوربین گوشی خود می رویم، با قابلیت های مختلفی برای گرفتن عکس روبرو می شویم که یکی از آن ها حالت شب (Night mode) می باشد. با انتخاب این گزینه حالت عکاسی در شب فعال می شود و شما می توانید از این پس در محیط های کم نور نیز تصاویر با کیفیتی را به ثبت برسانید.
شما می توانید از این قابلیت به دو صورت دستی و خودکار استفاده کنید، تنها کافی است در قسمت تنظیمات آن را در حالت دلخواه خود قرار دهید. متاسفانه این قابلیت در تمام گوشی ها وجود ندارد. اگر گوشی شما از این قابلیت پشتیبانی می کند می توانید از امکانات آن استفاده کنید. اگر سنسورهای گوشی شما دارای رزولوشن بالا با فناوری ترکیب پیکسل ها باشد، توانایی دریافت نور بیشتری را خواهد داشت که این امر باعث می شود تا در شرایطی که نور محیط کم است، بتوانید عکس های روشن تری را ثبت نمایید.
علاوه بر ایناندازه پیکسل ها نیز بر کیفیت تصاویر تاثیر به سزایی خواهد داشت. توجه داشته باشید هنگام استفاده از این قابلیت به هیچ عنوان نباید گوشی را تکان دهید. به طور کلی حالت نایت مود به زمان بسیار بیشتری برای دریافت نور و ثبت تصویر نیاز دارد و در این مدت هرگونه لرزش گوشی موجب تار شدن تصویر خواهد شد
استفاده از حالت حرفه ای (Pro mode)
این قابلیت برای استفاده دوربین گوشی به صورت حرفه ای می باشد که دارای گزینه هایی است که در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم. با تنظیم نمودن این موارد به دو صورت دستی و خودکار می توانید یک عکس حرفه ای بگیرید.
ISO: از این قسمت برای تنظیم حساسیت نور نسبت به عکس استفاده می شود. هر چه این حالت را کم و یا زیاد کنیم حساسیت نسبت به نور هم به همان نسبت کم و زیاد می گردد. بهتر است در عکاسی از ISO کمتر استفاده کنید.
دریچه لنز: این قابلیت با قابلیت ISO ارتباط نزدیکی دارد. در واقع برای نشان دادن عمق سطحی تصویر این دو با یکدیگر همکاری می کنند. این قابلیت نور را به داخل هدایت می نماید.
Filter: برای عکس خود می توانید فیلترهای مختلفی استفاده کنید.
Focus mode: در این بخش می توانید فوکوس خودکار و یا دستی را تعیین کنید.
White Balance: در این قسمت می توانید نوع روشنایی تصویر مثل Daylight (روز)، Cloudy (ابری) و …
را مشخص کنید.
Exposure: به معنای شفافیت می باشد که می توانید روشن و تاریک بودن تصویر خود را مشخص کنید.
View mode: از این گزینه برای تمام صفحه کردن دوربین استفاده می شود.
Metering: این قابلیت مقدار نور را در تصویر اندازه گیری می نماید و می تواند به سه صورت این کار را انجام دهد: Spot (نقطه ای)، Center (مرکزی)، Center-weighted
AutoFocus Area: به وسیله این قابلیت می توانید به دوربین دستور دهید که تمام صفحه را فوکوس نموده و یا تنها مرکز صفحه را فوکوس انتخاب کند.
Camera Select: با انتخاب این قابلیت دوربین جلو و پشت با یکدیگر جا به جا می شوند.
استفاده از حالت پرتره (Portrait mode)
هنگامی که از این قابلیت استفاده می کنیم، دوربین صورت و بدن را تشخیص می دهد و زمینه اطراف سوژه را بیشتر محو می نماید. در واقع تمرکز اصلی بر روی سوژه خواهد بود. حالت پرتره در انواع گوشی ها متفاوت می باشد.
استفاده از لنز ultra wide
لنز ultra wide یک نوع لنز عکاسی است که زاویه دید بسیار گستردهای را از محیط اطراف در بر میگیرد. این نوع لنز برای عکاسی مناظر طبیعی، معماری، ورزشی و هنری مناسب است. لنز ultra wide باعث میشود که فاصله بین اجسام در عکس کوتاهتر و عمق میدان بیشتر شود. این امر باعث ایجاد تاثیرات خاص و جذاب در عکسها میشود. لنز ultra wide نیاز به تنظیمات دقیق دوربین و توجه به تراز و تقارن در قاب عکس دارد. اگر این موارد رعایت نشود، ممکن است عکسها خمیده و نامتقارن شوند.
جمع بندی
ما در این مقاله سعی کردیم تا تمامی نکات کلیدی درباره تنظیمات دوربین گوشی را برای ثبت یک عکس حرفه ای برای شما معرفی نماییم تا در نهایت بتوانید با اعمال این تنظیمات عکس های حرفه ای تر و جذاب تری را به ثبت برسانید. در نهایت به شما کاربران پیشنهاد می کنیم که اگر قصد دارید تا از تنظیمات گوشی خود اطلاع پیدا کنید و بتوانید یک عکس حرفه ای با آن بگیرید، مطالبی را که در این مقاله برای شما توضیح دادیم مطالعه کنید تا با آگاهی کامل عکسی خاطره انگیز به یادگار بگیرید.
آیا شما هم تجربه عکاسی حرفه ای با گوشی را داشته اید؟ برای انجام این کار چه تنظیماتی را در دوربین گوشی خود اعمال می کنید؟ با در میان گذاشتن تجربیات خود در این خصوص می توانید به کاربران کمک کنید تا عکس های حرفه ای و جذاب تری را بتوانند ثبت کنند.