امروزه مودم های TD-LTE به علت مزایا برجسته ای که دارند محبوب شمار زیادی از کاربران هستند. این نوع از مودم ها از فناوری بی سیم TD-LTE به منظور برقراری ارتباط های اینترنتی استفاده می کنند و سرعت بالایی دارند. اما داشتن سرعت بالا تنها یکی از مزیت های مودم TD-LTE به شمار می رود و این مودم ویژگی هایی دیگری دارد که ارزش خرید آن را بالا می برد. در مقاله راهنمای خرید مودم TD-LTE سعی داریم به ماهیت این محصول بیشتر پردازیم، بنابراین از شما خوانندگان گرامی دعوت می کنیم تا انتها این مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.
فهرست مطالب
TD-LTE چیست؟
یکی از سوالات مهمی که برای کاربران قبل از خرید مودم TD-LTE پیش می آید این است که اساسا عبارت TD-LTE به چه معناست و مودم TD LTE چیست؟ برای پاسخ دادن به این پرسش باید بگوییم که به صورت تخصصی TD-LTE یکی از استانداردهای مختلف فناوری نسل چهارم LTE به شمار می رود و خود LTE نوعی شبکه اینترنت پر سرعت است. مودم های TD-LTE که به مودم های ثابت نیز مشهورند به اپراتورهای ارائه دهنده اینترنت نسل 4.5 از جمله همراه اول، ایرانسل، رایتل و… وابسته هستند.
این نوع از اینترنت در سال های اخیر توانست جایگزین اینترنت ADSL و WiMax شود و با وجود سرعت بالایی که دارد به بهترین شکل جایگاه آنها را تصاحب کند. TD-LTE برای راه اندازی شدن احتیاجی به خط تلفن ثابت ندارد و همین گزینه سبب شده خریدان آن رواج زیادی پیدا کند، چرا که استفاده کردن از آن دردسرهای مودم های وابسته به خط تلفن ثابت را ندارد.
مزایا مودم TD-LTE
از مزایای مودم TD-LTE می توان به قیمت مناسب، قابلیت حمل آسان خصوصا در مدل های جیبی، تجربه کاربری بهتر، سرعت بالا و قابلیت استفاده چند کاربره اشاره نمود. سرعت دانلود و آپلود مودم TD-LTE به علت پشتیبانی از استاندارد نسل چهارم LTE بسیار بالاست و در حال حاضر معروف ترین مودم های TD-LTE تا 100 مگابیت بر ثانیه سرعت دانلود و تا 50 مگابیت بر ثانیه سرعت آپلود دارند، البته این مورد بستگی به اپراتور و مدل مودم هم دارد و ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.
در هر حال سرعت بالا چیزی است که فیلم بازها، گیمرهای حرفه ای و سایر افرادی که اهل برقراری تماس های تصویری به صورت مکرر هستند و کنفرانس های کاری خود را به صورت آنلاین به انجام میرساند به دنبال آنند. راه اندازی این نوع از مودم ساده بوده و به علت عدم نیاز به خط تلفن ثابت دردسرهای مربوط به پیگیری کردن جهت ثبت نام درخواست خط تلفن ثابت و سیم کشی آن را نیز ندارد و تنها نیاز به تهیه سیم کارت TD-LTE است. پینگ پایین مزیت دیگر مودم TD-LTE می باشد که مجددا آن را به گزینه ای مطلوب برای کاربری گیمینگ و استریم تبدیل می کند.
چند کاربره بودن مزیت دیگری بود که برای بهترین مودم TD-LTE ذکر کردیم، جدیدترین و بهترین مودم های TD-LTE در حال حاضر حداکثر 64 کاربر را به صورت همزمان پشتیبانی می کنند. با توجه به مزایای ذکر شده در حال حاضر می توانیم به پرسش چه کسانی باید اینترنت بیسیم TD-LTE تهیه کنند هم جواب دهیم، به صورت خلاصه اگر دنبال استفاده همزمان از مودم بدون افت سرعت آپلود و دانلود هستید، عادت دارید فایل هایی با حجم زیاد را دانلود یا آپلود کنید، اهل انجام بازی آنلاینید و…، با وجود هزینه مناسب تر اینترنت TD-LTE، خرید مودم TD-LTE گزینه بهتری است.
تفاوت ADSL با TD-LTE
برای پاسخ به یکی از پرسش های همیشگی در زمینه خرید مودم ها، تحت این عنوان که مودم TD-LTE بهتر است یا مودم ADSL در ابتدا تفاوت این دو نوع از مودم ها را توضیح می دهیم تا تصمیم گیری برای خرید هر کدام از آنها با توجه به سطح انتظارات و خواسته هایتان برای شما ساده تر شود. اینترنت ADSL برای راه اندازی شدن به خط تلفن و مودم نیاز دارد اما TD-LTE به سیم کارت و مودم برای راه اندازی اولیه نیاز خواهد داشت.
همین مورد سبب می شود اینترنت ADSL با وجود نیاز داشتن به رشته های مسی کابل تلفن یک نوع اینترنت ثابت باشد در حالی که اینترنت TD-LTE با وجود نیاز به سیم کارت و بی سیم بودن برای همراه داشتن در هر جا و مکانی که تحت پوشش شبکه LTE است مناسب خواهد بود. پینگ TD-LTE پایین است اما پینگ ADSL نسبتا بالا است از همین رو TD-LTE برای دانلود، استریم و امور گیمینگ مناسب تر می باشد در حالی که در مورد ADSL نمی توانیم چنین ادعایی داشته باشیم.
البته باید بگوییم که بسته های اینترنت ADSL ارزان قیمت هستند در حالی که بسته های اینترنت TD-LTE قیمت متوسطی دارد. در نتیجه اگر اهل بازی آنلاین و استریم و دانلود فایل های حجیم نیستید و از اینترنت تنها برای وبگردی استفاده می کنید و علاقه ندارید ماهانه هزینه زیادی را برای اینترنت بپردازید، قطعا مودم ADSL گزینه بهتری برای شماست. زمینه بعدی که می توانیم در آن به مقایسه این دو نوع از سرویس بپردازیم مدت زمانی است که برای راه اندازی آنها صرف می شود. راه اندازی سرویس TD-LTE با وجود عدم نیاز به بارگذاری مدارک و صبوری برای تایید آنها، سریع تر از سرویس ADSL که نیازمند این موارد ذکر شده است.
تفاوت TD LTE با FD LTE در چیست؟
در قسمت های پیشین با توجه به توضیحاتی که دادیم متوجه شدیم که سرویس TD LTE چیست و اکنون به معرفی و مقایسه سرویس FD LTE می پردازیم. سرویس FD LTE نیز مانند TD LTE یکی از استانداردهای نسل چهارم اینترنت است و از جمله تفاوت هایی که سرویس FD-LTE با TD-LTE دارد می توان به این مورد اشاره کرد که TD-LTE برای ارسال کردن و دریافت کردن داده ها از یک باند فرکانسی استفاده می کند در حالی که FD-LTE به این منظور به دو کانال ارتباطی نیازمند می باشد.
احتیاج داشتن به فرکانس های دوبل توسط FD-LTE خود سبب می شود که گران تر از سرویس TD-LTE باشد. چرا که جداسازی انتقال و دریافت داده ها یعنی همان آپلود و دانلود در آن نیاز به دوبلکسر خواهد داشت. تفاوت دیگر TD LTE با FD LTE این است که سرویس TD-LTE قابلیت تغییر ظرفیت آپلود و دانلود را دارد اما امکان انجام چنین تغییراتی در سرویس FD-LTE وجود ندارد.
نکات مهم هنگام خرید مودم های TD-LTE
یکی از مباحث اصلی در راهنمای خرید مودم TD-LTE بررسی نکاتی است که باید پیش از خرید مودم های TD-LTE از آنها آگاه باشیم تا خرید خوبی را تجربه کرده و مودمی را تهیه نماییم که انتظارات اصلی مان را برآورده کند. اولین مورد مهم سطح نیاز شما و توقعاتی است که از مودم دارید برای مثال اگر دوست دارید در هر جا و مکانی مودم خود را همراه داشته باشید بهترین گزینه خرید مودم TD-LTE قابل حمل و جیبی است که با باتری کار می کنند.
اگر گیمر هستید یا در کل سرعت اینترنت برایتان اهمیت بالایی دارد هنگام خرید به این موضوع توجه کنید که حداکثر سرعتی که مودم انتخابی شما پشتیبانی می کند به چه میزان است؟ در ایران بیشتر اپراتورها حداکثر سرعتی که ارائه می دهند 80 مگابیت بر ثانیه می باشد، بنابراین حتما مودمی را انتخاب کنید که حداقل از سرعت 80 مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کند. پوشش دهی مودم نیز مهم است؛ اگر می خواهید از مودم خود برای فضای گسترده ای استفاده کنید بهتر است مودم TD-LTE را انتخاب کنید که علاوه بر آنتن های داخلی دارای مودم های خارجی نیز باشند.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که از پوشش دهی منطقه ای که در آن ساکن هستید مطمئن شوید، چرا که در غیر این صورت مودم برای شما بلااستفاده خواهد بود. پورت های مودم نیز بسیار مهم است، خصوصا اگر قصد داشته باشید دستگاه هایی نظیر کامپیوتر، پرینتر و… را از طریق کابل LAN به مودم متصل نمایید. امکان ست کردن VPN ویژگی برتری دیگری است که بعضی از مودم های TD-LTE از آن پشتیبانی می کنند و برای برخی از کاربران از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بهتر است هنگام خرید به آن توجه داشت.
معروف ترین برندهای تولیدکننده مودم TD-LTE
امروزه برندهای زیادی به تولید بهترین مودم TD-LTE می پردازند، به ویژه با توجه به این موضوع که استفاده از این نوع مودم ها به علت مزایایی که قبلا به آنها اشاره شد عمومیت بیشتری در بین کاربران پیدا کرده است. از جمله مطرح ترین کمپانی های تولید کننده مودم TD-LTE برند تی پی لینک (TP-Link)، هواوی (Huawei)، زد تی ای (ZTE)، نت گیر (Netgear) است و برندهای ایرانی نیز در این زمینه فعالیت دارند که از بین آنها می توان به مبین نت، ایرانسل و همراه اول اشاره کرد. البته اکثر مودم های ایرانی در داخل کشور تولید نمی شوند و تحت لیسانس این اپراتورها به فروش می رسند.
بهترین مودم TD-LTE بازار ایران
در این جا چندین مورد از بهترین مودم های TD LTE بازار که تا به امروز رضایت خرید بیشتری داشته اند و مشخصات فنی آنها به صورتی است که برای کاربری های مختلف مناسب اند را معرفی خواهیم کرد و ویژگی های هر کدام را به صورت مختصر بررسی می کنیم.
مودم TD LTE ایرانسل مدل TFi60-S1
بهترین مودم TD-LTE بازار که تولید ایرانسل است با مدل TFi60-S1 شناخته می شود، این مودم از اینترنت نسل 4 و 4.5 پشتیبانی می کند. مودم TD-LTE ایرانسل قابلیت پشتیبانی از دو سیم کارت را به صورت همزمان دارد و این امکان وجود دارد که 32 کاربر به صورت همزمان به آن متصل شوند. علاوه بر امکان برقراری ارتباط بی سیم با مودم TD-LTE رومیزی ایرانسل، 4 پورت LAN و یک پورت WAN نیز بر روی بدنه خوش ساخت آن تعبیه شده است.
حداکثر سرعت دانلود این مودم TD-LTE برابر با 300 مگابیت در ثانیه و آپلود آن 150 مگابیت در ثانیه عنوان شده است که همین مورد از جمله دلایلی است که آن را به یکی از بهترین مودم های td-lte ایرانسل برای خرید تبدیل می کند.
مودم TD LTE نزتک NZT-TDX1000
مودم نزتک به عنوان بهترین مودم TD LTE برای گیم به شمار می رود و از جمله ویژگی های آن می توان به پشتیبانی از حداکثر 64 کاربر به صورت همزمان، بهره مندی از درگاه های LAN و WAN، سرعت دانلود تا 600 مگابیت در ثانیه و سرعت آپلود تا 150 مگابیت در ثانیه اشاره کرد که همین سرعت بالا آن را به بهترین گزینه برای کاربری گیمینگ تبدیل می کند. پورت لن این مودم نیز سرعتی برابر با 1000 مگابایت دارد و محدوده فرکانس بی سیم آن 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز است.
مودم TD LTE ایرانسل TF-i60 G1
از جمله بهترین مودم td lte آنلاک که در بازار ایران وجود دارد TF-i60 است که محصولی از برند ایرانسل می باشد. آنلاک بودن این مودم به این معنی است که علاوه بر سیم کارت اپراتور ایرانسل می توانید سیم کارت اپراتورهای دیگر مانند همراه اول را نیز به آن متصل کنید و از مودم استفاده نمایید. این مودم از اینترنت نسل 4.5G پشتیبانی می کند و سرعت دانلود توسط آن 300 مگابیت در ثانیه و سرعت آپلود 50 مگابیت در ثانیه عنوان شده است. همچنین یک درگاه LAN نیز بر روی بدنه مودم TD-LTE ایرانسل تعبیه شده تا پرینتر، لپ تاپ و… را به آن متصل کنید.
مودم TD LTE هواوی مدل B622 CPE 3
بهترین مودم td lte هواوی در ایران که توانسته نظر کاربران زیادی را به خود جلب کند B622 است. این مودم امکان اتصال همزمان 64 کاربر را به صورت همزمان فراهم می کند و از اینترنت نسل 4G پشتیبانی می کند. سرعت دانلود این مودم فوق العاده است و 1.2 گیگابایت بر ثانیه عنوان شده است که این مودم را به گزینه مطلوب برای افرادی تبدیل می کند که اهل دانلود کردن فایل های حجیم هستند. همچنین این مودم به 4 درگاه RJ-45 WAN/LAN نیز مجهز شده که امکان استفاده از مودم به صورت با سیم را فراهم می کند.
مودم TD LTE همراه اول HA6400-OpenLine
از جمله بهترین مودم TD LTE همراه اول می توان به مدل HA6400-OpenLine اشاره نمود که از سیم کارت های 4G و TD-LTE پشتیبانی می کند. این مودم در حالت دانلود سرعتی برابر با 300 مگابیت بر ثانیه ارائه می دهد و در حالت آپلود نیز سرعت آن 50 مگابیت در ثانیه می باشد. این سیم کارت همچنین به صورت با سیم قابل استفاده می شود و به این منظور دو درگاه LAN بر روی بدنه آن تعبیه شده است. پشتیبانی از 32 کاربر به صورت همزمان، مجهز بودن به آنتن داخلی قوی با قدرت 6 دسی بل و Open Line بودن (سازگاری با تمامی اپراتورها) از دیگر مزیت های این مودم است.
مودم TD LTE مبین نت مدل MN6200D
مودم MN6200 به عنوان بهترین مودم td lte مبین نت ویژگی هایی دارد که سبب شده در لیست بهترین ها جا بگیرد. از جمله این ویژگی ها می توان به مواردی مانند پشتیبانی از شبکه 4.5، سرعت دانلود تا 300 مگابیت بر ثانیه و دانلود تا 50 مگابیت در ثانیه اشاره نمود. همچنین این مودم در قسمت پشتی بدنه خود دارای دو عدد درگاه LAN است که می توانید از آنها جهت متصل کردن دستگاه هایی نظیر کامپیوتر، لپ تاپ و… به صورت با سیم استفاده نمایید. حداکثر تعداد کاربرانی که می توانند به صورت همزمان به مودم متصل شوند نیز به 32 عدد می رسد
چگونه مودم TD-LTE تهیه کنیم؟
برای خرید مودم TD-LTE می توانید به فروشگاه های حضوری مراجعه کنید یا اگر علاقه مند به خرید اینترنتی هستید می توانید با مراجعه به وب سایت های معتبر جهت خرید مودم TD-LTE اقدام نمایید. یکی از وب سایت های معتبر در زمینه فروش انواع مودم تکنوسان به شمار می رود. همچنین اگر فروشنده هستید و علاقه دارید مودم TD LTE را به صورت عمده خریداری کنید می توانید با ساخت اکانت همکاری در سایت تکنوسان قیمت انواع مودم و سایر محصولات را به صورت عمده مشاهده نمایید.
سوالات متداول
مودم آنلاک TD-LTE چیست؟
بهترین برند مودم TD-LTE در بازار کدام است؟
سخن آخر
در مقاله راهنمای خرید مودم TD-LTE به مواردی اشاره کردیم که با دانستن آنها می توانید بهترین مودم TD-LTE بازار را با توجه به انتظاراتی که دارید برای خود برگزینید. همچنین جهت آشنایی بیشتر با مودم TD-LTE، برندهای مطرحی که در ساخت و عرضه این نوع مودم فعالیت دارند را بر شمردیم و در ادامه چند مدل از بهترین مودم TD-LTE بازار ایران را معرفی کردیم. امیدواریم که پاسخ سوالات خود را در راهنمای خرید مودم TD-LTE پیدا کرده باشید، علاوه بر آن اگر پرسشی دیگری درباره مودم TD-LTE دارید در زیر این مطلب آن را با ما در میان بگذارید.