اکسسوری و گجت

معرفی انواع هدفون و هدست های موجود در بازار + بررسی تفاوت ها

گوش دادن به موسیقی با استفاده از هدفون و هندزفری، فضای منحصر به فردی از موزیک را ایجاد می کند که بسیار لذت بخش است. همه ما تجربه شنیدن موسیقی با هدفون و هدست را داشته ایم اما جالب است بدانید که این محصولات به چند دسته تقسیم بندی می شوند. انواع هدفون و هدست های زیادی در بازار موجود است که هر کدام ویژگی ها و اشکال خاص خود را دارند. از این رو در این مقاله به بررسی انواع هدفون و هدست ها می پردازیم و هر یک را به صورت مفصل برای شما شرح می دهیم. اما قبل از هر چیزی بهتر است با تفاوت این دو آشنا شویم که بسیاری آن ها را با یکدیگر اشتباه می گیرند. بنابراین اگر قصد خرید هدفون دارید، تا انتهای این مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.

تفاوت هدفون و هدست در چیست؟

تفاوت هدفون و هدست

شاید شما هم بارها هدفون و هدست را با یکدیگر اشتباه گرفته اید یا حتی آن ها را یکی می دانستید، اما یکبار برای همیشه می خواهیم این موضوع را خاتمه دهیم. هدفون یک دستگاه سخت افزاری است که می تواند به رایانه، لپ تاپ، گوشی هوشمند، پخش کننده mp3 یا هر دستگاه دیگری متصل شود تا هر گونه صدایی را از طریق آن گوش دهید. هدفون ها تجربه بی نظیری را برای شنیدن موسیقی به شما می دهند. در سوی دیگر هدست ها قرار دارند که تفاوت اصلی ظاهری آن ها، وجود میکروفون است. در واقع هدست ها شبیه هدفون هستند اما با این تفاوت که یک میکروفون به آن وصل شده است. به عبارت دیگر هدست‌ ها، بلندگوهایی هستند که به گوش می‌ رسند و با میکروفون همراه می‌شوند تا یک تجربه صوتی تعاملی را برای شما فراهم کنند.

انواع هدفون و هدست ها

اگر قصد دارید به زودی یک هدفون یا هدست برای خود تهیه کنید، باید در ابتدا با انواع هدفون و هدست ها آشنا شوید تا بتوانید مناسب ترین هدفون یا هدست را برای خود انتخاب کنید. در ابتدا باید بدانید که انواع هدفون و هدست ها در دو نوع سیمی و بی سیم تولید می شوند. بنابراین هر کدام از انواع هدفون ها، به صورت بی سیم و سیمی در بازار موجود هستند. در ادامه شما را با انواع و اقسام هدفون و هدست ها آشنا می کنیم.

هدفون های پشت بسته (Closed-Back)

هدفون های پشت بسته

یکی از انواع معروف و رایج هدفون ها، هدفون های پشت بسته است که کاربرد زیادی دارد. اگر از آن دسته افرادی هستید که موقع شنیدن موسیقی می خواهید جزییات موسیقی و صدای سازها را به دقت بشنوید، هدفون های Closed-Back بهترین انتخاب برای شما خواهند بود. این هدفون ها با حذف صدای محیط، تجربه شنیداری بی نظیری را برای شما ایجاد می کنند به طوری که فقط و فقط صدای نت به نت موسیقی را خواهید شنید. از این رو این هدفون ها معمولا در استودیوهای ضبط موسیقی مورد استفاده قرار می گیرد که نوازندگان و خواننده ها ترجیح می دهند صدایی بدون نویز محیط را بشنوند و یک تجربه صوتی ایزوله داشته باشند. اگر به عنوان یک کاربر عادی، هدفون های پشت بسته را انتخاب می کنید؛ اصلا نگران شنیده شدن صدای بلند موزیک خود در محیط نباشید زیرا این هدفون ها نشتی صدای بسیار کمی دارند و کسانی که در کنار شما هستند، صدای بسیار ضعیفی را خواهند شنید. از سوی دیگر هدفون های Closed-Back از لحاظ اندازه نسبت به انواع دیگر هدفون ها، بزرگ تر هستند البته برندهای زیادی آن ها را در دو نوع On-Ear و Over-Ear که ابعاد کوچکتری دارند، تولید می کنند و در ادامه به آن ها نیز می پردازیم. جدا از بحث بزرگی این هدفون ها، اگر به شنیدن جزییات موزیک اهمیت می دهید، هدفون های پشت بسته برای شما انتخاب مناسبی خواهند بود.

هدفون های پشت باز (Open-Back)

هدفون های پشت باز

از آنجایی که ناحیه پشت این هدفون ها باز است، به آن ها هدفون های پشت باز گفته می شود. این ویژگی باعث می شود تا هدفون های Open Back نشتی صدا داشته باشند. به این معنی است که وقتی در حال شنیدن موسیقی هستید، صدای موسیقی به محیط اطراف شما نشت پیدا می کند و کسانی که در کنار شما باشند، این صدا را می شنوند. شاید برایتان سوال باشد تا وقتی هدفون های پشت بسته هستند، چه کسی به دنبال هدفون های پشت باز می رود. جالب است بدانید که این نوع طراحی به عمد صورت گرفته است تا مقداری از صدایی که می شنوید، در محیط شنیده شود. این نوع هدفون ها مورد علاقه مهندسان صداست زیرا صدای به اصطلاح باز و صافی که این هدفون ها ارائه می دهند، بهترین انتخاب هنگام میکس و مسترینگ صدا است. هدفون های Open Back برای بازی نیز مناسب هستند و صدای فراگیر مجازی را در اختیار شما قرار می دهند. به طور کلی اگر نگران شنیدن صدا به محیط اطراف نیستید، هدفون های پشت باز یکی از بهترین هدفون ها برای شما خواهند بود زیرا فشار کمتری هنگام استفاده از این سبک از هدفون ها را متحمل می شوید که در استفاده های طولانی مدت بسیار تاثیرگذار است. هدفون‌های پشت باز هم در دو نوع On-Ear و Over-Ear تولید می شوند. جالب است بدانید یک نوع بسیار کمیاب از این هدفون ها با نام نیمه باز semi-open نیز تولید می شود که ناحیه پشت آن فقط کمی باز است تا امکان نشتی صدا را کاهش دهد و در عین حال، به عنوان عایق صدا عمل کند.

هدفون های روی گوش یا On-Ear

هدفون رو گوشی

یکی دیگر از انواع هدفون ها، هدفون های روی گوش یا On-Ear هستند که طرفداران خاص خود را دارند. این هدفون کمی شبیه به هدفون های پشت باز هستند از این نظر که کمی نشتی صدا به بیرون دارند و همچنین شما می توانید صدای محیط را بشنوید. یکی از ویژگی های هدفون روی گوش این است که فشار کمتری را به روی سر شما می آورند. البته این نوع از هدفون ها در کیفیت های متنوعی در بازار وجود دارد اما اگر بهترین هدفون های روی گوشی را تهیه کنید، در کنار راحتی بی نظیر، کیفیت صدای بسیار خوبی را نیز تجربه خواهید کرد. همانطور که از اسم این هدفون ها پیداست، کاملا به روی گوش شما قرار می گیرند و اندازه کاپ های هدفون دقیقا به اندازه ابعاد گوش شما است. از طرفی هدفون های On-Ear به دلیل اندازه کوچکتر، حمل و نقل آسان تری نسبت به بقیه دارند. برندهای زیادی در طی این سال ها، مدل های مختلفی از هدفون های روی گوشی را تولید کرده اند و شما می توانید با توجه به نیاز خود، بهترین را انتخاب کنید. نکته ای که باید هنگام تهیه هدفون های On-Ear به آن توجه کنید این است که هدفون های روی گوش، کاپ های کوچکی دارند و دقیقا روی لاله های گوش شما قرار می گیرند، بنابراین باید دقت کنید که فشار زیادی به گوش شما نیاورند تا در استفاده طولانی مدت برایتان آزار دهنده نباشد.

هدفون های دور گوش یا Over-Ear

هدفون های دور گوش

احتمالا هدفون های دور گوشی یا Over-Ear را با هدفون های روی گوش اشتباه بگیرید اما هدفون های دور گوش کمی بزرگ تر از هدفون های روی گوشی هستند به طوری که کل گوش شما توسط کاپ های هدفون دور گوشی پوشانده می شود. این هدفون های از نوع هدفون های پشت بسته به حساب می آیند که البته می توانید مدل پشت باز آن را نیز تهیه کنید. از آن جا که مانند هدفون های Closed-Back هستند، تجربه صوتی ایزوله شده ای را در اختیار شما قرار می دهند. همچنین از نشتی صدا به محیط اطراف جلوگیری می کنند و می توانید با خیال راحت در هر محیطی از این هدفون ها استفاده کنید و نگران خارج شدن صدا نباشید. هدفون های دور گوشی یک انتخاب عالی برای سفر و رفت و آمدهای روزمره به حساب می آیند زیرا علاوه بر راحتی روی گوش و سر، صدای محیط را به خوبی می گیرند و به شما اجازه می دهند تمام جزییات موسیقی را گوش دهید. همچنین برخی از آن ها تاشو هستند که به شما کمک می کند تا در حمل و نقل آن ها راحتی عمل بیشتری داشته باشید. به طور کلی هدفون های دور گوش یکی از بهترین انواع هدفون ها است که با تهیه بهترین های مدل های آن می توانید از راحتی کاپ ها که از جنس مخمل یا چرم ساخته می شوند، بهره ببرید.

هدفون های داخل گوشی In-Ear یا هندزفری

هدفون تو گوشی

همه ما این نوع از هدفون ها را با نام هندزفری می شناسیم که به راحتی در داخل گوش قرار می گیرند. هدفون های داخل گوشی یکی از سریع‌ ترین انواع در حال رشد در صنعت هدفون است و ما شاهد تنوع بسیاری در هندزفری ها هستیم. از آنجایی که امروزه تولید کنندگان می توانند کیفیت صدای بالاتری را در دستگاه‌ های کوچک‌ تر ارائه دهند، هندزفری ها توانسته‌ اند جز رقبای اصلی هدفون ها روی گوش و دور گوش شوند. برخلاف سایر مدل ها که روی برآمدگی بیرونی گوش های شما قرار می گرفتند، هندزفری ها به صورت عمیق وارد گوش شما شده و به کانال های صوتی گوش شما نزدیک می شوند. به همین دلیل کیفیت صدای بسیار خوبی را تجربه خواهید کرد و از شنیدن موسیقی لذت می برید. البته نگرانی برخی از کاربران این است که این سبک هدفون می تواند برای گوش های شما خطرناک باشد زیرا آن ها مستقیماً در مجرای گوش شما قرار می گیرند. اما اگر صدا در سطح معقولی نگه داشته شود، در نهایت چیزی برای ترس و نگرانی وجود ندارد. از طرفی هدفون های داخل گوش، دارای سری سیلیکونی هستند که برای محافظت و راحتی کاربران در نظر گرفته شده است. به طور کلی هندزفری ها برای دوستداران موسیقی یکی از لوازم جانبی همیشگی است که آن را همه جا با خود به همراه دارند زیرا با استفاده از هندزفری می توانید در هر مکان و زمانی، بدون وقفه به موسیقی گوش دهید و لذت ببرید.

هندزفری یا Earbuds

هندزفری یا ایربادز

احتمالا کمی گیج شده باشید که ایربادزها چه فرقی با هندزفری های داخل گوشی می کنند. همانطور که کمی قبل تر به آن اشاره کردیم، هدفون های داخل گوش، سری های سیلیکونی دارند که باعث می شود شما آن ها را داخل گوش قرار دهید. اما Earbuds وارد مجرای گوش نمی شود و طراحی آن به صورتی انجام شده که فقط می توانید آن ها را در قسمت بیرونی گوش قرار دهید. طبیعتا این موضوع باعث می شود تا صدای بیشتری از محیط را بشنوید. از رایج ترین های این نوع هدفون، هندزفری های گوشی های آیفون است که احتمالا بسیاری از شما از آن استفاده کرده اید. معمولا این نوع هندزفری، تجربه کاربری خوبی ارائه نمی دهد چون به خوبی در داخل گوش قرار نمی گیرد، به علاوه هنگام گوش دادن به موسیقی، شنیدن صدای محیط می تواند کمی اذیت کننده باشد. در نهایت همه چیز به نوع کاربری و نیاز شما بستگی دارد تا بتوانید مناسب ترین نوع هدفون را برای خود انتخاب کنید.

هدفون یا هندزفری های True Wireless

هدست ترو وایرلس

هندزفری های ترو وایرلس یا TWS، از نوع Earbuds هستند با این تفاوت که به صورت بی سیم کار می کنند. در واقع در این هندزفری ها، اتصال سیم بین هندزفری و منبع صوتی (گوشی های هوشمند، پخش کننده های MP3، تبلت و غیره) وجود ندارد و همه اجزای سازنده آن مانند میکروفون، کنترل‌ها و باتری و … در محفظه هدفون تعبیه شده‌ است. تمایز اصلی بین هدفون های بی سیم واقعی و هدفون های بی سیم، عدم وجود کابل یا رابط اتصال بین گوشی و هدفون است. این هندزفری ها به خوبی در گوش جای می گیرند و می توانید در استفاده های روزمره خود از آن استفاده کنید. از آن جایی که ابعاد بسیار کوچکی دارند، می توانید به راحتی هندزفری های True Wireless را حمل کنید و در هر مکانی و زمانی به موسیقی گوش دهید.

هدفون یا هدست های وایرلس

هدفون های وایرلس و بلوتوثی

هدفون های بی سیم با دو فناوری می توانند به دستگاه مورد نظر شما متصل شوند؛ از طریق فناوری بلوتوث و دانگل USB. هدفون های بلوتوثی یکی از بهترین نوع هدفون هاست که این روزها بسیاری از ما آن ها را امتحان کرده ایم. اتصال راحت یکی از مزایای اصلی این هدفون ها به شمار می آید که شما را از اتصال های سیمی نجات می دهد. با بهترین هدفون های بی سیم می توانید ساعت ها بدون نیاز به شارژ، به موسیقی گوش دهید یا با آن ها به تماس خود پاسخ دهید. قیمت این نوع هدفون ها نسبت به هدفون های سیمی، بیشتر بوده و علت آن هم استفاده از فناوری بی سیم و بلوتوث در این نوع از هدفون ها است. از ویژگی های خوب این نوع از هدفون ها این است که تا فاصله چندین متر می تواند اتصال را پایدار نگه دارد و با دور شدن از دستگاه مورد نظر، همچنان می توانید به موزیک گوش دهید.

هدفون یا هدست های نویز کنسلینگ

هدفون های نویز کنسلینگ

هدفون های نویز کنسلینگ می‌توانند به طور فعال نویز اطراف را با ضبط کردن، معکوس کردن فاز و ارسال آن به گوش شما، مسدود کنند. این هدفون ها برای هر موقعیتی که بخواهید به طور کامل صداهای اطراف را از بین ببرید، ایده آل هستند. ترکیب این فناوری با هدفون‌های پشت بسته می‌ تواند بهترین تجربه شنیدن موسیقی را در اختیار شما قرار دهد و لذت وصف ناپذیری  از شنیدن موزیک بدون دخالت نویز محیط، برای شما ایجاد کند. این ویژگی به شما اجازه می دهد تا در محیط های پر سر و صدا با جلوگیری از سر و صدای اطراف، فقط به روی موسیقی تمرکز کنید و لذت ببرید. از دید هزینه، قیمت هدفون های ANC معمولاً نسبت به بقیه انواع هدفون گران تر هستند زیرا در تولید آن به تراشه های بیشتری نیاز است. به طور کلی هدفون های نویز گیر یا نویز کنسلینگ، یک انتخاب حرفه ای برای عاشقان موسیقی است که آن ها را از مشغله های روزمره دور کرده و در اعماق موزیک فرو می برد.

نتیجه گیری

برای اینکه بتوانید بهترین هدفون را تهیه کنید باید در ابتدا نسبت به دسته بندی هدفون ها آگاهی داشته باشید. از طرفی هدفون و هدست ها دنیای متنوعی دارند و اگر اطلاع کافی از انواع هدفون و هدست ها نداشته باشید، احتمالا در این دنیای متنوع گم خواهید شد و در انتخاب هدفون موردنظر، سردرگم می شوید. از این رو در این مقاله به شرح جزییات انواع هدفون ها پرداختیم و شما را با دسته بندی هدفون و هدست ها آشنا کردیم. احتمالا بارها هدفون های مختلفی را تست کرده اید و هنوز موفق نشدید تا بهترین نوع را متناسب با نیاز خود برگزیند. بنابراین اگر تجربه استفاده از انواع هدفون ها را داشته اید، حتما در بخش دیدگاه ها، نظرات ارزشمند خود را برای ما بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا