یکی از پرفروش ترین لوازم اداری و لوازم تحریر موجود در بازار کلاسور می باشد که در انواع مختلفی تولید و به بازار ارائه شده است. کلاسور عموما توسط افرادی که به نظم و ترتیب علاقه مند هستند و ترجیح می دهند مدارک خود را به صورت طبقه بندی شده و مرتب نگهداری کنند استفاده می شود. کلاسور ها هم دارای موارد مصرف خانگی و هم دارای موارد مصرف اداری می باشند.
تکنوسان مگ در این مطلب قصد ارائه راهنمای خرید کلاسور و معرفی انواع کلاسور به کاربران را دارد. در نتیجه چنانچه قصد خرید کلاسور دارید و می خواهید با این وسیله کاربردی بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می کنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب
کلاسور چیست؟
کلاسور در اصل یک واژه فرانسوی می باشد که معنی و مفهوم آن محل بایگانی می باشد؛ این واژه به همین صورت وارد زبان فارسی شده و این وسیله به همین نام در بازار به فروش می رسد. از کلاسور برای نگهداری برگه های مستقل از هم در کنار یکدیگر استفاده می شود. کلاسور برای نخستین بار در سال ۱۸۵۴ تولید و به بازار عرضه شد و به دلیل کارایی و کاربرد بسیار خوب و مناسبی که داشته از آن زمان تاکنون از این محصول برای نگهداری مدارک و اسناد گوناگون استفاده می شود.
کلاسور از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به پوشه دار؛ درون این محصول تعدادی حلقه وجود دارد که می توان برگه های پانچ شده را از درون این حلقه ها عبور داد و اقدام به بایگانی و نگهداری این برگه ها درون کلاسور نمود. استفاده از این حلقه ها برای نگهداری برگه ها از پراکنده شدن و درهم ریختگی برگه ها پیشگیری به عمل می آورد و می تواند محافظت خوبی از اسناد به عمل بیاورد. درون هر کلاسور می توان تعداد زیادی برگه را نگهداری کرد و اقدام به دسته بندی کردن آنها نمود.
راهنمای خرید کلاسور
اگر می خواهید برای خرید کلاسور به بازار مراجعه کنید بهتر است در حین خرید به برخی از نکات و ویژگی های کلاسور ها دقت کنید تا نهایتاً بتوانید یک محصول خوب و باکیفیت خریداری نمایید. یکی از اصلی ترین موارد در این حوزه توجه به جنس جلد کلاسور می باشد. هرچه جنس جلد کلاسور با کیفیت تر باشد، طول عمر و ماندگاری کلاسور نیز افزایش پیدا خواهد نمود. برای تولید کلاسور متریال ها و مواد مختلفی استفاده می شوند که از آن جمله می توانیم به پلاستیک، مقوا، چوب و چرم اشاره نماییم. هر یک از این متریال ها دارای قیمت، دوام و طول عمر متفاوتی می باشند.
کلاسور های تولید شده از پلاستیک نسبت به سایر کلاسور ها از دوام و طول عمر بیشتری برخوردار هستند و عوامل محیطی بر روی آنها تاثیر کمتری خواهد گذاشت. کلاسور هایی که جنس بدنه آنها از چرم طبیعی و اصل می باشد دارای قیمت بسیار بالایی هستند و این کلاسور ها جزو لوازم تحریر لاکچری به شمار می روند. برای خرید این کلاسور ها می بایست مبلغ زیادی هزینه نمایید. این امر در صورتی است که کلاسور های تولید شده از مقوا دارای قیمت بسیار پایینی هستند و دوام و طول عمر آنها نیز نسبتا پایین می باشد.
علاوه بر این دقت کنید که جنس قفلی که بر روی کلاسور مورد استفاده قرار گرفته نیز خوب و باکیفیت باشد تا به راحتی بتوانید اقدام به باز و بسته کردن این قفل برای برداشتن برگه یا گذاشتن برگه داخل کلاسور کنید. قفل هایی که بر روی کلاسور ها مورد استفاده قرار می گیرند دارای دو جنس پلاستیکی و فلزی می باشند. قفل پلاستیکی نسبت به قفل فلزی از دوام کمتری برخوردارند و طول عمر آنها پایین می باشد.
اما قیمتی که برای عرضه این قفل ها در نظر گرفته می شود پایین تر از قفل های فلزی است و همین موضوع سبب شده تا بسیاری از تولیدکنندگان برای کاهش هزینه های تولید خود به استفاده از قفل های پلاستیکی کم دوام روی بیاورند. دقت کنید که هر چه سایز کلاسور بزرگتر باشد قیمت کلاسور نیز افزایش پیدا خواهد کرد. دلیل این امر هم این است که برای تولید کلاسور های با سایز بزرگتر میزان مواد و متریال بیشتری مورد استفاده قرار می گیرد و همین موضوع خود منجر به افزایش قیمت محصول تولیدی منجر خواهد شد.
به تناسب تعداد برگه ای که قرار است در کلاسور قرار دهید می بایست اقدام به خرید کلاسور با تعداد حلقه مناسب نمایید. در متن مقاله به این موضوع به صورت کامل اشاره کردیم که چه تعداد حلقه برای نگهداری چه تعداد برگه نیاز می باشد.
انواع مختلف کلاسور
انواع مختلفی از کلاسور به بازار عرضه شده و از هر یک از این کلاسور ها می توانید برای نگهداری از اسناد مختلف خود استفاده نمایید. برای دسته بندی کردن کلاسور و مشخص کردن انواع آنها فاکتورها و عوامل مختلفی مد نظر قرار گرفته می شود. طبق یک استاندارد دسته بندی انواع کلاسور ها بر اساس ابعاد آنها انجام میشود. اگر بخواهیم کلاسور ها را بر مبنای سایز آنها دسته بندی کنیم به دسته بندی زیر خواهیم رسید:
کلاسور A3
کلاسور های A3 از سایز نسبتاً بزرگی برخوردار هستند و می توانید درون آنها برگه هایی که ابعادشان ۳۰ در ۴۰ سانتیمتر می باشد و به برگه های A3 در بازار معروف هستند را نگهداری نمایید. معمولاً کلاسور های A3 توسط دانشجویان رشته های هنر و نقشه کشی مورد استفاده قرار می گیرد. البته در بسیاری از ادارات نیز شاهد استفاده از کلاسور های سایز A3 هستیم. برخی از مشاغل نیز ژورنال های مربوط به نمونه کار خود را در سایز A3 چاپ می نمایند و برای نگهداری از آنها از کلاسور های A3 استفاده می نمایند.
کلاسور A4
پرفروش ترین و پرکاربردترین کلاسور موجود در بازار می باشد که از آن برای نگهداری برگه هایی که سایز آنها ۲۰ در ۳۰ سانتیمتر می باشد و به برگه A4 معروف هستند استفاده می شود. کلاسور های A4 توسط طیف گستردهای از دانشآموزان و دانشجویان مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از کلاسور سایز A4 در ادارات و سازمان ها نیز بسیار مرسوم و رایج می باشد.
کلاسور A5
کوچکترین کلاسور موجود در بازار کلاسور سایز A5 می باشد که از آن برای نگهداری برگه هایی که دارای سایز ۲۰ در ۱۵ سانتی متر می باشند و به برگههای A5 معروف هستند استفاده می شود. کلاسور های A5 عموما توسط دانشجویان و دانشآموزان مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع کلاسور بر مبنای ساختار
اگر بخواهیم کلاسور را از نظر تعداد حلقه های کلاسور و تعداد برگه هایی که می توان در آن قرار داد دسته بندی کنیم می توانیم به تقسیم بندی زیر برسیم:
- کلاسور دو حلقه: این دسته از کلاسور ها می توانند حدود ۱۰۰ برگه را درون خود نگهداری نمایند.
- کلاسور سه حلقه: کلاسور های سه حلقه توانایی نگهداری حدود ۲۰۰ برگه را دارا هستند.
- کلاسور ۴ حلقه: کلاسور های ۴ حلقه عموماً برای نگهداری برگه هایی که طول آنها بیشتر می باشد استفاده می شوند. این کلاسور ها توانایی نگهداری ۲۰۰ برگه که دارای سایز A3 هستند را دارا می باشند.
- کلاسور حلقه سوپر: کلاسور های فوق از ده ها حلقه برخوردار می باشند و برگه هایی که درون این کلاسور ها قرار داده میشود از نوع خاصی می باشند. سایز حلقه هایی که درون این کلاسور ها استفاده شده عموما کوچک بوده و برای تولید آنها از پلاستیک فشرده استفاده می شود. کلاسور های حلقه سوپر در بازار با نام دفتر کلاسوری نیز به فروش می رسند.
تفاوت کلاسور و دفتر کلاسوری
دفاتر کلاسوری به محصولاتی گفته می شود که نسبت به دفتر های معمولی از مزایای بیشتری برخوردار هستند. در اصل دفتر کلاسوری ترکیب دفتر و کلاسور می باشند و برای بهره بردن از مزایای هر دو محصول به صورت یکجا مورد تولید و بهره برداری قرار گرفته اند. دفتر کلاسوری و کلاسور از جهات مختلف با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه مقاله برخی از تفاوت های آنها را برای شما عنوان خواهیم نمود:
گنجایش
میزان گنجایش کلاسور نسبت به دفتر کلاسوری بیشتر است و کلاسور ها توانایی نگهداری تعداد بیشتری برگه را دارا می باشند. در نتیجه اگر قصد نگهداری از تعداد برگه بیشتری را دارید پیشنهاد میکنیم که از کلاسور استفاده نمایید.
حلقه ها
همانطور که می دانید دفاتر کلاسوری و کلاسور ها از تعدادی حلقه برخوردار می باشند که کار این حلقه ها نگهداری از برگه ها می باشد. برای تولید کلاسور از هر سه حلقه O، D و قوسی شکل استفاده می شود. این امر در صورتی است که برای تولید دفاتر کلاسوری تنها از حلقه های O شکل بهره گرفته می شود. همانطور که می دانید برای قرار دادن برگه ها یا برداشتن برگه از درون دفاتر کلاسوری و کلاسور ها می بایست اقدام به باز کردن حلقه ها با استفاده از قفل هایی که در کنار آنها تعبیه شده نمود.
قفل هابب که برای تولید دفاتر کلاسوری و کلاسور ها مورد استفاده قرار میگیرند با یکدیگر متفاوت می باشد. به نحوی که قفل های استفاده شده برای تولید کلاسور ها دارای حالت کشویی بوده، ولی قفل که برای تولید دفاتر کلاسوری مورد استفاده قرار میگیرد مجهز به یک اهرم بوده که با استفاده از این اهرم ها می توانید کار باز و بسته کردن حلقه های نگهدارنده را انجام دهید.
برگه ها و سایز
با وجود این که کلاسور ها می توانند انواع مختلفی از برگه را نگهداری کنند اما عموماً از کلاسور ها برای نگهداری برگه هایی که سایز آنها بزرگتر است استفاده می شود. این در صورتی است که برای نگهداری از برگه های سایز متوسط و کوچک عموماً از دفاتر کلاسوری استفاده می شود. بر مبنای این اطلاعات از کلاسور برای نگهداری برگه با سایز A4, A3, A5 استفاده می شود و دفاتر کلاسوری توانایی نگهداری برگه های سایز A4 و B5 را دارا می باشند.
جمع بندی
در این مقاله پس از معرفی جامع و کامل کلاسور، انواع مختلف کلاسور موجود در بازار را بر مبنای سایز و تعداد حلقه به کاربران معرفی نمودیم. افرادی که قصد خرید کلاسور را دارند می بایست پس از مشخص کردن نوع نیاز و کاربری مدنظرشان برای خرید این محصول به بازار مراجعه نمایند. خوشبختانه برند های مختلفی در داخل و خارج از کشور به کار تولید کلاسور مشغول هستند و این محصول به میزان لازم در بازار وجود دارد.
شما خرید کدام یک از برندهای تولید کننده کلاسور را به کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران در یافتن یک کلاسور خوب و با کیفیت که از قیمت خوب و مناسبی نیز برخوردار می باشد یاری رسانید.