دانشنامه

قطعه ریفربیشد شده چیست و چه کالاهایی Refurbished می شوند؟

این روز ها با افزایش تقاضا برای قطعات دیجیتال، از هر چیزی که قصد خریدش را داشته باشید ده ها مدل با قیمت های مختلف وجود دارد و به همین دلیل انتخاب گزینه مناسب کمی سخت خواهد شد. ممکن است در هنگام جست و جو برای انتخاب کالای مورد نظر خود با قیمت مناسب تر، با گزینه هایی که قیمت بسیار مناسبی دارند و برچسب ریفربیشد (Refurbished) بر روی آن ها خورده است روبرو شده باشید. بسیاری از افراد این کالاها را مدل های غیر اصل و تقلبی تلقی می کنند، برخی دیگر نیز قیمت پایین را نشانگر کیفیت نامناسب در نظر می گیرند و از خرید این محصولات خودداری می کنند. اما محصول ریفربیشد چیست و چرا قیمت آن پایین تر است؟ آیا خرید کالای ریفربیشد منطقی است؟ با تکنوسان مگ همراه باشید تا به مفهوم ریفربیشد در قطعات دیجیتال نگاهی جامع داشته باشیم.

ریفربیش چیست؟ / ریفربیشد (refurbished) یعنی چه

منظور از قطعه ریفربیشد شده چیست؟

عبارت ریفربیشد به معنی بازسازی شده یا تعمیر شده می باشد. در هنگام خرید کالاهای مختلفی مانند گوشی موبایل، قطعات کامپیوتری یا … با انواع مختلفی از شیوه های ارائه کالا روبرو می شویم که یکی از آن ها کالای ریفربیشد (Refurbished) می باشد. کالای ریفربیشد شده در واقع قطعه ای است که به هر دلیلی دچار نقص فنی شده و کمپانی با رفع آن مشکل محصول را مجددا با قیمتی کمتر و برچسب Refurbished راهی بازار می کند. از نظر فنی کالای ریفربیشد شده هیچ تفاوتی با محصول اصلی ندارد و تنها یک بار به کمپانی اصلی مرجوع شده است. مشکلات کالای ریفربیشد می تواند از مشکلات بسته بندی تا ایرادات فنی را در بر بگیرد و نمی توان متوجه ایراد اولیه محصول مورد نظر شد اما کالاهای ریفربیشد موجود در بازار معمولا تفاوتی با مدل اورجینال ندارند و بعضی حتی با گارانتی هم عرضه می شوند.

محصول ریفربیشد شده دست دوم یا کارکرده نیست و عموما هیچوقت به دست مصرف کننده نرسیده است بلکه تولید کننده آن را با بسته بندی نو به بازار عرضه کرده است. کیفیت و کارایی محصولات ریفربیشد پس از تعمیر توسط کمپانی تایید می شود و پس از آن با قیمتی به مراتب پایین تر روانه بازار خواهد شد.

چه کالاهایی ریفربیشد می شوند؟

تا اینجای مقاله با مفهوم ریفربیشد آشنا شدید و اکنون دلیل پایین بودن قیمت کالاهای ریفربیشد را می دانید. محصولات ریفربیشد شده به طور کلی به چند دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول کالاهای مرجوعی هستند که به هر دلیلی توسط خریدار به کمپانی مرجوع شده اند و به دلیل باز شدن بسته بندی کمپانی آن ها را به صورت ریفربیشد عرضه می کند. دسته دوم کالاهایی هستند که در حمل و نقل دچار نقص جزئی در ظاهر یا بسته بندی شده اند. دسته سوم کالاهایی هستند که در انبار به مدت طولانی مانده اند و به دلایلی مانند قدیمی شدن بسته بندی یا از کار افتادن باتری ریفربیشد شده اند. دسته بعدی هم به دلیل بروز نقص فنی در خط تولید می باشد.

حالا این سوال به وجود می آید که چه کالاهایی ریفربیشد می شوند و آیا اختلاف قیمت آن ها با مدل های اصلی به گونه ای است که ارزش خرید محصولات ریفربیشد را تضمین کند؟ در ادامه تعدادی از محصولات ریفربیشد بازار را معرفی و بررسی می کنیم.

گوشی ریفربیشد شده

دنیای گوشی های ریفربیشد شده به خصوص در ایران بسیار پیچیده است و فروشندگان اختلاف نظر های زیادی بر روی این محصولات دارند. همانند سایر قطعات ریفربیشد شده، گوشی های دارای نقص فنی نیز به کمپانی سازنده مرجوع می شوند و پس از تعمیر با قیمت به مراتب پایین تر روانه بازار می شوند. این گوشی ها را همچنین با نام رفرش شده نیز در بازار می توان پیدا کرد.

ریفربیشد چیست

موضوع دیگری که در مورد این محصولات وجود دارد و موجب بد نام شدن گوشی های ریفربیشد شده می شود این است که کمپانی ها پس از تعمیر، کلمه Refurbished را بر روی جعبه گوشی حک می کنند و سپس آن را روانه بازار می کنند. بدین ترتیب به سادگی می توانید متوجه ریفربیشد بودن گوشی شوید. اما برخی از فروشندگان پک این گوشی ها را با پک تقلبی جایگزین می کنند و گوشی های ریفربیشد را با قیمت گوشی اصلی (غیر ریفربیشد شده) روانه بازار می کنند. به همین دلیل در هنگام خرید باید فروشندگان قابل اطمینان را انتخاب کنید.

قطعات کامپیوتر ریفربیشد شده

تقریبا تمام قطعات کامپیوتری از جمله هارد، کارت گرافیک و … به صورت ریفربیشد شده نیز وجود دارند و می توانید آنها را با قیمت پایین تر بیابید. خوشبختانه در ایران هم این محصولات با برچسب ریفربیشد شده و با قیمت مناسب به فروش می رسند و از این رو به دلیل قیمت بالا و بعضا گارانتی مطمئن ارزش خرید بالایی دارند. البته قطعاتی مانند مانیتور هم ریفربیشد می شوند و با کمی گشت و گذار می توانید آن ها را نیز بیابید.

ریفربیشد به چه معناست

لپ تاپ ریفربیشد شده

لپ تاپ های ریفربیشد نیز گزینه های بعدی هستند که در بازار وجود دارند. این محصولات ممکن است به دلیل نقص جزئی در ظاهر، نمایشگر و یا حتی قطعات سخت افزاری ریفربیشد شده باشند. گارانتی این محصولات معمولا محدود است و از 30 روز الی 90 روز بسته به فروشنده افزایش می یابد. با این وجود لپ تاپ های ریفربیشد شده معمولا قیمت پایین، گزینه های مقرون به صرفه ای هستند. البته نباید این محصولات را با لپ تاپ های استوک اشتباه بگیرید زیرا لپ تاپ های ریفربیشد شده به دست کاربران نرسیده اند و قبل از استفاده به کمپانی مرجوع شده اند.

آیا خرید قطعه ریفربیشد شده منطقی است؟

تا اینجا با مفهوم ریفربیشد و انواع محصولات ریفربیشد در بازار آشنا شدید. اما اکنون این سوال به وجود می آید که با در نظر گرفتن قیمت پایین تر این محصولات نسبت به مدل های معمولی، آیا خرید کالای ریفربیشد منطقی است؟ با در نظر گرفتن اختلاف قیمت فاحش بین محصولات غیر ریفربیشد و ریفربیشد می توان گفت انتخاب این محصولات منطقی است و در بسیاری از موارد می تواند گزینه مقرون به صرفه ای باشد. البته این موضوع تا حد زیادی به نوع محصول بستگی دارد؛ بسیاری از افراد انتخاب کالاهایی مانند گوشی موبایل و لپ تاپ را به صورت ریفربیشد شده قبول ندارند و ترجیح می دهند محصول عادی را با گارانتی اصلی خریداری کنند. اما اگر قصد خرید محصولات ریفربیشد شده را دارید حتما به مهلت تست و گارانتی دقت داشته باشید.

سوالات متداول در مورد محصولات ریفربیشد

آیا کالای ریفربیشد دست دوم است؟

خیر، کالای ریفربیشد شده کار کرده نیست و به دست مصرف کننده نرسیده است. این محصولات معمولا قبل از عرضه به دست مصرف کنندگان به کمپانی مرجوع و  ریفربیشد می شوند.

از کجا کالای ریفربیشد را تشخیص دهیم؟

قطعات ریفربیشد شده با برچسب Refurbished بر روی پک روانه بازار می شوند. همچنین با وارد کردن شماره سریال آن ها در سایت سازنده می توانید از وضعیت ریفربیشد بودن کالا اطمینان حاصل کنید.

از کجا کالای ریفربیشد شده قابل اطمینان است؟

این موضوع به فروشنده و نوع کالایی که انتخاب میکنید بستگی دارد اما به طور کلی این محصولات تفاوتی با مدل های غیر ریفربیشد ندارند و با گارانتی یا مهلت تست عرضه می شوند.

سخن پایانی

در این مقاله به این سوال که قطعه ریفربیشد شده چیست نگاهی انداختیم و بررسی کردیم که آیا محصولات ریفربیشد ارزش خرید دارند یا خیر. به طور کلی هیچ چیز نمی تواند جایگزین محصولات پلمپ کمپانی که گارانتی طولانی مدت دارد باشد. اما در بیشتر موارد و در محصولاتی مانند هارد، ریفربیشد شدن هیچ تاثیری در کیفیت ندارد و تقریبا همان محصول را با قیمتی به مراتب پایین تر خریداری می کنید. بنظر شما خرید کالای ریفربیشد شده منطقی است؟ آیا تا به حال از محصولات ریفربیشد استفاده کرده اید؟ نظرات و سوالات خود را با ما و دیگر کاربران مجله تکنوسان به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا