کامپیوتر و لپ تاپ

پادکست چیست و معرفی بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست

پادکست به یکسری فایل های صوتی گفته می شود که در زمینه‌ های مختلفی تولید شده‌اند. استفاده از پادکست به قدری افزایش پیدا کرده که کمتر کسی را می توان یافت که تا کنون یک فایل پادکست را نشنیده باشد. علاوه بر این امروزه اغلب افراد برای آموزش غیر حضوری و آموزش مسائلی که نیاز به تصویر و ویدیو ندارند، اقدام به انتشار فایل های پادکست می کنند.

نرم افزارهای مختلفی برای ساخت پادکست وجود دارد که هر یک از آنها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. اگر می خواهید یک پادکست خوب و حرفه‌ ای تولید کنید بهتر است خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید؛ چرا که تکنوسان مگ با نگارش این مقاله سعی در معرفی بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست به شما دارد تا با استفاده از این برنامه ها بتوانید فایل های صوتی خود را با بهترین کیفیت ضبط نمایید.

پادکست چیست؟

تعریف پادکست

پادکست یک سری فایل های صوتی در فرمت های مختلف نظیر MP3، WMA، ACC، OGG، RA و RM، M4A، CDDA، WAV، FLAC و ALAC می باشد که هر کدام از این فرمت ها برای نوع خاصی از محتواهای صوتی مناسب می باشند. لازم به ذکر است که امروزه پادکست ها در محیط های مختلف و از طریق پلتفرم های گوناگون منتشر می گردند و بدین صورت در اختیار مردم قرار داده می شوند. افرادی که قصد دریافت این پادکست‌ ها را دارند با مراجعه به این پلتفرم ها می توانند اقدام به دانلود پادکست مورد نظر خود کنند. امروزه پادکست ها محتوا های مختلفی را شامل می ‌شوند که از آن جمله می ‌توان به محتوای آموزشی و موسیقی های صوتی اشاره کرد.

دلیل استقبال گسترده مردم از پادکست در سطح دنیا

چگونه پادکست بسازیم

با وجود اینکه محتواهای تصویری و ویدیویی از جذابیت بیشتری نسبت به محتوای صوتی برخوردارند، اما با این وجود شاهد استقبال گسترده مردم از پادکست های صوتی نیز هستیم. دلیل این امر را می‌ توان موارد زیر را برشمرد:

  •       تهیه و ادیت فایل های صوتی نسبت به فایل های تصویری بسیار راحت تر می باشد و همین موضوع سبب شده تا در مدت زمان کوتاه تری بتوان پادکست ها را تولید نمود.
  •       هزینه ‌ای که بابت تولید یک فایل صوتی پادکست صرف می شود نسبت به هزینه تولید محتوا های ویدیویی به مراتب پایین تر می باشد و به همین خاطر در اغلب آموزش هایی که نیاز به ارائه تصویر به کاربران نیست شاهد تولید پادکست هستیم.
  •       از آنجایی که فایل های صوتی نسبت به فایل های ویدئویی از حجم کمتری برخوردار می باشند، در نتیجه زمان پردازش آنها کمتر طول می‌ کشد و همین موضوع سبب می شود تا تهیه یک فایل پادکست نسبت به تهیه فایل های ویدیویی سریع‌ تر انجام شود. به همین خاطر افرادی که اقدام به ارائه محتوای آموزشی خود در قالب فایل های پادکست می ‌کنند می‌ توانند آموزش‌های خود را در زمان سریع تری در اختیار کاربران خود قرار دهند.
  •       به دلیل حجم پایین فایل های صوتی یا همان پادکست ها، دانلود آنها از پلتفرم های مختلف سریع تر انجام می ‌شود و دیتای کمتری صرف انجام این کار می گردد.
  •       از آنجایی که پادکست ها یکسری فایل صوتی هستند، در نتیجه اغلب مردم می توانند در حین شنیدن پادکست اقدام به انجام کارهای خود نظیر رانندگی، آشپزی و غیره کنند. اما برای فهمیدن محتوای فایل های ویدیویی، تمام تمرکز می بایست بر روی این فایل ها باشد.
  •       به دلیل آنکه پادکست ها از حجم کمی برخوردارند، کار به اشتراک گذاری آن ها در شبکه های اجتماعی نیز راحت تر از فایل های ویدیویی انجام می شود و همین موضوع سبب می ‌شود تا بتوان این فایل ها را در اختیار تعداد بسیار زیادی از مردم قرار داد.

بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست

به دلیل آنکه پادکست در ابتدای انتشار با استقبال بالای کاربران مواجه شد، در نتیجه امروزه اغلب مردم برای ارائه آموزش‌ های غیر تصویری خود به استفاده از پادکست روی آورده اند. از این رو استفاده از نرم افزارهای ساخت پادکست نیز در بین تولید کنندگان محتوا فراگیر شد. در واقع استفاده از این نرم‌افزارها منجر به تسهیل قابل توجه خلق آثار صوتی شده‌اند. در ادامه قصد معرفی برخی از معروف ترین برنامه‌های تولید پادکست به شما را داریم.

نرم افزار حرفه ای Adobe Audition

نرم افزار ساخت پادکست Adobe Audition

نرم افزار قدرتمند Adobe Audition را می ‌توان جامع ترین نرم افزار تحت ویندوز برای تدوین و ادیت فایل های صوتی برشمرد. نرم افزار فوق به وسیله شرکت معروف و معتبر ادوبی طراحی و به بازار ارائه شده است. این نرم افزار از قابلیت های بسیار زیادی برخوردار می باشد که از آن جمله می توانیم به میکس صدا، حذف نویز و پارازیت، به وجود آوردن افکت های صوتی مختلف، ادیت فایل های صوتی مختلف به صورت همزمان و نوفه زمینه اشاره کرد. در نتیجه این نرم ‌افزار تمام آن چیزی را که شما برای تولید پادکست به آن احتیاج دارید را در اختیار شما قرار داده است.

نکته ‌ای که در این میان وجود دارد این است که فرمت های صوتی گوناگون هر یک از حجم های مختلفی برخوردارند و برخی از آنها حجم بیشتری دارند و این نرم افزار این امکان را به کاربران خود داده تا بتوانند حجم این فایل های صوتی را کاهش دهند. از دیگر قابلیت‌ های ویژه این نرم ‌افزار امکان پشتیبانی از تمام فایل های صوتی به جز فرمت MIDI می باشد. از آنجایی که Adobe Audition نسبتا پیچیده است و اغلب افراد حرفه ای و نیمه ماهر با آن سروکار دارند، برای استفاده از آن می بایست آموزش ‌های لازم را دریافت نمایید. از این نرم افزار می توانید برای ساخت پادکست برای اینستاگرام هم استفاده نمایید.

نرم افزار پادکست ساز Sound Forge

بهترین پادکست سازهای حرفه ای Sound Forge

از دیگر نرم افزارهای قدرتمندی که از آن می توان برای تولید و ادیت فایل های پادکست استفاده کرد نرم ‌افزار Sound Forge می باشد که از قابلیت های مختلفی برخوردار است. از جمله قابلیت های ویژه این نرم افزار امکان ضبط صدا، حذف نویز، ایجاد افکت های صوتی با کیفیت قابل قبول، امکان تبدیل فرمت های صوتی به یکدیگر در کمترین زمان ممکن، ویرایش و بازبینی صدا، امکان کاهش حجم فایل های صوتی و پشتیبانی از فرمت های صوتی مختلف نظیر WMA، WAV، MP3 و Quicktime می باشد. خوشبختانه Sound Forge به صورت رایگان از طریق گوگل قابل دانلود می باشد و کاربران با دانلود و نصب آن می توانند از امکانات فوق العاده این نرم افزار بهره ببرند و از آن برای تولید فایل های پادکست خود استفاده نمایند.

نرم افزار ساخت پادکست Audacity

نرم افزار ساخت پادکست Audacity

اگر شما یک فرد مبتدی هستید که تمایل به تولید فایل های پادکست دارید Audacity می تواند گزینه بسیار مناسبی برای شما به شمار رود. بسیاری از افرادی که قصد تولید فایل های پادکست را دارند، این نرم ‌افزار را برای انجام کار خود انتخاب می نمایند. چرا که رابط کاربری Audacity بسیار راحت است و این موضوع سبب شده تا کار کردن با این نرم افزار بسیار آسان و راحت باشد. Audacity در مقایسه با نرم افزارهای قبلی از امکانات کمتری برخوردار می باشد، اما به دلیل ظاهر ساده ‌تر و امکان کار کردن راحت‌تر مورد استقبال کاربران زیادی قرار گرفته است. نکته دیگری که در خصوص این نرم افزار وجود دارد این است که این نرم افزار را می توانید بر روی سیستم عامل های مختلف نظیر لینوکس، مکینتاش و ویندوز نصب نمایید. از دیگر قابلیت‌ های ویژه این نرم افزار، امکان دریافت و ارسال فرمت های صوتی مختلف می باشد.

برنامه ساخت پادکست GarageBand

برنامه ساخت پادکست حرفه ای GarageBand

نرم افزار GarageBand به صورت اختصاصی برای سیستم عامل مکینتاش مورد طراحی قرار گرفته است و امکان نصب این نرم افزار بر روی سیستم عامل های لینوکس و ویندوز وجود ندارد. از جمله قابلیت ‌های ویژه ‌ای که این نرم‌ افزار دارا می باشد، وجود یک کتابخانه بزرگ در آن است که درون این کتابخانه ملودی های موسیقی بسیار زیادی وجود دارد که قابل ویرایش می باشند. شما این امکان را دارید تا این ملودی های موسیقی را با ملودی شخصی خود ترکیب نمایید و به این ترتیب یک ملودی جدید به وجود بیاورید. به دلیل امکانات ویژه و بسیار بالایی که GarageBand دارا می باشد، کاربران زیادی از آن برای ویرایش صدا و تولید فایل های پادکست استفاده می ‌نمایند.

نرم افزار پادکست ساز حرفه ای Pro Tools

نرم افزار پادکست ساز Pro Tools

این نرم ‌افزار حرفه‌ ای یکی از بهترین گزینه هایی است که می‌ توان از آن برای تولید فایل های با کیفیت پادکست استفاده کرد. پیشنهاد می ‌کنیم افراد مبتدی به سراغ این نرم ‌افزار نروند. چرا که Pro Tools همانطور که از اسمش پیداست، یک نرم ‌افزار حرفه ‌ای است و افراد مبتدی امکان کارکردن با آن را ندارند. افراد حرفه ‌ای که می خواهند از این نرم افزار استفاده کنند باید اقدام به پرداخت حق اشتراک این نرم افزار برای استفاده از امکانات بسیار ویژه آن کنند. همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم پرو تولز یکی از حرفه ای ترین پلتفورم‌های صوتی در دنیا محسوب می شود و از قابلیت های پیچیده و سطح بالایی برخوردار است. از جمله امکانات ویژه این نرم‌ افزار می توان به امکان ذخیره سازی ابری، ترکیب فونت های مختلف صوتی و وجود پلاگین های قوی درون برنامه اشاره کرد. 

نرم افزار ساخت پادکست Sony ACID Xpress

نرم افزار پادکست ساز Sony ACID Xpress

از جمله نرم‌ افزارهای رایگان تولید پادکست، نرم‌افزار Sony ACID Xpress می باشد که جزو نرم افزارهای ساده است و افراد مبتدی می توانند به راحتی از آن استفاده کنند. البته نسخه حرفه ای و پولی آن نیز تحت عنوان ACID Music Studio به وسیله شرکت سونی به بازار ارائه شده که افراد حرفه ای با استفاده از از آن می‌توانند فایل های پادکست خود را تولید نمایند. طراحی پلتفرم این برنامه بسیار ساده بوده و در نتیجه به راحتی امکان یادگیری بخش های مختلف برنامه برای کاربران مبتدی فراهم می باشد. اگر در ابتدای مسیر ساخت پادکست قرار دارید می توانید برای تولید فایل های پادکست خود از این نرم افزار استفاده نمایید.

نرم افزار قدرتمند MacOSX

نرم افزار قدرتمند MacOSX برای مکینتاش

این نرم افزار به صورت اختصاصی برای سیستم عامل مکینتاش طراحی شده و نمی توان از این نرم افزار در محیط لینوکس و ویندوز استفاده نمود. MacOSX علاوه بر این که امکان تولید و ویرایش فایل های صوتی را دارد، امکان فیلم برداری از محیط مک را هم دارا می باشد. اگر بخواهیم این نرم ‌افزار را با نرم ‌افزار GarageBand مقایسه کنیم، نرم افزار فوق از طراحی ساده تری برخوردار می باشد و به همین خاطر افراد به راحتی می توانند از این نرم افزار برای تولید فایل های صوتی خود استفاده کنند.

مراحل تولید فایل پادکست

مراحل ساخت پادکست

تا اینجای مقاله با تعریف پادکست و بهترین نرم افزارهای ساخت پادکست آشنا شدیم؛ حال سوال پیش رو این است که چطور پادکست بسازیم و مراحل تولید آن چگونه است؟

چنانچه قصد تولید فایل های صوتی پادکست را دارید بهتر است مراحل صحیح تولید این فایل ها را فرا بگیرید تا بتوانید فایل های با کیفیت تر و کاربردی تری را تولید نمایید. اگر برای انجام این کار مراحل را به صورت دقیق و درست پیش ببرید، می توانید فایل های با کیفیت تری تولید نمایید که از طرفداران بیشتری نیز برخوردار خواهند بود. متاسفانه بسیاری از افراد بدون داشتن درک صحیح از تولید فایل های پادکست اقدام به تولید این فایل ها می نمایند و به دلیل کیفیت نامناسب فایل های خروجی، شاهد عدم استقبال این فایل ها توسط کاربران هستیم. در زیر مراحل صحیح تولید فایل های پادکست را برای شما عنوان می نماییم:

  •   انتخاب صحیح موضوع: پیش از آن که شروع به تولید فایل های پادکست کنید حتما می ‌بایست یک موضوع دقیق و معین برای تولید فایل خود مشخص کنید تا محوریت اصلی کار شما مشخص شود. وقتی شما بتوانید موضوع مورد نظرتان را به درستی انتخاب کنید، ایده های بهتری به ذهنتان خواهد رسید و می ‌توانید به تناسب موضوعی که انتخاب کرده ‌اید شروع به فعالیت کنید.
  •       نوشتن سناریو: اگر می‌ خواهید پادکست های شما بتواند نظر مخاطبان را به خود جلب کند حتماً می بایست برای آموزش مسائل مختلف خود یک سناریو دقیق و مشخص بنویسید تا مخاطبان خود را به شنیدن ادامه فایل های خود ترغیب نمایید. اگر بتوانید یک آموزش کاربردی و خوب را به مخاطبان خود ارائه دهید، می ‌توانید در مدت زمان کوتاهی نظر مخاطبین زیادی را جلب کنید و از این طریق کسب درآمد کنید.
  •   ضبط صدا: در حین ضبط صدا از میکروفون هایی که از کیفیت خوب و مناسبی برخوردار می باشند استفاده نمایید تا کیفیت صدای تولیدی شما خوب و مناسب باشد.
  •   ویرایش صدا: پس از اینکه کار ضبط صدا را انجام دادید، حتما با استفاده از نرم ‌افزارهای مناسب می بایست فایل های صوتی خود را ویرایش کنید و یک خروجی خوب و مناسب را در اختیار کاربران قرار دهید.
  •   انتشار صدا: هنگامی که تمامی مراحل قبل را به درستی طی کردید، نوبت به انتشار پادکست در شبکه های اجتماعی می رسد. شما می توانید فایل های صوتی خود را در پلتفرم های مختلف برای کاربران به اشتراک بگذارید.

جمع بندی

اگر قصد تولید فایل پادکست را دارید بهتر است یک نرم افزار خوب و مناسب به تناسب نوع کاربری خود را انتخاب نمایید و سپس اقدام به تولید فایل های پادکست خود کنید. نرم افزارهای مختلفی برای تولید فایل های پادکست به بازار ارائه شده اند که هر یک از امکانات و ویژگی های متفاوتی برخوردار می باشند. علاوه بر این هر یک از این نرم افزارها مناسب کاربران بخصوصی هستند. بنابراین با توجه به تجربه و مهارتی که در استفاده از این نرم افزار ها دارید می توانید یکی از آنها را برای انجام کار خود انتخاب نمایید. پیشنهاد می ‌شود که افراد مبتدی برای شروع کار از نرم ‌افزارهای مبتدی استفاده نمایند تا زیاد درگیر پیچیدگی ‌های نرم‌ افزارهای حرفه‌ ای نشوند و بدین ترتیب از سردرگمی رهایی یابند. آیا شما هم تا کنون فایل پادکست تولید نموده اید؟ تجربه خود در این زمینه را با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا