اترنت یکی از محبوب ترین استانداردهای فناوری اینترنت است که با هدف ایجاد ارتباط بین کامپیوترها در یک LAN ایجاد شده است. از طرفی سرعت انتقال داده در دنیای مدرن امروز، بسیار مهم شده است و این موضوع در بین سازمان های مراکز داده نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. کابل های شبکه مانند CAT8، CAT7، CAT6 و … نقش مهمی در اتصال دستگاه های داخل یک شبکه دارند. در این بین کابل شبکه CAT8، جدیدترین نسل کابل شبکه است که در این مقاله قصد داریم به معرفی آن بپردازیم و به شما بگوییم منظور از CAT8 در کابل های شبکه چیست و در انتها شما را با انواع کابل Cat8 آشنا می کنیم، پس تا انتهای این مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.
کابل CAT8 چیست؟
کابل های شبکه طبق گفته سازمان استاندارد فناوری اطلاعات، به چند دسته تقسیم می شوند که از CAT1 شروع شده و تا CAT8 ادامه داشته است. نسل های اول کابل شبکه شامل CAT1 تا CAT5 می شود که در حال حاضر برای فعالیت های شبکه مورد استفاده قرار نمی گیرد. این کابل ها معمولا برای کابل تلفن استفاده می شود و برای فعالیت های شبکه در سراسر جهان از کابل های نسل CAT6 استفاده می کنند.
اما کابل CAT8، جدیدترین استاندارد تولید شده کابل شبکه توسط سازمان بین المللی فناوری اطلاعات یعنی ISO/IEC 11801، است. گفته می شود که تولید کابل شبکه CAT8 بصورت محدود بوده و به مرحله تولید انبوه نرسیده است. این کابل شبکه نسبت به نسل های قبلی، پهنای باند بسیار بیشتری دارد و انتقال اطلاعات تا فرکانس 2 گیگاهرتز افزایش پیدا کرده است. کابل CAT8، همچنین طول کابل کشی تا حداکثر 36 متر را پشتیبانی می کند.
برای اینکه متوجه قدرت این کابل بشوید، لازم است بدانید که کابل های شبکه در نسل های گذشته چه ویژگی هایی داشتند. در کابل CAT6 پهنای باند برابر 500 مگاهرتز است و انتقال اطلاعات تا فاصله 100 متر، با سرعت 10 گیگابایت بر ثانیه انجام می شود. در مورد کابل شبکه CAT7 پهنای باند به 600 مگاهرتز افزایش پیدا کرد و سرعت انتقال داده، 100 گیگابیت بر ثانیه است و تا فاصله 15 متر، از این سرعت فوق العاده پشتیبانی می کند.
انواع کابل شبکه CAT8
همانطور که متوجه شدید کابل های شبکه CAT8 سرعت و پهنای باند بیشتری را ارائه می دهند اما به این معنی نیست که می توانید آن را برای هر فعالیتی استفاده کنید. این کابل ها اندازه های کوتاهی دارند و از این رو نمی توان از آن ها در سیم کشی های اداری استفاده کرد. در حقیقت کاربرد اصلی کابل های CAT8، به علت سرعت چهار برابر نسب به کابل های CAT6، در مراکز داده است تا سرعت انتقال بالایی داشته باشند.
کابل CAT8، به دو نوع Cat 8.1 و Cat 8.2 تقسیم می شود که تفاوت میان این دو کابل در نوع شیلد به کارگرفته شده و سازگاری با کانکتورها است. اگر برایتان سوال پیش آمده که شیلد و کانکتور چیست، به طور خلاصه باید بگوییم که شیلد، یک لایه هادی است و به روی روکش معمولی کابل قرار می گیرد و نقش یک لایه محافظتی را ایفا می کند. از طرفی کانکتور به معنی اتصال دهنده است و برای اتصال بخش های مختلف در مدار استفاده می شود.
کابل شبکه CAT 8.1
کابل CAT 8.1 از سوکت RJ-45 و کانکتورهای 8p8C استفاده می کند که می تواند انتقال داده را با سرعت 25 گیگابیت بر ثانیه در شبکه انجام دهد. در کابل Cat 8.1 از شیلد F/UTP و U/FTP استفاده شده است و از سوی دیگر کابلهای Cat 8.1 با کلاس EA سری Cat6a سازگار هستند.
کابل شبکه CAT 8.2
سرعت انتقال اطلاعات در این کابل ها 40 گیگابیت بر ثانیه است که تا فاصله های 20 تا 36 متر، این سرعت را برای انتقال اطلاعات، حفظ می کند. در این نسل از کابل های شبکه، هر چقدر که فاصله طولانی تر شود، میزان فرکانس و سرعت کاهش پیدا می کند. از این رو معمولا از این کابل ها در شبکه هایی که فاصله بین سوییچ ها و سرور کم است، استفاده می شود.
در کابل Cat.8.2 از کانکتور TERA و GG45 استفاده شده و شیلد F/UTP و S/FTP به عنوان لایه محافظتی در آن مورد استفاده قرار می گیرد. قطر Cord (قطر سیم) این کابل 22، 23، 24 و 26 AWG است و می تواند تا دمای 60 درجه سانتیگراد بدون مشکل کار کند. از نظر سازگاری با کابل های نسل قبل، کابل شبکه Cat 8.2 با کلاس FA یعنی Cat 7 و Cat 7A سازگاری دارد.
نتیجه گیری
انواع مختلفی از کابل های اترنت وجود دارد که هر کدام از نظر فاصله و سرعت محدودیت هایی دارند و می توانند سیگنال ها را به طور موثر انتقال دهند. کابل شبکه CAT8، جدیدترین نسل کابل های شبکه اترنت است که انتقال اطلاعات را با پهنای باند بسیار بالایی انجام می دهد و برای سازمان هایی که انتقال داده و اطلاعات در آن ها، اهمیت زیادی دارد؛ بسیار کاربردی است و سرعت عملکرد آن ها را افزایش می دهد.
از آن جایی که طول این کابل کوتاه می باشد و در فاصله های طولانی سرعت آن کاهش می یابد، پیشنهاد می شود که از کابل CAT8 در شبکه های کوچک و متوسط استفاده کنید تا از سرعت انتقال داده، نهایت لذت را ببرید. امیدواریم مقاله معرفی کابل شبکه CAT8 برای شما مفید واقع شده باشد و چنانچه که شما در محل کار خود از این کابل ها استفاده می کنید، حتما نظرات خود را درباره سرعت این کابل برای ما بنویسید.