موبایل و تبلت

آی سی تغذیه چیست و چه نقشی در گوشی دارد؟

امروزه در بخش داخلی گوشی‌های موبایل شاهد قطعات مختلفی هستیم که هر یک از آن ها وظیفه خاصی را برعهده دارند و بدون وجود آن ها گوشی قادر به کارکرد صحیح نمی باشد. در بین این قطعات، آی سی تغذیه یکی از اصلی ترین بخش‌های گوشی به حساب می‌آید و جز مهم ترین قسمت‌هایی است که در سیستم مدار و برد گوشی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به منظور بررسی کارایی ای سی تغذیه در گوشی باید گفت که این قطعه نقش مهمی در تامین انرژی مورد نیاز برای آغاز به کار گوشی و فعال بودن آن برعهده دارد. به واسطه نقش و کاربرد ای سی تغذیه موبایل ممکن است این قطعه با گذشت زمان و به دلایل متعددی آسیب ببیند و نیاز به تهیه یک آی سی تغذیه جدید داشته باشید. در همین راستا در این مطلب از تکنوسان مگ قصد داریم تا شما را با آی سی تغذیه آشنا کرده و در مورد کاربرد و کارایی این قطعه اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. اگر قصد خرید آی سی تغذیه دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

آی سی تغذیه چیست؟

علائم خرابی آی سی تغذیه موبایل

اگر بخواهیم در مورد آی سی تغذیه و نقش آن اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم، نیاز است تا در گام اول به این نکته اشاره کنیم که در گذشته که گوشی‌ها به اندازه گوشی‌های هوشمند امروزی پیشرفته نبوده و فناوری خاصی نداشتند، نیازی نبود تا پردازش و سرعت قابل توجهی در این دسته از محصولات وجود داشته باشید. این در حالی است که نسل جدید گوشی‌های هوشمند به دلیل قدرت بالای سخت افزاری که دارند، دارای قطعات بسیار زیادی هستند که این قطعات در کنار هم باعث می‌شوند تا گوشی بتواند بدون مشکل کار کند.

در بین قطعات مختلفی که در گوشی موبایل وجود دارد، ای سی تغذیه یکی از مهم ترین قطعات است. این قطعه نقش مهمی در تامین انرژی و شارژ باتری گوشی بر عهده دارد و وجود آن باعث می‌شود تا گوشی بتواند شارژ شده و باتری آن برای تامین انرژی قطعات مختلف مورد استفاده قرار گیرد. ساختار آی سی تغذیه موبایل به نحوی است که این قطعه همواره در معرض جریان برق است. به همین دلیل است که این قطعه حساسیت و ظرافتی دارد که در اثر بروز مشکلات مختلف، خراب می‌شود و نیاز است تا این قطعه را تعویض کنید.

از نظر فنی، ای سی شارژ در مدار گوشی قرار می‌گیرد و از آن به منظور تامین ولتاژ و جریان الکتریکی مورد نیاز در گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود. از دیگر کاربردهای انواع ای سی موبایل می‌توان به مدیریت بخش‌های مختلف گوشی هوشمند نظیر کنترل درایور نور پشت صفحه گوشی اشاره کرد.

کار IC تغذیه در گوشی چیست؟

در کنار کمک به شارژ و دشارژ، ای سی تغذیه باعث می‌شود تا بتوانید اقدام به کنترل کلیدهای ولوم، دکمه پاور، دکمه سایلنت در برخی گوشی‌ها نظیر گوشی‌های آیفون، کنترل دمای CPU، هدایت و کنترل NTC، کنترل دوربین و… کنید. در واقع می‌توان گفت که در گوشی‌های هوشمند امروزی، قطعات مختلف در ارتباط مستقیم با ای سی تغذیه هستند و شما می‌توانید با کمک ای سی تغذیه به بهترین شکل ممکن از گوشی خود استفاده کنید. به دلیل نقش مهمی که ای سی تغذیه دارد، در صورتی که این قطعه آسیب ببیند، عملکرد کلی گوشی با مشکل مواجه خواهد شد.

ساختار و انواع ای سی موبایل

ساختار آی سی تغذیه موبایل

اگر بخواهیم نگاهی به ساختار و انواع ای سی تغذیه بیاندازیم باید گفت که این قطعه از نظر ساختاری دارای سه یا چهار پین بوده و به صورت مستقیم با باتری موبایل در ارتباط است. بر اساس طراحی داخلی، این قطعه با قرارگیری در کنار باتری، انرژی مورد نیاز برای سایر قطعات گوشی موبایل را تامین می‌کند. ولتاژ مورد نیاز از سوی قطب مثبت باتری به بخش مدار حفاظت جریان آی سی تغذیه وارد شده و سپس انرژی سایر بخش‌های موبایل از این طریق تامین می‌شود.

در این بین اگر به هر دلیلی این قطعه آسیب ببیند، با علائم خرابی تغذیه موبایل مواجه خواهید شد. در صورتی که جریان ورودی به آی سی تغذیه بیش از حد مجاز باشد، در اکثر مواقع مدار محافظ جریان وارد عمل می‌شود و با خاموش کردن گوشی مانع از آسیب دیدگی آن می‌شود، با این حال اگر مدار محافظ نتواند جریان را کنترل کند، به قطعات مختلف گوشی آسیب وارد می‌شود. در صورت آسیب دیدگی این قطعه، سایر بخش‌های موبایل نیز با مشکل مواجه خواهد شد.

علائم خرابی تغذیه موبایل

علائم خرابی تغذیه موبایل مختلف است و به همین دلیل نیاز است تا دید کاملی در مورد این علائم داشته باشید تا در صورت مواجه با آن ها، به سرعت اقدام به تعویض این قطعه کنید. اگر بخواهیم به این سوال مهم پاسخ دهیم که از کجا بفهمیم که IC تغذیه گوشی خراب شده است باید گفت که یکی از شایع ترین نشانه‌های خرابی این قطعه خاموش شدن ناگهانی گوشی موبایل است.

کاربرد آی سی تغذیه موبایل / آی سی تغذیه چیست؟

زمانی که آی سی آسیب ببیند، فرآیند شارژ و دشارژ گوشی انجام نمی‌شود و به همین دلیل در هنگام استفاده از دستگاه، گوشی به سرعت خاموش می‌شود. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که خرابی ای سی تاثیر مستقیمی در طول عمر باتری و خرابی آن دارد.

همچنین در گوشی‌های قدیمی اگر با مشکل آنتن دهی مواجه شده اید، ممکن است این مشکل به دلیل خرابی این قطعه باشد چرا که یکی از علائم خرابی تغذیه موبایل بروز مشکل در آنتن دهی است. برای تست این مسئله پیشنهاد می‌شود که وضعیت آنتن دهی اپراتور خود را با یک دستگاه دیگر بررسی کنید، اگر آنتن دهی دستگاه شما نسبت به گوشی دیگر نامناسب است، نیاز است تا حتما وضعیت ای سی تغذیه را بررسی کنید.

به دلیل نقش مهمی که آی سی تغذیه ایفا می‌کند، در صورتی که به هر دلیلی با مشکل خرابی آن مواجه شوید، سایر قطعات گوشی نیز به زودی دچار خرابی خواهد شد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که در صورت مشاهده نشانه‌ها و علائم خرابی تغذیه موبایل، به سرعت برای تعمیر آن اقدام کنید تا از بروز مشکل برای سایر قطعات گوشی خود جلوگیری کنید.

تعمیر ای سی گوشی

کارایی آی سی تغذیه در گوشی

یکی از سوالات مهمی که کاربران مطرح می‌کنند این است که نحوه تعمیر آی سی تغذیه چگونه است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که به دلیل حساسیت این قطعه، تعمیر آن نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد. مخصوصا اگر از گوشی‌های نسل جدید و امروزی استفاده می‌کنید که پیشرفته تر هستند، نیاز است تا فرآیند تعمیر آی سی تغذیه را به یک فرد متخصص بسپارید تا بدون مشکل این قطعه تعمیر یا تعویض شود. به دلیل اهمیتی که ای سی تغذیه دارد، در صورتی که در فرایند تعمیر آن اشتباهی رخ دهد، هزینه‌های تعمیر آن افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند.

برترین شرکت‌های تولید کننده آی سی تغذیه

شرکت‌های مختلفی در زمینه تولید ای سی تغذیه فعالیت دارند و برندهای تولید کننده گوشی‌های هوشمند با این شرکت‌ها قرارداد می‌بندند تا تامین آی سی تغذیه را برای دستگاه‌ها برعهده بگیرند. از مهم ترین و برترین شرکت‌هایی که در زمینه تولید ای سی تغذیه فعالیت دارند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Samsung
  • Intel
  • Taiwan Semiconductor
  • SK Hynix
  • Micron Technology
  • Broadcom
  • Qualcomm
  • Texas Instruments

حرف آخر

در این مطلب از تکنوسان مگ، شما را با نقش آی سی تغذیه آشنا کرده و بیان کردیم که این قطعه چه کاربردی در گوشی‌های امروزی دارد. در صورتی در مورد آی سی تغذیه و نحوه تعمیر آن اطلاعات و یا نظر خاصی دارید، می‌توانید دیدگاه‌های خود را با ما در بخش کامنت‌ها به اشتراک بگذارید و از این طریق به سایر کاربران کمک کنید تا بتوانند با آگاهی کامل در مورد ای سی تغذیه از این قطعه در گوشی‌های خود استفاده کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا