دانشنامه

فناوری NFC چیست و چه کاربردی دارد؟

NFC نام یکی از فناوری هایی که مبتنی بر فناوری مجاورت بی سیم می باشد. امروزه از فناوری NFC در ارتباطات استفاده های بسیار زیادی می شود و این فناوری در بسیاری از دستگاه ها نظیر تبلت ها و گوشی های موبایل مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از محدودیت هایی که فناوری NFC با آن مواجه است برد محدود این فناوری است. از دیگر تجهیزاتی که مجهز به فناوری ان اف سی هستند می توان به بلندگوها، کنسول ‌های بازی و برخی از اشیای تزئینی اشاره نمود. با وجود محدود بودن برد NFC این فناوری از کارایی و کاربرد بالایی برخوردار می باشد.

اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دستگاه های مجهز به NFC و کاربردهای این فناوری دارید بهتر است خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید. مجله تکنوسان مگ در این مقاله اطلاعات جامع و کاملی در خصوص این فناوری به شما ارائه می دهد تا با ابعاد مختلف آن آشنایی پیدا کنید.

فناوری NFC چیست و چگونه کار می کند؟

فناوری NFC مخفف عبارت Near-field communication (ارتباطات میدان نزدیک) و در واقع تکامل یافته فناوری RFID می باشد که حدوداً ۱۰ سال پیش به بازار معرفی شد. فناوری RFID معمولاً در کارت‌ های کلید الکترونیکی جهت ورود به اتاق ها کاربرد داشت. علاوه بر این بسیاری از کمد های شخصی نیز به کارت ‌های که از این فناوری برخوردار بودند مجهز هستند. فناوری های نام برده شده برای برقراری ارتباط در فواصل نزدیک و کوتاه مورد استفاده قرار می گیرند و برای این منظور از “اصل جفت القایی” بهره می برند. در طول این فرآیند دستگاه READER اقدام به عبور جریان الکتریکی از یک سیم پیچ به سیم پیچ دیگر می نماید و منجر به وجود آوردن میدان مغناطیسی می گردد. اما هنگامی که شما یک سیم پیچ دیگر را به میدان مغناطیسی به وجود آمده نزدیک می‌کنید، این جریان به آن سیم پیچ نیز انتقال داده می شود و بدون اینکه سیم پیچ های فوق با یکدیگر تماس فیزیکی برقرار پیدا کنند، با یکدیگر ارتباط برقرار می ‌نمایند. هنگامی که ارتباط بین این دو سیم پیچ برقرار می شود، اطلاعاتی که در سیم پیچ اول وجود دارد به سیم ‌پیچ دیگر از طریق روش بی سیم منتقل می شود. در اصل فناوری NFC جهت انتقال اطلاعات در محدوده کوتاه در حد چند سانتی متر کاربرد دارد. امروزه در اغلب گوشی های هوشمند از فناوری NFC استفاده شده است و تراکنش هایی که از طریق این تکنولوژی انجام می شود امن تر هستند.

فناوری ان اف سی چیست

چه دستگاه هایی NFC دارند؟

فناوری ان اف سی بیشتر در گوشی های هوشمند استفاده شده است. اولین گوشی اندرویدی که مجهز به فناوری NFC بود در سال ۲۰۱۰ به بازار معرفی شد. کمپانی اپل هم در سال 2014 از این فناوری در گوشی آیفون ۶ استفاده کرد و پس از این تاریخ تمامی گوشی های که توسط شرکت اپل به بازار معرفی شدند مجهز به فناوری NFC هستند. از دیگر دستگاه هایی که مجهز به این فناوری هستند می توان به برخی دستگاه های پخش خودرو و ساعت های هوشمند اپل واچ و می بند های شیائومی اشاره کرد. ساعت های هوشمند اغلب برای تناسب اندام و کنترل وضعیت سلامت بدن مورد استفاده قرار می گیرند. به جز دستگاه های پایین رده، اغلب محصولاتی که به بازار ارائه می شوند از فناوری ان اف سی برخوردار هستند. البته ممکن است برخی از مناطق دنیا از این فناوری چندان استقبال نکنند. به همین خاطر ممکن است گوشی ها یا دستگاه هایی که به آن منطقه خاص صادر می ‌شوند فاقد این فناوری باشند. مثلاً شیائومی از قرار دادن این فناوری در ساعت ‌های هوشمندی که به کشور هند صادر می‌کند پیشگیری به عمل آورده است.

چگونه nfc گوشی را فعال کنیم

نکته ای که در این میان وجود دارد این است که اغلب گوشی هایی که پس از سال ۲۰۱۵ به بازار ارائه شده اند به این فناوری مجهز هستند. به همین خاطر شما می توانید از قابلیت های این فناوری برای انجام امور مختلف خود بهره ببرید. چنانچه گوشی تلفن شما یک گوشی اندرویدی می باشد، پس از رفتن به بخش تنظیمات گوشی با یافتن گزینه Connected Devices یا Network and Sharing می توانید وضعیت NFC گوشی خود را بررسی نمایید. چنانچه در این بخش گزینه NFC را مشاهده نکنید، این موضوع به این معنی است که گوشی تلفن همراه شما از این فناوری پشتیبانی نمی کند.

موارد کاربرد NFC

به دلیل پرکاربرد بودن فناوری NFC، امروزه استفاده از این فناوری در دستگاه ‌های مختلف بسیار افزایش پیدا کرده است. از جمله موارد کاربرد این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاربرد nfc در گوشی

  • انتقال دیتا: گوشی هایی که مجهز به فناوری NFC هستند می ‌توانند محتوای موجود روی خود را به دستگاه دیگری که مجهز به این فناوری می باشد انتقال دهند.
  • تراکنش های موبایل: امروزه کمپانی هایی نظیر گوگل و سامسونگ اقدام به استفاده از تراشه NFC بر روی گوشی های خود نموده اند که از آن می توان جهت انجام تراکنش‌ های بدون تماس بهره گرفت. علاوه بر این اغلب کارت های اعتباری مجهز به تگ های NFC بر روی خود هستند. اپلیکیشن های موجود روی گوشی های هوشمند چنانچه از بانک بتوانند مجوز دریافت کنند، می ‌توانند از این تگ ها استفاده نمایند. پس از اینکه این اپلیکیشن ها مجوزهای مربوطه را دریافت کردند، چنانچه شما گوشی هوشمند یا دستگاه مجهز به فناوری NFC را به دستگاه کارتخوان نزدیک نمایید، می توانید اقدام به انجام تراکنش مورد نظر خود کنید. متاسفانه این فناوری هنوز در ایران رایج نشده است.
  • حمل و نقل عمومی: امروزه در سیستم‌ های حمل و نقل عمومی در شهرهای بزرگ دنیا نظیر لندن و هنگ‌کنگ از کارت هایی که مجهز به فناوری NFC می باشند برای پرداخت هزینه حمل و نقل استفاده می شود. این موضوع به این معنی است که شما به راحتی می توانید هزینه حمل و نقل خود را تنها با استفاده از گوشی همراه خود که به فناوری NFC مجهز می باشد پرداخت نمایید.
  • همگام سازی فوری: امروزه از فناوری NFC در دستگاه هایی که فاقد نمایشگر هستند نیز استفاده می شود. از جمله این دستگاه‌ ها می ‌توان به هدفون ‌ها و بلندگوها اشاره نمود. این دستگاه‌ ها برای تبادل اطلاعات و داده با گوشی ‌های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این اغلب دوربین ها جهت تبادل سریع ویدیوها و تصاویر، مجهز به فناوری nfc می باشند.
  • خانه های هوشمند: امروزه در برخی از پلتفرم های خانه های هوشمند از ان اف سی بهره گرفته است و این امر به این معنی است که شما این امکان را دارید تا با استفاده از اپلیکیشن های iOS و اندروید بدون نزدیک شدن یا برقراری تماس فیزیکی با اشیایی که به این فناوری مجهز هستند، اقدام به کنترل کردن آن ها نمایید.

تگ NFC چیست؟

تگ ان فی سی

تگ NFC به یک تراشه کوچک گفته می‌ شود که برای درست کردن آن از یک فضای ذخیره سازی و سیم پیچ مسی استفاده شده است. داده هایی که بر روی این تراشه قرار دارند امکان خواندن داده از روی این تگ و یا خواندن داده ها از روی آن وجود دارد.

سوالات متداول درباره فناوری NFC

آیا می توان از NFC برای جاسوسی استفاده کرد؟

از NFC یا پرتو اندروید می توان برای نصب بدافزار در گوشی های اندرویدی استفاده کرد. این باگ روی گوشی‌ های هوشمندی که دارای اندروید 8 اوریو و بالاتر هستند، تأثیر گذاشته است. گوگل این آسیب پذیری را در وصله امنیتی اکتبر خود اصلاح کرد.

NFC باید روشن یا خاموش باشد؟

اگر قصد استفاده از NFC را ندارید، توصیه می شود برای صرفه جویی در مصرف باتری و جلوگیری از خطرات امنیتی احتمالی، آن را خاموش کنید. در حالی که NFC ایمن در نظر گرفته می شود، برخی از کارشناسان امنیتی توصیه می کنند آن را در مکان های عمومی که ممکن است در معرض هکرها باشید خاموش کنید.

هدف از NFC در اندروید چیست؟

ارتباطات میدان نزدیک (NFC) امکان تبادل سریع اطلاعات بین گوشی های هوشمند و سایر دستگاه های هوشمند را فراهم می کند. موارد استفاده از NFC در تلفن های اندرویدی شامل اشتراک گذاری فایل، سیستم های پرداخت بدون تماس، برچسب های NFC قابل برنامه ریزی و… است.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی فناوری NFC پرداختیم و در خصوص نحوه عملکرد و کاربردهای این فناوری مطالبی را ارائه نمودیم. همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم این فناوری با وجود محدودیت بردی که دارد هنوز هم از کاربرد گسترده و وسیعی برخوردار می ‌باشد و همین موضوع سبب شده تا امروزه در اغلب دستگاه های جدید از این فناوری استفاده شود. گوشی های پایین رده معمولاً فاقد این فناوری کاربردی می باشند. برای اینکه بتوانید از این فناوری استفاده کنید حتماً می بایست دستگاه های مورد نظر در فاصله چند سانتی متری از یکدیگر قرار بگیرند. استفاده از این فناوری سبب افزایش سرعت انجام امور مختلف می گردد. از جمله موارد کاربرد این فناوری نیز می‌ توان به انتقال داده، تراکنش ‌های موبایل، همگام سازی فوری، حمل و نقل عمومی، بازی های ویدیویی و خانه های هوشمند اشاره نمود. آیا تا به حال از این فناوری کاربردی استفاده کرده‌اید؟ شما می توانید نظرات ارزشمند خود را با ما و دیگر خوانندگان تکنوسان مگ در بخش دیدگاه ها به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا