در چند سال اخیر، بیش از هر زمان دیگری شاهد پیشرفت نحوه شارژ گوشی های هوشمند و ظهور فناوری های جدید فست شارژ در آن ها بودیم. فناوری هایی که همگی بر روی بالا رفتن سرعت شارژ شدن گوشی و افزایش شارژدهی آن تمرکز داشتند. یکی از این فناوری های جذاب، شارژ معکوس نام دارد که در زمان عرضه سر و صدای زیادی به پا کرد و پس از گذشت چند نسل اکنون در کامل ترین حالت خود به سر می برد.
این تکنولوژی می تواند در مواقعی که به شارژر دسترسی ندارید بسیار کاربردی باشد و مانع خاموش شدن گوشی یا گجت های دیگرتان شود. اما شارژ معکوس چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مقاله از تکنوسان مگ، به این سوال پاسخ می دهیم و نحوه استفاده از شارژ معکوس و بهترین گوشی های دارای شارژ معکوس را بررسی می کنیم. تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
فهرست مطالب
شارژ معکوس چیست و چه کاربردی دارد؟
فناوری شارژ معکوس (Reverse Charge) یک ایده نوآورانه است که به شما امکان می دهد گوشی تان را به عنوان یک منبع شارژ یک گجت دیگر مورد استفاده قرار دهید و بدین ترتیب بدون هیچ مشکلی شارژ خود را به گوشی یا گجت دیگری منتقل کنید. شاید در نگاه اول این مسئله کمی عجیب و غیر ضروری بنظر برسد. اما این فناوری در زمانی که به هیچ شارژر یا پاوربانکی دسترسی ندارید بسیار کاربردی می باشد و به شما کمک می کند شارژ گوشی دیگری را به گوشی خود انتقال دهید. ریورس شارژ در حال حاضر در 2 حالت سیمی و بی سیم (وایرلس) در دسترس است اما گوشی های نسبتا کمی از آن پشتیبانی می کنند.
از این فناوری می توانید برای شارژ گوشی، هندزفری، ساعت هوشمند و … استفاده کنید اما به این موضوع توجه داشته باشید که حداکثر میزان شارژ بستگی به ظرفیت گوشی تان دارد. عموما پس از اینکه شارژ گوشی تان کمتر از 20 درصد شد شارژ معکوس متوقف می شود و نمی توانید از آن استفاده کنید. ریورس شارژ فناوری چندان پر سرعتی برای شارژ گجت ها نیست و استفاده دائمی از آن توصیه نمی شود و بهتر است تنها در مواقعی که می خواهید از خاموش شدن گوشی تان جلوگیری کنید به سراغ آن بروید.
چگونه می توان از قابلیت شارژ معکوس سیمی استفاده کرد؟
فناوری شارژ معکوس سیمی در گوشی های زیادی وجود دارد اما از محبوبیت چندانی برخوردار نیست و عموم کاربران از آن استفاده نمی کنند. این فناوری از زمان معرفی تا کنون توسعه چندانی نیافته است، شاید بتوان دلیل آن را کمیاب بودن کابل های 2 طرفه برای اتصال 2 گوشی به یکدیگر دانست. برای استفاده از ریورس شارژ سیمی باید یک کابل 2 سر تایپ سی داشته باشید و آن را به 2 گوشی متصل کنید. البته می توانید از یک کابل USB به تایپ سی هم استفاده کنید و آن را به وسیله تبدیل OTG به گوشی دوم متصل نمایید.
پس از اتصال در صورت پشتیبانی شدن این قابلیت پیغامی در گوشی به نمایش در می آید که با تایید کردن آن شارژ معکوس آغاز خواهد شد. توجه داشته باشید که در صورت عدم پشتیبانی گوشی از این قابلیت و یا کم بودن شارژ، نمی توانید گوشی را شارژ کنید.
شارژ معکوس بی سیم چیست؟
شارژ معکوس بی سیم یا Reverse Wireless Charge فناوری نسبتا نوظهوری است که شارژ ریورس را وارد مرحله جدیدی کرد. این فناوری برای اولین بار در گوشی Mate 20 Pro معرفی شد و پس از آن کمپانی های نظیر سامسونگ آن را در گوشی های پرچمدار خود قرار دادند. شارژ بی سیم معکوس در بر پایه فناوری QI پایه گذاری شده و به کمک آن می توانید گوشی ها و گجت های دارای قابلیت شارژ بی سیم را تنها با قرار دادن پشت گوشی خود شارژ کنید.
این فناوری جذاب موجب می شود در شرایط اضطراری بدون هیچ وسیله دیگری بتوانید گوشی همراه تان را به پاوربانک تبدیل کنید. متاسفانه وایرلس ریورس شارژ تنها در گوشی های پرچمدار به کار می رود و هیچ گوشی پایین رده یا میان رده ای قادر به ارائه این فناوری نیست. گرچه انتظار می رود با گذر زمان این تکنولوژی به گوشی های بسیار بیشتری راه یابد.
چگونه می توان از قابلیت شارژ معکوس بی سیم استفاده کرد؟
برخلاف شارژ بی سیم سیمی، این فناوری نیازی به کابل کمیاب تایپ سی به تایپ سی یا هیچ تبدیلی ندارد و تنها با قرار دادن دیوایس مورد نظر پشت گوشی می توانید آن را به سادگی شارژ کنید. البته این نکته را در نظر بگیرید که گوشی یا گجتی که قصد دارید آن را شارژ کنید باید از فناوری شارژ بی سیم پشتیبانی کند در غیر این صورت نمی توانید آن را شارژ کنید.
برای اطلاع از پشتیبانی گوشی از QI می توانید مدل آن را در اینترنت جست و جو کنید. هندزفری ها، ساعت ها و دیگر گجت ها نیز معمولا در پشت پک یا سایت سازنده اطلاعاتی در مورد پشتیبانی یا عدم پشتیبانی از شارژ بی سیم ارائه می دهند.
حداکثر سرعت شارژ معکوس چقدر است؟
فناوری شارژ بی سیم به خودی خود پس از گذشت سالها هنوز سرعت چندان زیادی ندارد، چه بسا این فناوری برای باتری به باتری 2 گوشی استفاده شود. از این رو شارژ بی سیم سرعت چندان بالایی ندارد و نباید از آن انتظار داشته باشید یک گوشی دیگر را در زمان کوتاهی شارژ کند. از آن گذشته احتمالا ظرفیت باتری شما این اجازه را نمی دهد که یک گوشی دیگر را به صورت کامل شارژ کنید.
این فناوری تنها برای روشن نگه داشتن گوشی های دیگر کاربرد دارد. البته هندزفری ها، ساعت های هوشمند و گجت های دیگر ظرفیت باتری کمی دارند و در زمان مناسبی می توانید آن ها را به صورت کامل شارژ کنید. در حال حاضر سریع ترین فناوری شارژ بی سیم معکوس 15 وات توان دارد که عدد بسیار مناسبی بنظر می رسد. گوشی های قدیمی تر دارای این فناوری نیز توان های 10 یا 5 واتی ارائه می دهند. شارژ معکوس سیمی نیز سرعت مشابهی دارد و نباید از آن انتظار شارژ پرسرعت داشته باشید.
بهترین گوشی های دارای شارژ معکوس بی سیم
تا اینجای مقاله به این سوال که شارژ معکوس چیست پاسخ دادیم و نحوه استفاده از شارژ معکوس را مورد بررسی قرار دادیم. اکنون می دانید که گوشی های بسیار کمی از فناوری شارژ بی سیم معکوس استفاده می کنند و برای تجربه این فناوری باید هزینه زیادی بپردازید. شارژ معکوس سیمی اما در بسیاری از گوشی های میان رده ای که دارای باتری پر ظرفیت هستند هم پیاده سازی می شود و به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. در زیر بهترین گوشی هایی که از شارژ معکوس وایرلس استفاده می کنند را معرفی می کنیم.
بهترین گوشی های دارای شارژ وایرلس معکوس
Samsung Galaxy S10 Series
Samsung Galaxy S20 Series
Samsung Galaxy S21 Series
Samsung Galaxy S22 Series
Samsung Galaxy Note 20 Series
Samsung Galaxy Fold Series
Samsung Galaxy Z Flip Series
Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 30 Pro
Huawei P40 Series
سوالات متداول در مورد فناوری شارژ معکوس
آیا شارژ معکوس به گوشی آسیب می رساند؟
آیا همه گوشی ها از شارژ معکوس پشتیبانی می کنند؟
سخن پایانی
در این مقاله به سوال شارژ معکوس چیست پاسخ دادیم و کاربرد ریورس شارژ را بررسی کردیم. این تکنولوژی به طور کلی یک راه جایگزین ایده آل برای مواقعی است که به شارژر یا پاور بانک دسترسی ندارید. اما به هیچ عنوان نمی توان آن را برای شارژ کامل یک گوشی مورد استفاده قرار داد. ریورس شارژ همچنین بهترین راه حل برای شارژ هندزفری و ساعت هوشمند شما خواهد بود و در هر زمانی می توانید به کمک آن گجت های خود را شارژ کنید.
نظر شما در مورد فناوری شارژ معکوس سیمی و شارژ معکوس بی سیم چیست؟ بنظر شما این فناوری ها به تکامل رسیده اند یا هنوز زمان زیادی برای بهره برداری از آن ها مانده است؟ نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما و دیگر کاربران مجله تکنوسان به اشتراک بگذارید.