در این مقاله در مورد وای فای دایرکت و نحوه استفاده از Wi-Fi Direct در گوشی ها صحبت خواهیم کرد. با پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن گوشی های هوشمند، نیاز به تبادل اطلاعات بین دستگاه مختلف بیش از پیش احساس می شد. از این رو ویژگی وای فای دایرکت به این دستگاه های هوشمند اضافه شد و به وسیله آن بدون نیاز به سخت افزار خاصی تبادل داده با بهترین کیفیت و در کمترین زمان ممکن امکان پذیر شد.
اما وای فای دایرکت چیست و چه قابلیت هایی دارد؟ چگونه با وای فای دایرکت کار کنیم؟ برای حل مشکل وای فای دایرکت چه کار کنیم؟ برای پاسخ به این سوالات و بررسی کامل کاربرد های Wi-Fi Direct با این مقاله از تکنوسان مگ همراه باشید.
فهرست مطالب
وای فای دایرکت چیست؟
یکی از ویژگی ها و قابلیت های مفیدی که در بسیاری از دستگاه های دیجیتال یافت میشود، Wi-Fi Direct است. وای فای دایرکت (WiFi direct) توانایی پل زدن بین دو سیستم مختلف را دارد و اگر از گوشی سامسونگ یا گوشی اندرویدی دیگری استفاده میکنید، بدون شک گزینه Wifi Direct را در منو و هنگام اشتراک فایل مشاهده کرده اید. این ویژگی بدون نیاز به مودم یا اینترنت، ارتباط بین دو سیستم را برقرار میکند.
کاربرد Wi-Fi Direct
یکی از مزایای اصلی WiFi Direct این است که وقتی شبکه وایفایی برای اتصال دستگاه ها وجود ندارد این گزینه بهترین مورد میشود. در این صورت، زمانی که شخصی نمیتواند به وای فای دسترسی داشته باشد، میتواند برای انتقال مستقیم فایل بین دستگاه های مختلف از طریق وای فای دایرکت به گجت دیگر وصل شود، بدون اینکه نگران مسائل امنیتی باشد. در بیشتر دستگاهها، با مراجعه به تنظیمات میتوان فهمید که آیا از Wi-Fi Direct پشتیبانی میکند یا خیر؟ زیرا در زمان جستجو یک شبکه بی سیم ظاهر میشود. در بیشتر موارد کلمه Direct در کنار شماره یا نام محصول قابل مشاهده است.
برنامه وای فای دایرکت در تلویزیون
در چند سال گذشته برخی از برندهای تلویزیون نیز Wi-Fi Direct را روی دستگاه خود نصب کرده اند. دایرکت وای فای به شما این امکان را میدهد تا محتوای تصویری، ویدئویی و صوتی را با کمک تلویزیون یا تلفن هوشمند خود بدون نقطه دسترسی در روی آن نشان دهید.
برای استفاده بهتر از وای فای دایرکت در تلویزیون ابتدا دفترچه راهنمای درون کارتن را با دقت بخوانید تا متوجه شوید اصلاً از این امکان پشتیبانی میکند یا خیر؟ سپس بر طبق مراحل گفته شده میتوانید این برنامه را فعال کنید.
دستگاه هایی که از وای فای دایرکت پشتیبانی میکنند
در سال 2011 به روز رسانی Digital Living Network Alliance (DLNA) که شامل دستورالعمل هایی در مورد نحوه استفاده از ویژگی وای فای دایرکت بود انجام شد. پس اگر به دنبال قدمت آن باشیم میتوان گفت Wi-Fi Direct حداقل ده سال است که در دسترس کاربران قرار گرفته است. این ویژگی اکنون در دستگاههایی مانند اندروید 2.3 و دستگاههای اپل از iOS 7 و بالاتر که ممکن است انتظار نداشته باشید هم پشتیبانی میشود. با این حال، اپل این ویژگی را با نام های آشنای خود مانند AirDrop و AirPlay ارائه داد. به همین دلیل ip Direct وای فای آیفون با نام های AirPlay (ایرپلی) و AirDrop (ایردراپ) شناخته میشود.
بسیاری از دستگاه های دیگر نیز از این ویژگی برای پخش محتوا و برنامه هایی از این دست در دستگاه تلفن همراه استفاده میکنند. به عنوان مثال، Roku و تعداد زیادی از تلویزیون های هوشمند در ارتباط مستقیم و سازگار با آن هستند. امروزه لوازم جانبی زیادی مانند چاپگر های بی سیم و هدست ها نیز وجود دارند که به جای بلوتوث میتوانند از طریق وای فای دایرکت خدماتی این چنین ارائه دهند.
آموزش روش های انتقال فایل از گوشی به کامپیوتر (بی سیم و باسیم)
قابلیت های Wifi Direct
مدل استاندارد اتصال وای فای دایرکت در دهه 2000 در روی دستگاهها دایر و به روی کار آمد. این قابلیت ارتباط بین دو دستگاه را فراهم و دستگاه ها را بدون نیاز به شبکه مرکزی در نزدیک ترین مکان ممکن به هم متصل میکند. در این هنگام یک دستگاه به عنوان نقطه دسترسی عمل کرده، در حالی که دستگاه دیگر از پروتکل های امنیتی راه اندازی محافظت شده Wi-Fi (WPS) و دسترسی محافظت شده Wi-Fi (WPA/WPA2) استفاده میکند و با آن ارتباط برقرار میکند.
در نگاه اول، Wi-Fi Direct ممکن است شبیه به بلوتوث به نظر برسد، اما تفاوت های قابل توجهی بین این دو وجود دارد. یکی از بزرگترین تفاوت ها این است که WiFi Direct میتواند 10 برابر سریعتر و بیشتر نسبت به بلوتوث تبادل داده داشته و آنها را مدیریت کند. این ویژگی Wi-Fi Direct را به انتخابی عالی برای ارسال اطلاعات با کیفیت، مانند یک ویدئو یا یک تصویر با رزولوشن بالا، از طریق اتصال برابر تبدیل میکند.
برخی از کاربردهای کلیدی Wi-Fi Direct عبارتاند از:
- به اشتراک گذاشتن سریع فایل
- یک راه عالی برای به اشتراک گذاری سریع فایل های بزرگ در زمانی که نمیتوانید به صورت بی سیم متصل شوید.
- چاپ تصویر در چاپگرهای بیسیم
- میتواند حجم زیادی از اطلاعات را به صورت بی سیم پردازش و برای چاپ ایده آل آماده نماید.
- پخش و اشتراکگذاری صفحه نمایش
- از انجام بازیها در گوشی روی صفحه نمایش بزرگ تا ارسال عکسهای خانوادگی در تلویزیون میتوان برای اشتراک گذاری طیف گسترده ای از صفحه نمایش ها استفاده کرد.
- بازی دسته جمعی
- اگر تلفن همراه شخص دیگری بازی مشابهی دارد، میتوانید از طریق Wi-Fi Direct وصل شوید و با هم بازی کنید.
- همگام سازی سریع
برخی از دستگاه ها از Wi-Fi Direct برای همگام سازی داده ها و به روز رسانی رسانه از این ویژگی و فرایند ساده استفاده میکنند.
قابلیت Wi-Fi Direct در سیستم عامل ها
در این بخش قابلیت WiFi Direct را به طور مستقیم در دستگاه ها و سیستم عامل های مختلف مانند دستگاه های تلفن همراه اندروید مانند شیائومی، وای فای دایرکت آیفون، ویندوز 10 و اندروید 11 ، اندروید 12 و تلویزیون را با هم بررسی می کنیم.
وای فای دایرکت شیائومی
استفاده از وای فای دایرکت در گوشی های هوشمند شیائومی آسان است و تنها کافی است تنظیمات گوشی را باز کرده و دکمه وای فای را فشار دهید. سپس قسمت Additional Settings را انتخاب کنید. در این قسمت میتوانید روی Wi-Fi Direct کلیک کنید تا دستگاه های نزدیک گوشی شیائومی شما را جستجو کند. سپس روی دستگاه مورد نظر کلیک کرده و به آن متصل شوید.
نحوه استفاده از وای فای دایرکت در شیائومی
برای فعال سازی وای فای دایرکت شیائومی، ابتدا باید به شبکه وای فای متصل شوید، سپس از بخش تنظیمات وای فای دایرکت گوشی شیائومی با گوشی های دیگر ارتباط برقرار کنید. در نهایت به پایین صفحه رفته و در قسمت مربوط به تنظیمات پیشرفته وای فای دایرکت را انتخاب کنید. بعد از پیدا کردن وای فای دایرکت در روی گوشی شیائومی و باز کردن آن میتوانید دستگاههای اطراف را پیدا کنید. در لیست خود دستگاه مد نظر را انتخاب و روی آن ضربه بزنید تا از آن برای اتصال دعوت شود. زمانی که دستگاه مقابل دعوت شما را پذیرفت ارتباط برقرار شده است.
وای فای دایرکت آیفون
همان طور که میدانیم iOS از وای فای دایرکت پشتیبانی نمیکند، ولی قابلیتی از زیر مجموعه AirDrop به نام Multipeer Connectivity روی دستگاه های اپل وجود دارد که قادر است فایل های بزرگ بین دستگاه های اپل را انتقال دهد.
وای فای دایرکت ویندوز 10
با کمک وای فای دایرکت شما به آسانی و سریع میتوانید رایانه شخصی خود را به هر دستگاه دیگری متصل کرده و از این اتصال بی سیم بهترین استفاده را کنید.
برای استفاده از Windows Wi-Fi Direct، موارد زیر را انجام دهید:
بعد از روشن کردن دستگاه مورد نظر به قسمت تنظیمات آن رفته و با انتخاب گزینه Network & Internet وارد بخش Manage WiFi settings شوید. منویی برای شما نشان داده میشود که در آن دستگاهی را که میخواهید به Wi-Fi Direct متصل کنید، پیدا کنید. سپس با دنبال کردن دستورالعملهای روی صفحه، Wi-Fi Direct را روشن کنید.
به گزینه های نام شبکه (SSID) و رمز عبور توجه کنید زیرا برای ورود به رایانه خود به آن نیاز خواهید داشت. با باز کردن عملکرد جستجو در ویندوز 10 شبکه های بی سیم را پیدا کنید. حالا نوبت انتخاب گزینه Manage wireless networks است.
با کلیک روی گزینه Add ، میتوان شبکه Wi-Fi دستگاه را انتخاب کرد و با وارد کردن رمز عبور به آن متصل شد. رایانه ویندوز 10 شما اکنون مستقیماً از طریق WiFi به دستگاه شما وصل شده است و میتوانید کارهای خود را انجام دهید.
وای فای دایرکت در اندروید 11
متأسفانه دستگاه هایی که دارای سیستم عامل اندروید 11 هستند فقط میتوانند فایل ها را از طریق وای فای دایرکت دریافت کنند و نمیتوانند فایل ها را به دستگاه های دیگر ارسال نمایند.
وای فای دایرکت در اندروید 12
وای فای دایرکت اندروید 12 پس از کشف توسط یکی از اعضای انجمن توسعه دهندگان XDA مشخص شد که یک ویژگی پنهان و غیر فعال است که بسیار شبیه به ویژگی One UI دارد.
برای فعال کردن آن باید از دستور ردیابی ADB استفاده کنید. با فعال کردن این تابع، اندازه فونت بخش مربوطه افزایش مییابد و فضای آزاد و محتوا کمی کمتر و در دسترس تر میشود. درست مانند Samsung One UI که پس از اسکرول کردن به پایین ناپدید میشود.
البته به خاطر داشته باشید که گوگل ویژگی های زیادی را به نسخه مخصوص توسعه دهندگان اضافه کرده که هنوز در نسخه پایدار اندروید تعبیه نشده است. در این مورد شایان ذکر است که این قابلیت حتی در نسخه پیش نمایش توسعه دهندگان به صورت پیش فرض فعال نیست، به همین دلیل ممکن است هنوز هم در نسخه پایدار اندروید 12 وجود نداشته باشد.
نحوه استفاده از Wifi Direct
این روزها، اشتراک گذاری فایل نسبت به سال های گذشته که با بلوتوث بود بسیار تغییر کرده است؛ زیرا دیگر نیازی نیست تا ساعت های زیادی صبر کنید تا فایلی برای دوستان خود بفرستید.
با وجود روی کار آمدن برنامه های زیادی در این زمینه مانند Shareit، Zapya و … میتوانید به راحتی و با سرعت بالا این اشتراک گذاری را انجام دهید. از همه بهتر قابلیت وای فای دایرکت گوشی اندروید است که با آن دیگر نیازی به نصب اپلیکیشن پرسرعت انتقال فایل بر روی گوشی ندارید. در این قسمت ما به شما یاد می دهیم که چگونه وای فای دایرکت گوشی را فعال کنیم.
نحوه استفاده از وای فای دایرکت به این ترتیب است:
- ابتدا به منوی Settings رفته و گزینه Communications را انتخاب کنید تا وای فای فعال شود.
- در این قسمت باید در گوشه بالا سمت راست گزینه 3 نقطه عمودی را زده و Wi-Fi Direct را انتخاب کنید.
- در تلفن دوم که فایل دریافت میکند هم همین مراحل فوق را طی کنید تا دو گوشی همدیگر را در لیست خود پیدا کنند.
- حالا فایل هایی را که میخواهید به اشتراک بگذارید از بین فایل های خود انتخاب و گزینه Share را بزنید. پس به همین راحتی میتوانید انتقال فایل با وای فای دایرکت را تجربه کنید.
wifi direct تلویزیون چیست؟
تلفن های همراه را میتوان با استفاده از فن آوری Wi-Fi Direct™ بدون نیاز به کابل به تلویزیون متصل کرد. پس از اتصال، به راحتی میتوانیم تمام محتوای گوشی خود را مانند موسیقی، عکس ها و… در تلویزیون خود مشاهده یا ارسال کنید. ولی این نکته را فراموش نباید کرد که گاهی ممکن است کیفیت تصاویر ما به خاطر تداخل امواج پایین بیاید و این امری کاملاً طبیعی است.
حال این سؤال برای همه ما پیش میآید که برای اتصال وای فای دایرکت تلویزیون چه کارهایی باید انجام داد؟
برای فعال کردن Wi‑Fi Direct در تلویزیون مراحل زیر را طی کنید:
- با زدن دکمه HOME وارد بخش تنظیمات شده و Wi‑Fi Direct را انتخاب کنید. در این قسمت باید نام تلویزیون شما در روی صفحه گوشی نمایش داده شود تا ارتباط برقرار کنید.
- در زمانی که دستگاه شما از این قابلیت پشتیبانی نکرد باید مراحل زیر را طی کنید:
- با انتخاب نمایش شبکه (SSID) و وارد کردن رمز ورود دستگاه را به تلویزیون متصل کنید. به این ترتیب میتوانید به راحتی محتواهای خود را از گوشی به تلویزیون بفرستید.
چرا وای فای دایرکت کار نمیکند
در برخی موارد مشاهده میشود که در زمان ارسال با وای فای دایرکت یا دریافت فایلی مشکل برایتان به وجود میآید. برای حل این مسئله میتوان مراحل زیر را بررسی کرد تا به نتیجه نهایی درستی رسید:
- برای حل مشکل وای فای تلویزیون سامسونگ: بررسی شبکه و اتصال، مشکل در مک آدرس، به روزرسانی تنظیمات DNS می تواند راهکار خوبی باشد.
- برای رفع مشکل وای فای تلویزیون: راه اندازی مجدد تلویزیون، راه اندازی مجدد مودم، به روز رسانی فریمور در تلویزیون، تنظیم ساعت و منطقه زمانی، حذف دستگاه های فرکانس دیگر در حل مشکلات به شما کمک می کند.
سخن آخر
وای فای دایرکت دارای مزایای زیادی است. به عنوان مثال با استفاده از این قابلیت میتوانید فایل های حجیم را سریعتر و آسانتر از بلوتوث ارسال و دریافت و سریع ترین زمان ممکن اقدام ارسال یا دریافت اطلاعات از دستگاه دیگری کنید. یکی از کاربردهای جالب دیگر آن نیز امکان اشتراک گذاری صفحه نمایش گوشی با صفحه تلویزیون است.
در این مطلب سعی کریم شما را با تعریف و کاربرد وای فای دایرکت آشنا کرده و سپس نحوه استفاده از وای فای دایرکت در دستگاههای مختلف را به صورت کامل توضیح دهیم. نظر شما درباره این قابلیت جذاب چیست؟ آیا تاکنون از وای دایرکت استفاده کرده اید؟ لطفا نظرات و سوالات خود را با ما و دیگر خوانندگان مجله تکنوسان به اشتراک بگذارید.