یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است برای لپ تاپ مان بیافتد، خیس شدن و ریختن مایعات بر روی آن می باشد. همانطور که می دانید، نفوذ مایعات به داخل لپ تاپ می تواند آسیب های جبران ناپذیری به قطعات داخلی آن وارد کند و هزینه زیادی برای کاربران به بار بیاورد. اما اگر پس از خیس شدن لپ تاپ بلافاصله فرایند مشخصی را دنبال کنید، می توانید لپ تاپ خود را نجات داده و از نفوذ مایعات به داخل آن جلوگیری کنید. در این مقاله از تکنوسان مگ قصد داریم ببینیم بعد از ریختن آب روی لپ تاپ باید چه کاری انجام داد تا کمترین آسیب به آن وارد شود. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
بعد از ریختن آب روی لپ تاپ چه کنیم؟
در صورتی که با مشکل خیس شدن و آب ریختن روی لپ تاپ مواجه شدید، به عنوان راهنمای تعمیر لپ تاپ آب خورده نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید:
سریعا لپ تاپ را خاموش کنید
در چند ثانیه اول پس از ریختن آب و مایعات بر روی لپ تاپ، به عنوان اولین کاری که باید انجام دهید این است که به سرعت لپ تاپ را خاموش کنید. برای انجام این کار روشهای مختلفی پیش روی شما وجود دارد اما برای بهترین روش برای خاموش کردن لپ تاپ این است که به سرعت دکمه پاور روی لپ تاپ را به مدت 6 تا 10 ثانیه فشار داده و نگه دارید. با انجام این کار به سرعت لپ تاپ شما خاموش شده و دیگری نیازی نیست تا از طریق سیستم عامل خود برای خاموش کردن دستگاه اقدام کنید. پس از خاموش شدن لپ تاپ و مطمئن شدن از این مسئله، نیاز است تا بلافاصله دستگاه خود را از آداپتور برق یا پریز برق جدا کنید.
تمامی لوازم جانبی را جدا کنید
در گام بعدی پس از آن که اقدام به خاموش کردن و جدا کردن لپ تاپ از برق کردید و دیگر جریان برقی به لپ تاپ شما متصل نیست. در مرحله بعدی نیاز است تا اقدام به جداسازی لپ تاپ از انواع لوازم جانبی کنید؛ در این مرحله نیاز است تا هر دستگاه و لوازم جانبی که به لپ تاپ شما وصل شده است اعم از کابلهای USB و دستگاههایی مانند فلش، ماوس و… که ممکن است به پورتهای USB وصل شده باشند جدا کنید،
بخش هایی که به راحتی به آن دسترسی دارید را خشک کنید
برای آن که بتوانید اقدام به خشک کردن لپ تاپ بعد از ریختن مایعات کنید، نیاز است تا به سریعترین شکل ممکن شروع به انجام این فرآیند کنید. هرچه لپ تاپ شما بیشتر خیس باشد، احتمال آسیب دیدگی شدید دستگاه بیشتر میشود، به خصوص اگر مایع دیگری به غیر از آب بر روی لپ تاپ ریخته باشد.
در اولین گام باید بخشهایی که به راحتی به آن دسترسی دارید را به سرعت خشک کرده و بعد از این که این بخشها را پاک کردید، میتوانید به سراغ اجزای داخلی کار لپ تاپ آمده و اجزاء ظریف آن را نیز خشک کنید. به طور کلی، شما میخواهید از پارچههای جذب کننده یا دستمال کاغذی برای خشک کردن مایعات استفاده کنید، اما برای قطعات کوچکتر و برای گوشهها و سوراخهای لپ تاپ نیاز است تا از گوش پاک کن و یا پنبه استفاده کنید. برای خشک کردن آب تنها نیاز است تا از این مواد استفاده کنید.
برای آن که فرآیند خشک کردن و خروج آب از لپ تاپ به بهترین شکل ممکن انجام شود، بهتر است تا لپ تاپ خود را به شکل v برعکس باز کرده و آن را وارونه روی یک سطح صاف قرار دهید تا هر مایعی که به دستگاه نفوذ میکند از طریق صفحه کلید، دریچهها و درزهای کیس خارج شود. پس از خشک کردن بخشهایی که میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید، بهتر است تا مدت زمانی لپ تاپ را به این شکل قرار دهید تا مایعاتی که داخل لپ تاپ رفته اند، از طریق درزهای دستگاه خارج شوند. هر وقتی که مایعی رو مشاهده کردید که از لپ تاپ خارج میشود، به سرعت آن را خشک کنید.
اگر میتوانید لپ تاپ را باز و قطعات آن را خارج کنید
اکثر مواقع با انجام کارهای گفته شده که کارها و اقدام ضروری هنگام ریختن آب روی لپ تاپ است، دستگاه شما خشک شده و میتوانید بعد از چند روز، دوباره از آن استفاده کنید. با این حال اگر قصد دارید تا به شکل حرفه ای و به صورت کامل لپ تاپ را خشک کنید، در گام بعدی نیاز است تا قطعاتی را که میتوانید از لپ تاپ خارج کنید.
انجام این کار به نوع لپ تاپ و تخصص شما در باز کردن دستگاه بستگی دارد. اگر میتوانید، در گام اول نیاز است تا پشت لپ تاپ را باز کرده و باتری را از قاب آن خارج کنید. بسیاری از لپ تاپهای جدید دارای باتریهای غیرقابل تعویض هستند، در این صورت باید از این مرحله صرف نظر کنید. اما اگر باتری قابل تعویض است، باید آن را بیرون بیاورید و اجازه دهید تا باتری خیس، خشک شود.
اگر لپ تاپ شما به شکلی است که قابلیت باز کردن قطعات دارد، باید پشت دستگاه را باز کرده و به اجزای داخلی مانند هارد دیسک، CPU و RAM دسترسی پیدا کنید. در صورت امکان، اجزای داخلی را که به راحتی قابل جابجایی هستند با دقت جدا کرده و در کناری قرار دهید. هر یک از این اجزای داخلی را که میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید با احتیاط خشک کنید.
بهتر است تا تمامی این قطعات را کنار بگذارید تا کاملاً خشک شود. انجام این فرآیند ممکن است چند روز طول بکشد. به همین خاطر بهتر است تا کمی صبر کنید و قبل از این که لپ تاپ و تمام اجزای داخلی آن را دوباره سرهم کرده و دستگاه را روشن کنید، کاملاً مطمئن شوید که قطعات خشک شده باشند. اگر نمیتوانید لپ تاپ را باز کنید یا اجزای آن را خاج کنید، بهتر است تا قبل از روشن کردن مجدد آن، چند روز صبر کنید تا آرام آرام قطعات داخلی لپ تاپ خشک شده و آب از آنها خارج شود.
لپ تاپ را به صورت حرفه ای سرویس کنید
اگر به یک تعمیرکار حرفه ای لپ تاپ یا مرکز ارائه خدمات گارانتی لپ تاپ خود دسترسی دارید، در اسرع وقت دستگاه خود را به تعمیرکار حرفه ای بسپارید. تعمیرکاران حرفه ای میتوانند به سرعت لپ تاپ شما را تعمیر کرده و از ابزارها و تکنیکهایی استفاده میکنند که باعث میشود تا به صورت کامل دستگاه شما تمیز و خشک شود. اگر به تعمیرکار حرفه ای دسترسی ندارید، بهتر است تا با انجام کارهای گفته شده اقدام به خشک کردن لپ تاپ در خانه کنید. دقت کنید که باقی ماندن آب در بخش های داخلی موجب می شود قطعات دچار زنگ زدگی شوند و دیگر نتوان آن ها را تعمیر کرد؛ بنابراین اگر مطمئن هستید که آب به داخل نفوذ کرده باید آن را به تعمیرکار بسپرید تا به صورت تخصصی اقدام به خشک کردن قطعات انجام دهد.
حرف آخر
در این مطلب به این سوال پاسخ دادیم که در صورت خیس شدن لپ تاپ چه کنیم؟ بررسی موارد گفته شده به شما کمک میکند تا دید کاملی در مورد اقدامات لازم هنگام ریختن آب روی لپ تاپ داشته باشید و بتوانید بدون مشکل دستگاه خود را خشک کنید. شما بعد از ریختن آب روی لپ تاپ چه روش هایی را به کار میگیرید؟ آیا تابحال تجربه این اتفاق را داشته اید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.