امروزه طیف وسیعی از داده های ما در تجهیزات ذخیره سازی نگهداری می شوند و می توان گفت بدون آن ها فعالیت های روزمره سخت خواهد شد. یکی از این تجهیزات ذخیره سازی پرکاربرد که امروزه طرفداران زیادی دارند، کارت های حافظه می باشند. به کمک کارت های حافظه می توانید حافظه گوشی خود را ارتقا دهید و داده هایی مانند فیلم، عکس، موسیقی و … را به راحتی در گوشی مشاهده کنید.
اما این کارت ها در برخی موارد به درستی کار نمی کنند و ممکن است نتوانید به اطلاعات ارزشمند تان دست پیدا کنید. نخواندن کارت حافظه در گوشی یکی از رایج ترین مشکلات گزارش شده در این زمینه می باشد. بالا نیامدن کارت حافظه در اندروید می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد اما در اکثر موارد تنها با طی کردن چند مرحله ساده قابل برطرف شدن خواهد بود. با تکنوسان مگ همراه باشید تا دلایل کار نکردن کارت حافظه در گوشی را بررسی کنیم و راه حل های برطرف کردن آن را در اختیارتان قرار دهیم.
فهرست مطالب
دلایل نخواندن کارت حافظه در گوشی
کارت های حافظه تجهیزات کوچک و بسیار حساسی هستند و به همین دلیل عوامل زیادی می تواند موجب کار نکردن، یا خوانده نشدن آن ها توسط گوشی شود. از مشکلات نرم افزاری مانند ویروسی شدن، نفوذ بد افزار ها گرفته تا مشکلات سخت افزاری مانند عدم پشتیبانی گوشی، بروز آسیب های فیزیکی، خیس شدن رم و … همگی می توانند از دلایل نخواندن کارت حافظه در گوشی باشند. در ادامه مهمترین و رایج ترین دلایل کار نکردن کارت حافظه در گوشی را یک به یک بررسی می کنیم تا بتوانید به سادگی مشکل میکرو اس دی خود را تشخیص دهید و نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنید.
درست جا نخوردن مموری
برخی موارد، مشکل بسیار ساده تر از آن است که فکرش را بکنید، بنابراین قبل از این که به سراغ راه حل های سخت برویم، بهتر است همه چیز را چک کنیم. درست جا نخوردن کارت حافظه در خشاب کارت حافظه گوشی ممکن است دلیل کار نکردن رم شما باشد. بنابراین یک بار کارت حافظه را در آورده و مجددا آن را جا بزنید. بهتر است با یک دستمال تمیز قسمت های طلایی کارت حافظه را تمیز کنید زیرا ممکن است به علت کثیف شدن آن، در اتصال با گوشی اختلال ایجاد شود و گوشی نتواند کارت حافظه را بشناسد.
همچنین شکستن یا کج شدن خشاب سیمکارت یا شیار کارت حافظه گوشی نیز می تواند از دلایل کار نکردن مموری کارت در گوشی باشد. در این مورد کار زیادی از شما ساخته نیست و باید گوشی را به تعمیر کار بسپارید، اما می توانید با تست کردن میکرو اس دی در یک گوشی دیگر یا استفاده از یک کارت حافظه دیگر در گوشی خودتان، چک کنید که مشکل از گوشی است یا از کارت حافظه!
عدم پشتیبانی گوشی از رم
همانطور که میدانید هر گوشی تنها می تواند تا یک ظرفیت مشخصی از کارت حافظه جانبی پشتیبانی کند. بنابراین استفاده از کارت حافظه های ظرفیت بالا در گوشی های قدیمی می تواند دلیل کار نکردن کارت حافظه در گوشی شما باشد. برای اینکه مطمئن شوید گوشی تان قادر است تا چه میزان کارت حافظه ای را شناسایی کند باید به مشخصات گوشی نگاه بیاندازید. این مشخصات معمولا در پشت جعبه وجود دارند، همچنین می توانید با کمی جست و جو در وب این مقدار را پیدا کنید. اگر گوشی تان در یکی 2 سال اخیر تولید شده، به احتمال بسیار زیاد قادر است از کارت هایی تا 1 ترابایت پشتیبانی کند اما گوشی های قدیمی نیز در بازار وجود دارند که تنها 64 یا حتی 32 گیگابایت مموری را شناسایی و پشتیبانی می کنند.
عدم پشتیبانی از فرمت کارت حافظه
هر پلتفرم و سیستم عاملی از یک یا چند فرمت برای شناسایی تجهیزات ذخیره سازی پشتیبانی می کند و اگر پیکربندی آن بر طبق فرمت دیگری باشد، در اتصال به دیوایس های مختلف به مشکل می خورید. عموما فرمت پیش فرض مموری کارت ها با اندروید سازگار است اما اگر کارت حافظه خود را در دیوایس دیگری مانند کامپیوتر فرمت کرده باشید، این امکان وجود دارد که پیکربندی جدید چیزی به غیر از فرمت پیش فرض مموری کارت باشد. البته نسخه های جدید اندروید با تمام فرمت های ext3 ،ext4 ،exFAT و FAT32 سازگار هستند مشکلی در این رابطه وجود نخواهند داشت. اما اگر از نسخه های قدیمی تر اندروید استفاده می کنید چک کنید که فرمت رم FAT32 باشد.
معمولا در صورت سازگار نبودن رو با گوشی، پس از اتصال پیغامی در بخش اعلان های گوشی با مضمون SD Card is Damaged Try Reformatting it یا ارور های مشابه روبرو خواهید شد. با لمس کردن آن به صفحه فرمت فلش مموری وارد می شوید و با انتخاب گزینه فرمت گوشی فرمت مناسب با سیستم عامل اندروید را بر روی رم اعمال می کند. البته توجه داشته باشید که این فرایند تمامی اطلاعات موجود در کارت حافظه را پاک می کند بنابراین اگر داده های مهمی در رم خود دارید بهتر است آن ها را در حافظه داخلی گوشی یا در کامپیوتر پشتیبان گیری کنید.
نیم سوز شدن رم
یکی از رایج ترین دلایل کار نکردن کارت حافظه گوشی، نیم سوز شدن رم می باشد. کارت های حافظه به خصوص در برند های ناشناس و یا مدل های فیک، عمر زیادی ندارند و پس از مدتی استفاده، به خصوص استفاده نادرست ممکن است نیم سوز شوند. معمولا نیم سوز شدن رم در صورت وقوع آسیب های فیزیکی مانند پاشش آب روی کارت حافظه و … صورت می گیرد اما ممکن است استفاده نادرست از رم مانند عدم جدا کردن ایمن از کامپیوتر یا گوشی نیز دلایل این اتفاق باشند. در این شرایط شانس چندان زیادی برای استفاده مجدد از رم ندارید اما در کمترین حالت می توانید اطلاعات شخصی موجود در رم خود را نجات دهید. برای اطلاعات بیشتر در این مورد و حل آن می توانید به مقاله تشخیص نیم سوز شدن رم گوشی مراجعه کنید.
رفع مشکل کار نکردن مموری کارت در گوشی
تا اینجای مقاله، دلایل نخواندن کارت حافظه در گوشی های اندرویدی را مورد بررسی قرار دادیم. به طور کلی اگر خوش شانس باشید و دلیل کار نکردن کارت حافظه تان سخت افزاری نباشد، می توانید به سادگی آن را درست کنید. توجه داشته باشید که در اکثر موارد محتویات موجود در کارت حافظه پاک می شوند پس اگر چیز ارزشمندی داخل رم خود دارید بهتر است مموری را به وسیله رم ریدر در کامپیوتر یا لپ تاپ خود پشتیبان گیری کنید تا پس از اتمام فرایند بتوانید مجددا اطلاعات خود را داخل کارت حافظه بریزید. در ادامه چند روش کاربردی برای رفع مشکل کار نکردن کارت حافظه در گوشی را آموزش می دهیم.
ریست کردن گوشی
ساده ترین کاری که برای رفع مشکل نخواندن کارت حافظه در گوشی می توانید انجام دهید، ریست کردن گوشی است. در برخی موارد به دلیل باگ های نرم افزاری، ممکن است سیستم عامل نتواند حافظه جانبی متصل شده را شناسایی کند، در این شرایط می توانید با ریست کردن گوشی شانس خود را امتحان کنید. ریست کردن گوشی موجب می شود گوشی مجددا کارت حافظه را اسکن کند و به احتمال زیاد بتوانید رم را در گوشی خود مشاهده کنید. برای نتیجه گیری بهتر رم را از گوشی جدا کرده و مجددا آن را در شیار کارت حافظه قرار دهید.
عیب یابی رم از طریق کامپیوتر
برخی از موارد ممکن است گوشی کارت حافظه را شناسایی کند اما نتوانید اطلاعات موجود در آن را مشاهده، حذف یا ویرایش کنید. در این حالت می توانید از کامپیوتر برای عیب یابی مموری کارت کمک بگیرید. عیب یابی رم از طریق کامپیوتر آسیبی به اطلاعات داخل آن وارد نمی کند و نیازی به نگرانی از این بابت نخواهید داشت. پیشنهاد می شود پس از عیب یابی و حل مشکل یک بار گوشی خود را ریستارت کنید و سپس رم را به آن متصل کنید. برای عیب یابی رم از طریق کامپیوتر کافی است کارت حافظه تان را به وسیله رم ریدر به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل کنید و طبق آموزش زیر عمل کنید:
- درایو کارت حافظه را پیدا کنید و بر روی آن کلیک راست کنید.
- گزینه Properties را انتخاب کنید و سپس وارد سربرگ Tools شوید.
- در بخش Error Checking بر روی دکمه Check کلیک کنید.
- در بخش باز شده بر روی Scan Drive کلیک کنید.
- پس از آن عملیات اسکن شروع می شود و در صورت شناسایی مشکل به صورت خودکار رفع می شود.
اسکن برای شناسایی ویروس ها
همانطور که پیشتر به آن اشاره کردیم، ویروسی شدن می تواند یکی دیگر از دلایل نخواندن کارت حافظه در گوشی باشد. ممکن است به صورت ناخواسته فایل هایی را داخل رم خود ریخته باشید که حاوی ویروس یا بد افزار بودند و با آلوده کردن کارت حافظه مانع از عملکرد صحیح آن شده اند. از این رو برای این که مطمئن شوید بد افزاری روی کارت حافظه وجود ندارد، باید آن را به کامپیوتر متصل کرده و توسط یک نرم افزار آنتی ویروس معتبر، اقدام به پاکسازی آن کنید. توجه داشته باشید که اگر یکی از داده های شخصی موجود در رم ویروسی شده باشد، آنتی ویروس آن را به عنوان بدافزار شناسایی کرده و حذف می کند. همچنین به این موضوع توجه کنید که باز کردن فایل های ویروسی داخل رم می تواند موجب انتقال آن به کامپیوتر و ویروسی شدن سیستم تان شود.
فرمت کردن کارت حافظه
اگر تا اینجا و با روش های گفته شده در بالا نتوانستید مشکل نخواندن کارت حافظه در گوشی را برطرف کنید، تنها گزینه روی میز فرمت کردن کارت حافظه می باشد. فرمت کردن تمام مشکلات رم را از بین می برد و پس از آن به سادگی می توانید رم خود را به گوشی متصل کنید. البته این فرایند موجب پاک شدن تمام داده های موجود در کارت حافظه می شود. اگر به وسیله کامپیوتر می توانید به داده های موجود در کارت حافظه دسترسی پیدا کنید، ابتدا آن ها را ذخیره و سپس اقدام به فرمت کردن رم خود کنید. برای این کار می توانید طبق آموزش زیر عمل کنید.
- کارت حافظه را به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل کنید.
- درایو کارت حافظه را پیدا کنید و بر روی آن کلیک راست کنید.
- از بین گزینه های لیست بر روی Format کلیک کنید.
- در منوی باز شده بخش File system را بر روی گزینه پیش فرض قرار دهید.
- تیک گزینه Quick Format را بردارید و سپس بر روی Start کلیک کنید.
- تا پایان فرایند فرمت منتظر بمانید و به هیچ عنوان کارت حافظه را جدا یا سیستم را خاموش نکنید.
- فرمت کارت حافظه انجام شده است و اکنون می توانید از مموری کارت خود استفاده کنید.
سوالات متداول نخواندن کارت حافظه در گوشی
چگونه وجود کارت اس دی در گوشی اندرویدی را چک کنیم؟
طور عمر یک کارت حافظه گوشی چقدر است؟
سخن پایانی
در این مقاله، دلایل نخواندن کارت حافظه در گوشی را بررسی کردیم و چند راه حل کلی برای عیب یابی رم گوشی در اختیارتان قرار دادیم. روش های گفته شده در بالا در اکثر موارد می تواند مشکلات نرم افزاری به وجود آمده در رم را حل کند. اما همانطور که گفتیم، رم های میکرو اس دی تجهیزات بسیار حساسی هستند و ممکن است در اثر استفاده نادرست دچار مشکلاتی شوند.
به همین دلیل در مواردی مانند خرابی خشاب سیمکارت و رم گوشی، بروز آسیب های فیزیکی رم و یا نیم سوز شدن کارت حافظه، نمی توان کار زیادی انجام داد و بهترین راه حل این است که به خرید کارت حافظه جدید فکر کنید. شما چه راهکار هایی برای حل مشکل کار نکردن کارت حافظه در گوشی سراغ دارید؟ آیا با استفاده از روش های بالا موفق به تعمیر میکرو اس دی خود شدید؟ نظرات و سوالات خود را با ما و دیگر کاربران مجله تکنوسان به اشتراک بگذارید.
با سلام و درود بنده جهت پشتیبان گیری از گوشی سامسونگ a33 5G کارت اس دی را کلا خالی و مطالب و موسیقی و…را پاک کردم ولی بعداز جا زدن کارت اس دی نه تنها گوشی بنده بلکه هیچ گوشی این کارت را نمیخواند لطفا راهنمایی بفرمایید
سلام
یه سوال داشتم
هروقت گوشی رو ریست میکنم
کارت حافظه رو نمیخونه و میگه ریست کن
حلی برای این مشکل دارین؟
سلام، فرمت کردن کارت حافظه از طریق خود گوشی ممکنه مشکلو حل کنه. قبلش از اطلاعات کارت حافظه بکاپ بگیرید و بعد فرمت کنید با خود گوشی
دوست عزیز برای این مشکل کارت حافظه را با رم ریدر وصل کن به رایانه بعد از بخش پرو پرایس اسکن ارور کن درست میشه
درود وقت بخیر، کارت حافظه پلمپ گرفتم مشکل سخت افزاری نداره ،تاقبل از فرمت دستگاه همه چیز اکی بود و پرسید آیا میخواهید این کارت فقط دراین دستگاه کارکند ؟ بله. را زدم و همه فایلهای دستگاه منتقل شد به کارت حافظه ،. وبعداز فرمت دستگاه تبلت ،متاسفانه ،این دستگاه ازین کارت حافظه پشتیبانی نمی کند !!!
درصورت استفاده ازین دستگاه مموری باید فرمت شود!!!!!!
خب نمیخام محتویات ارزشمند و ذخیره اطلاعات کارت پاک بشه!!!
لطفا ب فریاد برس
لطفا
درود، تنها راه فرمت کردن مجدد کارت حافظه در همون دستگاه هست. پیشنهاد میشه اول با کامپیوتر از اطلاعات نسخه پشتیبان بگیرید تا اطلاعات از دست نره و بعد از فرمت کارت حافظه دوباره اطلاعات رو منتقل کنید.
سلام عزیزم میتونی ب کامپوتر وصل کنی و داده هاتو بازیابی کنی بعد اقدام ب فرمت کنی 🙏🏻
سلام گوشی من a04وحدود6ماه خریدم کارت حافظه روداخل گوشی قرارمیدم یوقتایی میزنه کارت حافظه واردنشده. نه رم شکسته ونه نیم سوز شده چون توی گوشی دیگه این مشکل نداره. لطفا راهکاری بفرمایید
سلام .چرا گوشی من رم ریدر و یو اس بی جانبی را بالا نمی آورد .در گوشی دیگر امتحان کردم مشکلی نداشت .گوشی را به تنظیمات اولیه کارخانه بردم بازهم بالا نمیاره .کسی میدونه مشکل جیه ؟ممنونم
مطمعن بشید که گوشی از قابلیت otg پشتیبانی می کنه، در غیر این صورت نمیتونید حافظه جانبی متصل کنید.
سلام
من کارت حافظه داشتم که در گوشی قبلی خودم داشتم و گوشیم رو عوض کردم و وقتی که به گوشیم وصل کردم نشناخت و هیچ اروری نداد و در فایل های شخصی دیدم هیچ کارت حافظه ای وجود نداشت
سلام من مدل گوشیم شیائومی هست و به خاطر اینکه حافظه اش پر شده بود یه کارت حافظه دیگه گرفتم اما گوشیم درست نمیشه میشه کمکم کنید 🙏🏻
سلام من رمم پر شده الان گوشیم ارور میده که باید فرمتش کنی.. دیگه هیچکدوم از فایل هامو نمیخونه گوشی هرچی عکس ام داشتم پاک شده..چطور میتونم چیزای اضافه رو پاک کنم از روش؟؟ چون اصلا چیزی بالا نمیاد که بخوام پاک کنم
سلام، باید با لپ تاپ یا ویندوز تست کنید و فایل های مهم رو انتقال بدید و بعد رم رو فرمت کنید.
سلام من موبایلم m12 با حافظه 64 و رام 4
تا چه مقدار حافظه رم را پشتیبانی میکند؟
مموری کارت ام داخل گوشی میزارم،نه اطلاعاتش پاک میشه نه منتقل میشه ونه میشه اطلاعاتی رو داخل مموری بارگذاری کرد ضمنا با گوشی هم فرمت نمیشه،لطفا راهنماییم کنید