یکی از مشکلاتی که دارندگان گوشی ها با آن مواجه هستند، ریست شدن خودکار گوشی است. این اتفاق مشکلی آزار دهنده است که میتواند در هر زمانی رخ دهد و شما را با مشکل مواجه کند. بسته به نوع و مدل گوشی این مورد ممکن است به صورت تصادفی برای شما رخ دهد و دلایل مختلفی نیز خواهد داشت. در این مطلب از تکنوسان مگ قصد داریم تا شما را با علت ریست شدن ناگهانی گوشی آشنا کرده و در مورد روشهای رفع مشکل ریستارت خودکار گوشی اندروید صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
علت ریستارت خودکار گوشی اندروید
دلایل مختلفی وجود دارد که باعث بروز مشکل ریستارت خودکار گوشی اندروید میشود. به منظور بررسی این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نصب بد افزار در گوشی و برنامه های ناسازگار
یکی از دلایل ریستارت شدن مداوم گوشی نصب شدن بد افزار بر روی موبایل است. بد افزارها میتوانند باعث ناپایداری سیستم عامل و ریست شدن خودکار گوشی شوند. همچنین گاهی اوقات ممکن است به واسطه نصب برنامههای ناسازگار یا معیوب بر روی گوشی خود با ریست شدن خودکار مواجه شوید. برنامههای ناسازگار و معیوب به نرم افزارهایی گفته میشود که سیستم عامل شما نمیتوانند آن را اجرا کند. اگر برنامهای که نصب میکند مناسب با نسخه اندروید شما نباشد، با چنین مشکلی مواجه خواهید شد. عدم نصب درست برنامه نیز عامل دیگری است که باعث بروز این مشکل میشود. در چنین شرایطی باید بد افزار یا نرم افزار مخرب را شناسایی و به سرعت حذف کنید.
باتری معیوب
یکی دیگر از دلایل ریستارت شدن مداوم گوشی خرابی و بروز مشکل برای باتری گوشی است. در صورتی که گوشی شما دارای باتری معیوب و فرسوده باشد، این موضوع باعث نوسانات برق و ریست شدن ناگهانی گوشی میشود. البته اشکال در اتصالات داخلی گوشی نیز می تواند از دلایل این مشکل باشد.
مشکلات مربوط به حافظه
مشکلات مربوط به حافظه رم گوشی عامل دیگری است که میتواند منجر به ناپایداری سیستم عامل و ریست شدن خودکار گوشی اندروید شما شود.
روش های حل مشکل ری استارت شدن مداوم گوشی
پس از آن که به این سوال پاسخ دادیم که علت ریستارت شدن گوشی چیست، حال نیاز است تا در مورد روشهای رفع مشکل ریستارت خودکار گوشی اندروید صحبت کنیم. از مهمترین روشهای حل این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به روزرسانی سیستم عامل
مانند سیستم عاملهای کامپیوتر مثل ویندوز یا مک، سیستم عامل اندروید نیاز به آپدیت شدن دارد. با نصب آپدیت آخر سیستم عامل، نه تنها به ویژگیهای جدید و پچهای امنیتی دسترسی پیدا میکنید، بلکه باگهای موجود در سیستم عامل شما نیز برطرف میشوند.
اگر سیستم عامل گوشی شما قدیمی باشد، ممکن است دلیل ریستارت های خودکار باشد. برای آپدیت کردن سیستم عامل گوشی خود نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید:
- تنظیمات گوشی خود را باز کنید.
- بر روی گزینه Software Update بزنید.
- در صورتی که آپدیتی برای گوشی شما منتشر شده باشد، میتوانید گزینه Download and Install را انتخاب کنید.
با طی کردن این مراحل میتوانید سیستم عامل خود را به آخرین نسخه بروزرسانی کنید.
آپدیت کردن برنامه ها و اپلیکیشن ها
به روزرسانی برنامهها و اپلیکیشنها اقدام مهمی برای رفع مشکلات برنامهها است. علاوه بر به روزرسانی سیستم عامل، به روزرسانی برنامهها نیز از اهمیت بالایی دارد. برخی برنامهها به طور مرتب و برخی دیگر به ندرت به روزرسانی میشوند. اگر در حین استفاده از یک برنامه خاص، با مشکل ریستارت شدن گوشی خود مواجه هستید یا برنامه در پس زمینه به طور ناگهانی بسته شد، احتمال مشکل از آن برنامه خاص وجود دارد. ممکن است از نسخه قدیمی برنامه استفاده کنید یا توسعه دهنده برای رفع چنین مشکلاتی، آپدیتی منتشر کرده باشد. برای به روزرسانی برنامهها، نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید:
- اپلیکیشن پلی استور را باز کنید.
- روی عکس پروفایل خود در سمت راست بالا صفحه بزنید.
- به بخش مدیریت برنامهها و دستگاه (Manage apps and device) بروید.
- در این بخش میتوانید لیست برنامههایی که آپدیت جدید برای آنها منتشر شده است را مشاهده کنید.
- برای به روزرسانی همهٔ برنامهها به طور همزمان، روی گزینه به روزرسانی همه (Update all) ضربه بزنید.
با انجام این کار میتوانید مشکلات و ایرادات موجود در آن را برطرف کنید.
خالی کردن فضای ذخیره سازی
برخی از گوشیهای هوشمند، فضای ذخیره سازی محدودی داشته و فضا رم آنها نیز زیاد نیست. در چنین شرایطی پر شدن حافظه گوشی میتواند مشکلاتی مانند کند شدن، ریستارت تصادفی و حتی خاموش شدن ناگهانی را به همراه داشته باشد.
در چنین شرایطی نیاز است تا فضا گوشی خود را آزاد کرده و از این طریق برای رفع ری استارت شدن خودکار گوشی اقدام کنید. برای انجام این کار میتوانید برنامههایی که دیگر از آنها استفاده نمیکنید را حذف کنید. از سوی دیگر فایلهای دانلودی که دیگر نیازی به آنها ندارید را پاک کنید. برای شناسایی و حذف فایلهای حجیم، میتوانید مراحل زیر را طی کنید:
- به تنظیمات گوشی خود بروید.
- گزینه Device care را انتخاب کنید.
- سپس Storage را انتخاب کنید.
- در گوشه بالا سمت راست، روی آیکون سه نقطه بزنید.
- گزینه Storage analysis را انتخاب کنید.
- در این قسمت میتوانید فایلهای حجیم، تکراری و بلا استفاده را مشاهده و حذف کنید.
با طی کردن این مراحل میتوانید فضا ذخیره سازی گوشی خود را آزاد کرده و مشکل ریستارت خودکار گوشی اندروید را برطرف کنید.
جلوگیری داغ شدن گوشی
گوشیهای هوشمند به دلیل پردازشهای سنگین، ممکن است در شرایطی مانند اجرای بازیها یا برنامههای سنگین، داغ شوند. این گرم شدن تا حدی طبیعی است، اما اگر بیش از حد باشد، میتواند مشکل ساز شود.
از مهمترین عواقب داغ شدن گوشی میتوان به کاهش عمر باتری، خاموش شدن ناگهانی گوشی و آسیب به اجزای داخلی اشاره کرد. برای جلوگیری از داغ شدن گوشی نیاز است تا در زمان بازی یا استفاده از برنامههای سنگین، از خنک شدن گوشی خود مطمئن شوید. همچنین از شارژر مناسب و باکیفیت استفاده کنید. در صورت داغ شدن بیش از حد گوشی، آن را خاموش کنید و اجازه دهید خنک شود. اگر مشکل داغ شدن گوشی ادامه داشت، از یک تعمیرکار بخواهید که وضعیت گوشی شما را بررسی کند.
ریست فکتوری
اگر با وجود انجام تمام راه حلهای قبلی، مشکل ریستارت شدن گوشی تان حل نشد، میتوانید به عنوان آخرین راه حل برای حل مشکل نرم افزاری، گوشی خود را به تنظیمات کارخانه بازگردانید. البته با انجام این کار تمام اطلاعات و تنظیمات گوشی شما پاک میشود. پیشنهاد ما این است که حتماً قبل از بازگشت به تنظیمات کارخانه، از تمام اطلاعات و تنظیمات گوشی خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. برای بازگشت به تنظیمات کارخانه، نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید:
- تنظیمات گوشی خود را باز کنید.
- به بخش General management بروید.
- گزینه Reset را انتخاب کنید.
- گزینه Factory data reset را انتخاب کنید.
با طی کردن این مراحل میتوانید اقدام به ریست فکتوری گوشی خود کنید.
تعویض باتری
اگر با ریست فکتوری باز هم مشکل گوشی شما برطرف نشد، به احتمال خیلی زیاد مشکل سخت افزاری است. در چنین شرایطی نیاز است تا وضعیت باتری گوشی خود را بررسی کنید چرا که احتمالاً عمر باتری تان رو به اتمام است. اگر بعد از ریست شدن گوشی و پس از بالا آمدن، میزان شارژدهی باتری کاهش چشمگیری پیدا میکند، این یعنی به احتمال خیلی زیاد نیاز است تا به سراغ باتری جدید بروید.
حرف آخر
در این مطلب مگ نگاهی به علت ریست شدن ناگهانی گوشی انداخته و تلاش کردیم تا شما را با روشهای رفع ری استارت شدن خودکار گوشی آشنا کنیم. توجه به نکات گفته شده در این مطلب باعث میشود تا بتوانید به راحتی دلیل ریست شدن گوشی خود را پیدا کرده و برای حل آن اقدام کنید. در صورتی که نظر و تجربه خاصی در مورد این مشکل دارید، میتوانید دیدگاههای خود را برای ما کامنت کنید.