با افزایش کسب و کار های اینترنتی و گسترش شبکه اینترنت، موضوع تامین اینترنت برای انواع استارت آپ ها، کسب و کارهای کوچک، شرکت های خصوصی و ادارات دولتی به یک موضوع با اهمیت و ضروری تبدیل شده است. اکثر کسب و کار های جدید مبتنی بر کار با کامپیوتر و ارتباط با مشتریان از طریق اینترنت هستند و تقریبا هیچ شرکت یا اداره ای وجود ندارد که کارمندان آن نیاز به اینترنت نداشته باشند. به همین دلیل این شرکت ها باید یک اینترنت پایدار و بدون قطعی داشته باشند تا اختلالی در کار شرکت پیش نیاید. اما یک اینترنت مناسب برای انواع کسب و کار های مختلف باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا با بهترین اینترنت برای شرکت ها و کسب و کارها آشنا شوید.
فهرست مطالب
سرویس اینترنت برای شرکت ها چه ویژگی هایی باید داشته باشند؟
به دلیل اینکه در یک شرکت یا سازمان خصوصی تعداد کارمندان زیاد هستند، سرویس اینترنت عادی پاسخ گوی نیاز کارمندان نیست و سرویسی که تهیه می شود باید قابلیت های بهتری از یک سرویس اینترنت خانگی عادی داشته باشد. در ادامه ویژگی هایی که یک سرویس اینترنت خوب برای استفاده در محیط کاری باید داشته باشد را با همدیگر بررسی می کنیم.
سرعت و پایداری بالا
در اکثر کسب و کار های جدید که کارها مبتنی بر شبکه اینترنت است، داشتن یک اینترنت قوی، پرسرعت و بدون قطعی در محیط کاری اولین و مهم ترین نیاز کسب و کار برای فعالیت است. از آنجایی که در یک شرکت اینترنتی تعداد زیادی سیستم وجود دارد که همه آنها نیاز به اینترنت دارند ، سرویس اینترنت شرکت باید سرعت دانلود و آپلود بالایی داشته باشد و بدون هر گونه قطعی باشد تا روند کاری در ساعات کاری با اختلال مواجه نشود.
شرکت ها و کسب و کارهایی که نیاز به آپلود فایل دارند باید به متقارن یا نامتقارن بودن سرعت اینترنت نیز توجه کنند. منظور از تقارن اینترنت این است که در سرویس های متقارن سرعت دانلود و آپلود برابر است و در سرویس های نامتقارن سرعت دانلود با آپلود برابر نیست و سرعت دانلود بیشتر از آپلود است. اکثر سرویس های عادی اینترنتی سرعت دانلود نامتقارن دارند اما سرویس های پر سرعت و اختصاصی معمولا از سرعت متقارن بهره می برند.
محدودیت حجمی
اینکه چه میزان حجمی برای یک کسب و کار یا شرکت کافی است بستگی به نوع فعالیت و تعداد کاربران آن دارد. به عنوان مثال اکثر ادارات دولتی و شرکت های خدماتی که نیازی به آپلود و دانلود فایل های سنگین ندارند می توانند از یک اینترنت با حجم حدود 50 گیگابایتی استفاده کنند. در طرف دیگر شرکت های طراحی و تولید محتوا وجود دارند که باید فایل های زیادی را آپلود و دانلود کنند و در یک شرکتی با حدود 30 تا 50 کاربر احتمالا در ماه به سرویس اینترنتی با حجم حدود 100 گیگابایت نیاز خواهند داشت.
پشتیبانی خوب
همانطور که گفته شد یک سرویس اینترنت خوب نباید قطعی یا اختلال در دسترسی داشته باشد و اگر چنین مشکلاتی از سمت ارائه دهنده سرویس پیش آید، باید بخش پشتیبانی فنی در اسرع وقت به مشکل رسیدگی و آن را برطرف کند. متاسفانه در شبکه اینترنت کشور به دلیل قدیمی بودن زیرساخت ها، شاهد افت سرعت و قطعی های گاه و بی گاه اینترنت هستیم و گاهی اوقات، مدت زمان این این مشکل ها حتی به بیش از یک روز کاری می رسد که می تواند برای کسب و کار ها مشکل ساز باشد. به همین دلیل باید شرکت ارائه دهنده اینترنت دارای یک سرویس پشتیبانی قوی باشد تا در صورت قطعی یا افت سرعت در شبکه به مشکلات آن رسیدگی کند.
راهنمای خرید مودم و نکات مهمی که باید هنگام خرید مودم بدانیم
چه سرویس اینترنتی برای شرکت ها و سازمان ها مناسب است؟
با توصیفاتی که از یک سرویس اینترنت خوب برای یک کسب و کار ذکر کردیم، احتمالا متوجه شده اید که اینترنت خانگی ADSL نمی تواند گزینه خوبی برای تامین اینترنت یک شرکت با کارمندان زیاد باشد و پاسخگوی نیازهای تمامی کارمندان نیست. اینترنت های ADSL و +ADSL2 نهایت سرعتی معادل 16 مگابیت بر ثانیه دارند و در برخی مناطق که زیر ساخت قدیمی تر است روی بستر سیمی نهایت سرعت قابل پشتیبانی به 8 مگابیت بر ثانیه خواهد رسید که برای شرکت ها و سازمان هایی که کارمندان زیادی دارند اصلا کارآمد نیست. به همین دلیل توصیه می شود که برای سازمان ها و کسب و کار ها سراغ اینترنت های پر سرعت تر برویم. در ادامه سرویس هایی را که قابلیت استفاده برای انواع کسب و کار ها را دارند را ذکر کرده ایم:
اینترنت VDSL
اینترنت VDSL که چند سالی است در دسترس کاربران خانگی قرار گرفته، بسیار شبیه به اینترنت ADSL است اما سرعت بسیار بالاتری دارد. سرویس های VDSL از مرکز مخابراتی تا جعبه تقسیم تلفن بر بستر فیبر نوری عرضه می شوند و پس از آن مانند ADSL با کابل مسی در دسترس مشترکان قرار خواهند گرفت. به همین دلیل سرعت دانلود و آپلود این سرویس بالاتر از سرویس های ای دی اس ال خانگی است و حداکثر سرعت آن تا 50 مگابیت بر ثانیه نیز خواهد رسید. البته این اینترنت برای اینکه سرعت و کیفیت خوبی داشته باشد، باید نزدیک به مرکز مخابراتی ارائه کننده اینترنت باشد و فاصله زیادی با آن نداشته باشد، زیرا اینترنت های VDSL هرچقدر فاصله شان با مرکز بیشتر شود، میزان کیفیت اینترنت و سرعت آن کاهش پیدا می کند.
اینترنت فیبر نوری
اینترنت فیبر نوری یکی دیگر از بسترهای ارائه اینترنت در ایران است که در آن اینترنت به واسطه خطوط فیبر نوری به مشترک ارائه می شود و معمولا حداکثر سرعتی معادل با 100 مگابیت بر ثانیه دارد. در این سرویس اینترنت به دلیل کیفیت خطوط فیبر نوری افت کیفیت و قطعی خیلی کمتر اتفاق می افتد و این سرویس نسبت به سرویس های ADSL و VDSL پایداری بیشتری دارد. به همین دلیل اینترنت فیبر نوری گزینه خوبی برای استفاده جهت تامین اینترنت کسب و کار های کوچک و بزرگ است.
اینترنت بی سیم LTE
اینترنت های بی سیم سیمکارتی یا همان اینترنت TD-LTE و LTE بر بستر سیم کارت های موبایلی اینترنت را ارائه می کنند و می توان با تهیه یک مودم سیم کارتی از این سرویس استفاده کرد. حداکثر سرعت اینترنت در این سرویس به 80 مگابیت بر ثانیه نیز می رسد که می توان گفت برای یک کسب و کار کوچک حدود 20 نفره که استفاده حجمی زیادی ندارند مناسب است. البته باید به این نکته توجه کرد که اینترنت های سیمکارتی حجم زیادی را در اختیار شما نمی گذارند و هزینه تمدید سرویس بالایی نیز دارند که شاید به همین دلیل برای برخی از مشاغل استفاده از این سرویس به صرفه نباشد.
اینترنت Point-to-Point یا (P2P)
سرویس اینترنت نقطه به نقطه یا همان P2P یکی از بهترین سرویس های اینترنت برای سازمان های مختلف است که می تواند برای آنها یک سرویس اینترنت با قطعی کم و سرعت بالا و متقارن را فراهم کند. سرویس اینترنت نقطه به نقطه سرعت و کیفیت بالایی دارد و اتصال پایدار و امن تری نسبت به بسترهای دیگر ارائه می کند، البته برای استفاده از این اینترنت باید یک سری شرایط و امکانات نیز فراهم باشد که مهمترین آنها ساکن بودن در یک ساختمان چند طبقه با ارتفاع مناسب و وجود دکل و آنتن شرکت ارائه کننده این سرویس در آن موقعیت مکانی است. همچنین این سرویس در دو صورت اختصاصی و اشتراکی ارائه می شود که سازمان های مختلف می توانند بسته به تعداد کارمندان و نیازشان اینترنت Point 2 Point را برای کسب و کار خود تهیه کنند.
پهنای باند اختصاصی
اینترنت با پهنای باند اختصاصی که به اینترنت سازمانی نیز شهرت دارد، بهترین گزینه تامین اینترنت برای شرکت ها و سازمان های بزرگ است. در این سرویس، پهنای باند اینترنت به صورت اختصاصی در اختیار مشترک قرار می گیرد و شرکت ارائه دهنده موظف است تا اینترنتی بدون قطعی و افت سرعت به مشترک ارائه کند. از آنجایی که قطعی اینترنت می تواند به این شرکت ها زیان وارد کند معمولا در قرارداد های اینترنت سازمانی بندی به نام SLA وجود دارد که شرکت تامین کننده متعهد می شود در صورت قطعی سرویس غرامتی به شرکت برای ساعات قطعی اینترنت پرداخت کند.
شرکت های ارائه دهنده می توانند اینترنت با پهنای باند اختصاصی را از طریق بستر سیمی یا رادیویی به مشتریان ارائه کنند. به عنوان مثال این سرویس را می توان روی فیبر نوری به شرکت یا سازمان ارائه کرد یا اینکه با استفاده از تجهیزات رادیویی مختلف این کار را انجام داد. سرویس پهنای باند اختصاصی هزینه بالایی دارد اما با این وجود بسیاری از کسب و کار های بزرگ که نیاز به اینترنتی بدون افت سرعت، قطعی و محدودیت حجمی دارند ترجیح می دهند برای شرکت یا سازمان خود این سرویس را تهیه کنند.
جمع بندی
اینکه چه اینترنتی مناسب کسب و کار شما است بستگی به عوامل مختلفی دارد که مهم ترین آنها عبارتند از: نوع کسب و کار، تعداد کارمندان و میزان هزینه قابل پرداخت برای اینترنت. اگر یک کسب و کار کوچک و متوسط دارید، می توانید از سرویس های وایرلس سیمکارتی و VDSL استفاده کنید یا در شرایط ایده آل اینترنت فیبر نوری تهیه کنید. همچنین برای کسب و کار های اینترنتی که نیاز به اتصال دائم اینترنت در محیط کاری دارند؛ اینترنت P2P می تواند گزینه بهتری نسبت به سایر سرویس ها باشد.
اگر هم قرار است برای یک شرکت خصوصی یا سازمان بزرگ اینترنت تهیه کنید بهتر است که از سرویس های پهنای باند اختصاصی شرکت های ارائه دهنده اینترنت استفاده کنید تا مشکلی از بابت تامین اینترنت پایدار و پر سرعت نداشته باشید. شما برای کسب و کارتان خودتان از چه اینترنتی استفاده می کنید؟ به نظر شما بهترین سرویس اینترنت برای شرکت ها کدام است؟ شما می توانید نظرات ارزشمند خود را در بخش دیدگاه ها برای ما و سایر مخاطبان مجله تکنوسان بنویسید.
سلام. وقت بخیر. من جواد اسحاقی هستم از مشهد. فاصله منزل دوستم تا مغازه برادرم حدود ۳ کیلومتر است و من میخواهم تجهیزات اینترنت رادیو وایرلس برای فاصله منزل دوستم تا مغازه برادرم که در چهار راه ابوطالب شهر مشهد است بگیرم. تجهیزات رادیو وایرلس را شما میفروشین و قیمت آنها چقدر است و رادیو وایرلس بدهید که قابلیت اکسس پوینت داشته باشد و
راه اندازی و نصب تجهیزات اینترنت
رادیو وایرلس را خودتان انجام میدهید . شهریه اینترنت رادیو وایرلس ماهیانه چقدر است و شهریه اینترنت رادیویی را به کجا باید بپردازم ؟ پاسخ سوالاتم را به شماره موبایل *** پیامک بزنید. با تشکر فراوان. جواد اسحاقی از مشهد.