چراغ قوه ها از زمان اختراع و به وجود آمدن شان تا به الان، جزو یکی از پرکاربردترین لوازم روشنایی بشر شده اند و در موقعیت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال تصور طبیعت گردی و کمپ زدن در طبیعت و غار نوردی بدون داشتن یک منبع نور امکان پذیر نیست و چراغ قوه یکی از ضروری ترین تجهیزات این کارها به شمار می رود. اگر شما به دنبال این هستید که با انواع چراغ قوه بیشتر آشنا شوید و نیز قصد خرید چراغ قوه دارید، پیشنهاد می کنیم که مقاله راهنمای خرید چراغ قوه را تا انتها مطالعه نمایید. با تکنوسان مگ همراه باشید.
فهرست مطالب
- انواع چراغ قوه کدام اند و هر یک چه کاربردی دارند؟
- نکات مهمی که در هنگام خرید یک چراغ قوه باید به آنها توجه کرد
- معرفی 8 مدل از چراغ قوه های باکیفیت بازار
- 1. چراغ قوه دستی دی پی DP.LED Light DP-7310
- 2. چراغ قوه فانوسی GSH-9699
- 3. چراغ قوه پیشانی هدلایت اسمال سان Small Sun ZY-H82
- 4. چراغ قوه فانوسی ویداسی WEIDASI WD-833
- 5. چراغ اضطراری ویداسی Weidasi WD-857
- 6. چراغ قوه پلیسی Escape Rescue P50
- 7. چراغ قوه پلیسی اسمال سان Small Sun ZY-T685
- 8. چراغ قوه دستی YAJIA YJ-2886
- جمع بندی؛ چه نوع چراغ قوه ای برای من مناسب است؟
انواع چراغ قوه کدام اند و هر یک چه کاربردی دارند؟
با پیشرفت تجهیزات روشنایی و لامپ ها، چراغ قوه ها نیز پیشرفته تر شدند و امکانات جدیدتری را در خود جای دادند. اکنون برای هر کار و موقعیتی یک چراغ قوه با امکانات تخصصی وجود دارد و نیاز افراد را به طور کامل برطرف می کند. در ادامه به معرفی انواع چراغ قوه ها و کاربرد هر یک از آنها می پردازیم.
چراغ قوه دستی: متداول ترین نوع چراغ قوه که تقریبا در خانه همه وجود دارد، چراغ قوه های دستی است. این چراغ ها معمولا دارای یک منبع نور بزرگ هستند که بسته به نوع و مدل برخی از آنها دارای دسته و برخی بدون دسته هستند. کاربرد این چراغ ها خیلی زیاد است و می توانند برای روشنایی خانه در مواقع قطعی برق یا برای شکار و نگهبانی به کار روند.
چراغ قوه پلیسی: این نوع چراغ قوه ها نسبت به نوع قبلی پیشرفته تر هستند و برد نوری بیشتر و قوی تری دارند. از جمله مهم ترین ویژگی های یک چراغ قوه پلیسی قابلیت زوم، حالت های نوری متفاوت و ضد آب بودن(در برخی مدل ها) است و آنها را برای کارهایی مانند گشت زنی و نگهبانی و شکار استفاده می کنند. همچنین این مدل از چراغ قوه ها به اسم چراغ قوه حرفه ای یا شکاری نیز در بازار شناخته می شوند.
چراغ قوه پیشانی هدلایت: چراغ قوه پیشانی یا چراغ پیشانی نوع دیگری از چراغ قوه است که دارای بند است و به صورت ثابت روی پیشانی قرار می گیرد. این نوع چراغ برای شرایطی مانند کوهنوردی و غارنوردی و یا آبیاری که نمی توان از یک چراغ قوه دستی استفاده کرد، مناسب هستند.
چراغ اضطراری: این چراغ قوه ها همانطور که از نامشان پیداست برای مواقع اضطراری کاربرد دارند و دارای نور قوی و باتری با ظرفیت بالا هستند تا در شرایط اضطراری از آنها استفاده شود. چراغ های اضطراری بیشتر به صورت عمودی و ثابت استفاده می شوند و اکثر آنها دارای یک دسته یا آویز برای آویخته شدن هستند تا در مواقعی مانند قطعی برق از آن برای تامین برق اتاق یا خانه استفاده شود.
چراغ قوه فانوسی: چراغ قوه های فانوسی شکل و شمایلی شبیه به یک فانوس قدیمی دارند و دارای یک آویز نیز هستند تا مانند فانوس آویخته شوند. این چراغ قوه ها ظاهری نوستالژیک داشته و موارد استفاده آنها مانند یک چراغ اضطراری است. یکی از کاربردهای این چراغ قوه برای استفاده در داخل چادر و آویزان کردن روی انواع اجسام مختلف برای تامین نور و روشنایی در طبیعت و جنگل است.
نکات مهمی که در هنگام خرید یک چراغ قوه باید به آنها توجه کرد
در هنگام خرید یک چراغ قوه باید ابتدا باید نوع نیاز خودتان را مشخص کنید و بدانید که برای چه کاری آن را می خواهید، سپس باید مشخصات دیگری را مد نظر قرار دهید که یک چراغ قوه خوب و با کیفیت را تهیه کنید. در ادامه به مهم ترین نکات خرید یک چراغ قوه اشاره می کنیم.
مشخصات ظاهری
اولین چیزی که در هنگام خرید یک چراغ قوه مد نظر قرار می گیرد مشخصات و ویژگی های ظاهری مانند شکل ظاهری و جنس بدنه یک چراغ قوه است. همچنین وزن و اندازه یک چراغ قوه برای حمل کردن آن در شرایط مختلف اهمیت بالایی دارد، به عنوان مثال اگر چراغ قوه خیلی سنگین باشد، در حمل کردن و نگه داشتن آن دچار مشکل خواهید شد. همچنین اگر می خواهید از چراغ قوه در مکان هایی مانند رودخانه برای ماهیگیری استفاده کنید، بهتر است مدل ضد آب آن را تهیه کنید تا در صورت خیس شدن یا افتادن در آب خراب نشود.
نوع لامپ و حالت های نوردهی
دومین موردی که در انتخاب یک چراغ قوه باید به آن دقت کنید نوع لامپ و تعداد لامپ هایی است که روی آن قرار دارند. در حال حاضر برای تولید اکثر چراغ قوه ها از لامپ های LED استفاده می شود که نور قوی و خوبی دارند و دارای برد نور قابل قبولی هستند و برخی از چراغ قوه ها نیز از لامپ های SMD و COB برای نوردهی استفاده می کنند. به صورت کلی قدرت نوردهی یک چراغ قوه نیز با میزان توان خروجی که واحد آن “وات” است نشان داده می شود و هرچقدر توان یک چراغ بالاتر باشد، قدرت نوردهی آن بیشتر خواهد بود.
چراغ قوه های دستی و پلیسی با یک لامپ در مرکز چراغ تولید می شوند اما مدل های دیگری نیز هستند که دارای چراغ اضطراری در زیر بدنه یا حتی چراغ خطر در قسمت پشتی هستند. همچنین نوع حالت های نوردهی چراغ قوه و قابلیت تنظیم نور یکی دیگر از نکاتی است باید به آن توجه شود. چراغ قوه های خوب و با کیفیت معمولا دارای قابلیت تنظیم نور ثابت در حالت های ضعیف به قوی و حالت های چشمک زن و خطر هستند که برای شرایط مختلف کاربرد دارند.
برد نوری و قابلیت زوم
برد نور یکی دیگر از عوامل مهم در چراغ قوه است که میزان فاصله نوردهی چراغ را مشخص می کند. برد نور چراغ قوه با توجه به نوع چراغ قوه و تجهیزات استفاده شده در آن با یکدیگر فرق می کند و هر چقدر که برد نور بلندتر باشد، چراغ قوه فاصله دور تری را می تواند پوشش دهد. البته در این مورد اکثر تولید کننده ها اغراق می کنند و برای چراغ قوه های خود برد نوری 800 یا 1000 متر و بالاتر را عنوان می کنند که بیشتر بازی تبلیغاتی است و نباید به آن توجه کرد. در برخی چراغ قوه ها مانند اکثر چراغ قوه های پلیسی شاهد قابلیت تنظیم کانون و زوم نور روی یک نقطه هستیم و با استفاده از امکان زوم می توانید نور را به یک نقطه مشخص متمرکز کنید یا اینکه شعاع پخش نور را تغییر دهید.
باتری و مدت زمان شارژدهی
منبع تغذیه و میزان شارژدهی یک چراغ قوه نقش بسزایی در قیمت و مدت زمان کارایی آن دارد. امروزه اکثر چراغ قوه ها دارای باتری داخلی قابل شارژ هستند و جای مدل های باتری خور را گرفته اند. در هنگام خرید چراغ قوه حتما به این موضوع دقت کنید که ظرفیت باتری داخلی چراغ قوه چه مقدار است و مهم تر از آن چند ساعت قابلیت شارژ دهی دارد. اکثر چراغ قوه های ارزان قیمت دارای باتری زیر 1000 میلی آمپر ساعتی هستند که شارژدهی قوی و بالایی ندارند اما برای استفاده های عادی و نه چندان طولانی مناسب هستند. در صورتیکه یک چراغ قوه برای طبیعت گردی یا کوه نوردی می خواهید بهتر است که به سراغ مدل های با ظرفیت باتری بالا بروید که قابلیت شارژدهی طولانی تری داشته باشند.
همچنین به اتصالات و درگاه شارژ چراغ قوه نیز دقت کنید، زیرا برخی از چراغ قوه ها علاوه بر سوکت برق دارای درگاه Micro USB برای شارژ هستند و این می تواند در مواقع اضطراری بسیار کاربردی باشد. علاوه بر این، چراغ قوه های خوب و باکیفیت یک درگاه USB برای شارژ سایر دستگاه ها دارند و آنها را تبدیل به یک پاوربانک برای شارژ موبایل و دستگاه ها در شرایط اضطراری می کند.
قابلیت حمل و آویز
چراغ قوه ها به دلیل اینکه برای مدت نسبتا طولانی مورد استفاده قرار می گیرند، باید دسته ای برای حمل کردن یا امکاناتی برای حمل و آویختن داشته باشند. به عنوان مثال اکثر چراغ قوه های دستی که وزن نسبتا سنگینی دارند دارای یک دسته برای حمل خود هستند، یا چراغ های فانوسی و اضطراری دارای آویز هستند تا روی یک جسمی یا دیوار آویخته شوند، همچنین برخی از چراغ قوه ها تر نیز دارای بند هستند که می توان آنها را با بندشان حمل کرد. بنابراین در هنگام خرید به قابلیت حمل چراغ قوه مد نظر خود نیز توجه کنید.
معرفی 8 مدل از چراغ قوه های باکیفیت بازار
حال که با مشخصات یک چراغ قوه و ویژگی های مهم آن آشنا شدیم، وقت آن است که به معرفی 8 مدل از چراغ قوه های خوب و با کیفیت بازار بپردازیم.
1. چراغ قوه دستی دی پی DP.LED Light DP-7310
چراغ قوه شارژی DP.LED Light DP-7310 یک نورافکن دستی قابل حمل است که دارای یک منبع نور LED با توان 3 وات و دو حالت نوری قوی و ضعیف است. تامین انرژی این چراغ قوه بر عهده یک باتری 1800 میلی آمپر ساعتی است که می تواند با یک بار شارژ کامل بین 6 تا 12 ساعت شارژدهی داشته باشد. روی بدنه DP-7310 نیز یک دسته تعبیه شده که می توان با استفاده از آن چراغ قوه را حمل کرد، علاوه بر آن برای راحتی بیشتر در حمل و نقل یک بند نیز همراه محصول قرار داده شده است.
وزن: 470 گرم
نوع لامپ: LED
توان خروجی: 3 وات
رنگ نور: مهتابی
حالت نوردهی: قوی و ضعیف
ظرفیت باتری: 1800 میلی آمپر ساعت
مدت زمان شارژدهی: بین 6 تا 12 ساعت
قیمت: حدود 140 هزار تومان
2. چراغ قوه فانوسی GSH-9699
چراغ قوه فانوسی دو کاره خورشیدی GSH-9699 یک چراغ قوه چندکاره است که ابعادی کوچک و امکاناتی فراوان دارد و احتمالا یکی از بهترین چراغ قوه های فانوسی بازار به شمار می رود. طراحی این چراغ قوه بسیار خلاقانه بوده و دارای یک چراغ اصلی در مرکز و یک چراغ جانبی به صورت تاشو می باشد که می تواند به دو صورت نوردهی داشته باشد. رنگ نور چراغ قوه جلو آفتابی و چراغ جانبی مهتابی است و توان خروجی هر دو معادل 3 وات می باشد.
در زمینه قابلیت حمل و شارژدهی نیز GSH-9699 عملکرد خوبی داشته و دارای یک باتری 1600 میلی آمپری است که هم از طریق برق شهری شارژ می شود و همچنین روی بدنه یک پنل خورشیدی دارد که می توان باتری را به وسیله نور خورشید نیز شارژ نمود. این چراغ قوه دارای دسته و آویز برای حمل و آویزان کردن روی اجسام است که برای استفاده در طبیعت و بیرون از خانه ایده آل به نظر می رسد. علاوه بر این، چراغ قوه آویزی GSH-9699 دارای یک پورت USB است که در مواقع اضطراری می توانید از آن به عنوان یک پاوربانک برای شارژ گوشی خود استفاده کنید.
وزن: 425 گرم
نوع لامپ: LED
توان خروجی: 3 وات
رنگ نور: آفتابی و مهتابی
حالت نوردهی چراغ اصلی: قوی و ضعیف
حالت نوردهی چراغ جانبی: ثابت
ظرفیت باتری: 1600 میلی آمپر ساعت
مدت زمان شارژدهی: بین 10 تا 12 ساعت
قیمت: حدود 150 هزار تومان
3. چراغ قوه پیشانی هدلایت اسمال سان Small Sun ZY-H82
چراغ قوه پیشانی شارژی Small Sun ZY-H82 از برند معتبر Small Sun است که سابقه خوبی در زمینه تولیدات چراغ قوه دارد. این چراغ قوه دارای 2 عدد لامپ ال ای دی و یک عدد لامپ COB است و دارای 3 حالت نوردهی ثابت و یک حالت چشمک زن با توان خروجی کلی 8 وات است. این چراغ هدلایت دارای یک محفظه باتری است که دو باتری شارژی از نوع 18650 داخل آن قرار می گیرند که با دو باتری 2200 میلی آمپر ساعتی که خود شرکت در آنها قرار داده می توانند حدود 4 ساعت شارژدهی داشته باشند. بند قرار داده شده برای مدل ZY-H82 دارای خاصیت کشسانی است و می توان میزان آن را به دلخواه تنظیم کرد.
وزن: —
نوع لامپ: LED و COB
توان خروجی: 8 وات
رنگ نور: مهتابی
حالت نوردهی: ثابت و چشمک زن
ظرفیت باتری: 2 عدد باتری از نوع 18650
مدت زمان شارژدهی: حدود 4 ساعت
قیمت: حدود 220 هزار تومان
4. چراغ قوه فانوسی ویداسی WEIDASI WD-833
چراغ قوه فانوسی ویداسی WEIDASI WD-833 یک چراغ قابل حمل کوچک با دسته ای نسبتا بزرگ برای حمل کردن آن است و در مرکز آن یک لامپ 15 واتی با با قابلیت تنظیم نور وظیفه نوردهی را بر عهده دارد. روی دسته WD-833 یک قلاب تعبیه شده که برای آویزان کردن چراغ روی اجسام یا داخل چادر کاربرد دارد و Weidasi دسته این چراغ را به گونه ای طراحی کرده که قابلیت چرخش 360 داشته و به این وسیله می توانید چراغ را در هر وضعیتی قرار دهید. ظرفیت باتری چراغ قوه آویزی WEIDASI WD-833 معادل 1000 میلی آمپر است و نهایتا می تواند تا 8 ساعت شارژ دهی داشته باشد. همچنین یک درگاه ورودی برای شارژ موبایل از طریق کابل یو اس بی نیز گنجانده شده تا در مواقع اضطراری از WD-833 به عنوان شارژر نیز استفاده شود.
وزن: 450 گرم
نوع لامپ: SMD
توان خروجی: 15 وات
رنگ نور: مهتابی
حالت نوردهی: ثابت به همراه کلید تنظیم نور
ظرفیت باتری: 1000 میلی آمپر ساعت
مدت زمان شارژدهی: حدود 4 تا 8 ساعت
قیمت: حدود 250 هزار تومان
5. چراغ اضطراری ویداسی Weidasi WD-857
چراغ اضطراری ویداسی Weidasi WD-857 با 36 لامپ SMD مناسب برای شرایط خاموشی و قطع برق است. طراحی این چراغ مهتابی به گونه است که می تواند به صورت عمودی و ثابت روی یک سطح بماند و در مواقع قطعی برق می توان از آن به عنوان روشنایی خانه استفاده کرد. ویداسی چراغ قوه مدل WD-857 رابه دیمر لمسی مجهز کرده و امکان اینکه میزان شدت نور را تغییر دهید در آن وجود دارد. علاوه بر اینها، این چراغ قوه مجهز به یک درگاه USB است که می تواند به عنوان شارژر موبایل عمل کند و همچنین برای شارژ باتری خود از درگاه Micro USB استفاده می کند.
وزن: 600 گرم
نوع لامپ: SMD
توان خروجی: —
رنگ نور: مهتابی
حالت نوردهی: ثابت به همراه دیمر لمسی
ظرفیت باتری: 1500 میلی آمپر ساعت
مدت زمان شارژدهی: —
قیمت: حدود 280 هزار تومان
6. چراغ قوه پلیسی Escape Rescue P50
چراغ قوه پلیسی Escape Rescue P50 مجموعه ای از امکانات جانبی است که می تواند در شرایط اضطراری و در طبیعت گردی و کمپ زدن همراهی کارآمد باشد. در بخش نوردهی، این چراغ قوه یک چراغ اصلی و یک چراغ جانبی در داخل بدنه دارد که به صورت تلسکوپی باز می شود و هر دو چراغ دارای حالت های نوردهی ثابت و چشمک زن متنوعی هستند. باتری تعبیه شده برای Escape Rescue P50 می تواند تا حدود 3 تا 6 ساعت شارژدهی داشته باشد و با یک بار شارژ کامل برای استفاده در کمپ های شبانه مناسب است.
جدای از بخش نوردهی، این چراغ قوه دارای امکانات جانبی جالب و کاربردی مانند چاقو و چکش اضطراری است که در شرایط خاص به کار می آیند. همچنین در انتهای بدنه یک آهنربا قرار دارد که آن را روی سطوح فلزی به صورت ثابت نگه می دارد و به عنوان مثال می توانید چراغ قوه را در یک جای ثابت قرار داده و از نور آن استفاده کنید. داشتن بند برای آویزان کردن و یک شارژر یو اس بی برای شارژ اضطراری دستگاه ها جزو سایر امکانات چراغ قوه پلیسی Escape Rescue P50 است که آن را به یکی از بهترین چراغ قوه ها برای طبیعت گردی و کمپینگ تبدیل می کند.
وزن: 260 گرم
نوع لامپ: LED
توان خروجی: چراغ اصلی 20 وات و چراغ جانبی 5 وات
رنگ نور چراغ اصلی: مهتابی
رنگ نور چراغ جانبی: مهتابی، آبی و قرمز
حالت نوردهی: ثابت و چشمک زن
ظرفیت باتری: —
مدت زمان شارژدهی چراغ اصلی: حدود 3 تا 6
مدت زمان شارژدهی چراغ جانبی: حدود 4 تا 8
قیمت: حدود 350 هزار تومان
7. چراغ قوه پلیسی اسمال سان Small Sun ZY-T685
چراغ قوه شارژی Smal Sun ZY-T685 محصولی با کیفیت از کمپانی Small Sun است و جزو دسته چراغ قوه های حرفه ای قرار می گیرد. این چراغ قوه دارای ابعادی کوچک و سبک با بدنه ای باکیفیت و مقاوم از جنس آلیاژ آلومینیوم است که با ضربه و افتادن های عادی آسیبی به آن وارد نمی شود. برد نوری ZY-T685 حدود 200 متر با شار نوری 8000 لومن و قابلیت تنظیم زوم است که برای شکار و طبیعت گردی آن را به گزینه ای عالی تبدیل می کند. همچنین تامین انرژی چراغ پلیسی ZY-T685 توسط 4 باتری از نوع 18650 انجام می شود که می توان انتظار شارژدهی بالایی از آن داشت.
وزن: 308 گرم
نوع لامپ: LED
توان خروجی: —
رنگ نور: مهتابی
حالت نوردهی: قوی، متوسط و ضعیف
ظرفیت باتری: 4 عدد باتری از نوع 18650
مدت زمان شارژدهی: —
قیمت: حدود 380 هزار تومان
8. چراغ قوه دستی YAJIA YJ-2886
آخرین مورد از لیست راهنمای خرید چراغ قوه، چراغ قوه شارژی ۲ حالته YAJIA YJ-2886 است که مناسب برای کمپینگ، طبیعت گردی و نگهبانی است. داخل بدنه پلاستیکی این چراغ قوه یک چراغ LED با توان 5 وات و 22 لامپ SMD در زیر چراغ به عنوان چراغ اضطراری وجود دارند که از یک باتری 7000 میلی آمپری قوی تامین انرژی می کنند. بنابراین با توجه به حجم بالای باتری باید انتظار شارژدهی طولانی را داشته باشیم. وزن چراغ قوه YAJIA YJ-2886 حدود 963 گرم است که وزن زیادی محسوب شده و علت آن احتمالا باتری سنگین و بدنه پلاستیکی باکیفیت آن است.
اما این همه امکانات چراغ قوه یاجیا مدل YJ-2886 نیست و در پشت آن دو پورت برای اتصال و روشن کردن لامپ و یک پورت USB برای شارژ موبایل نیز وجود دارد. برای شارژ باتری این نورافکن دستی می توان از آداپتور همراه آن استفاده کرد یا اینکه با وصل کردن پنل خورشیدی نیز می توان اقدام به شارژ باتری کرد.
وزن: 963 گرم
نوع لامپ: LED و SMD
توان خروجی: 5 وات
رنگ نور: مهتابی
حالت نوردهی: ثابت
ظرفیت باتری: 7000 میلی آمپر ساعت
مدت زمان شارژدهی: —
قیمت: حدود 430 هزار تومان
جمع بندی؛ چه نوع چراغ قوه ای برای من مناسب است؟
بهترین چراغ قوه برای هر فردی بستگی به نوع استفاده و نیاز او دارد و باید چراغ قوه ای مناسب نیاز شخص خریداری شود. اگر خانه ویلایی، زمین زراعی یا باغ دارید و برای کار یا رفت و آمد در آن در شب نیاز به نور دارید، بهتر است که یک چراغ قوه دستی با قیمت معقول تهیه کنید. اگر یک چراغ قوه برای مواقع قطعی برق لازم دارید، بهتر از مدل های فانوسی یا اضطراری استفاده کنید و اگر از آن دسته از افرادی هستید که یک چراغ قوه برای برای شکار یا گشت زنی می خواهید یا مایلید شبی را در طبیعت بگذرانید، بهتر است که یک چراغ قوه با برد نور بالا و باتری قوی تهیه کنید. در انتها امیدواریم از مقاله راهنمای خرید چراغ قوه و معرفی 8 مدل چراغ قوه با کیفیت اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید و اگر پیشنهاد یا تجربه ای در رابطه با این موضوع دارید حتما با ما به اشتراک گذارید.