از همان زمان معرفی درایو های اس اس دی، تاکید زیادی بر طول عمر بالای این محصولات می شد و برتری کارکرد این درایو ها نسبت به هارد های قدیمی نیز همواره خرید آن ها را منطقی می کرد. بدون شک عمر بالای یک درایو ذخیره سازی چیزی است که همه ما برای حفظ اطلاعات شخصی برای طولانی مدت به دنبال آن هستیم، چه بسا اکنون که درایو های اس اس دی تقریبا هم قیمت هارد های قدیمی HDD می باشند. اما این عمر بالاتر تا چه اندازه صحیح است و ایا هارد های اس اس دی به همان اندازه که شرکت های سازنده ادعا می کنند طول عمر دارند و یا این اعداد تنها جنبه تبلیغاتی دارد؟ در این مقاله از تکنوسان مگ قصد داریم ببینیم درایو اس اس دی چقدر عمر می کند؟ اگر قصد خرید اس اس دی دارید با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
درایو اس اس دی چقدر عمر می کند؟
قبل از اینکه بررسی کنیم یک که یک درایو اس اس دی چقدر عمر می کند، باید بدانید که عمر درایو های SSD در چند حالت مختلف اندازه گیری می شود. به طور خلاصه عمری که توسط شرکت سازنده اعلام می شود در شرایط آزمایشگاهی اندازه گرفته شده و با کارکرد های روزانه تفاوت دارد. اما 3 پارامتر سن درایو اس اس دی، میزان نوشتن و خواندن کلی بر روی آن و میزان نوشتن و خواندن در طول روز فاکتور هایی می باشند که شرکت های سازنده برای تعیین عمر از آن ها استفاده می کنند. ممکن است یک برندبرای تعیین طول عمر اس اس دی خود تنها یکی از این 3 پارامتر را اعلام کند اما بسیاری از برند ها هر 3 فاکتور را در نظر می گیرند. در زیر به طور دقیق تر به تاثیر این 3 فاکتور بر عمر اس اس دی و نحوه محاسبه سن SSD با استفاده از آن ها می پردازیم.
طول عمر درایو اس اس دی به عوامل زیر بستگی دارد:
ساعت کارکرد اس اس دی
اصلی ترین فاکتوری که برای تعیین سن SSD ارائه می شود میزان کارکرد آن است. به طور کلی وقتی یک شرکت میزان کارکرد اس اس دی را مطرح می کند، این مقدار بدون توجه به میزان خواندن و نوشتن بر روی آن است. به عنوان مثال بسیاری از اس اس دی های بازار طبق گفته شرکت سازنده حدود 1.5 میلیون ساعت عمر دارند. این عمر بر اساس MTBF یا “میانگین زمان بین خرابی” اعلام می شود. با یک محاسبه ساده، می توانیم متوجه شویم که این عدد برابر ده ها سال می شود، اما یک درایو اس اس دی هرگز به چنین عمری دست پیدا نمی کند و می توان گفت میزان محاسبه سن از طریق MTBF تنها جنبه بازاریابی دارد. همانطور که می دانید، عواملی مانند میزان نوشتن و خواندن، دما و… تاثیر بسیار زیادی بر عمر حافظه می گذارند و نمی توان به این عدد اکتفا کرد. البته برای مقایسه میزان عمر 2 اس اس دی می توانید از فاکتور MTBF بهره ببرید زیرا حتی اگر اس اس دی ها به این عمر دست پیدا نکنند، بازهم اس اس دی که میزان عمر MTBF آن بیشتر است عمر بالاتری خواهد داشت.
میزان نوشتن داده ها
اصطلاح حداکثر حجم قابل نوشتن یا (TBW) در مباحث مربوط به کامپیوتر به طول عمری که از درایو اس اس دی انتظار دارید بستگی دارد. هنگامی که یک درایو اس اس دی به حداکثر حجم قابل نوشتن آن برسد سلول های حافظه کم کم فرسوده می گردند و ممکن است خراب شده و یا اطلاعات از بین رفته و یا درایو شما بسوزد. تا وقتی که به این عدد و حداکثر حجم نزدیک شد می بایست فکری برای تعویض درایو اس اس دی خود نمایید. فراموش نکنید که پیش از آن که اطلاعات از بین بروند به فکر چاره باشید تا مشکلی برای اطلاعات داخل درایو اس اس دی شما رخ ندهد. به عنوان مثال اس اس دی های امروزی چیزی در حدود 1000 ترابایت عمر قابل نوشتن دارند. این فاکتور نسبت به MTBF که پیش تر به آن پرداختیم قابل اکتفا تر است و تعیین می کنند که اس اس دی شما تا چقدر نوشتن و خواندن را دوام میاورد. بنابراین اگر قصد دارید فایل های حجیم را بر روی اس اس دی ریخته و منتقل کنید باید به این فاکتور توجه ویژه ای داشته باشید.
میزان نوشتن در روز
عامل مهم دیگری که بر طول عمر درایو SSD تاثیر دارد میزان داده ای است که شما هر روز می توانید بر آن بنویسید. این عبارت یعنی (Drive Writes Per Day یا همان DWPD) همان میزان داده قابل نوشتن در روز می باشد که اگر این عدد بالاتر باشد به این معنا می باشد که استقامت آن چه میزان است. در حین خرید این محصول می بایست این نکته را مدنظر قرار دهید که به جز سرعت و حجم باید به این عدد بیشترین میزان توجه را داشته باشید.
نحوه افزایش طول عمر اس اس دی
در صورتی که یک سری از نکات را رعایت کنید و برخی از کارها را به انجام برسانید می توانید از درایو اس اس دی خود استفاده بیشتری ببرید و با انجام ان ها طول عمر درایو اس اس دی خودتان را افزایش خواهید داد. در ادامه قصد داریم برخی از نکاتی را که برای افزایش طول عمر اس اس دی کاربرد دارند را به شما معرفی کنیم تا بدین ترتیب بتوانید حداکثر استفاده را از درایو اس اس دی خود داشته باشید. این موارد عبارتند از:
- در صورتی که درایو اس اس دی خود را در محیط مناسب نگهداری کنید می توانید طول عمر آن را بیشتر نمایید. محیطی که برای نگهداری این درایوها مناسب است محیط خنک و خشک است که باید شرایط مناسب را فراهم کنید تا حداکثر استفاده را داشته باشید.
- با حداقل کردن میزان نوشتن و ذخیره دادهها نیز می توانید به افزایش طول عمر درایو اس اس دی خود کمک زیادی نمایید.
- در صورتی که از برندهای برتر برای خرید درایو اس اس دی خود استفاده کنید می توانید طول عمر این محصول را بالاتر ببرید. انتخاب برندهای با کیفیت می تواند موضوع خیلی مهمی باشد که با توجه به این موضوع می توانید بیشترین بهره را ببرید.
- در صورت استفاده از فناوری TRIM خواهید توانست به بالاتر بردن طول عمر این درایوها کمک کنید. این فناوری امکان افزایش طول عمر درایو اس اس دی را برای شما فراهم می آورد.
- استفاده از قابلیتهای ویندوز به شما این امکان را می بخشد که بتوانید عمر درایو اس اس دی خود را افزایش دهید و ویندوز به دلیل داشتن قابلیت های خوبی که دارد می تواند این امکان را برای شما به وجود بیاورد.
- جلوگیری از ضربه فیزیکی و نوسان برق نیز موضوع مهم دیگری است که با رعایت نمودن آن خواهید توانست بر عمر درایو اس اس دی خود بیفزایید. در صورتی که مانع از آسیب های مختلفی همچون ضربات فیزیکی و یا نوسانات برقی شوید می توانید علاوه بر آن که درایو اس اس دی خودتان را از گزند این آسیب ها در امان نگه می دارید طول عمر آن را افزایش دهید. با این کار می توانید مدت زمان بیشتری از این درایو استفاده کنید و در اصل خواهید توانست حداکثر بهره را از آن ببرید و لذت کافی را از ذخیره داده ها در این درایوها داشته باشید.
جمع بندی
در این مقاله تلاش نمودیم تا عوامل تاثیرگذار بر طول عمر درایو اس اس دی را به شما معرفی کنیم و روش های افزایش طول عمر آن را به شما آموزش دهیم تا با دانستن این اطلاعات با خاطری آسوده از داده های خودتان محافظت کرده و خیالتان راحت باشد. اگر شما هم درباره طول عمر درایو اس اس دی نکاتی را می دانید و یا اطلاعاتی دارید، ممنون می شویم در بخش کامنت با ما اشتراک گذاری کنید.