کامپیوتر و لپ تاپ

آموزش گردگیری و تمیز کردن کیس کامپیوتر به زبان ساده

همانطور که می دانید تمام وسایل موجود در محل کار و محل زندگی پس از گذشت مدت زمانی دچار خاک گرفتگی می ‌شوند. سیستم های کامپیوتری نیز از این امر مستثنی نیستند. عموما گرد و خاکی که بر روی کیس کامپیوتر و قطعات داخلی آن می ‌نشیند می‌ تواند منجر به افت عملکرد سیستم شده و سرعت آن را پایین بیاورد. از این رو تمیز کردن کامپیوتر هر چند وقت یکبار، امری ضروری می باشد. خوشبختانه تمیز کردن و گردگیری کیس کامپیوتر کار آسان و راحتی بوده و با به کارگیری یک سری ترفند های خاص می توانید به راحتی این کار را به سرانجام برسانید و در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام به تمیز کردن کیس خود کنید.

به همین خاطر تکنوسان مگ در این مقاله قصد آموزش تمیز کردن کیس کامپیوتر و گردگیری کیس کامپیوتر به زبان ساده به کاربران را دارد. در نتیجه اگر شما هم می خواهید نکات و ترفندهای تمیز کردن کیس کامپیوتر را یاد بگیرید تا بتوانید عملکرد سیستم خود را بهبود ببخشید پیشنهاد می‌کنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.

چرا باید کیس کامپیوتر را تمیز نماییم؟

تمیز کردن گرد و غبار از کیس کامپیوتر

هنگامی که کیس کامپیوتر گرد و خاک می گیرد از انتقال گرمای قطعات داخلی کیس به بیرون پیشگیری به عمل آورده می شود و نهایتا این امر منجر به افت عملکرد سیستم خواهد شد. همانطور که می دانید مغز کامپیوتر یا همان سیستم پردازش مرکزی کامپیوتر قطعه ای به نام CPU می باشد که جزو بخش های بسیار مهم سیستم است. یرای خنک کردن سی پی یو از فن های قدرتمندی که بر روی آن نصب شده استفاده می شود. هنگامی که کاربران درحال استفاده از سیستم کامپیوتری هستند و CPU مشغول پردازش های مختلف می‌ باشد، دمای CPU به دلیل انجام فرایند های گوناگون افزایش پیدا خواهد نمود.

بنابراین برای آن که از این امر پیشگیری به عمل آورده شود می بایست کاربران در بازه های زمانی منظم و به تناسب شرایط محیطی که کیس آن ها در آن قرار گرفته است اقدام به تمیز کردن کیسشان از گردوغبار کنند تا از به وجود آمدن اختلال در سرعت و عملکرد سیستم پیشگیری به عمل بیاورند. پیشنهاد ما به کاربران این است که حداقل هر شش ماه یک بار این کار را انجام دهند تا بتوانند بهترین بازدهی از سیستم خود را دریافت کنند.

ابزار های مورد نیاز برای تمیز کردن کیس کامپیوتر

تمیز کردن قطعات داخلی کیس کامپیوتر

برای تمیز کردن گرد و خاک به وجود آمده در کیس کامپیوتر می بایست از یکسری ابزارهای به خصوص استفاده نمایید. دقت داشته باشید که استفاده از جاروبرقی برای انجام این کار به هیچ عنوان توصیه نمی‌ شود. چرا که استفاده از آن موجب به وجود آمدن الکتریسیته ساکن در سیستم شده و ممکن است به کارت گرافیک و مادربرد آسیب های جدی وارد شود. در ادامه ابزارهایی که برای گردگیری می توانید مورد استفاده قرار دهید را برای شما معرفی خواهیم نمود:

کمپرسور هوا

شما با استفاده از کمپرسور هوا شما می توانید گرد و خاک به وجود آمده در کیس را از روی کیس تمیز کنید و کیس کامپیوتر خود را گرد گیری نمایید.

پیچ گوشتی

برای باز کردن درب کیس کامپیوتر از پیچ گوشتی دستی یا شارژی استفاده می شود.

پارچه بدون پرز

استفاده از پارچه های نخی برای تمیز کردن کیس کامپیوتر می تواند گزینه بسیار خوب و ایده آلی باشد.

بست کمربندی

با استفاده از بست کمربندی می توانید کلیه سیم های استفاده شده در کیس خود را در دسته بندی و مرتب نمایید.

ممکن است برخی افراد به جای استفاده از دستگاه های دمنده، از مسواک برای تمیز کردن کیس خود استفاده نمایند. ممکن است این روش نیز عملی باشد اما در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از آسیب رسیدن به کیس کامپیوتر در حین تمیزکاری استفاده از دمنده ها بهترین و مناسب ترین گزینه خواهد بود.

نحوه تمیز کردن داخل کیس

بهترین روش تمیز کردن کیس کامپیوتر

در ابتدا برای آنکه از به وجود آمدن هر گونه مشکل در سیستم خود پیشگیری به عمل بیاورید بهتر است سیستم خود را خاموش نموده و کمی تأمل کنید تا سیستم کاملا خنک شود و سپس برای انجام تمیز کاری اقدام نمایید.

  • در نخستین مرحله کلیه اتصالاتی که به کیس متصل شده اند اعم از پرینتر، کیبورد، موس و اتصالات برقی را از آن جدا نمایید و سپس با استفاده از پیچ گوشتی اقدام به باز کردن پیچ های درب کیس کنید. دقت داشته باشید که برای تمیز کردن کیس نیازی به باز کردن کلیه درب های آن وجود ندارد و با باز کردن یکی از درب های آن به راحتی می توانید به درون کیس دسترسی پیدا کنید و مبادرت به تمیز کردن کیس کنید. کاربران خانگی برای باز کردن پیچ درب کیس معمولاً از پیچ گوشتی های معمولی استفاده می‌کنند. اما در شرکت ها و مجموعه های بزرگ که تعداد سیستم های آن ها زیاد می باشد عملیات تمیزکاری کیک و سرویس دوره ای آن ها یک کار زمان بر خواهد بود.در چنین مواقعی استفاده از پیچ گوشتی های شارژی می تواند سرعت انجام امور را بالا ببرد.
  • برای شروع تمیز کاری بهتر است کیس کامپیوتر را به یک فضای آزاد نظیر حیاط یا کنار پنجره منتقل نمایید. افرادی که به صورت تخصصی با اجزای درون کیس آشنا نیستند بهتر است از جدا کردن قطعات و اجزای اصلی پیشگیری به عمل بیاورند. چرا که جدا کردن نادرست قطعات ممکن است آسیب های جدی به مادربرد یا سایر قطعات کامپیوتر وارد کند و این امر نهایتاً افراد را متحمل پرداخت ضرر و زیان های جدی خواهد نمود. بنابراین در نظر داشته باشید که جهت نظافت خاک به وجود آمده درون کیس نیازی به جدا کردن قطعات وجود ندارد.
  • موقعی که فن سیستم توسط انرژی خارجی نظیر باد می چرخد، این احتمال وجود دارد که در خود بار الکتریکی ذخیره نماید. برای پیشگیری از به وجود آمدن ولتاژ با حرکت فن به وسیله باد می بایست کلیه اتصالات فن به مادربرد قطع گردد. برای انجام این کار کافیست اقدام به جدا کردن کابل دو رشته ای آن از جای خود کنید. دقت داشته باشید که در کنار این کابل کلمه CPU FAN نوشته شده است. پس از جدا کردن این کابل می توانید شروع به تمیز کردن گرد و خاک به وجود آمده داخل کیس خود کنید.

وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن کیس کامپیوتر

  • بهترین ابزاری که برای انجام این کار می توانید به کار بگیرید استفاده از دمنده های هوا یا بلوور ها می باشد. بلوور ها از نیروی بسیار بالایی برخوردار هستند و با بادی که به وسیله آن ها تولید می شود کیس کامپیوتر از گرد و خاک عاری خواهد شد.
  • برای تمیز کردن فن ها نیز کافیست با استفاده از یک پیچ گوشتی آن ها را از حرکت باز دارید و با جلوگیری از چرخش آن ها سبب شوید تا بلوور بتواند داخل فن ها را هم به درستی تمیز کند.
  • دقت داشته باشید که در حین تمیز کاری کیس ممکن است گرد و خاک به وجود آمده درون آن به هوا پخش شود. بنابراین استفاده از ماسک به هنگام انجام این کار الزامی می باشد. در صورت عدم استفاده از ماسک به دلیل شدت باد دستگاه های دمنده هوا و گرد و خاک جمع شده درون کیس ممکن است مشکلاتی در سیستم تنفسی افراد به وجود بیاید. در نتیجه حتی اگر ماسک نیز به همراه نداشتید، بهتر است دهان و بینی خود را با استفاده از یک تکه پارچه بپوشانید.
  • پس از اینکه کار گردگیری به اتمام رسید اقدام به چک کردن کلیه اتصالات نمایید و مجدد برق فن CPU را وصل کنید تا سیستم شما بتواند شروع به کار کند. با بستن درب کیس کار شما به اتمام خواهد رسید.

نکته بسیار مهمی که در این میان وجود دارد این است که به هیچ عنوان نباید برای تمیز کردن قسمت های داخلی کیس از دستگاه های مکنده هوا استفاده کنید. چرا که این دستگاه ها ممکن است قطعات ریزی که بر روی مادربرد وجود دارند را از جای خود حرکت دهند و این امر منجر به وجود آمدن مشکل در سیستم شما خواهد شد.

جمع بندی

چگونه داخل کیس کامپیوتر را تمیز کنیم؟

در این مقاله سعی کردیم تا با ارائه یک آموزش جامع و کامل به کاربران کمک کنیم تا بتوانند در بازه ‌های زمانی منظم اقدام به تمیز کردن کیس کامپیوتر خود نمایند و با زدودن گرد و غبار به وجود آمده در سیستمشان عملکرد آن را بهبود بخشند. علاوه بر این توصیه هایی در خصوص عدم استفاده از دستگاه های مکنده برای انجام تمیزکاری کیس کامپیوتر نیز به کاربران عنوان کردیم تا از خراب شدن سیستم آن ها در حین انجام عملیات تمیزکاری پیشگیری به عمل آورده شود.

شما در این زمینه چه توصیه هایی به کاربران می کنید؟ به کار گرفتن چه ابزارهایی را در حین تمیزکاری کیس ملزم و ضروری می دانید؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران در این خصوص یاری رسانید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. من تعمیرات کامپیوتری دارم و برای پاکسازی کیس و کیبورد و … از ماده ای به اسم ECLEANER استفاده میکنم. خیلی راضیم چون قدرت بالايي توی پاك كردن چربي و خاك از تجهيزات الكتريكي و الكترونيكي داره و باعث افزايش راندمان عملياتي تجهيزات میشه. ساخت یه شرکت دانش بنیان داخلی هست، جالبه که آتش زا نيست و بعد پاك سازي خیلی سريع تبخير و از محيط عمل خارج مي شه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا