در سال های گذشته، موضوع شارژ اولیه باتری گوشی های جدید به یکی از رایج ترین نکات در هنگام خرید گوشی تبدیل شده بود. این موضوع به خصوص به این دلیل مورد توجه قرار میگرفت که بسیاری از کاربران بر این باور بودند که برای حفظ سلامت باتری، حتماً باید گوشی را به مدت ۸ ساعت شارژ کرد. اما آیا این قانون در دنیای امروز همچنان معتبر است؟ شارژ اولیه گوشی های مختلف چند ساعت است؟ در این مقاله از تکنوسان مگ به مدت زمان شارژ اولیه گوشی های مختلف خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
شارژ اولیه گوشی های قدیمی و جدید
در گذشته، گوشی ها به باتری های قدیمی نیکل کادمیوم (Ni-Cd) و نیکل متال هیدرید (NiMH) مجهز بودند. این باتری ها محدودیت های زیادی داشتند و یکی از مشکلات اصلی آنعا نیاز به شارژ اولیه قبل از راه اندازی دستگاه بود. به همین دلیل، قانون نانوشتهای مبنی بر نیاز به ۸ ساعت شارژ اولیه در ذهن مردم جا افتاده که البته بی اساس نیست، اما امروزه با پیشرفت های تکنولوژیکی، دیگر هیچ نیازی به این کار نیست. امروزه، اکثر گوشی های هوشمند با باتری های لیتیوم-یون (Li-ion) یا لیتیوم-پلیمر (LiPo) طراحی میشوند. این باتری ها به گونه ای ساخته شده اند که کاربر می تواند بلافاصله پس از باز کردن جعبه دستگاه، از آن استفاده کند و هیچ نیازی به شارژ اولیه در ساعات ابتدایی نیست. جالب است بدانید که قبل از اینکه دستگاه به فروشگاه برسد، کمپانی های تولید کننده برای تست کنترل کیفیت، باتری را شارژ و تخلیه میکنند تا اطمینان حاصل کنند که باتری هیچ مشکلی ندارد. بنابراین، اعتقاد به ضرورت شارژ اولیه برای باتری های مدرن لازم نیست.
مدت زمان شارژ اولیه گوشی های جدید
همانطور که اشاره کردیم، باتری های لیتیومی مدرن به گونه ای طراحی شده اند که نیاز به شارژ اولیه گوشی ندارند و به محض خرید، میتوانید به راحتی از گوشی استفاده کنید. با این حال، در کاتالوگ گوشی ممکن است توصیه هایی از سوی سازنده مبنی بر شارژ اولیه گوشی قبل از استفاده مشاهده کنید. این مدت زمان شارژ اولیه گوشی برای مدل های مختلف متفاوت است و کمپانی سازنده آن را بر اساس نیاز دستگاه مشخص میکند. دلیل اصلی این توصیه این است که معمولاً کاربران در ساعات اولیه استفاده از گوشی جدید به دانلود و نصب برنامه های مختلف میپردازند. در این شرایط، نیاز به شارژ کافی برای پشتیبانی از این عملیات اولیه وجود دارد. به همین علت، کمپانی های سازنده معمولاً پیشنهاد میکنند قبل از راهاندازی کامل گوشی، حدود 1 الی 2 ساعت آن را به شارژ بزنید تا بتوانید بدون نگرانی به نصب برنامه های دلخواهتان بپردازید. در ادامه به طور اختصاصی مدت زمان شارژ اولیه گوشی های مختلف را بررسی خواهیم کرد.
شارژ اولیه گوشی های سامسونگ
یکی از برند های معتبر در زمینه تولید گوشی های هوشمند با باتری لیتیومی، سامسونگ است. قوانین اولیه شارژ باتری این برند، شباهت زیادی به گوشی های دیگر مانند شیائومی و حتی آیفون دارد. این امر به دلیل استفاده گسترده از باتری های لیتیومی در تمام این محصولات است، که ویژگی های مشابهی دارند. با این حال، یکی از نکات قابل توجه این است که ظرفیت باتری در مدل های مختلف سامسونگ بسته به مشخصات سخت افزاری و توان پردازشی متفاوت است. به همین دلیل، مدت زمان ماندگاری باتری در گوشی های متنوع سامسونگ، ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته باشد. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت این است که پس از خرید یک گوشی جدید، نیازی به شارژ کردن طولانی مدت آن به مدت ۸ ساعت نیست. میتوانید بلافاصله پس از آنباکس کردن و فعال سازی، از گوشی خود کنید.
شارژ اولیه گوشی های شیائومی
گوشی های شیائومی به عنوان یکی دیگر از برند های مطرح و پرفروش در بازار موبایل های هوشمند شناخته میشوند و اغلب از باتری های لیتیومی بهرهمند هستند. این نوع باتری ها به دلیل کارایی و ظرفیت بالایشان، محبوبیت زیادی پیدا کردهاند. مانند سایر گوشی های دارای باتری لیتیومی، در مورد شارژ اولیه شیائومی نیز نیازی به آنکه گوشی برای مدت طولانی به شارژ متصل بماند، نیست. با این حال، اگر میزان شارژ گوشی کمتر از ۵۰ درصد باشد، توصیه میشود که قبل از انجام هرگونه نصب برنامه و استفاده های سنگین، باتری گوشی به طور کامل شارژ شود. این اقدام به ویژه در مواقعی که برنامه های جدید دانلود و نصب میشوند، اهمیت دارد زیرا از خاموش شدن ناگهانی دستگاه در حین فرآیند نصب جلوگیری میکند. به این ترتیب، تجربه کاربری شما بهبود یافته و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری میشود.
شارژ اولیه گوشی های آیفون
گاهی کاربران گوشی های اپل این پرسش را میکنند که آیا شارژ اولیه آیفون نیازمند ویژهای دارد یا با دیگر برند ها متفاوت است. باید توجه داشت که باتری های لیتیومی که در این گوشی ها به کار رفتهاند، نیازی به شارژ اولیه ندارند. این بدان معناست که شما میتوانید آیفون خود را بلافاصله پس از خرید، با در نظر گرفتن سطح شارژ حدود 50 درصد، بهکار بگیرید. در حقیقت باتری های لیتیومی چنین طراحی شدهاند که هیچ گونه دقت خاصی در مورد شارژ اولیه لازم نیست. این باتریها میتوانند بدون هیچ مشکلی در این بازهی 50 درصدی کار کنند و به تدریج شارژ شوند.
نکات مهم هنگام شارژ کردن گوشی
در ادامه، به نکات مهمی اشاره میکنیم که رعایت آنها میتواند به افزایش طول عمر باتری گوشی شما کمک کند:
- شارژ نکردن گوشی با قاب محافظ: این اقدام میتواند به کاهش دما و جلوگیری از آسیب به باتری کمک کند.
- پرهیز از شارژ بیش از حد باتری: اطمینان حاصل کنید که باتری به طور منظم دشارژ شود و از شارژ مداوم در سطح ۱۰۰ درصد خودداری کنید.
- عدم استفاده از گوشی هنگام شارژ: استفاده همزمان از گوشی ممکن است موجب افزایش دما و آسیب به باتری شود.
- استفاده از شارژر و کابل شارژ استاندارد: اطمینان از کیفیت و استاندارد بودن تجهیزات شارژ ضروری است.
- جلوگیری از داغ شدن باتری: دما های بالا میتواند به سرعت عمر باتری را کاهش بدهد.
سوالات متداول شارژ اولیه گوشی های مختلف
مدت زمان شارژ اولیه گوشی چقدر است؟
آیا شارژ اولیه گوشی ضروری است؟
شارژ اولیه گوشی های شیائومی چند ساعت است؟
جمع بندی
اگر شما اخیراً یک گوشی جدید خریداری کردید ممکن است سوالاتی در مورد شارژ اولیه آن برایتان پیش بیاید. یکی از متداولترین سوالات این است که شارژ اولیه گوشی های مختلف چند ساعت است؟ گوشی های جدید معمولاً به باتریهای لیتیوم-یونی مجهز هستند. این نوع باتری ها به طور خاص برای به حداقل رساندن نیاز به شارژ طولانی طراحی شدهاند. از این جهت، دیگر نیازی به انجام یک شارژ اولیه گوشی طولانی مدت وجود ندارد. بنابراین در پاسخ به این سوال که مدت زمان شارژ اولیه گوشی چقدر است، باید گفت که گوشی های جدید واقعاً نیازی به یک شارژ اولیه طولانی ندارند. اگر چه میتوانید گوشی خود را برای اطمینان خاطر به مدت کوتاهی در شارژ بگذارید، اما این کار الزامی نیست. با در نظر گرفتن این نکات، میتوانید با خیال راحت دستگاه جدید خود را به کار بگیرید. اگر نظری هم در این باره دارید، می توانید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.