برق و ابزار آلات

آشنایی با ویژگی های چراغ قوه پلیسی؛ نسل حرفه ای چراغ قوه ها

امروزه در ساخت اکثر لوازم الکتریکی شاهد پیدایش ویژگی های خلاقانه و جدید، به همراه طراحی های جذاب و مدرن هستیم. چراغ قوه هم به عنوان یک وسیله ی الکتریکی قابل حمل، از تحولات مثبت به وجود آمده در دنیای تکنولوژی بی بهره نبوده و در طول زمان امکانات جدید و پرکاربردی به آن اضافه شده است که نتیجه ی آن به وجود آمدن نسلی مدرن و قدرتمند از چراغ قوه ها با عنوان چراغ قوه پلیسی می باشد. برخلاف اسم “چراغ قوه پلیسی” این مدل چراغ قوه تنها توسط مامورین پلیس استفاده نمی شود و ویژگی های چراغ قوه پلیسی باعث شده تا بهترین انتخاب برای کادر نجات، گروه های طبیعت گردی و … باشد. به طور مثال این وسیله برای کوهنوردان هنگام چادر زدن در شب کارایی مفیدی دارد و همچنین می تواند برای دیده بانی شبانه، فاصله های نسبتا دور را قابل رویت کند. برای پی بردن به ویژگی های منحصر به فرد و آشنایی با مشخصات چراغ قوه پلیسی به منظور انتخاب بهترین چراغ قوه با مجله تکنوسان همراه باشید.

مهم ترین قابلیت های چراغ قوه پلیسی

اگر به دنبال یک چراغ قوه با برد بالا می باشید دقت نمایید که این ابزار فوق العاده یک منبع نور دستی بسیار قوی بوده که گاها می تواند مانند لیزر تا چند صد متر را روشن کند. از دیگر قابلیت های چراغ قوه پلیسی می توان به مقاومت و استحکام بالا، قدرت زوم زیاد، بدنه ضد آب و مقاوم در برابر زنگ زدگی، بهره بری از لامپ ال ای دی (LED) و کیفیت و قدرت نور بسیار بالای آن اشاره کرد.

به طور کلی این چراغ قوه ها به دو دسته ی چراغ قوه پلیسی شارژی و چراغ قوه پلیسی باطری خور تقسیم می شوند که طبیعتا در چراغ قوه های قابل شارژ از باتری لیتیوم یون داخلی استفاده شده است.

توجه !

نگاه کردن مستقیم به نور چراغ قوه پلیسی می تواند آسیبی موقت اما جدی به چشم وارد کند، بنابراین هرگز از آن برای سرگرمی و شوخی استفاده نکنید.

مشخصات ظاهری چراغ قوه پلیسی

مشخصات ظاهری چراغ قوه پلیسی

شکل بدنه و نوع طراحی این وسیله، آن را به گجتی جذاب تبدیل کرده است که نظر هر بیننده ای را با اولین نگاه به خود جلب می کند. جنس بدنه ی چراغ قوه پلیسی اغلب از فلز یا پلاستیک محکم ساخته می شود که با وجود وزن کم، مقاومت و استحکام قابل قبولی دارد. چراغ قوه های پلیسی از دو نوع نگه دارنده برای اتصال به مچ دست یا لباس و کوله پشتی استفاده می کنند که شامل بند آویز و گیره ی فلزی می باشد. بند چراغ قوه نیز در قسمت پشت باتری و انتهای بدنه نصب می شود و جنس چرمی، پلاستیکی یا نخی دارد. گیره ی فلزی بر روی بدنه ی چراغ قوه قرار می گیرد و می تواند اتصالی محکم و مطمئن بین بدنه چراغ قوه با کیف، کوله پشتی، لباس کار و … را برقرار سازد. البته برخی مدل های آن در بخش انتهایی بدنه مجهز به آهن ربا بوده که امکان اتصال چراغ قوه به سطوح فلزی را فراهم می کند.

به طور کلی کلیدهای فیزیکی که بر روی چراغ قوه قرار می گیرند برای روشن و خاموش کردن، فعال کردن چراغ های جانبی و تغییر حالت های نوردهی مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مدل های چراغ قوه پلیسی مجهز به لامپ جانبی هستند که این لامپ اغلب در داخل بدنه ی چراغ قوه طراحی شده است. انواع چراغ قوه پلیسی شارژی جدید با دو نوع درگاه شارژ، انرژی مورد نیاز خود را تامین می کند که شامل پورت های میکرو یو اس بی (Micro USB) و تایپ سی (Type-C) می باشد، البته مدل هایی نیز وجود دارد که با شارژر سوزنی و کابل برق دو پین نیز شارژ می شوند. در اکثر مدل های چراغ قوه، بر روی سطح خارجی بدنه به منظور نشان دادن وضعیت شارژ دستگاه، یک یا چند لامپ ریز LED تعبیه شده است.

 

لامپ چراغ قوه پلیسی ال ای دی

انواع لامپ چراغ قوه پلیسی

بی شک یکی از مهمترین قطعات چراغ قوه، لامپ آن می باشد که نوع آن در مدل های قدیمی و جدید با هم متفاوت است. در ساخت چراغ قوه های معمولی و قدیمی از لامپ رشته ای استفاده می شد که گرمای نسبتا زیادی تولید می کرد و همین موضوع باعث مصرف بیش از حد باتری می شد. زمانی که چراغ قوه هایی با لامپ LED به بازار عرضه شدند، توجه بسیاری از مردم را به خود جلب کردند و طرفداران زیادی بدست آوردند. در طراحی و ساخت چراغ قوه پلیسی نیز از لامپ ال ای دی (LED) استفاده شده است که درعین داشتن قدرت فوق العاده بالا، حرارت خیلی کمی تولید می کند.

لامپ چراغ قوه پلیسی اغلب از برند کری (Cree) شامل مدل های XML , XPG , XHP می باشد که میزان روشنایی آن ها را با واحد لومن بیان می کنند.

بر اساس لامپ های به کار رفته در مرحله طراحی و تولید، انواع چراغ قوه پلیسی از لحاظ میزان برد و روشنایی در محدوده های زیر قرار می گیرند.

  • لامپ هایی با روشنایی 160 تا 200 لومن : برای کارهایی مانند کوهنوردی و کمپینگ مناسب می باشند که قابلیت تابش نور تا برد 250 متری را دارند.
  • لامپ هایی با روشنایی 200 تا 500 لومن : میزان روشنایی آن به نحوی است که امکان رویت اهدافی تا فاصله ی 300 متر را فراهم می کند.
  • لامپ هایی با روشنایی 600 تا 1000 لومن : مانند دو مدل قبل برای طبیعت گردی، کمپ زدن، شکار و … عملکرد مناسبی دارند و شعاع پرتو نور آن ها به بیش از 300 متر نیز می رسد.
  • لامپ هایی با روشنایی بیش از 1000 لومن : این میزان روشنایی در چراغ قوه های پلیسی بسیار قوی وجود دارد که کیفیت نور بسیار بالا و برد روشنایی تا حدود 800 متر را دارند.

یکی از تولید کنندگان مطرح و معتبر دنیا در زمینه ی ساخت لامپ LED مخصوص چراغ قوه، شرکت Cree آمریکا می باشد که لامپ های بسیار قوی با فناوری پیشرفته تولید می کند که تکنولوژی تولید این لامپ ها فقط در اختیار چند کشور دنیا قرار دارد. لامپ های ال ای دی از نظر رنگ تابش در مدل های زیادی تولید می شوند اما رنگ نور چراغ قوه های پلیسی بیشر سفید یا زرد می باشد که نور سفید برای استفاده در شب به دلیل دید بهتری که در فاصله های دور به افراد می دهد، مناسب تر است.

حالت های نوردهی چراغ قوه پلیسی

یکی از ویژگی های چراغ قوه پلیسی تنوع حالت های پخش نور آن می باشد. دقیقا متناسب با کاربردهای مختلف و شرایط خاصی که از چراغ قوه استفاده می شود، حالت های نوردهی چراغ قوه پلیسی نیز متنوع می باشد که می توان به برخی حالت های آن مانند ثابت قوی، ثابت متوسط، ثابت ضعیف، چشمک زن سریع و چشمک زن آهسته اشاره کرد. مثلا برای خواندن یک نقشه یا کتاب به نور کم و ضعیف نیاز دارید تا موجب خستگی چشم نشود و برعکس برای بررسی تابلوها در شب و رویت مسافت های دور می توانید از حالت نور زیاد استفاده کنید. حالت های چشمک زن (SOS) نیز می توانند به عنوان نوعی علامت یا هشدار برای کمک مورد استفاده قرار بگیرند، مثلا فردی آسیب دیده یا گم شده در مناطق کوهستانی و کویری با روشن کردن این حالت می تواند توجه دیگران را در فاصله های دور به خود جلب کند. و یا مامورین کنترل جاده ای را در نظر بگیرید که با حالت های مختلف چشمک زن می توانند کد یا مفهوم خاصی را به همکاران خود ارسال کنند.

حالت های نوردهی چراغ قوه پلیسی

چراغ قوه پلیسی زوم دار چیست؟

در ساخت اکثر چراغ قوه ها، لامپ بر روی یک رفلکتور (بازتابنده) قرار می گیرد که این بازتابنده دارای سطحی شفاف می باشد و با توجه موقعیت لامپ بر روی آن، نوع پخش نور تغییر می کند؛ یکی از ویژگی های چراغ قوه پلیسی قابلیتی به نام زوم یا فوکوس است که به کاربر این امکان را می دهد تا موقعیت نسبی لامپ LED با بازتابنده را تنظیم کند. برای این کار می توانید سر چراغ قوه را به راحتی با دست بچرخانید تا با عقب و جلو رفتن لنز، حالت نور چراغ قوه را از پراکنده (پخش) به نقطه ای (باریک) و یا بالعکس تغییر دهید.

انواع چراغ قوه پلیسی شارژی و غیر شارژی

همان طور که در بالا اشاره کردیم باطری چراغ قوه های پلیسی به دو شکل باتری داخلی و باتری خارجی یا تعویض شونده می باشند که خود باطری های تعویض شونده به صورت یکبار مصرف و شارژی در بازار موجود می باشند. چراغ قوه های پلیسی قابل شارژ، دارای باتری های لیتیوم یونی هستند که به همراه شارژر مخصوص آن با توجه به نوع درگاه چراغ قوه (Type-C ، Micro USB یا پورت سوزنی) عرضه می شوند. در کل باتری تاثیر زیادی بر وزن و ابعاد چراغ قوه دارد و از طرفی در میزان مدت زمان نوردهی نقش اصلی را نیز ایفا می کند.

چراغ قوه پلیسی با باتری لیتیوم یون

باتری های لیتیوم یون یکی از رایج ترین باتری ها برای استفاده در تجهیزات شارژی می باشند، در تولید چراغ قوه های شارژی نیز از همین باطری های لیتیوم یون استفاده می شود که تقریبا 80 درصد از چراغ قوه های پلیسی موجود در بازار از آن برخوردارند که امکان استفاده از آن ها تا چندین سال بدون هیچ مشکلی برای کاربران فراهم می باشد. در چراغ قوه های پلیسی که مدت زمان بیشتری نیاز به روشنایی دارند، از انواع متنوع باتری لیتیوم یون با ظرفیت ها و اندازه های مختلف استفاده می شود که رایج ترین آن ها در مدل های 16340، 18650 و 26650 ساخته می شوند. توجه نمایید که دو رقم اول شماره مدل باتری به قطر باتری و دو رقم دوم آن به ارتفاع باتری اشاره می کند. (به طور مثال باتری 18650 قطری برابر 18 میلی متر و ارتفاعی برابر 65 میلی متر دارد)

امروزه اکثر تولید کنندگان چراغ قوه در کنار باتری به فکر استفاده از منابع تجدید پذیر انرژی برای تامین انرژی مورد نیاز محصولات خود در مواقع ضروری هستند. از این جهت برخی مدل های چراغ قوه مجهز به پنل خورشیدی می باشند و باتری آن ها از این طریق نیز شارژ می شود.

باتری چراغ قوه پلیسی شارژی

سخن پایانی

آن چه در بازار با اسم چراغ قوه پلیسی وجود دارد شامل طیف گسترده ای از این کالا با قیمت های بسیار متنوع می باشد. ما برای درک بهتر موضوع این کالاها را به دو گروه تقسیم کردیم. گروه اول چراغ قوه های پلیسی ارزان که تنها شکل ظاهری چراغ قوه های پلیسی اصل را حفظ کرده اند و از نظر کارایی و کیفیت بسیار متفاوت می باشند؛ گروه دوم چراغ قوه های پلیسی حرفه ای که با قیمت های بالاتری موجود می باشند و با توجه به ویژگی هایی که در بالا یادآور شدیم کاملا ارزش خرید را دارند.

فروشگاه اینترنتی تکنوسان به عنوان مرجعی برای پخش چراغ قوه پلیسی به صورت عمده و تکی در خدمت شما عزیزان می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا