برق و ابزار آلات

همه چیز در مورد انواع باتری شارژی؛ کاربرد و موارد استفاده از آن

یکی از پرکاربردترین باتری هایی که امروزه توسط افراد مختلف برای اهداف گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد باتری های شارژی می باشند؛ استفاده از باتری های شارژی می تواند در دراز مدت از نظر اقتصادی به نفع کاربران باشد و به شدت منجر به کاهش هزینه‌ ها خواهد شد. علاوه بر این استفاده از باتری های شارژی می ‌تواند به افزایش طول عمر دستگاه ها و قطعات آنها نیز منجر شود.

به دلیل اهمیت بالای این باتری ها و موارد گسترده آن ها، تکنوسان مگ در این مقاله قصد معرفی انواع باتری شارژی به کاربران را دارد. علاوه بر این در این مقاله موارد استفاده از باتری های شارژی و راهنمای خرید باتری شارژی نیز در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. اگر قصد خرید باتری شارژی دارید، پیشنهاد می‌کنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.

باتری شارژی چیست؟

کاربرد انواع باتری شارژی

ساختار باتری های یکبار مصرف به این صورت است که پس از پایان یافتن سلول های تولید کننده انرژی یا همان الکترون ها، باتری ها به طور کل غیر قابل استفاده می گردند و عمر آنها تمام می شود. چرا که ساختار این باتری ها به صورت کامل عوض شده و ترکیب شیمیایی مواد الکترونیک موجود در این باتری ها برگشت ناپذیر می باشد. هنگامی که این باتری ها تخلیه می ‌شوند دیگر امکان استفاده مجدد از آنها وجود ندارد. اما در باتری های قابل شارژ سلول های فوق که به سلول ثانویه معروف می باشند الکتریکی هستند و عملیات برگشت پذیری در این سلول ها وجود دارد.

این موضوع به این معنی است که پس از تمام شدن انرژی ذخیره شده درون باتری های شارژی، به راحتی با استفاده از دستگاه های مخصوصی که به دستگاه شارژ باطری شارژی معروف هستند می توانید اقدام به اتصال این باتری ها به پریز برق نمایید و پس از گذشت چند ساعت باتری های شما مجددا شارژ می گردند و امکان استفاده از آنها در دستگاه‌ های مختلف شما فراهم می باشد.

خرید باتری های شارژی از نظر اقتصادی در بازی زمانی دراز مدت به نفع مصرف کنندگان خواهد بود. قیمت باطری های شارژی نسبت به باتری های معمولی در بازار بیشتر است. اما به دلیل آنکه این باتری ها را می توان بارها و بارها شارژ نمود و مجدداً مورد استفاده قرار داد در طولانی مدت هزینه زیادی که بابت خرید اولیه آنها پرداخت شده جبران خواهد شد و مشتری را از خرید باتری برای سالیان طولانی بی ‌نیاز خواهد نمود.

کاربرد باتری های قابل شارژ

انواع باطری شارژی

باتری های قابل شارژ بسته به نوع آن ها دارای موارد کاربرد بسیار گسترده ای هستند و امروزه در دستگاه های مختلف شاهد استفاده از این باتری ها هستیم. از جمله دستگاه هایی که با استفاده از این باتری ها کار می کنند می توان به باتری دوچرخه برقی، باتری اسکوتر برقی، باتری های قلمی و نیم قلمی که در دستگاه هایی نظیر ریموت کنترل ها و اسباب بازی ها مورد استفاده قرار می گیرند، جرثقیل های سیار، باتری یو پی اس در دستگاه های یو پی اس و غیره اشاره نماییم.

هنگامی که اقدام به خرید باتری های قابل شارژ جدید می کنید پیش از استفاده از آن ها می بایست اقدام به شارژ آنها نمایید و این باتری ها می توانند تا مدت زمان طولانی شارژ درون خود نگهداری کنند. از باتری های قابل شارژ جهت هم سطح کردن بار شبکه در مواقعی که نیاز به انرژی الکتریکی را در زمان های اوج مصرف به شبکه وارد نمایند نیز بهره گرفته می‌ شود. علاوه بر این، این باتری‌ ها جهت تولید برق از ذخیره انرژی خورشیدی در طول روز نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

روش های تشخیص باتری های پر و خالی

اصلی ترین روشی که می توان برای تشخیص خالی یا پر بودن باتری از آن بهره گرفت استفاده از دستگاه های تست باتری می باشد. این دستگاه ها می توانند توان باتری را به راحتی مشخص کنند و میزان شارژ آنها را به کاربران اطلاع دهند. اما متاسفانه این دستگاه‌ ها در دسترس همه قرار ندارد و استفاده از این راه برای همه میسر نخواهد بود.

از این رو روش های دیگری نیز برای تشخیص باتری پر و خالی وجود دارد که کاربران می ‌توانند با استفاده از این روش ها از میزان شارژ باتری هایشان اطلاع کسب کنند. مثلاً با تست باتری با زبان می توانید از میزان از پر یا خالی بودن باتری اطلاع کسب کنید. اگر پس از زدن زبان خود بر روی باتری یک شوک الکتریکی کوچک به شما وارد شد این موضوع به منزله پر بودن باتری مورد نظر می باشد. البته این روش در خصوص همه باتری ها قابل استفاده نیست.

روش دیگری که کاربران برای تست پر یا خالی بودن باتری به کار می بندند انداختن باتری می باشد. باتری های پر پس از آنکه آنها را بر روی زمین می اندازیم از جای خود نمی پرند و در جای خود ساکن باقی خواهند ماند. اما باتری هایی که خالی هستند پس از اینکه بر روی زمین انداخته می ‌شوند از جا پریده و بلند می گردند. معمولاً از این روش برای تست پر یا خالی بودن باتری های نو استفاده می شود.

باتری هایی که پر هستند درون خود ماده ای به نام زینک متال دارند و از آنجایی که زینک متال یک ماده سنگین است، هنگامی که باتری های پر روی زمین انداخته می ‌شوند این سنگینی مانع از پریدن آنها خواهد شد و به راحتی می‌توانید از این راه پر یا خالی بودن باتری را تشخیص دهید. اما هنگامی که از باتری استفاده می شود زینک متال موجود درون باتری به زینک اکسید تبدیل می ‌شود و زینک اکسید به دلیل وزن سبکی که دارد هنگام برخورد با زمین جهش نموده و باتری فوق مجددا از روی زمین بلند خواهد شد.

تشخیص شارژ بودن باتری قلمی

انواع باتری های قابل شارژ

برای اینکه بتوانید شارژ بودن باتری قلمی را تشخیص دهید می توانید از دستگاه تست باطری استفاده نمایید. از آنجایی که میزان توان باتری های شارژی و غیر شارژی با یکدیگر متفاوت می باشد به راحتی با استفاده از این دستگاه های تست می توانید به شارژی یا غیر شارژی بودن این باتری ‌ها پی ببرید. البته روش‌ های زیادی برای تشخیص شارژر باتری قلمی وجود دارد که اگر با مزایای باتری شارژی آشنا باشید به راحتی می توانید اقدام به تشخیص شارژی بودن یا نبودن باتری ها نمایید. در ادامه به برخی از این مزایا مهم اشاره خواهیم نمود:

  • شرکت های تولید کننده باتری قلمی شارژی کرده اند تا شکل ظاهری آن این باتری ها را با باتری های غیر قابل شارژ کاملاً متفاوت و متمایز کنند تا کار تشخیص آنها از یکدیگر توسط مشتریان به راحتی انجام شود.
  • قیمتی که برای عرضه باتری های قابل شارژ در نظر گرفته می شود نسبت به باتری های یکبار مصرف بالاتر می باشد.
  • عمر قفس باتری های قابل شارژ به نسبت باتری های یکبار مصرف به مراتب بیشتر می باشد.
  • نرخ شارژ باتری های قابل شارژ نسبت به باتری های دیگر پایین تر است.
  • باتری های شارژی قلمی از درصد ایمنی بیشتری به نسبت باتری های یکبار مصرف برخوردار هستند.

انواع باتری های شارژی

باتری های شارژی دارای انواع مختلفی هستند. اگر بخواهیم باتری های شارژی را از نظر فرم ظاهری آنها تقسیم بندی کنیم به ۴ حالت زیر خواهیم رسید:

باتری های سیلندری

از کجا بفهمیم باتری قابل شارژ است؟

باتری های شارژی سیلندری جزو ارزان ترین و رایج ترین باتری های شارژی موجود در بازار هستند که به صورت گسترده توسط مشتریان مورد استفاده قرار می‌گیرند. باتری ‌های سیلندری در اشکال نیم قلمی، قلمی و غیره به بازار عرضه شده اند و با استفاده از آنها می توانید اقدام به شارژ لوازم مختلف الکترونیکی خود نظیر انواع مختلف اسباب بازی، ساعت دیواری، کنترل تلویزیون و غیره نمایید.

باتری های سکه ای

تفاوت باتری های شارژی و غیر شارژی

باتری های سکه ای به دلیل آن که ظاهر آنها شبیه سکه می باشند به این نام معروف شده اند و در سایز بندی های مختلفی به بازار ارائه شده اند و می توان از آنها در وسایلی نظیر ماشین حساب، میکرومتر دیجیتال، ساعت مچی و غیره استفاده نمود.

باتری کتابی

زمان شارژ کردن باتری شارژی

باتری های کتابی دارای حالت مکعبی مانند هستند و شاهد استفاده از آنها در برخی دستگاه‌ ها و ابزارها می باشیم. نحوه نصب و ساختمان داخلی باتری های کتابی با دیگر باتری ها اندکی متفاوت می باشد. از جمله دستگاه هایی که از باتری های کتابی شارژی در آنها استفاده می شود می توان به ولت متر برق و مولتی متر اشاره نمود. این باتری ها به دلیل ابعاد بزرگتر ساختمان داخلیشان متفاوتشان است و از قیمت بیشتری نیز برخوردار می باشند. بنابراین برای خرید آن ها می بایست مبلغ بیشتری هزینه کنید.

باتری بلوکی

زمان شارژ کردن باطری های قابل شارژ

باتری های بلوکی به دسته ای از باتری های خاص گفته می شود که به صورت پکیج بسته بندی شده اند و از چند باتری شارژی سیلندری به وجود آمده اند. باتری های بلوکی معمولاً برای ساخت باتری های شارژی بزرگ که در دستگاه های قوی نظیر دریل های شارژی، پیچ گوشتی های شارژی و دستگاه هایی از این دست که نیاز به میزان ولتاژ بیشتری دارند استفاده می شوند. ظاهر باتری های بلوکی دقیقا مشابه باتری های سیلندری می باشد با این تفاوت که باتری های بلوکی از مجموعه تعدادی از باتری ‌های سیلندری در کنار یکدیگر تشکیل شده‌اند و همه این باتری ‌ها درون یک بدنه پلاستیکی جایگذاری شده اند.

جمع بندی

در این مقاله پس از معرفی جامع و کامل باتری های شارژی، موارد کاربرد انواع باتری شارژی را به کاربران معرفی کردیم تا در صورت لزوم به جای خرید باتری های یکبار مصرف برای شارژ دستگاه‌ های مختلف خود اقدام به خرید باتری های اقتصادی شارژی نمایند. پس از آن راه های تشخیص باتری های شارژی از باتری های معمولی را به کاربران عنوان کردیم تا در حین خرید کلاه سر آنها نرود. سپس روش های تشخیص باتری های پر از خالی را به کاربران معرفی کردیم تا با بکارگیری یکی از این روش ها بتوانند از پر یا خالی بودن باتری های خود اطلاع کسب نمایند.

در ادامه با معرفی انواع مختلف باتری شارژی موجود در بازار سعی کردیم تا اطلاعات کاربران در زمینه باتری های شارژی را تکمیل نماییم. با وجود برندهای مختلف تولید کننده باتری شارژی در ایران و جهان ممکن است پروسه خرید این محصول برای کاربران کمی دشوار باشد. شما خرید کدام یک از برندهای تولید کننده باتری شارژی را به کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران در یافتن یک باتری شارژی خوب و با کیفیت با قیمت مقرون به صرفه و اقتصادی یاری رسانید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا