برق و ابزار آلات

راهنمای خرید ریسه و تمام نکاتی که در هنگام خرید باید بدانید

ریسه ها یکی از لوازم روشنایی جذاب و رنگارنگ هستند که در چند سال اخیر استفاده از آنها برای نورپردازی خارجی و داخلی ساختمان ها و تزیین دکور دکان و مغازه ها، نورپردازی اتاق خواب و … گسترش پیدا کرده است و مورد استقبال مردم قرار گرفته اند. ریسه ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها برای تزیین و استفاده در مکان مشخصی به کار می روند. در مقاله راهنمای خرید ریسه از تکنوسان مگ تصمیم گرفته ایم تا یک راهنمای خرید جامع و کامل از انواع ریسه ها گردآوری کرده و کاربرد هر یک از آنها را برای شما شرح دهیم.

کاربرد ریسه نئون فلکسی

انواع ریسه بر اساس نوع کاربرد

ریسه ها انواع مختلفی دارند و با توجه به کاربردشان در سایز و ابعاد مختلفی تولید می شوند. در یک نگاه کلی می توانیم انواع ریسه را در دو نوع ریسه های دکوراتیو یا تزیینی و ریسه های ساختمانی دسته بندی کنیم. در ادامه به معرفی انواع ریسه ها می پردازیم.

ریسه دکوراتیو

ریسه های تزئینی یا دکوراتیو بیشتر برای تزیین دکور اتاق خانه، آتلیه و عکاسی، مراسمات مذهبی، نورپردازی اشیا و… استفاده می شوند و در طرح و رنگ های متفاوتی موجود هستند. ریسه های طرح دار با طرح قلب و ستاره یا ریسه های سوزنی از محبوب ترین انواع ریسه های دکوراتیو هستند. بیشترین کاربرد این ریسه برای تزیین یک مکان یا یک جسم هستند و به خاطر جذابیت بصری و نوع پخش نوری که دارند،  برای نورپردازی های مخفی ساختمانی استفاده نمی شوند.

کاربرد ریسه های ال ای دی

ریسه ساختمانی

ریسه های ساختمانی که چند سالی است محبوبیت زیادی بین مردم پیدا کرده اند، برای نورپردازی داخلی و خارجی فضاهای داخلی و بیرونی به کار برده می شوند و بیشتر به صورت توکار و نور مخفی استفاده می شوند. از این نوع ریسه ها برای نور پردازی زیر سقف و کابینت، نمای بیرون ساختمان، کافه ها و رستوران ها، دکور مغازه ها و.. استفاده می شود که جلوه بسیار زیبایی به خانه و ساختمان می دهد. تفاوت این نوع ریسه ها با ریسه های تزیینی بیشتر در نوع تولید آنها است و ریسه های ساختمانی را به صورت نواری یا شلنگی تولید می کنند که از آنها بتوان به صورت توکار در ساختمان ها و سایر مکان ها استفاده کرد.

انواع ریسه بر اساس شکل ظاهری

در بخش قبلی انواع ریسه ها را براساس نوع کاربردشان دسته بندی کردیم و گفتیم که ریسه ها در دو دسته کلی دکوراتیو و ساختمانی قرار می گیرند. در این قسمت قصد داریم تا کمی دقیق تر به انواع ریسه ها نگاه کنیم و آنها را بر اساس شکل ظاهری و ویژگی هایشان بررسی کنیم.

ریسه معمولی

ریسه های معمولی همان ریسه های دکوراتیو هستند و انواعی مانند ریسه های سوزنی، مفتولی و طرح دار دارند که هر کدام از آنها در انواع و طرح های مختلف تولید می شوند. در گذشته شاید متداول ترین نوع ریسه، مدل های سوزنی با چراغ های ریز و چند رنگ بودند. اما امروزه می توانید انواع ریسه های سوزنی و طرح دار را در شبکه های اجتماعی و عکس های آتلیه ای پیدا کنید که جذابیت تصویری و بصری بالایی دارند. همچنین برخی از ریسه های برقی دارای یک ریموت برای تغییر رنگ و حالت پخش نور هستند که می توانند چندین حالت نوردهی داشته باشند.

بهترین رنگ ریسه شلنگی

این نوع ریسه ها از نظر نحوه تامین انرژی در سه نوع برق شهری، باتری خور و  یو اس بی دار  تولید می شوند؛ ریسه های برقی انرژی خود را به وسیله اتصال به برق شهری تامین می کنند که ساده ترین و متداول ترین نوع تامین انرژی در بین انواع ریسه ها است و با اتصال به برق شهری کار می کنند. ریسه باتری خور به صورت مستقیم به برق شهری وصل نمی شود و دارای یک محفظه باتری است و برق خود را از باتری تامین می کند. ریسه USB نیز به جای دوشاخه برق یک پورت USB دارد و می توانید با وصل کردن به شارژر موبایل و تقریبا هر پورت USB دیگری آنها را روشن کنید.

ریسه های ال ای دی

ریسه های LED روی یک برد نواری نصب می شوند و تراکم مختلفی نیز از لحاظ چینش LED ها در یک متراژ مشخص دارند و جدیدترین نوع ریسه ها هستند که امکانات بیشتری نسبت به مدل های سوزنی و عادی داشته و نور بسیار قوی تری دارند. همچنین این نوع ریسه ها قابلیت انعطاف بالایی دارند و از آنها در فضاهای مختلف می توان استفاده کرد. از مهم ترین انواع ریسه های LED می توان به ریسه های شلنگی و نواری اشاره کرد که در ادامه به توضیح هر کدام از آنها می پردازیم:

  • ریسه های نواری: انواع ریسه های نواری در مکان های مختلفی برای نورپردازی فضاهای خانه مانند خانه، کافه و رستوران ها به کار می روند. این نوع ریسه ها یک نوار LED باریک و بلند هستند که در متراژ بالا تولید می شوند و برای جداکردنشان نقاط مشخصی روی رول نوار وجود دارد. معمولا شرکت های تولید کننده نقاط جداسازی این ریسه ها را به ازای هر یک متر قرار می دهند و اکثر مدل های آن به صورت متری فروش می روند. همچنین ریسه های نواری مصرف پایینی دارند و معمولا با برق 12 ولت کار می کنند.
  • ریسه های شلنگی: این نوع ریسه با مدل قبلی تفاوت چندانی ندارند و از نظر ابعاد کمی بزرگتر و قطور تر از ریسه های نواری هستند. ریسه شلنگی با برق شهری کار می کند ولی یک کانکتور مخصوص دارد که به صورت مستقیم به برقی شهری وصل نمی شود و باید برای اتصال آن به پریز برق از یک سوکت مخصوص استفاده کرد.
  • ریسه های فلکسی: این نوع ریسه ها بر خلاف ریسه های شلنگی دارای نور نقطه ای نیستند و نور را به صورت یک دست و یکنواخت پخش می کنند. معمولا ریسه های فلکسی در مقابل نفوذ آب مقاوم هستند و از آنها می توان علاوه بر استفاده های متداول، برای نورپردازی زیر اب و دور استخر نیز استفاده کرد.
  • ریسه نئون فلکسی: ریسه های نئون فلکسی گران ترین نوع ریسه های LED هستند و در ساخت انواع تابلوهای تبلیغاتی به کار می روند و مانند ریسه های فلکسی نور یکنواختی را تولید می کنند.

انواع ریسه شلنگی ال ای دی

ریسه های اس ام دی

ریسه های SMD از لحاظ ظاهری مشابه ریسه های LED هستند و تفاوت آنها در به کار بردن چیپ های SMD در کنار هم روی نوار ریسه است که باعث شده این ریسه ها نور دهی بیشتری داشته باشند. این نوع ریسه ها نسبت به ریسه های LED مصرف برق پایین تری دارند و به همین دلیل مورد استقبال گسترده قرار گرفته اند.

کاربرد و ویژگی های انواع ریسه

نکات مهم در هنگام خرید ریسه

پس از معرفی و آشنایی با انواع ریسه ها، در ادامه مقاله راهنمای خرید ریسه نکات مهمی که باید قبل از خرید ریسه بدانید را توضیح خواهیم داد.

قیمت

اولین فاکتور خرید ریسه قیمت آن است. با توجه به اینکه ریسه ها انواع مختلفی دارند، میزان هزینه ای که برای خرید ریسه می کنید نقش تعیین کننده ای در کیفیت و نوع ریسه شده خواهد داشت. به عنوان مثال ریسه های SMD در هر متراژ خود دارای تعداد مشخصی لامپ هستند و هر چه این تعداد بیشتر باشد قیمت ریسه نیز بالاتر می رود. از طرفی ریسه های LED ارزان قیمت ممکن است کیفیت خوبی نداشته باشند و پس از مدتی خراب شوند و یا قسمتی از آنها بسوزد، بنابراین عامل کیفیت را نیز در هنگام خرید مد نظر قرار دهید.

نوع ریسه و مکان نصب

همانطور که گفته شد ریسه ها هر کدام محل استفاده مشخصی دارند و باید با توجه به مکان مورد نظرتان ریسه مناسب با آن را تهیه کنید.  مثلا اگر برای نورپردازی داخل خانه و زیر کابینت و سقف ریسه می خواهید، می توانید از انواع ریسه های شلنگی استفاده کنید. همچنین تراکم LED را نیز در هنگام خرید مورد توجه داشته باشید؛ طبیعتا هرچقدر که تعداد LED ها بیشتر باشد توان نوردهی و نور ریسه نیز بیشتر خواهد شد.

متراژ

میزان طول ریسه مورد نیاز هر فضا باید قبل از تهیه و خرید آن اندازه گیری شود تا در حین نصب با کمبود ریسه مواجه نشوید. از آنجایی که ریسه ها قابلیت برش به متراژ دلخواه ندارند و بسته به نوع و بسته بندی که دارند، در اندازه های نیم متری و یک متری قابلیت برش دارند. بنابراین امکان دارد مدلی که شما تهیه کرده اید امکان جایگزین کردن و اضافه کردن ریسه جداگانه را نداشته باشد. برای جلوگیری از این موضوع بهتر است که به صورت دقیق فضای محل نصب را اندازه گیری کنید.

رنگ نور

ریسه ها با رنگ متفاوتی تولید می شوند و تقریبا همه رنگ ها در دسترس هستند. رنگ ریسه ها به طور کلی در دو مدل تک رنگ و چند رنگ تولید می شوند و دست شما در انتخاب رنگ باز است. اینکه ریسه با چه رنگی را انتخاب کنید بستگی به سلیقه شما و فضای مورد نظر دارد، همچنین اگر به نورپردازی چند رنگ و RGB علاقه دارید، می توانید سراغ مدل های LED RGB ریموت دار بروید که قابلیت تعویض رنگ را نیز دارند.

انواع ریسه برای اتاق خواب

قابلیت ضد آب

این قابلیت برای کسانی که می خواهند نورپردازی زیر آب یا بیرون از فضای سربسته انجام دهند اهمیت دارد. خوشبختانه در بازار انواع ریسه شلنگی و فلکسی با قابلیت ضد آب وجود دارند که در مقابل نفوذ آب و باران مقاوم هستند. از انواع ریسه ضد آب می توان در نورپردازی استخر، آکواریوم و فضای باز مانند دیزاین محوطه و حیاط انواع کافه، رستوران و … استفاده کرد.

مصرف برق

برای برخی از مصرف کنندگان ممکن است که هزینه برق استفاده از ریسه زیاد باشد و آنها علاقه ای به پرداخت همچنین هزینه ای نداشته باشند. به همین دلیل بهتر است که در هنگام خرید ریسه به دنبال مدل های کم مصرف تری باشید که مصرف برق بالایی نداشته باشند. معمولا گفته می شود که ریسه های اس ام دی نسبت به سایر ریسه ها مصرف کمتری دارند و در عین حال کیفیت بهتر و نور قوی تری دارند که در نهایت آنها را تبدیل به یک انتخاب مقرون به صرفه می کند.

جمع بندی

انواع ریسه تزیینی

با گسترش فضای مجازی و تولید محتوا برای شبکه های مجازی و همچنین محبوبیت استریم ها در بین مردم، موضوع نورپردازی نیز برای آنها اهمیت بیشتری پیدا کرده است و ریسه ها یکی از تجهیزات روشنایی جذاب و هیجان انگیز هستند که به هر فضایی حال هوای خاصی می دهند. همچنین استفاده از ریسه در دکوراسیون داخلی ساختمان ها نیز در حال گسترش است و مردم در خانه های جدید و در بازسازی خانه های خود شروع به استفاده از این تجهیزات روشنایی کرده اند.

شما می توانید انواع ریسه را در وبسایت تکنوسان بیابید و در بین انواع و مدل های مختلف ریسه، مدل مورد نظر خود را برای دیزاین خانه، اتاق، محل کسب، اتاق استریم و… تهیه کنید. همچنین اگر مغازه لوازم الکتریکی و برقی دارید و به دنبال خرید انواع ریسه و تجهیزات برقی هستید، می توانید با ثبت نام در سایت و فعال سازی حساب عمده اقدام به خرید عمده انواع کالاهای حوزه برق و الکتریکی و همچنین تنوع گسترده ای از سایر دسته بندی های متنوع در داخل وبسایت تکنوسان نمایید. شما برای خانه خودتان چه نوع ریسه ای و با چه رنگی را انتخاب می کنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک گذارید.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا