متاسفانه روز به روز بر آمار سرقت هایی که از منازل و سازمان های مختلف صورت می پذیرد افزوده می شود و به همین خاطر تهیه یک قفل خوب و باکیفیت که از سطح ایمنی بالایی برخوردار باشد، برای همه افراد اهمیت زیادی دارد. امروزه قفل های بسیار متنوعی به بازار عرضه می شود که هر یک از آنها دارای درجه ایمنی به خصوص و مشخصات متفاوتی می باشند.
با انتخاب یک قفل مناسب، می توانید امنیت منزل، فروشگاه یا هر مکانی را دوچندان کنید اما برای اینکه بتوانید یک قفل باکیفیت تهیه کنید، لازم است که مشخصات هر یک از انواع قفل های بازار را بشناسید. از این رو تکنوسان مگ در این مقاله قصد دارد تا با ارائه راهنمای خرید قفل و معرفی انواع قفل موجود در بازار به کاربران کمک کند تا قفلی را که با نوع نیاز آنها تناسب و سازگاری بیشتری دارد را در اختیار آنها قرار دهد. اگر قصد خرید قفل دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
انواع قفل از نظر عملکرد
به طور کلی قفل ها از نظر عملکرد به 2 دسته مکانیکی و برقی تقسیم می شوند که هرکدام از آن ها برای کارایی خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. قفل های مکانیکی و برقی با یکدیگر دارای شباهت ها و تفاوت هایی می باشند و در ادامه قصد داریم تا بخش های اصلی این دو قفل را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم تا شما را بیشتر با این قفل ها آشنا کنیم:
قفل های مکانیکی
قفل های مکانیکی دارای بدنه ثابتی بوده و قسمت داخلی آن ها به اشکال مختلف دایره، گلابی و استوانه ای طراحی می گردد. به این قسمت ها به اصطلاح توپی نیز گفته می شود. بر روی قسمت داخلی این قفل ها یا همان توپی یک سری شیار وجود دارد که کلید از روی این شیارها وارد قفل می شود و از این طریق امکان گردش کلید در داخل بدنه قفل فراهم می گردد. علاوه بر این بر روی بدنه قفل و توپی یک سری سوراخ وجود دارد که هم راستا با یکدیگر می باشند.
سوراخ هایی که بر روی بدنه قفل وجود دارند انتهایشان بسته می باشد و در قسمت زیرین آنها یک فنر و یک پین استوانه ای که دارای جنس برنجی می باشد وجود دارد. به این پین ها ساچمه نیز گفته میشود. اما درون سوراخ های توپی یک سری ساچمه کله قندی شکل وجود دارد که ارتفاع و طول آنها با یکدیگر متفاوت می باشد.
قفل های برقی
قفل های برقی دارای یک تابلوی فرمان می باشند که وظیفه آن ارسال فرمان جهت باز و بسته کردن درب به وسیله بازو های متصل به درب می باشد. این تابلوی فرمان در واقع یک جعبه است که وظیفه هدایت درب را بر عهده دارد. پس از آن که کاربر به وسیله ریموت اقدام به ارسال فرمان به مرکز کنترل می نماید، در بخش گیرنده سیستم فرمان رادیو دریافت شده و سپس سیستم فوق اقدام به دادن فرمان صادره به موتورهای الکتریکی می کند و این موضوع نهایتاً منجر به باز و بسته شدن درب می گردد. برای به وجود آوردن نیروی حرکتی جهت حرکت بخش های مختلف نظیر موتور بازو و جک از مولد استفاده می شود.
برخی از پیشرفته ترین قفل های برقی دارای چراغ های مادون قرمز هستند که توسط این چراغ ها وجود یا عدم وجود شخص یا وسیله نقلیه در حین بسته شدن درب چک می گردد تا از آسیب فیزیکی و جسمی به افراد و اشیا پیشگیری به عمل آورده شود. علاوه بر این، این قفل ها دارای یک فلاشر می باشند که بر روی درب ها نصب می گردد و سایر افراد را از وضعیت فعلی درب باخبر می کند.
قطعه دیگری که در قفل های برقی استفاده شده میکرو سوئیچ می باشد که کار آگاه سازی مرکز کنترل نسبت به موقعیت فعلی درب را برعهده دارد. به همراه قفل های برقی یک عدد ریموت کنترل برای باز و بسته کردن درب در اختیار مشتریان قرار داده می شود و مشتریان با استفاده از آن می توانند درب های خود را از راه دور باز و بسته نمایند.
انواع قفل از نظر نحوه قرارگیری درون ساختمان
به طور کلی برخی از قفل ها در فضای داخلی ساختمان و برخی از آنها در فضای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند و این یکی از دسته بندی های اصلی قفل به شمار می رود. از جمله قفل هایی که در فضای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
قفل دکمه ای
قفل دکمه ای جزو قفل های هوشمند به شمار می رود و از درجه امنیتی بالایی برخوردار می باشد. این قفل ها جزو قفل های الکترونیکی محسوب می شود و معمولاً از آنها در درب آپارتمان ها، ادارات و سازمان های مختلف استفاده میشود. قفل های دکمه ای نسبتا وزن بالایی دارند و وزن آنها به بیش از ۶۰ کیلوگرم می رسد. برای استفاده از این قفل ها نیازی به سیم کشی ندارید.
به دلیل اینکه این قفل ها دارای حافظه هوشمند می باشند، آنها را می توان جزو قفل هایی که بالاترین سطح امنیتی را دارند به شمار آورد. قیمتی که برای عرضه این قفل ها در نظر گرفته شده نسبت به قفل های معمولی به مراتب بیشتر است و معمولاً کاربران عادی توانایی خرید و استفاده از این قفل ها را ندارند. اما در ساختمان هایی که در آن ها موارد امنیتی از درجه اهمیت بالایی برخوردار می باشد استفاده از این قفل ها بسیار مرسوم و رایج شده است.
قفل کارتی
امروز در اغلب آپارتمان های لوکس و هتل ها شاهد استفاده از قفلهای کارتی هستیم. در این قفل ها هنگامی که کارت را مقابل چشمی قفل قرار می دهید اطلاعات موجود بر روی کارت با اطلاعات موجود در سیستم مدیریت مرکزی چک می شود و در صورت صحت اطلاعات درب قفل باز خواهد شد این قفل ها از درجه امنیتی بالایی برخوردار هستند و قیمت فروش بالایی نیز دارند معمولاً در مکان هایی که نیاز به ثبت گزارش از ورود و خروج کاربران صاحب کارت وجود دارد از قفل های کارتی استفاده می شود.
قفل درب ورودی ساختمان
درب ورودی ساختمان دارای دو نوع قفل ضد سرقت و ساده می باشد که نوع ضد سرقت آنها از درجه امنیتی بیشتری برخوردار می باشد. قفل های درب ورودی نوع ساده دارای سیلندر های معمولی هستند و همین موضوع سبب شده تا درجه امنیت آنها نسبت به قفل های ضد سرقت پایین تر باشد. اما ساختار قفل های ضد سرقت به نوعی است که سبب افزایش سطح امنیت آنها شده است.
سیلندر یا همان مغزی قفل از جمله اجزای اصلی قفل است که کیفیت آن با کیفیت قفل رابطه مستقیمی دارد و هرچه کیفیت سیلندر بالاتر باشد، کیفیت قفل نیز افزایش پیدا خواهد کرد. البته سیلندر ها در انواع مختلفی به بازار عرضه شده اند که از آن جمله میتوان به سیلندر دو شیار، سیلندر کامپیوتری، سیلندر سرویس و سیلندر ناودانی اشاره نمود.
قفل حیاطی
قفل های حیاطی دارای دو دسته اصلی هستند که دسته بندی آنها بر حسب مکانیسم عملکرد آنها صورت پذیرفته است. این دو دسته بندی شامل موارد زیر می شود:
قفل حیاطی مکانیکی یا ساده
این قفل ها جزو قدیمی ترین ابزار آلاتی که برای حفاظت و امنیت مورد استفاده قرار می گرفتند به شمار می روند و شکل ظاهری آنها نسبت به گذشته با تغییرات و تحولات بالایی همراه بوده است. اما اصول عملکرد همه آنها به نسخه های اولیه شباهت بسیار زیادی دارد.
قفل حیاطی برقی
این قفل ها برای برای باز و بسته شدن از نیروی برق استفاده می نمایند و نسبت به درب های مکانیکی از سرعت بیشتری نیز برخوردار هستند. پس از ورود قفل های برقی به بازار مسائل امنیتی و حفاظتی در ساختمان هایی که از این قفل ها استفاده می کردند افزایش چشمگیری پیدا کرد. البته قیمتی که برای فروش قفل های برقی در نظر گرفته شده، نسبت به قفل های مکانیکی به مراتب بیشتر می باشد. استفاده از این قفل ها منجر به رفاه حال بیشتر استفاده کنندگان شده است.
قفل های داخل ساختمان
از جمله قفل هایی که در داخل ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
قفل دکوراسیون ساختمان
این قفل ها اغلب دارای حالت آهنربایی یا مگنتی هستند و در بخش های مختلفی از دکوراسیون داخلی شاهد استفاده از آنها هستیم. از جمله موارد کاربرد این قفل ها می توان به استفاده از آنها در درب های کشویی، کمد لباس، کابینت، کمد استخر، صندوق امانات و غیره اشاره نمود.
قفل درب اتاق خواب
برای انتخاب قفل مناسب برای درب اتاق خواب می بایست حتما به جنس درب اتاق دقت کنید و قفلی را تهیه نمایید که مناسب درب مورد نظر شما باشد.
قفل درب تراس
از آنجایی که تراس یکی از محل های اصلی برای ورود سارقین به منازل می باشد، در انتخاب قفل درب تراس می بایست دقت بیشتری به خرج دهید. معمولاً قفل های شاخدار و قفل های سوئیچی گزینه های مناسبی برای استفاده بر روی درب تراس هستند.
قفل درب سرویس بهداشتی و حمام
چنانچه درب های استفاده شده در این مکان ها دارای جنس آلومینیومی هستند بهتر است قفل های عرض چهار و نیم سانت را بر روی این درب ها استفاده کنید. اما چنانچه این درب ها دارای جنس چوبی می باشند، استفاده از قفل با عرض ۵.۶ سانت توصیه می شود.
هر قفل مناسب استفاده در چه مکانی می باشد؟
با توجه به وجود تنوع بسیار بالا در انواع قفل موجود در بازار، پیدا کردن قفلی که با نیاز شما سازگار تر است ممکن است کمی سخت به نظر برسد. به همین خاطر ما در ادامه این مقاله قصد داریم تا به تفکیک مکان های مختلف، انواع قفل هایی که برای آن مکان ها ایده آل تر و مناسب تر می باشند را برای شما معرفی نماییم:
بهترین قفل برای درب ورودی آپارتمان
اگر قصد خرید یک قفل برای درب ورودی آپارتمان خود را دارید پیش از خرید حتما می بایست نوع دستگیره درب آپارتمانتان را بررسی کنید و قفلی را که با آن تناسب دارد را خریداری نمایید. مثلاً اگر دستگیره درب ورودی آپارتمان شما از نوع رزوت می باشد قفلی که برای این دستگیره می بایست خریداری کنید حتما می بایست یا یک قفل سوئیچی یا یک قفل رزوتی باشد. بنابراین توجه به نوع دستگیره در حین خرید قفل برای درب ورودی یک نکته بسیار مهم و کلیدی می باشد.
بهترین قفل برای درب پارکینگ و درب نفر رو
بهترین قفلی که برای درب پارکینگ و درب نفر رو می توانید مورد استفاده قرار دهید قفل های برقی قابل تنظیم می باشند. این قفل ها علاوه بر این که میتوانند به صورت برقی مورد استفاده قرار بگیرند، امکان تنظیم به صورت دستی را نیز دارا هستند و می توانید در مواقع قطع برق آن ها را مانند قفل معمولی نیز مورد استفاده قرار دهید. این محصول ها از درجه ایمنی بالایی می باشد و در برابر ضربه و لرزش مقاومت بالایی دارد و میتواند امنیت ساختمان شما را به نحو مطلوبی افزایش دهد.
راهنمای خرید ابزار آلات؛ بررسی انواع و نکات مهم در هنگام خرید
جمع بندی
در این مقاله پس از معرفی دسته بندی های اصلی انواع قفل موجود در بازار، برخی از پرکاربرد ترین و رایج ترین قفل هایی که توسط کاربران مورد استفاده قرار میگیرند را معرفی نمودیم. اگر قصد خرید قفل را دارید به شما توصیه می کنیم که پیش از اقدام به خرید حتماً مشخص کنید که قرار است این قفل را در چه مکانی مورد استفاده قرار دهید و به تناسب آن اقدام به خرید قفل ایده آل و مناسب نمایید.
چرا که درجه امنیت و حفاظت قفل های مختلف با یکدیگر متفاوت می باشد و اگر قرار است قفل را در مکان های حساس با درجه امنیتی بالا استفاده کنید توصیه میکنیم که محصولاتی را خریداری نمایید که کیفیت بالا تری دارند تا خیالتان از بابت امنیت این قفل ها راحت تر باشد. علاوه بر این برند های مختلفی اقدام به توزیع قفل های مختلف با قیمت های گوناگون در بازار نموده اند. از آنجایی که کیفیت قفل ارتباط مستقیمی با امنیت ساختمان شما دارد بهتر است برای خرید قفل مقدار بیشتری هزینه کنید و یک قفل با برند معتبر را خریداری نمایید تا خیالتان از بابت حفاظت ساختمانتان راحت تر باشد.
شما خرید کدام یک از انواع قفل را به سایر کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به دیگران در یافتن یک قفل با درجه ایمنی و حفاظت بالا و مشخصات مناسب کمک کنید.