مهتابی ها از گذشته تا به امروز در مکان های مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند. این لامپ ها به دلیل قیمت مناسب و نوردهی بالا همواره جزء انتخاب های اصلی بسیاری از ما هستند. همانطور که می دانید، با گذشت سال های بسیار مهتابی ها به شکل امروزی یعنی لامپ های مهتابی ال ای دی در آمده اند. این مهتابی ها با مدل های قدیمی تر خود دارای تفاوت هایی بوده و مزیت های بیشتری نسبت به آن ها دارند. اما لامپ مهتابی ال ای دی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ چرا باید این مهتابی ها را برای خرید انتخاب کنیم؟ در ادامه این مقاله از تکنوسان مگ به بررسی جزئیات مهتابی ال ای دی میپردازیم. اگر قصد خرید مهتابی دارید با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
لامپ مهتابی ال ای دی چیست؟
در ساخت لامپهای ال ای دی از تعداد بسیار زیادی دیود LED بهره گرفته اند. دیود نوعی قطعه الکتریکی به شمار می رود که جریان برق به صورت یک طرفه از آن عبور می نماید. عبور یک طرفه جریان برق از دیود سبب ساطع شدن نور بسیار زیادی می گردد. در ساخت مهتابی ال ای دی از ماده فلورسنتی استفاده نمی شود و معایبی را که لامپهای معمولی دارند را شامل نمی شود. این محصول در انواع مختلف روانه بازار شده است.
تفاوت مهتابی ال ای دی با مهتابی قدیمی
به لامپ های مهتابی قدیمی که در گذشته استفاده فراوانی داشته اند و از جیوه در ساخت آن ها استفاده شده است، لامپ مهتابی فلورسنت می گویند. وجود جیوه دارای مضرات و معایب زیادی می باشد. در ادامه معایب لامپ های مهتابی فلورسنت را بیان کرده ایم:
- وجود بخار جیوه و تحریک آن موجب می شود تا سلامت انسان و محیط زیست به خطر بیافتد.
- برای ساخت مهتابی فلورسنت از ترانس و استارت استفاده میشود.
- مهتابی های ال ای دی طول عمر بالاتری نسبت به لامپهای مهتابی فلورسنت دارند.
- کیفیت و میزان نور انواع لامپ مهتابی قدیمی به مرور زمان افت می کند.
- مصرف برق لامپهای مهتابی فلورسنت بسیار بالا بوده و گرمای زیادی نیز تولید می نمایند.
- برای نصب مهتابیهای فلورسنت به صورت سقفی نیاز به آویز نیاز دارید.
توجه کنید که به خاطر تمامی این معایب استفاد از این محصول منسوخ گشته و مهتابی های ال ای دی جایگزین آن ها شده اند. مزیت های لامپ های مهتابی ال ای دی عبارتند از:
- از جیوه در ساخت لامپ مهتابی ال ای دی استفاده نشده است.
- آسیبی به محیط زیست و انسان ها وارد نمی کنند.
- کیفیت و شدت نور مهتابی های ال ای دی بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه کاهش نمییابد، چون دیودهای ال ای دی دارای کیفیت و طول عمر بالایی هستند.
کاربردهای مهتابی ال ای دی
از مهتابی ال ای دی در محیط های مختلفی که در ادامه به آن خواهیم پرداخت می توان استفاده نمود که رایج ترین مکان های نصب آن عبارتند از:
- در قسمت هال و پذیرایی، اتاق خواب، آشپرخانه و راهرو در منازل مسکونی می توان از مهتابی ال ای استفاده نمود.
- در محیطهای اداری و آموزشی نیز می توان این مهتابی ها را مورد استفاده قرار داد.
- بیمارستانها و محیطهای آزمایشگاهی نیز از دیگر مکان های نصب این محصول به شمار می آیند.
- در مراکز تفریحی و ورزشی هم این مهتابی ها استفاده می شوند.
به این نکته توجه کنید که مهتابی های ال ای دی در طرح، رنگ، ابعاد و ولتاژ متنوع ساخته و روانه ی بازار شده اند و در هر محیطی می توان از وجود آن ها بهره برد و هیچ محدودیتی در مکان نصب آن ها وجود ندارد.
ویژگی های لامپ مهتابی ال ای دی
لامپ های مهتابی ال ای دی دارای ویژگی های مهمی هستند که باعث می شود اغلب مردم در محیط هایی همچون منازل، فروشگاه ها، ادارات و … از آن ها بهره ی کافی را ببرند. در ادامه برخی از این ویژگی ها را نام می بریم:
- در تولید این محصول از اشعه یو وی استفاده نشده است.
- این مهتابی های با محیط زیست سازگاری دارند.
- لامپ مهتابی ال ای دی دارای بازده نوری بالایی می باشد.
- روشنی بدون وقفه مشخصه ی بارز مهتابی ال ای دی است.
- این محصول قابلیت تعمیر دارد.
- عدم وجود لرزش نوری یکی دیگر از ویژگی های این محصول می باشد
- صرفه جویی در انرژی و طول عمر بالا که در ادامه به آن می پردازیم از ویژگی های بارز این محصول است.
- این مهتابی ها به استارتر و ترانس نیازی ندارند.
- بدنه مناسب و استانداردهای جهانی از ویژگی های مهتابی ال ای دی به شمار می آید.
- این محصول قابل عرضه در ولتاژهای متفاوت بوده و دارای کاربرد گسترده ای می باشد.
- این مهتابی های فاقد جیوه هیت سینک بوده و تنوع بسیار زیادی در اندازه دارند.
طول عمر لامپ ال ای دی مهتابی
نقطه قوت لامپ های ال ای دی طول عمر بالای آن ها می باشد و با خاموش و روشن کردن پشت سر هم دچار مشکل نمی شوند. طول عمر لامپ های ال ای دی مهتابی با میزان روشن ماندن آن ها ارتباط دارد. برای ساخت این لامپ ها از فناوری اس ام دی استفاده شده و به همین دلیل احتمال خطای انسانی در حین تولید کاهش یافته و حتی به صفر می رسد و به علت تولید گرمای کمتر توسط لامپ در نهایت طول عمر آن نیز افزایش می یابد. با توجه به طول عمر بالایی که این محصول دارد استفاده از آن بسیار کارآمد و مقرون به صرفه می باشد.
نحوه نصب لامپ مهتابی ال ای دی
نصب مهتابی ها بسیار ساده و راحت می باشد و به دلیل پیشرفت هایی که در تولید این محصولات شده است بدون آن که به استارتر نیازی باشد می توانید به سرعت آن ها را در جایی که مدنظر دارید نصب نمایید. در ادامه به بیان نکاتی پیرامون نصب مهتابی خواهیم پرداخت:
- برای نصب لامپ مهتابی می بایست محلی را برای آن در نظر بگیرید.
- در پشت مهتابی ها قسمتی وجود دارد که برای نصب به دیوار می باشد که باید برای تراز شدن مهتابی با کمک متر جای دقیق آن را علامت زده و سپس آن ها را سوراخ نموده و رول پلاک را در آن قرار دهید.
- مهتابی باید از سقف فاصله ای در حدود 30 تا 40 متر داشته باشد.
- در ادامه باید محلی که قرار است سیم کشی را در آن نصب کنید مشخص کرده و بعد از قطع برق اصلی سیم کشی و اتصالات را انجام دهید.
- در نهایت لامپ ال ای دی را به منبع برق و سیم ارث را به کلید متصل نمایید. به این نکته توجه کنید که اتصالات را به درستی انجام دهید تا از سوختن لامپ جلوگیری نمایید.
- فراموش نکنید که حتما از فاز متر برای چک کردن اتصالات کمک بگیرید.
- رعایت نکات ایمنی را فراموش نکنید تا دچار صدمه یا برق گرفتگی نشوید. به این نکته توجه داشته باشید که اگر قادر به انجام مراحل بالا برای نصب نبودید حتما به سراغ افراد متخصص در این زمینه رفته و کار خود را به آن ها بسپارید.
جمع بندی
در این مقاله درباره تفاوت لامپ مهتابی ال ای دی با مهتابی های قدیمی صحبت کردیم و در ادامه به بیان کاربردها و ویژگی های این محصول پرداختیم. در صورتی که شما نیز درباره لامپ مهتابی ال ای دی اطلاعاتی دارید، ممنون می شویم در بخش کامنت با ما و دوستانتان اشتراک گذاری کنید.