برق و ابزار آلات

پنل ال ای دی چیست و معرفی انواع و موارد استفاده از آن

امروزه تجهیزات روشنایی مبتنی بر LED به دلیل کارایی بالا و قیمت مناسب طرفداران زیادی پیدا کرده اند روز به روز در لوازم روشنایی بیشتری از این فناوری استفاده می شود. یکی از ایت تجهیزات که در بسیاری از فروشگاه ها، منازل، اداره جات و محیط های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، پنل ال ای دی می باشد. پنل ال ای دی در واقع نسخه به روز شده چراغ های سقفی می باشد که به دلیل مزایای بسیار بالایی که دارد توانسته نظر مخاطبان بسیاری را به خود جلب کنند و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی جزء پرفروش ترین تجهیزات روشنایی بازار محسوب شود.

تکنوسان مگ در این مقاله قصد معرفی انواع پنل ال ای دی و موارد کاربرد آن ها به کاربران را دارد؛ بنابراین چنانچه قصد خرید پنل LED را دارید و میخواهید با انواع پنل LED بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد می نماییم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.

آشنایی کامل با پنل های ال ای دی

آشنایی با انواع پنل ال ای دی و کاربرد آن

پنل های ال ای دی به دلیل شهرت و محبوبیت بالایی که در بین کاربران دارند توانسته اند فروش بالایی را به خود اختصاص دهند. از آنجایی که این پنل ها از میزان مصرف انرژی پایینی برخوردار هستند، در بسیاری از مکان ها شاهد جایگزینی پنل های ال ای دی سقفی به جای سایر تجهیزات قدیمی نظیر لامپ های رشته ای، لامپ های مهتابی و چراغ های معمولی هستیم. در ادامه قصد داریم تا با معرفی بیشتر این محصول، توضیح دهیم که چرا پنل LED در بین مردم انقدر محبوب شده اند.

طراحی

به طور کلی دلیل طراحی پنل های ال ای دی به وجود آوردن شرایط نوری مناسب در محیط می باشد. اغلب پنل های ال ای دی موجود در بازار دارای یک قاب آلومینیومی که از وزن کمی برخوردار میباشد هستند و این قاب دارای سه لایه مختلف می باشد. یکی از اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده پنل های ال ای دی قاب پنل می باشد که چنانچه طراحی آن به صورت درست انجام شود میتواند از هدر رفتن نور پیشگیری به عمل بیاورد و تمامی نور تولیدی به وسیله پنل را در محیط ساطع کند.

کاربرد های پنل LED

درون لایه های تشکیل دهنده داخلی این پنل ها قطعاتی نظیر چیپ ال ای دی، دیفیوزر و صفحه هدایت کننده نور وجود دارد. کار اصلی دیفیوزر توزیع نور به صورت یکنواخت می باشد و محل قرارگیری آن در مقابل صفحه هدایت کننده نور است. صفحه منعکس کننده نور پشت صفحه هدایت کننده نور قرار گرفته است. یکی دیگر از اجزای اصلی پنل های ال ای دی صفحه انتهایی پنل می باشد که این قسمت بر روی دید کلی این پنل ها تاثیر بسزایی می گذارد. اغلب پنل های ال ای دی مجهز به هیت سینک هستند و به همین خاطر از سطح ایمنی بالایی برخوردار می باشند.

متریال ساخت

همانطور که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره کردیم برای تولید قاب پنل معمولاً فلز آلومینیوم که از وزن سبکی برخوردار می باشد استفاده می شود. برای تولید چیپ ال ای دی نیز موادی نظیر گالیوم، آرسنیک و آلومینیوم استفاده می شوند. برای اینکه بتوان میزان هدایت مواد نیمه هادی را افزایش داد و الکترون های آزاد در این پنل ها ایجاد کرد، از یکسری ناخالصی در این پنل ها بهره گرفته می شود.

موارد استفاده از پنل LED

ناخالصی های فوق می توانند رنگ چیپ ها را نیز تعیین نمایند و در صورت استفاده از این ناخالصی ها بدون استفاده از فیلتر می توان پنل ال ای دی با رنگ دلخواه را تولید نمود. به طور کلی اغلب چیپ های ال ای دی توانایی تولید نور رنگ سفید رنگ را دارا می باشند و با اضافه کردن این ناخالصی ‌ها می‌توان به سایر رنگ ها دست پیدا کرد.

میزان مصرف انرژی 

با ورود پنل های ال ای دی به بازار تحول گسترده ای در لوازم روشنایی صورت پذیرفت و این پنل ها در مدت زمان کوتاهی توانستند جایگزین سایر منابع روشنایی نظیر لامپ‌ های رشته‌ای، فلورسنت و مهتابی شوند. پنل های ال ای دی از میزان مصرف انرژی بسیار پایینی برخوردار می باشند و خرید آنها از نظر اقتصادی به صرفه می‌باشد. چرا که به دلیل پایین بودن میزان مصرف انرژی آنها، استفاده از آنها فرد را متحمل پرداخت هزینه برق بهای کمتری خواهد نمود.

کیفیت نور

همانطور که در متن مقاله هم به آن اشاره نمودیم پنل های ال ای دی از یک سری صفحات هدایت کننده ال ای دی برخوردار هستند و کیفیت نوری که به وسیله این صفحات تولید می شود بسیار خوب و با کیفیت می باشد.

انواع پنل ال ای دی / مزایا پنل ال ای دی

در این پنل ها صفحات هدایت کننده نور با دیفیوزر همکاری نموده و یک نور یکنواخت و با کیفیت را تولید می نمایند و با استفاده از این نور می توان محیط مورد نظر را کاملاً روشن نمود. نحوه تولید این پنل ها به نحوی است که پس از روشن کردن آنها بدون اینکه هیچ گونه لرزش نور یا وقفه ای به وجود آید، بلافاصله پنل ها روشن می شوند و نور مورد نیاز محیط را تامین می نمایند.

طول عمر

تکنولوژی مورد استفاده برای تولید پنل های ال ای دی به نوعی است که سبب شده تا این پنل ها از عمر بسیار بالایی برخوردار باشند و خرید آنها بسیار اقتصادی و به نفع مشتریان باشد. برای اینکه بیشتر بتوانید این موضوع را درک کنید، با یک مقایسه ساده می‌توانیم این موضوع را بیشتر برای شما تشریح کنیم.

روش های نصب پنل LED

هر لامپ ال ای دی حدود ۶۰ هزار ساعت می تواند عمر کند. این در صورتی است که لامپ ‌های رشته ‌ای حدود ۱۵۰۰ ساعت عمر مفید دارند و اگر فرض کنیم که هر لامپ در طول روز ۸ ساعت مورد استفاده قرار می گیرد، طول عمر مفید لامپ های ال ای دی را می توان ۱۷ سال عنوان نمود. بنابراین طول عمر لامپ های ال ای دی نسبت به سایر لامپ های موجود در بازار به مراتب بیشتر می باشد.

پنل های ال ای دی؛ دوستدار محیط زیست

جالب است بدانید که نحوه تولید پنل های ال ای دی به نحوی است که در حین تولید آنها هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌شود و از تکنولوژی سبز برای تولید آنها بهره گرفته می‌شود. علاوه بر این، این پنل‌ها اشعه مضری از خود ساطع نمی کنند و منجر به وارد شدن هیچ آلودگی به محیط زیست انسان ها نمی شوند.

نکاتی برای انتخاب بهترین پنل LED

نکته مهم دیگری که در خصوص این پنل ها می توانیم به آن اشاره نماییم این است که کلیه متریال هایی که برای تولید پنل های ال ای دی مورد استفاده قرار گرفته از قابلیت بازیافت برخوردار می باشند و می توان پس از پایان طول عمر مفید این پنل ها، مواد اولیه آنها را بازیافت نمود و برای تولید سایر مواد آنها را مورد استفاده قرار داد. به طور کلی محصولاتی که قابل بازیافت هستند منجر به توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی می گردند.

کاربرد های پنل ال ای دی

پنل های ال ای دی از موارد کاربرد بسیار گسترده و وسیعی برخوردار می باشند. در ادامه مقاله تعدادی از کاربردهای مهم این پنل ها را برای شما عنوان خواهیم نمود:

برای خرید پنل LED به چه نکاتی توجه کنیم؟

  • استفاده در ادارات: در اغلب ادارات از پنل های ال ای دی برای زیباتر شدن محیط کار استفاده می شود. علاوه بر این استفاده از این پنل ها به دلیل مصرف انرژی پایین، صرفه جویی در هزینه ها را نیز به دنبال خواهد داشت.
  • استفاده در بیمارستان ها: به دلیل آنکه پنل های ال ای دی از نور یکنواختی برخوردار هستند، استفاده از آنها در محیط بیمارستان منجر به به وجود آمدن محیطی آرام با روشنایی ایده‌آل خواهد شد. علاوه بر این از آنجایی که این پنل ها هیچ نوع اشعه مضری از خود ساطع نمی کنند و توانایی کشتن ویروس ها و باکتری های موجود در محیط را دارا هستند، بهترین گزینه برای استفاده در بیمارستان ها محسوب می‌شوند.
  • استفاده در مراکز آموزشی: از پنل های ال ای دی در محیط های آموزشی برای تامین نور مناسب برای مطالعه استفاده می شود. این پنل ها به دلیل ایجاد یک نور با کیفیت در محیط، میزان تمرکز افراد را بالا می برند و مناسب ترین گزینه برای استفاده در محیط های آموزشی می باشند.
  • استفاده در مراکز تجاری: به دلیل پایین بودن مصرف انرژی در این پنل ها و زیبایی و جذابیت چشم نواز آنها، در اغلب مراکز تجاری و مغازه ها شاهد استفاده از پنل های ال ای دی در رنگ بندی های مختلف هستیم.
  • استفاده در منازل مسکونی: پنل های ال ای دی توسط کاربران خانگی نیز زیاد استفاده می شوند و در بخش‌های مختلف منزل نظیر آشپزخانه از این پنل ها برای تامین نور محیط استفاده می شود.

معرفی انواع پنل ال ای دی و موارد کاربرد آنها

در ادامه مقاله قصد داریم تا تعدادی از پرکاربرد ترین و پرفروش ترین پنل های ال ای دی را برای شما معرفی کنیم و در خصوص موارد کاربرد آنها توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهیم:

پنل های سقفی دور شیشه ای دایره و مربع

به دلیل استفاده از شیشه در اطراف این پنل ها، ظاهر آن ها بسیار زیبا و جذاب می باشد و با استفاده از آن ها می توانید محیط کار یا محیط زندگی خود را زیباتر نمایید. نکته مهمی که در خصوص این پنل ها وجود دارد این است که پنل های فوق تنها قابلیت نصب به صورت توکار را دارا می باشند.

تولید کنندگان این پنل‌ ها، بدنه آن را به نحوی طراحی کرده اند که به هنگام روشن شدن آنها هاله ای از نور در قسمت حاشیه شیشه ای به وجود می‌آید و منجر به هرچه زیباتر شدن ظاهر این پنل‌ها می‌شود. در واقع پنل های فوق از نظر ظاهری به چراغ های هالوژن سقفی شباهت بسیاری دارند، ولی میزان مصرف انرژی آنها و تکنولوژی مورد استفاده برای تولید آنها با یکدیگر کاملا متفاوت می باشد.

پنل سقفی روکار مستطیلی

مشاوره خرید پنل LED / نکات خرید پنل LED

پنل های فوق در اندازه های مختلفی به بازار عرضه شده‌اند و برای تولید آنها دو تکنولوژی COB و SMD مورد استفاده قرار گرفته است. از پنل های فوق معمولاً در محیط های اداری استفاده می شود و با استفاده از آنها می توان نور محیط را به خوبی تامین نمود.

پنل ال ای دی سه حالته

نکات مهم هنگام خرید پنل LED

پنل های ال ای دی سه حالته بیشتر دارای حالت دکوراتیو هستند و از آنها برای تزیین محیط های مختلف استفاده می‌ شود. نوری که به وسیله این پنل‌ ها تولید می ‌شود یکنواخت و ملایم می باشد. این پنل ها اغلب دارای ظاهر دایره ای شکل هستند و از یک دایره درونی و یک دایره بیرونی تشکیل شده اند و هر کدام از این دایره ها می توانند نور را از خود ساطع کنند و رنگ نور آنها نیز با یکدیگر متفاوت می باشد. از آنجایی که این پنل ها می توانند نور را به سه شکل مختلف تابش کنند، به همین خاطر به آن ها پنل ‌های سه حالته می گویند.

پنل سقفی توکار سرامیکی

پنل های فوق از دو بخش مختلف تشکیل شده اند و جنس بخش داخلی آنها از آلومینیوم می باشد. در این بخش تمامی قطعات الکترونیکی تشکیل دهنده پنل جاسازی می شود. جنس بدنه خارجی این پنل ها نیز از سرامیک می باشد. معمولا پنل های فوق بر روی سقف کاذب استفاده می ‌شوند و کار نصب آنها نیز بسیار آسان و راحت می ‌باشد.

نکاتی برای خرید پنل LED

پنل های فوق در دو شکل مربع و دایره و در رنگ های مهتابی و آفتابی به بازار عرضه شده اند. علاوه بر این توان مصرفی این پنل ها به تناسب ابعاد آن ها متفاوت می باشد و هر چه پنل ابعاد بزرگتر شود، توان مصرفی و میزان نور تولید شده توسط آن نیز افزایش پیدا خواهد نمود.

جمع بندی

در این مقاله پنل های ال ای دی را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دادیم و علاوه بر این تعدادی از مدل های پرفروش این محصول را به کاربران معرفی کردیم تا در حین خرید بتوانند یک پنل خوب و با کیفیت که با نیاز آنها تطابق بیشتری دارد را خریداری نمایند. به طور کلی افرادی که با محصولات آشنایی بیشتری دارند در حین خرید می توانند آگاهانه تر عمل کنند و خرید بهتری داشته باشند.

شما خرید کدام یک از برندهای تولید کننده پنل ال ای دی را به کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما با برای این انتخاب چیست؟ با نوشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید تجربه خود در استفاده از پنل های خوب و با کیفیت برند های مختلف را در اختیار سایر کاربران قرار دهید تا آنها بتوانند در حین خرید تصمیم بهتری بگیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا