دنیای تعمیرات موبایل دنیای پیچیده ای است و به دلیل پیشرفت روز افزون گوشی های همراه، پیچیده تر هم خواهد شد. در بین انواع قطعات تعمیر موبایل، شاید تا به حال اسم گلس تعمیراتی به گوش تان خورده باشد. این نوع گلس از نظر عملکرد تفاوت بسیار زیادی با برچسب های محافظ صفحه نمایش دارد و وجود آن برای عملکرد صحیح نمایشگر ضروری می باشد. در مقاله راهنمای خرید گلس تعمیراتی، قصد داریم ببینیم گلس تعمیراتی چیست و چه کاربردی دارد ؟ برای خرید گلس تعمیراتی باید به چه نکاتی توجه داشت؟ برای آشنایی بیشتر با این قطعات با تکنوسان مگ همره باشید.
فهرست مطالب
گلس تعمیراتی چیست ؟
یکی از انواع قطعات گوشی همراه گلس تعمیراتی می باشد. این محصول به شیشه ای گفته می شود که در حین ساخت بر روی ال سی دی با کمک چسب قرار می گیرد. گلس تعمیراتی نام های متفاوتی دارد که عبارتند از:
- گلس فابریکی
- گلس اورجینال
- گلس ال سی دی
- گلس تاچ
- گلس فنی
همانطور که گفتیم در صورتی که تاچ ال سی دی کار می کند اما صفحه نمایشگر دچار آسیب شده است این به دلیل صدمه ای است که به گلس گوشی وارد شده است و می توانید نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.
نکات مهم در حین خرید گلس تعمیراتی
در حین خرید گلس تعمیراتی می بایست نکات مختلفی را مدنظر خود قرار دهید تا بتوانید گلسی را بر روی گوشی خود نصب کنید که هیچ گونه مشکلی نداشته باشد و با خاطری آسوده از آن استفاده کنید. در ادامه قصد داریم شما را با نکاتی که باید در حین خرید گلس تعمیراتی به آن ها توجه داشته باشید آشنا کنیم.
توجه به کیفیت
یکی از مهم ترین نکات هنگامی که قصد خرید گلس تعمیراتی را دارید، توجه به کیفیت آن است. باید به سراغ گلسی بروید که دارای وضوح و کیفیت مناسبی باشد. هر چقدر وضوح گلس بالاتر باشد، کیفیت آن نیز بیشتر خواهد بود.
توجه به قیمت و گارانتی
هنگام خرید گلس تعمیراتی باید قیمت و گارانتی آن را مورد توجه قرار دهید. این موضوع را فراموش نکنید که قیمت محصول نباید شما را از موارد دیگری که باید به آن ها دقت ویژه ای داشته باشید غافل کند. زیرا در صورتی که این خطا را انجام دهید این امکان وجود دارد که محصولی که قیمت مناسبی دارد ولی دارای خط وخش است را انتخاب نمایید و این مسئله باعث شود تا نیاز شما تامین نگردد. دقت داشته باشید که حتما قبل از خرید، گارانتی محصول را مورد بررسی قرار دهید و پس از آن خرید خود را انجام دهید.
توجه به نوع گلس تعمیراتی و سازگاری
یکی از نکات مهمی که می بایست در حین خرید گلس تعمیراتی به آن توجه ویژه ای داشته باشید، نوع آن است. هنگامی که قصد انتخاب گلس مناسب برای گوشی را دارید می بایست دقت کنید که مناسب گوشی شما باشد و اندازه های آن دقیق بوده و تمام صفحه نمایشگر را در بر بگیرد.
در حین خرید فراموش نکنید که گلسی را که انتخاب می کنید می بایست با گوشی شما سازگاری داشته باشد. زیرا در صورتی که این مسئله را فراموش کرده و پشت گوش بیندازید حتما دچار مشکل شده و گلس کارایی موردنظر شما را نخواهد داشت.
در چه مواقعی باید گلس تعمیراتی را تعویض کنیم؟
احتمالا شما نیز دیده و یا شنیده اید که صفحه نمایش یک گوشی صدمه دیده اما همچنان تصاویر را نشان داده و تاچ آن نیز کار می کند. در واقع باید گفت که اتفاقی که رخ داده بر روی گلسی است که در حین ساخت گوشی بر روی آن نصب شده و آسیبی به تاچ ال سی دی وارد نشده است و شما می توانید با تعویض گلس گوشی خود را مانند روز اول خود کنید. مزیتی که این کار دارد صرفه جویی در هزینه می باشد و تعویض گلس خیلی از تعویض تاچ ال سی دی مقرون به صرفه تر بوده و می توانید با مراجعه به متخصصینی که در این زمینه فعالیت می کنند مشکل را برطرف نموده و صفحه نمایشگر خود را هر چه سریعتر از آسیب های بیشتر نجات دهید.
آموزش تعویض گلس تعمیراتی
در صورتی که پس از بررسی های لازم متوجه شدید که گوشی شما نیاز به تعویض گلس تعمیراتی دارد می بایست مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا باید از سلامت کامل صفحه نمایش اطمینان حاصل نمایید.
- پس از آن باید ال سی دی را از فریم (قابی که ال سی دی روی آن قرار دارد) جدا کنید.
- برای انجام این عملیات باید از دستگاه مخصوصی بنام سپراتور کمک بگیرید.
- در ادامه باید توجه کنید که دمای سطح آن با توجه به نوع ال سی دی بین 75 تا 100 درجه سانتی گراد متغیر می باشد.
- فراموش نکنید که گلس شکسته را از روی ال سی دی جدا کنید. روش جدا نمودن آن بسته به نوع نمایشگر گوشی می باشد. بدین صورت که در گوشیهایی که نمایشگر مسطحی دارند باید با کمک دستگاه سپراتور و سیم فولادی نازکی اقدام به جداسازی نمایید. اما در گوشی هایی که نمایشگر منحنی دارند می بایست این جداسازی با دستگاه فریز در دمایی حدود منفی 190 درجه سانتی گراد صورت گیرد.
- در مرحله بعدی باید آثار چسب بین گلس قدیمی و ال سی دی را از بین ببرید و چسب OCAجدید را برای نصب گلس جدید استفاده کنید. این چسب مثل چسب های دوطرفه عمل می کند ولی کیفیت و شفافیت بیشتری نسبت به آن ها دارد و از این چسب بین گلس جدید و ال سی دی استفاده می شود. در ادامه نیز باید از مایعاتی که به عنوان حلال چسب ال سی دی می باشند برای تمیز نمودن ال سی دی استفاده کنید.
- پس از انجام تمامی مراحل باید با کمک گرفتن از دستگاه لمینیتور که برای پرس نمودن گلس بر روی ال سی دی می باشد نسبت به نصب گلس جدید اقدام کنید.
- برای شروع کار با این دستگاه با قبل از انجام پرس با کمک پمپ وکیوم هوای اتاقک خالی گردد و به درجه خلاء برسد. پس از انجام این کار باید با کمک صفحهی فلزی مسطح و گرمی که دارای دمای حدود 50 درجه سانتی گراد می باشد و با کمک فشار باد که براساس نوع ال سی دی تنظیم می گردد پرس کاری را انجام دهید.
- در ادامه بایستی استوانهی فلزی را به میزان 5 تا 8 کیلو پاسکال بر سانتی متر مربع از فشار باد پر کرده و بعد از پر شدن باد، 5 تا 9 دقیقه صبر کرده تا حباب بین چسب OCA و ال سی دی از بین برود.
- در انتهای کار باید شروع به نصب گلس نمایید و از چسب های مخصوص این کار استفاده کنید که انجام این کار خالی از ریسک نبوده و در صورت کوچکترین خطایی امکان خراب شدن صفحه نمایش به بالاترین حد خود رسیده و پیشنهاد ما این است که این ریسک را نکرده و کار را به کاردان بسپارید.
این موضوع را فراموش نکنید که در صورتی نسبت به تعویض گلس اقدام می کنید که مطمئن شده باشید که مشکلی که برای گوشی شما افتاده است حتما از گلس آن می باشد و با تعمیر گلس مشکل رفع خواهد شد اما اگر مشکل به خاطر تاچ ال سی دی باشد باید مشکل آن را برطرف کنید و مراحل تعویض آن را دنبال کنید. پس باید حتما از قبل مطمئن باشید و سپس شروع به انجام کار نمایید.
جمع بندی
در این مقاله به این موضوع پرداختیم که گلس تعمیراتی چیست و چه کاربردی دارد؟ در ادامه نکاتی را که باید در حین خرید این محصول باید مد نظر داشته باشید را برای شما بیان کرده و آن ها را مورد بررسی قرار دادیم. در صورتی که شما نیز درباره خرید گلس تعمیراتی و نحوه نصب آن نکاتی را می دانید و یا اطلاعاتی دارید، ممنون می شویم در بخش کامنت با ما و دوستانتان اشتراک گذاری کنید.