اتصالات بی سیم، تحول عظیمی در زمینه ارتباطات ایجاد کردند و با تلفیق فناوری وای فای در این نوع ارتباط، کاربران اینترنت را با فضای جدیدی آشنا کرد. حالا وای فای در جدیدترین نسل خود یعنی وای فای 6 توانسته عملکرد بهتر و سریع تری نشان دهد که این روزها بسیاری از کالاهای دیجیتالی که در دست دارید، از فناوری وای فای 6 پشتیبانی می کنند. در این مقاله قصد داریم به تعریف وای فای 6 چیست بپردازیم و شما را با ویژگی ها و قابلیت های نسل ششم WIFI آشنا کنیم؛ بنابراین تا انتهای مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.
فهرست مطالب
WI-FI 6 چیست؟
وای فای 6، جدیدترین فناوری اتصالات بی سیم است که در سال 2019 عرضه شد و در حال حاضر تعداد زیادی دستگاه روتر و گوشی های هوشمند و … از جدیدترین استاندارد وای فای پشتیبانی می کنند. وای فای 6 با قابلیت های جدید خود به فرایند اتصال سرعت بخشیده و اتصال بهتر و باکیفیت تری را تجربه می کنید. این وای فای با سرعت انتقال 9.6 گیگابیت بر ثانیه، تفاوت فاحشی با سرعت انتقال 3.5 گیگابیت در وای فای 5 را دارد که نوید سرعت انتقال به مراتب سریع تری را می دهد.
کاربرد وای فای نسل 6
از آنجا که همه چیز به سمت هوشمند شدن می رود، در خانه های امروزی لوازم بسیاری مانند قفل درب، لامپ های خانه، دوربین و … هوشمند شده اند و در یک خانه متوسط از 10 دستگاه تا حتی 50 دستگاه هوشمند نیاز دارند تا به یک وای فای وصل باشند. از این رو وای فای 6 برای خانه های هوشمند و اتصال به دستگاه های اینترنت اشیا طراحی شده است تا با افزایش تعداد دستگاه های هوشمند، سرعت وای فای کاهش پیدا نکند.
علاوه بر اتصال دستگاه های IoT، روترهای WiFi 6 برای پخش ویدیوها با کیفیت 4K یا 8K که نیاز به یک اتصال بسیار پر سرعت دارند، ایده آل هستند. از طرفی در خانواده هایی با تعداد بالا، کاربران بیشتری در حال استفاده از وای فای هستند و پخش ویدیو با کیفیت بالا، فشار بیشتری به روی شبکه وارد می کند اما روترهای WiFi 6 با ترکیبی از پردازندههای فوق سریع، افزایش حافظه و افزایش تعداد استریمهای رادیویی، وظیفه پخش چندین ویدیو با کیفیت بالا را بدون لگ یا سایر مشکلاتی که در نسل های قبلی وای فای شاهد آن بودیم، به عهده دارند.
5 مزیت برتر Wi-Fi 6
تکنولوژی وای فای نسل ششم، از همه جهات نسبت به نسل های قبل خود عملکرد بهتری دارد و نمی توان ویژگی های آن را در موبایل و دستگاه های اینترنت اشیا نادیده گرفت. برخی از ویژگی های وای فای 6 شامل افزایش نقطه دسترسی، عرض کانال بیشتر، به اشتراک گذاری پهنای باند کارآمدتر، قابلیت وای فای در حالت خواب و سازگاری با نسل های قبلی است که در ادامه در مورد هر کدام از این قابلیت ها صحبت می کنیم.
1- افزایش ظرفیت نقطه دسترسی در پشتیبانی از اینترنت اشیا و دستگاه های تلفن همراه
نقطه دسترسی یا همان Access Point، دستگاهی است که یک شبکه محلی بی سیم یا WLAN را معمولاً در یک ساختمان اداری یا بزرگ ایجاد می کند. وقتی نوبت به تعداد دستگاه ها برای دسترسی به AP یا شبکه میرسد، شما باید با توجه به تعداد کارمندان خود که هر کدام ممکن است با چند دستگاه به وای فای وصل شوند؛ به دنبال راه حل باشید تا هر شخص بدون تاخیر و کم شدن سرعت بتواند فایل های ویدیویی و صوتی را پخش کند. خوشبختانه، ظرفیت نقطه دسترسی در وای فای 6 افزایش پیدا کرده است و کاربران در یک شرکت و فضای بزرگ می توانند بدون تاخیر، از سرعت بالای اینترنت لذت ببرند. بنابراین استفاده از مودم روتر وای فای 6 می تواند در محل کار، جایگزین بسیار خوبی برای روتر وای فای نسل های قبلی باشد.
2- عرض کانال بیشتر
یکی از مفاهیمی که بر سرعت تاثیر می گذارد، مفهوم عرض کانال و فرکانس آن است. کانال هایی با فرکانس 5 گیگاهرتزی سرعت بیشتری را در اختیار شما قرار می دهند و اکنون با Wi-Fi 6، می توانید به کانال های 160 مگاهرتزی دسترسی پیدا کنید. اما به یاد داشته باشید که این عرض کانال را در فضاهای کوچک با یک نقطه دسترسی می توانید داشته باشید و در صورتی که بخواهید این فرکانس را در چند نقطه دسترسی ایجاد کنید، با اختلال مواجه خواهید شد.
البته نکته جالب اینجاست که اگر قصد داشته باشید در یک محیط چند نقطه دسترسی ایجاد کنید، وای فای 6 با قابلیت سوییچ خودکار کانال بین 20، 40، 80 و 160 مگاهرتز با توجه به نیاز شما در این کانال ها تغییر می کند و پهنای باند مورد نیاز را در اختیار شما قرار می دهد.
3- اشتراک گذاری پهنای باند کارآمد تر
فناوری MU-MIMO در وای فای 6 از کانال ها بهره وری درستی داشته و به چندین دستگاه اجازه می دهد تا در یک زمان با هم ارتباط داشته باشند. از طرفی آنتن های بیشتر باعث برقراری چندین ارتباط همزمان، بهبود سرعت و حتی امکان گفتگوی همزمان چند کاربر می شود. از این رو، Wi-Fi 6 تعداد آنتن بیشتری دارد و این کار را با استفاده از حداکثر پیکربندی 8×8:8 انجام داده است. یعنی 8 آنتن فرستنده، 8 آنتن گیرنده و 8 جریان فضایی که از 3120 مگابیت بر ثانیه تا 6933.3 مگابیت در ثانیه، با توجه به عرض کانال و فاصله موجود استفاده می کند.
همچنین ویژگی OFDMA در وای فای 6 که مخفف Orthogonal Frequency Division Multiplexing است؛ به ترکیبی از کاربران و دستگاه ها با نیازها و سرعت های مختلف اجازه می دهد تا پهنای باند را بهتر با یکدیگر به اشتراک بگذارند. در این صورت هر شخص متناسب با نیازی که دارد، تجربه کاربری فوق العاده ای از سرعت و پهنای باند خواهد داشت و با توجه به فعالیت خود، پهنای باند مناسب دریافت می کند.
4- وای فای در حالت خواب
در نسل های قبلی وای فای، دستگاه های هوشمند یا به وای فای متصل بودند یا متصل نبودند! اما Wi-Fi 6 دارای پروتکل هایی است که به طور موثر وای فای دستگاه خاصی را در زمانی که از آن استفاده نمی شود به حالت “خواب” می برد. این امر باعث می شود تا پهنای باندی که به آن دستگاه متصل هستند، آزاد شود و به این ترتیب باعث عمر باتری بیشتر در آن دستگاه ها می شود.
5- سازگاری با نسل های قبلی
وای فای 6 و اکسس پوینت هایی که از آن پشتیبانی می کنند، با نسل های قبلی خود سازگار هستند یعنی همه محصولات Wi-Fi که در خانه خود دارید احتمالاً با شبکه Wi-Fi 6 کار می کنند و مشکلی از این بابت نخواهید داشت. البته باید بدانید که سازگاری با نسل های قدیمی تر در ظاهر خوب به نظر می رسد، اما در عملکرد به دلیل اینکه از نسل های قدیمی وای فای استفاده می کنید، خبری از سرعت و پهنای باند بالای وای فای 6، نخواهد بود.
چند نمونه از بهترین روترهای وای فای 6
تجربه استفاده از اینترنت 5g برای کاربران اینترنت بسیار لذت بخش خواهد بود اما تنها این سرعت را در برخی از شهرهای کشورمان با استفاده از اینترنت گوشی می توانیم، تجربه کنیم. اما استفاده از مودم روتر وای فای 6 می تواند شما را به این تجربه نزدیک کند و سرعت بی نظیری را تجربه کنید. در اینجا برخی از بهترین مودم های وای فای 6 را به طور خلاصه به شما معرفی می کنیم و در مقاله دیگری هر کدام را با جزییات کامل برایتان شرح خواهیم داد.
روتر تی پی لینک Archer AX6000
این مودم سرعت قابل توجهی در کانال 5 گیگاهرتزی برای شما فراهم می آورد و با داشتن ۸ آنتن خارجی می توانید در هر نقطه از خانه، از سرعت بالا بهره مند شوید.
Netgear Nighthawk AX5400 (RAX50) مودم روتر
مودم روتر نت گیر مدل Nighthawk AX5400 با 4 آنتن، در فرکانس 2.4، سرعت ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه و در فرکانس ۵ گیگاهرتز سرعت ۴۸۰۰ مگابیت بر ثانیه را به شما ارائه می دهد. از آنجایی که این مودم از وای فای ۶ استفاده می کند می تواند سرعت 160 مگاهرتز را در باند 5 گیگاهرتز در اختیار شما قرار دهد.
روتر تی پی لینک Deco X68
وقتی صحبت از وای فای 6 و تعداد زیاد اتصال دستگاه های اینترنت اشیا می شود، دقیقا منظورمان این مودم است که بیش از 150 دستگاه هوشمند می توانند بدون کاهش سرعت و ایجاد تاخیر، به آن وصل شوند و لذت سرعت را تجربه کنند.
روتر نتگیر Nighthawk AX12
این روتر از ۱۲ جریان استریم وای فای به صورت همزمان پشتیبانی میکند و برای بهبود سرعت استریم و روان بودن آن از فناوری OFDMA استفاده کرده است. روتر نت گیر مدل AX12، به راحتی مساحتی ۳۲۵ مترمربعی را پوشش میدهد.
مودم روتر وای فای ASUS ROG Rapture AX11000
با روتر گیمینگ ایسوس سرعتی نزدیک به ۱۱ گیگابیت بر ثانیه را تجربه خواهید کرد که یکی از سریع ترین روترهای دنیا به شمار می آید. یکی از باندهای ۵ گیگاهرتز روتر ROG Rapture AX11000، به طور اختصاصی برای تامین پهنای باند دستگاه های گیمینگ طراحی شده است و به شما اجازه می دهد تا به راحتی استریمهای بازی پرسرعت و پایداری را تجربه کنید.
نتیجه گیری
بسیاری از برندها در حال استفاده از فناوری وای فای 6 در کالاهای دیجیتال هستند و به زودی تمام لوازم به wifi 6 مجهز می شوند. پس بهتر است شما هم مودم روتر خود را ارتقا دهید تا از نهایت سرعت، لذت ببرید و تجربه کاربری فوق العاده ای را هنگام استفاده از دستگاه های اینترنت اشیا به دست آورید. با توجه به همه گیر شدن این تکنولوژی در لوازم هوشمند، سعی کردیم در این مقاله به تعریف وای فای 6 چیست، بپردازیم و ویژگی های اصلی wifi 6 را مورد بررسی قرار دهیم. جالب است بدانید در آینده نزدیک وای فای 6e به عنوان افزونه ای برای Wi-Fi 6 عرضه می شود که تمام قابلیت های وای فای 6 در باند 2.4 و 5 گیگاهرتزی را در باند 6 گیگاهرتزی نیز پشتیبانی می کند. اگر تجربه استفاده از جدیدترین نسل وای فای را داشته اید، حتما برای ما در بخش دیدگاه ها، نظرات خود را درباره این تکنولوژی سریع بنویسید.