امروزه مودم ها نقش پر رنگی در محیط های اداری، خانگی و… دارند اما یکی از مشکلاتی که افراد به منظور استفاده از وای فای با آن مواجع می شوند، نقاط کور یا Dead Zone در محیط است. در واقع نقاط کور به بخشهایی گفته میشود که با قرارگیری دستگاهها در آن بخش، نمیتوانید به شبکه وای فای متصل شوید و یا اتصال تان به شدت ضعیف خواهد شد. به منظور از بین بردن این نقاط کور میتوانید از دستگاههای گسترش دهنده یا تقویت کننده امواج وایرلس که به آن wifi extender میگویند، استفاده کنید.
در صورتی که نمیدانید که وای فای اکستندر چیست با ما در این مطلب از تکنوسان مگ همراه باشید. در این مطلب قصد داریم تا شما را با wifi extender آشنا کرده و در مورد ویژگیهای این دسته از محصولات صحبت کنیم و ببینیم آیا وای فای اکستندر ارزش خرید دارد یا خیر.
فهرست مطالب
وای فای اکستندر چیست و چه کاربردی دارد؟
به صورت کلی امروزه اکثر دستگاهها به شکلی تولید میشوند که با کمترین ارتباط سیمی بتوانید از آنها استفاده کرده و همچنین بین دیوایسهای مختلف به صورت وایرلس اتصال برقرار کنید. در این بین یکی از رایجترین اتصال بی سیم بین دستگاههای مختلف، وصل کردن دستگاهها به روترها و اتصال وایرلس به شبکه اینترنت است. در چنین شرایطی ممکن است به دلیل نوسانات و قرارگیری در نقاط کور، نتوانید اینترنت با کیفیتی را از طریق روتر دریافت و از آن استفاده کنید.
این موضوع باعث میشود تا سرعت اینترنت شما به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده و با چالشهایی مثل افزایش پینگ مواجه شوید. در چنین شرایطی میتوانید برای حل مشکلات خود از وای فای رنج اکستندر استفاده کنید. به منظور معرفی این دستگاه و پاسخ به این سوال که وای فای رنج اکستندر چیست باید به این نکته اشاره کرد که دستگاههای اکستندر با دریافت اینترنت از مودمها، اقدام به انتشار دوباره امواج اینترنت میکند. دستگاههای اکستندر با انتشار امواج به نقاط دورتر باعث میشود تا شبکه وای فای شما گسترش پیدا کرده و تقویت شود.
یکی از ویژگیهایی که دستگاههای تقویت کننده وای فای دارد این است که به راحتی میتوانید آنها را نصب کرده و از این دستگاهها استفاده کنید. برای نصب این تجهیزات تنها کافی است تا نقطه مناسبی را پیدا کرده و سپس wifi extender را به برق متصل کنید. با استفاده از wifi extender سیگنالهای وای فای به نقاط دورتر ارسال میشود و بخشهایی از محیط پیرامون شما که قبلاً تحت پوشش شبکه نبودند، حالا از نقاط کور خارج میشود.
یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که بین گسترش دهنده وایرلس با WiFi Repeater تفاوتهای قابل توجهی وجود دارد. اکستندرها به شکلی هستند که سیگنالهای موجود را از طریق کابل کواکسیال یا اترنت از روتر دریافت کرده و سیگنالها را در کانال جدیدی منتشر میکند. این در حالی است که وای فای ریپیتر عملکردی مشابه با اکستندر دارد اما این کار را از طریق امواج وایرلس انجام میدهد. البته که به دلیل ارتباط بی سیم، پهنای باند به خاطر تداخل دستگاههای الکترونیک کاهش پیدا کرده و تقریباً نصف میشود.
مزایا تقویت کننده وای فای چیست ؟
اگر بخواهیم شما را با مزایا تقویت کننده وای فای آشنا کنیم باید گفت که این دسته از محصولات به شما اجازه میدهد تا بتوانید اینترنت را بدون نیاز به کابل کشی مجدد به نقاط دورتر ارسال کنید. این مشکل زمانی حادتر میشود که در محیط پیرامون خود تنها میتوانید روتر را در یک محل نصب کنید. در چنین شرایطی میتوانید با استفاده از تقویت کننده وای فای با کمترین دردسر اقدام به انتقال اینترنت به نقاط کور کنید.
مزیت دیگری که استفاده از wifi extender دارد این است که خرید و استفاده از این دستگاهها میتواند هزینههای شما را با افزایش گسترش آنتن دهی روتر را کاهش داده و با کمترین هزینه ممکن گسترش پوشش شبکه اینترنت را به شکل قابل توجهی بیشتر کنید.
معایب wifi extender چیست ؟
با وجود مزایا قابل توجهی که خرید و استفاده از وای فای اکستندر دارد، این دسته از محصولات معایب مختلفی نیز دارند. در وهله اول باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر روتر شما قدیمی باشد و به صورت کلی نتواند سیگنالها را با قدرت بالایی ارسال کند، عملاً دستگاه تقویت امواج هیچ کاری نمیتواند انجام دهد.
موضوع دیگری که باید به آن توجه کنید این است که با وجود این که شرکتهای سازنده اکستندرها اعلام میکنند که فارغ از نوع برند روتر میتوانید این دستگاهها را به راحتی به روتر خود متصل کنید، با این حال ممکن است اکستندر و مودم شما با هم سازگار نشده و نتوانید از آنها استفاده کنید.
نکات مهم برای خرید رنج اکستندر وای فای
در صورتی که قصد دارید تا اقدام به خرید رنج اکستندر وای فای کنید، به منظور انجام این کار نیاز است تا به چند نکته مهم توجه کنید تا بتوانید یک محصول مناسب را خریداری و از آن استفاده کنید. از مهمترین این نکات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
توجه به مساحت مورد نیاز برای گسترش اینترنت
اولین موضوعی که برای خرید اکستندر وای فای باید به آن توجه کنید، مساحت و نقشه خانه یا محل کار است. در واقع باید با توجه به مساحتی که قصد دارید تا اینترنت خود را در آن گسترش دهید، نیاز است تا اکستندری خریداری کنید که این مساحت را به صورت کامل پوشش دهد.
لازم به ذکر است که در ساختمانهایی که در آن از آجر، بتن، گچ و آهن استفاده شده، شاهد ضعیف شدن امواج هستیم. همچنین ساختمانهایی که چند طبقه هستند و دیوارهای متعددی دارند نیز بیشتر از ساختمانهای یک طبقه مستعد افت سیگنال هستند.
انتخاب اکستندر با توجه به امکانات روتر
یکی دیگر از مواردی که برای خرید اکستندر باید به آن توجه کنید این است که Extender را با توجه به امکانات روتر خریداری کنید. به عنوان مثال اگر روتر شما 2 بانده است، پیشنهاد میشود که از Extender های 2 بانده استفاده کنید. این موضوع باعث میشود تا وای فای اکستندر شما به بهترین شکل ممکن کار کند.
انواع Wifi Range Extender
به منظور خرید Wifi Range Extender است تا به این نکته توجه کنید که در بازار شاهد انواع مختلفی از این دستگاهها هستیم. اگر بخواهیم شما را با وای فای رنج اکستندر آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
وای فای اکستندر رومیزی
یکی از انواع وای فای اکستندرها، مدل رومیزی است. این مدل از اکستندرها شبیه به مودم روترهای معمولی بوده و دارای آنتن خارجی قابل تنظیم، چند پورت LAN و یا پورت USB برای اتصال به دستگاههای مختلف است.
وای فای اکستندر آداپتوری
یکی دیگر از انواع وای فای اکستندر، Extender های آداپتوری هستند. این دسته از محصولات ابعاد کوچکتری از مدل رومیزی دارد و اکثرا به آنتن داخلی مجهز هستند. کوچک بودن اندازه اکستندر آداپتوری باعث میشوند تا در این دسته از محصولات اکثرا فقط یک پورت LAN وجود داشته باشد و همچنین در آن پورت USB نباشد.
حرف آخر
در این مطلب از تکنوسان مگ به این سوال پاسخ دادیم که وای فای اکستندر چیست و چه کاربردی دارد؟ بررسی موارد گفته شده در این مطلب به شما کمک میکند تا بتوانید دید کاملی در مورد این دسته از محصولات داشته باشید و از Extenderها مشکل نقاط کور محیط پیرامون خود را برطرف کنید. در صورتی که تجربه خرید و استفاده از این دستگاهها را دارید و یا سوال خاصی در مورد وای فای اکستندر دارید، میتوانید نظرات، تجربیات یا سوالات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.