کامپیوتر و لپ تاپ

10 روش کاربردی برای تقویت آنتن دهی وای فای

این روز ها تقریبا تمام امور ما مربوط به اینترنت می باشد و بدون داشتن یک اتصال پایدار بخش بزرگی از زندگی روزمره مان دچار اختلال می شود. ضعیف بودن امواج وای فای می تواند مشکلاتی مانند قطعی در بازی آنلاین، اختلال در تماشای فیلم، وبگردی با سرعت کم و … را به وجود بیاورد که تجربه ای ناخوشایند را برایتان رقم خواهد زد. ضعیف بودن آنتن وای فای می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد. از این رو سوال خیلی از کاربران این است که چگونه می توان آنتن دهی مودم را تقویت کرد؟ در این مقاله لیستی از کاربردی ترین روش های تقویت آنتن دهی وای فای را در اختیارتان قرار می دهیم تا بتوانید اتصالی پایدار و مطمئن را تجربه کنید. اگر قصد تقویت آنتن دهی مودم را دارید با تکنوسان مگ همراه باشید.

تقویت آنتن دهی وای فای / تقویت آنتن دهی wifi

روش های تقویت آنتن دهی WI-FI

همانطور که گفتیم، عوامل زیادی می تواند موجب افت آنتن دهی مودم شود و تجربه کاربری تان را از اینترنت کاهش دهد. از این رو نمی توان یک روش قطعی برای تقویت آنتن دهی بیان کرد. ضعف آنتن دهی می تواند از دلایل نرم افزاری مانند بروز نبودن فریمور گرفته تا دلایل سخت افزاری مانند بروز ایراد فنی در مودم ادامه داشته باشد. در ادامه لیستی از کاربردی ترین روش های تقویت آنتن دهی WI-FI را بررسی می کنیم.

 بهترین مکان را برای روتر پیدا کنید

یک مودم یا روتر استاندارد معمولا به اندازه ی پوشش دهی کل فضای خانه قدرتمند نیست و به همین دلیل این امکان وجود دارد که در برخی نقاط آنتن مناسبی نداشته باشید. معمولا در هنگام راه اندازی مودم مکان آن را در نزدیک پریز تلفن قرار می دهند که ممکن است یک مکان کلیدی برای آنتن دهی کل خانه نباشد. سعی کنید محل مودم را در مرکزی ترین قسمت خانه قرار دهید تا امواج آن به تمام بخش های خانه برسد. در هنگام تعبیه مودم در فضای مناسب، به این موضوع توجه کنید که امواج برای جابجایی بهتر به فضای باز نیاز دارند.

به همین دلیل قرار دادن مودم در زیر میز، پشت قفسه کتابخانه و … ایده چندان جالبی نیست. از این رو سعی کنید مودم را در یک فضای باز و ترجیحا مرتفع مانند بالای قفسه قرار دهید. اگر مودم شما دارای آنتن می باشد، آنتن ها را در حالت عمودی قرار دهید تا بتوانند محیط بیشتری را پوشش دهند. همچنین اگر مطمئن هستید که در برخی از نقاط خانه به آنتن نیاز ندارید، بهتر است مودم را از آن نقاط دور کنید و به سمت محیط های پر استفاده تر ببرید. همچنین می توانید از نرم افزار های مشاهده‌ وضعیت پوشش‌ دهی وای‌ فای مانند Heatmapper استفاده کنید. این نرم افزار ها چک می کنند که کدام نقاط خانه آنتن دهی کمتر و کدام نقاط آنتن دهی مناسب تری دارند، بنابراین می توانید با جابجایی مودم بهترین آنتن دهی را برای نقاط مهم خانه در نظر بگیرید.

افزایش برد آنتن دهی مودم وایرلس

آپدیت فریمور مودم و روتر

شاید این مورد در نگاه اول چندان مهم بنظر نرسد اما آپدیت نرم افزاری مودم می تواند در خیلی از شرایط به بهبود آنتن دهی کمک کند. شرکت های سازنده مودم همواره سعی می کنند تا بهترین کارایی را برای مودم ها به وجود بیاورند، به همین دلیل آپدیت نرم افزاری می تواند جدیدترین نوآوری های نرم افزاری و رفع باگ ها را بر روی مودم تان اعمال کند. این موضوع می تواند تاثیر مستقیمی در بهبود آنتن دهی و افزایش سرعت اینترنت داشته باشد. جدا از این، حتی اگر مشکلی در آنتن دهی مودم تان وجود نداشته باشد، باز هم آپدیت می تواند پایداری و کارایی بهتری را برای مودم رغم بزند. آپدیت فریمور (firmware) در هر مودم بسته به رابط کاربری مودم و شرکت سازنده متفاوت است اما به طور کلی با ورود به پنل مدیریتی مودم می توانید به سادگی فریمور مودم تان را آپدیت کنید.

فرکانس وای‌ فای را تنظیم کنید

تغییر فرکانس مودم یکی دیگر از روش های تقویت آنتن دهی وای فای می باشد. برخی از مودم ها به صورت دوبانده می باشند که امکان تنظیم فرکانس وای فای در 2 حالت 2.4 گیگاهرتز یا 5 گیگاهرتز را فراهم می کنند. بدین ترتیب شما به سادگی می توانید فرکانس مودم را در یکی از این 2 حالت تنظیم کنید. به یاد داشته باشید که فرکانس 2.4 گیگاهرتز به دلیل ارسال امواج با  طول موج بالا، موجب می شود قابلیت پوشش محدوده گسترده و عبور از اجسام سخت مانند فراهم شود.

تقویت آنتن دهی شبکه وای فای خانگی

در سوی دیگر طول موج 5 گیگاهرتز وجود دارد که  نمی تواند به خوبی از موانع سخت عبور کند و محیط های سرپوشیده بازدهی مناسبی ندارد، اما در عوض امکان اتصالی پایدار و با سرعت بالا را در فواصل نزدیک تضمین می کند. مودم های دوبانده قابلیت این را دارند که 2 شبکه با فرکانس های 2.4 و 5 ایجاد کنند، پس از اتصال به این 2 شبکه گوشی یا دستگاه متصل شده به صورت خودکار تشخیص می دهد که نسبت به موقعیت قرار گرفته، انتخاب کدام طول موج منطقی تر است و بدین ترتیب آنتن دهی وای فای بهبود می یابد. برای آشنایی بیشتر با این ویژگی می توانید به مقاله تفاوت بین شبکه بی سیم ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز در وای فای مراجعه کنید.

از رنج اکستندر استفاده کنید

فاصله زیاد با مودم یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که هنوز هم گریبان گیر بسیاری از کاربران است. اگر با انجام هیچ کدام از مراحل بالا، باز هم نتوانستید به آنتن دهی دلخواه دست پیدا کنید، احتمالا خانه شما بزرگتر از آن است که مودم تان بتواند به تنهایی آن را پوشش دهد. از آنجایی که اصلی ترین دلیل ضعیف بودن آنتن دهی مودم، عدم توانایی این وسیله در پوشش تمام مناطق خانه است، بهتر است به خرید رنج اکستندر (range extender) نیز فکر کنید. توسعه‌ دهنده‌ی شبکه‌ ی بی‌ سیم یل رنج اکستندر وسیله ای است که برای تقویت آنتن دهی مودم تولید شده است.

تقویت انتن دهی وای فای گوشی

رنج اکستندر ها ظاهر و عملکردی شبیه به روتر ها دارند و با دریافت امواج وای فای، آن را توسعه می دهند تا تمام محیط خانه تحت پوشش قرار بگیرد. این وسیله باید به در محدوده ای بین مودم و نقاط بدون آنتن قرار بگیرد تا با توسعه امواج بتواند تجربه بهتری برایتان رقم بزند. به طور کلی رنج اکستندر ها پتانسیل بی نقص و بی نظیری ندارند و آنتن دریافت شده هیچوقت به خوبی امواج اولیه مودم نیست. اما اگر در محیط بزرگی از مودم استفاده می کنید و قصد خرید یک مودم با روتر دیگر ندارید میتوانید روی این وسیله حساب باز کنید.

پیدا کردن کانال مناسب

یکی از دلایل ضعیف شدن آنتن دهی مودم، تداخل فرکانس می باشد. اگر در مناطق پر جمعیت و شلوغی زندگی می کنید که افراد زیادی در آنجا از مودم استفاده می کنند، سیگنالی که از دیگر شبکه‌های وایرلس منتشر می‌شود، می‌تواند بر سرعت وای‌ فای شما تاثیر منفی بگذارد. مودم ها برای برقراری ارتباط با شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت، از کانال های مختلفی استفاده می کنند. عموما این کانال ها به صورت خودکار توسط مودم انتخاب می شوند و نیازی به هیچ تغییر اضافی نخواهد بود.

اما اگر همسایه های تان نیز از همان کانال استفاده کنند، امکان اختلال در سیگنال وجود خواهد داشت و ممکن است شاهد قطع وصل شدن اینترنت باشید. مودم های خوب می توانند با تشخیص کانال های مودم های اطراف، بهترین و خلوت ترین کانال را انتخاب کنند اما مودم های ارزان قیمت این قابلیت راندارند. اما شما با ورود به پنل تنظیمات مودم به سادگی می توانید کانال را تغییر دهید. پیشنهاد می شود برای اطلاع از کاال مودم های اطرافتان، ابتدا با استفاده از CMD ویندوز و وارد کردن دستور netsh wlan show all کانال های فعال را بررسی کنید و سپس یک کانال کم استفاده را برای مودم خود در نظر بگیرید.

افزایش برد وای فای با استفاده از ورق آلومینیوم

افزایش آنتن دهی وای فای مودم وایرلس

شاید بنظر عجیب برسد اما استفاده از ورق آلومینیوم یک روش غیر رسمی مطمئن برای افزایش آنتن دهی مودم می باشد. با توجه به روند رو به افزایش سیگنال‌ وای فای، یک بازتابنده مانند ورق آلومینیومی می تواند تا حد زیادی بر امواج صادر شده توسط مودم تاثیر بگذارد. آلومینیوم در واقع با خاصیت بازتابندگی خود، امواج را تقویت می کند تا پس از اتصال به مودم پایداری بیشتری را تجربه کنید. این روش را می توان از اقتصادی ترین روش های  تقویت آنتن دهی وای فای دانست. برخی از افراد، استفاده از قوطی نوشابه را هم برای افزایش آنتن دهی پیشنهاد می کنند، با بریدن قوطی نوشابه و قرار دادن آن در کنار آنتن ها خاصیت بازتابندگی تکرار می شود و برد وای فای به صورت نسبی افزایش می یابد.

استفاده از روتر

اگر قصد تقویت آنتن دهی وای فای در شرکت، محیط های اداری و یا خانه های نسبتا بزرگ را دارید، احتمالا یک مودم برای تان کافی نخواهد بود. یک مودم هرچقدر هم که قدرتمند باشد تنها می تواند یک محدوده مشخص را پوشش دهد، بنابراین همیشه در سمت دیگری که مودم قرار ندارد کمبود امواج و ناپایداری اتصال حس خواهد شد. برای حل این مشکل می توانید از یک روتر استفاده کنید. روتر در اصل دستگاهی است که داده ها را از مودم دریافت می کند و آن را در بین سایر دستگاه ها به اشتراک می گذارد. بنابراین می توانید مودم را در یک سمت خانه قرار دهید و با اتصال یک کابل لن به روتر که در سمت دیگر خانه قرار دارد، امواج اینترنت را در همه جا داشته باشید. از این رو می توان استفاده از روتر را بهترین روش افزایش امواج وای فای دانست.

از نویز و تداخل جلوگیری کنید

پیش تر در مورد تاثیر منفی موانع بر روی امواج وای فای صحبت کردیم، اما بد نیست بدانید به جز موانع فیزیکی، چیز های زیادی می توانند موجب بروز اختلال در عملکرد مودم شوند. لوازمی مانند تلفن‌ های بیسیم، بلندگو های بلوتوثی و لوازم دیگری که از امواج بی سیم استفاده می کنند می توانند در عملکرد مودم تان اختلال ایجاد کنند. لوازم الکتریکی دیگری مانند تلویزیون، آسانسور، و ماکروویو نیز می تواند موجب تضعیف عملکرد مودم شود. بنابراین قرار دادن مودم در نزدیکی تلویزیون و دیگر لوازم ایده چندان جالبی نیست. بد نیست بدانید اگر مودم را در فاصله کمتر از 3 متری ماکروویو قرار دهید، احتمالا با روشن کردن مایکروویو شاهد اختلال در امواج خواهید بود.

تقویت آنتن دهی وای فای مودم

ریستارت کردن مودم

در بعضی از مواقع ساده ترین راه حل، کاربردی ترین راه حل می باشد، ممکن است به دلیل هنگ کردن، وجود باگ نرم افزاری، بروز ایرادات فنی یا … مودم نتواند حداکثر کارایی خود را نشان دهد. به همین دلیل قبل از هرچیزی یکبار مودم خود را ریستارت کنید. البته منظور از ریستارت کردن خاموش روشن کردن مودم نیست. بلکه باید مودم را به تنظیمات کارخانه برگردانید تا تمام ایرادات احتمالی از بین برود و مودم با تنظیمات پیش فرض در دسترس قرار بگیرد.

راه های زیادی برای ریستارت کردن مودم وجود دارد؛ می توانید با 10 ثانیه نگه داشتن کلید پشت مودم آن را ریستارت کنید و یا این کار را با مراجعه به تنظیمات پنل انجام دهید. با این حال توجه داشته باشید که برگرداندن به تنظیمات کارخانه موجب پاک شدن کانفیگ مودم می شود؛ بنابراین اگر به کانفیگ کردن مودم آشنا نیستید پیشنهاد می شود این کار را به یک فرد متخصص بسپارید. همچنین می توانید با مراجعه به مقاله آموزش کانفیگ مودم های D-Link ،TP-Link، هواوی، زایکسل و مخابرات اطلاعات بیشتری در این باره بدست آورید.

روش افزایش انتن دهی وای فای / افزایش قدرت انتن دهی وای فای

عوض کردن مودم

متاسفانه اگر با انجام هیچکدام از ترفند های بالا نتوانستید کارایی مناسبی از مودم تان دریافت کنید و ضعیف بودن امواج همچنان وجود داشت، چاره ای جز عوض کردن مودم باقی نمی ماند. همانطور که گفتیم، اصلی ترین دلیلی عدم دریافت امواج وای فای مناسب، این است که مودم تان توانایی پوشش دادن سطح خانه را ندارد. بنابراین جایگزین کردن آن با یک مدل بهینه تر با کارایی بالا می تواند موجب شود مشکل شما به کلی حل شود. در انتخاب مودم جدید، توجه داشته باشید که تعداد آنتن ها و کیفیت آن چگونه است و آیا می تواند برای استفاده در خانه تان مناسب باشد یا خیر. توجه به فرکانس پشتیبانی شده، تعداد پورت ها و همچنین نوع امنیت مودم نیز از موضوعات پر اهمیت قبل از خرید است. پیشنهاد می شود اگر قصد خرید مودم جدید دارید، با مراجعه به مقاله راهنمای خرید مودم مراجعه کنید.

سخن پایانی

در این مقاله روش های تقویت آنتن دهی وای فای را بررسی کردیم تا بتوانید به سادگی آنتن دهی مودم تان را بهبود ببخشید. توجه داشته باشید که روش های گفته شده تنها برای تقویت آنتن دهی مودم می باشد و اگر اختلالات اینترنت مربوط به شرکت ارائه دهنده خدمات باشد، باید مشکل را با پشتیبانی اینترنت خود مطرح کنید و یا شرکت ارائه دهنده اینترنت را عوض کنید. همچنین به این موضوع توجه داشته باشید که نفوذ افراد غریبه به مودم می تواند دلیل کند شدن سرعت اینترنت باشد، با مطالعه مقاله مقابله با هک وای فای می توانید اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید. آیا روش های گفته شده در بالا برای افزایش برد WI-FI کاربردی بودند؟ شما چه روش دیگری را برای تقویت آنتن دهی مودم پیشنهاد می کنید؟ سوالات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران مجله تکنوسان به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا