امروزه افراد مختلف برای نورپردازی محیط منزل یا محیط کار خود از تجهیزات گوناگونی استفاده می نمایند که از آن جمله می توانیم به چراغ دیواری، چراغ سقفی، آباژور و لوستر های مختلف اشاره نماییم. چراغ های سقفی در بین کاربران از محبوبیت بالایی برخوردار می باشند و این چراغ ها دارای انواع و مدل های مختلفی هستند. تکنوسان مگ در این مقاله قصد ارائه راهنمای خرید چراغ سقفی و معرفی انواع چراغ سقفی به کاربران را دارد.
علاوه بر این ما در این مقاله قصد داریم تا با ارائه ایده های استفاده از چراغ سقفی به کاربران کمک کنیم تا بتوانند به درستی از این چراغ ها در بخش های مختلف محیط زندگیشان استفاده کنند و با استفاده از آنها روشنایی خوب و ایده آلی در فضا به وجود بیاورند. بنابراین اگر قصد خرید چراغ سقفی دارید و می خواهید در خصوص این چراغ ها اطلاعات بیشتری به دست بیاورید پیشنهاد میکنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب
چراغ سقفی چیست؟
چراغ سقفی وسیله ای است که از آن برای روشنایی محیط اطراف می توان استفاده کرد و دارای انواع مختلفی نیز می باشد. چراغ های فوق که یکی از وسایل روشنایی پرفروش به شمار می روند که هم به صورت توکار و هم به صورت روکار قابلیت نصب بر روی سقف را دارا می باشند. از آنجایی که نصب کردن چراغ بر روی سقف می تواند نور مناسب تری را به محیط ببخشد و فضا را به صورت یکنواخت تری روشن نماید، استفاده از چراغ های سقفی نسبت به چراغ های دیواری در بین مردم مرسوم تر و رایج تر می باشد و شاهد فروش گسترده این چراغ ها در سطح بازار هستیم.
خوشبختانه امروزه نمونه های کم مصرفی از چراغ های سقفی به بازار عرضه شده اند که از مصرف انرژی پایینی برخوردار هستند و می توانند اقدام به توزیع مناسب نور در فضا با صرف مقدار کمی انرژی نمایند. برای تولید چراغ های سقفی از تکنولوژی ال ای دی و اس ام دی استفاده شده است و به طور کلی چراغ های سقفی جزو چراغ های پرمصرف به شمار می روند. نکته قابل توجه دیگری که در خصوص چراغ های سقفی می توانیم به آن اشاره نماییم این است که چراغ های سقفی به نسبت لامپ های معمولی از قیمت مقرون به صرفه تری برخوردارند و با استفاده از آنها می توانید جلوه زیبایی به محیط زندگی خود ببخشید.
نکته مهم دیگری که در خصوص چراغ های سقفی می توانیم به آن اشاره نماییم این است که این چراغ ها جزو استاندارد ترین چراغ های موجود در بازار هستند و استفاده از آنها هیچگونه آسیبی به چشم و مغز وارد نمیکند. بنابراین اگر می خواهید به حفظ سلامت خود و اطرافیانتان کمک کنید بهتر است اقدام به خرید چراغ های سقفی نمایید. چرا که این چراغ ها نسبت به چراغ های معمولی استاندارد تر و ایده آل تر می باشند.
انواع چراغ سقفی
چراغ سقفی در انواع مختلفی به بازار عرضه شده و هر یک از آنها مناسب استفاده در جایگاه مشخصی می باشند. در ادامه تعدادی از چراغ های سقفی موجود در بازار را برای شما معرفی خواهیم نمود:
چراغ فلش مونت
چراغ فلش مونت نوعی چراغ است که محل نصب آن نزدیک به سقف می باشد. چراغ های فوق به دلیل اینکه می توانند به طرز مطلوبی روشنایی محیط را فراهم نمایند، جزو بهترین گزینه ها بری خرید به شمار می روند. این چراغ ها از اتصالات مسطحی برخوردارند که این قابلیت را به شما می دهند تا به راحتی اقدام به نصب آنها بر روی سقف نمایید. علاوه بر این تولیدکنندگان چراغ های فوق این محصول را در ابعاد مختلفی به بازار عرضه کردهاند و شاهد عرضه این چراغ ها با ابعاد ۱۲ تا ۲۴ اینچ به بازار هستیم.
بنابراین به تناسب متراژ اتاق خود می توانید چراغ فلش مونت با ابعاد دلخواه را یافته و خریداری نمایید. چراغ فلش مونت معمولاً در مکان هایی که ارتفاع سقف شان کمتر از ۵.۲ متر می باشد می تواند بهترین کارایی را از خود نشان دهند. اما اگر سقف بیشتر از این ارتفاع داشته باشد، نمی توان با نصب چراغ های فلش مونت نور مناسبی را در فضا به وجود آورد.
چراغ نیمه فلش مونت
چراغ نیمه فلش مونت بهترین انتخاب برای سقف هایی که ارتفاع آنها بین ۳ تا ۵.۲ متر می باشد است و این چراغ ها خیلی راحت تعویض و نصب می شوند. چراغ های فوق در ابعاد مختلفی به بازار عرضه شده اند که از آن جمله می توان به ابعاد 7 تا 23 اینچ اشاره نمود.
چراغ سقفی توکار
چراغ سقفی توکار در داخل سقف نصب می شود و فضایی که قصد نصب این چراغ ها در آن را دارید حداقل می بایست دارای ارتفاع ۱.۸۰ متر باشد. نکته مهمی که در خصوص این چراغ ها می توانیم به آن اشاره کنیم این است که به دلیل اینکه امکان نفوذ رطوبت به داخل این چراغ ها وجود دارد، حتما می بایست از این چراغ ها در سقف هایی که از عایق بندی خوب و ایده آلی برخوردار می باشند استفاده کنید.
متاسفانه چراغ های سقفی توکار نمی توانند نور را در کل اتاق پخش کنند و معمولاً از آنها در محیط های کاری بهره گرفته می شود. لازم به ذکر است که فرایند نصب چراغ های سقفی توکار نسبتاً پیچیده بوده و نیاز به تجربه و تخصص کافی دارد.
چراغ ابزاری
چراغ های ابزاری را می توان جزو ساده ترین چراغ های سقفی موجود در بازار معرفی نمود که از تعدادی لامپ ال ای دی تشکیل شده اند. به دلیل اینکه این چراغ ها قابلیت تامین نور به طرز مطلوبی را دارا هستند، اگر از آنها در فضای گاراژ استفاده کنید نور مناسب و عالی را دریافت خواهید کرد و فضای اطراف بسیار روشن خواهد شد.
چراغ سقفی ال ای دی غیر مستقیم
چراغ سقفی ال ای دی غیر مستقیم از تکنولوژی بسیار متفاوتی بهره مند بوده و به جای اینکه اقدام به نصب یک چراغ بر روی سقف کنید، می توانید از یکسری نوار ال ای دی که از تعداد بسیار زیادی چراغ کوچک تشکیل شده اند در اطراف سقف استفاده نمایید.
پس از نصب این نوارها، سقف اقدام به انعکاس نور نوارهای ال ای دی به اطراف می کند و این موضوع علاوه بر جذابیت بصری فوق العاده ای که در فضا به وجود می آورد، محیط اطراف را بزرگتر از آنچه که هست نیز به نمایش خواهد گذاشت. برخی از این نوارهای ال ای دی از قابلیت تغییر نور هم برخوردار هستند و با استفاده از ریموت کنترل های مخصوص می توانید اقدام به تعویض رنگ آنها نمایید.
چراغ آویز معمولی
این چراغ ها اندکی از سقف فاصله دارند و حالت آویزان مانند دارند و به همین خاطر به آن ها چراغ های آویز گفته می شود. در حین خرید این چراغ ها حتما می بایست طرح کلی دکوراسیون و مبلمان های خود را مد نظر قرار دهید و چراغ آویز با طرح تم کلی متناسب با این لوازم خریداری نمایید تا بتوانید یک فضای شکیل و زیبا در محیط ایجاد کنید.
چراغ های آویز معکوس
چراغ های آویز معکوس مناسب ترین گزینه برای نورپردازی محیط های مدرن می باشند و با استفاده از این چراغ ها می توانید اتاق هایی که از ابعاد و متراژ کوچکی برخوردار می باشند را بزرگتر به نظر برسانید. دلیل این امر هم این است که این چراغ ها مقداری از نور تولیدی خود را به سمت سقف هدایت میکنند و این موضوع منجر به بزرگتر به نظر رسیدن ارتفاع سقف و متراژ اتاق می گردد.
نام دیگر چراغ های آویز معکوس، چراغ آویز کاسه ای می باشد و ممکن است این چراغ ها در بازار با این نام به فروش برسد. با استفاده از چراغ های آویز معکوس می توانید جلوه ای مدرن به محیط زندگی خود ببخشید و از نور مناسب و مطلوبی که این چراغ ها در محیط به وجود می آورند نهایت لذت را ببرید.
چراغ ریلی
چراغ های ریلی برای نورپردازی محیط های مدرن مورد استفاده قرار میگیرند و معمولاً از آنها در محیط های کاری استفاده می شود. برای نصب این چراغ ها می بایست ارتفاع سقف را در نظر بگیرید و به تناسب آن اقدام به نصب این ریل ها بر روی سقف نمایید. برخی از چراغ های ریلی امکان تنظیم جهت چراغ های تکی را نیز دارا هستند و معمولاً از آنها در میز کار یا فضای آماده سازی غذا استفاده می شود. هزینه نصب چراغ های ریلی بسیار خوب و مقرون به صرفه می باشد و افراد را متحمل پرداخت هزینه های سنگین نخواهد نمود.
ایده های استفاده از چراغ سقفی
با توجه به این که انواع مختلفی از چراغ سقفی در بازار وجود دارد و نوع کاربری افراد با یکدیگر متفاوت می باشد، در وهله اول افراد باید به شناخت دقیق نیازهای خود بپردازند و چراغ هایی که متناسب با نیاز شان می باشد را خریداری کنند. چراغ های فلش مونت ایده آل ترین گزینه برای استفاده در اتاق های متوسط یا بزرگ یا اتاق هایی که از سقف کوتاه برخوردار می باشند هستند. این چراغ ها همچنین می توانند در محیط های کوچک تری نظیر راهرو، کمد و حمام مورد استفاده قرار بگیرد. از چراغ های فلش مونت سایز بزرگ نیز معمولاً در اتاق خواب کودک استفاده می شود.
چراغ های نیمه فلش مونت نیز معمولاً در اتاق های غذاخوری و آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. دلیل این امر هم این است که چراغ های نیمه فلش مونت همزمان نور را هم به سمت پایین هدایت نموده و اقدام به روشن کردن سقف نیز می نمایند و این امر موجب می شود تا اتاق هایی که متراژ آنها کوچک می باشد نیز بزرگتر از ابعاد اصلیشان به نظر برسند و نهایتاً ارتفاع سقف نیز بلند تر از آنچه که هست به نظر برسد.
بنابراین استفاده از آن در فضای آشپزخانه که معمولاً از متراژ کمتری برخوردار می باشد بسیار ایده آل است. از چراغ های سقفی توکار نیز بهتر است در اتاق هایی استفاده کنید که ارتفاع سقف آنها کوتاه می باشد. استفاده از چراغ های روشنایی تنها محدود به فضای داخلی منازل و آپارتمان ها نمی شود و بسیاری از افراد برای روشن کردن فضاهایی نظیر زیرزمین، انباری و گاراژ هم نیاز به خرید چراغ سقفی دارند.
مناسب ترین گزینه برای روشن کردن این محیط ها چراغ ابزاری یا همان مهتابی می باشد. یکی دیگر از چراغ هایی که از آن برای بزرگتر نشان دادن فضای محیط استفاده می شود چراغ سقفی ال ای دی غیرمستقیم می باشد که از تعداد زیادی ال ای دی کوچک با رنگهای مختلف تشکیل شده است. آن دسته از افرادی که دوست دارند تا از چراغ هایی که دارای نمایش دکوری می باشند برای زیباتر شدن محیط زندگیشان استفاده نمایند می توانند چراغ های آویز معمولی را خریداری نمایند. این چراغ ها در طرح های مختلفی به بازار عرضه شده اند و با استفاده از آنها می توانید محیط زندگی خود را شیک تر و زیباتر نمایید.
چراغ های آویز معکوس نیز معمولاً در قیمت بالای جزیره آشپزخانه استفاده می شوند و می توان از آن در اتاق خواب و اتاق نشیمن نیز برای به وجود آوردن یک فضای ایدهآل و دلنشین با طراحی مدرن بهره گرفت. نوع خاص دیگری از چراغ ها که به چراغ ریلی شهرت دارند نیز چند سالی است که به بازار عرضه شده اند و معمولا از آنها برای طراحی نورپردازی داخلی با سبک مدرن استفاده می شود.
جمع بندی
در این مقاله پس از معرفی جامع و کامل چراغ های سقفی، اقدام به معرفی انواع مختلف چراغ های سقفی موجود در بازار به کاربران نمودیو خصوصیات و ویژگی های آن ها را نیز به کاربران عنوان کردیم تا کاربران بیشتر با این چراغ ها آشنا شوند. در ادامه با ارائه ایده های مفید و کاربردی، به کاربران کمک کردیم تا بتوانند با نوع کاربری هر یک از چراغ های سقفی آشنا شوند و در حین نیاز بتوانند بهترین چراغ سقفی را برای استفاده در محیط زندگیشان به کار ببندند.
به دلیل وجود برند های مختلف چراغ سقفی موجود در بازار، ممکن است مشتریان در حین خرید این چراغ ها دچار سردرگمی شوند و نتوانند از بین این برندها، یک برند خوب و ایده آل را انتخاب نمایند. شما خرید کدام یک از برندهای تولید کننده چراغ سقفی را به کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران در یافتن یک چراغ سقفی خوب و باکیفیت یاری رسانید.