یکی از سوالات بزرگی که برای افراد در هنگام خرید سیستم پیش می آید این است که چه نوع پاوری را انتخاب و چه مقدار باید برای آن هزینه کنند؟ آیا به یک پاور ماژولار نیاز دارند یا اینکه یک پاور معمولی نیز نیازهای آنها را تامین خواهد کرد؟ اگر شما هم قصد خرید پاور برای سیستم خودتان را دارید اما آشنایی زیادی با انواع مختلف پاور یا منبع تغذیه ندارید، پیشنهاد می کنیم مقاله تفاوت پاور ماژولار با پاور غیر ماژولار از تکنوسان مگ را تا انتها مطالعه کنید.
فهرست مطالب
پاور ماژولار چیست؟
به عقیده بسیاری از افراد مهم ترین فاکتور خرید پاور کامپیوتر توان خروجی آن است، به همین خاطر اکثر افراد در هنگام خرید منبع تغذیه فقط به توان پاور نگاه می کنند و با توجه به توان اسمی که خودشان برای سیستم محاسبه کرده اند یک پاور را انتخاب می کنند. اما موضوع توان تنها عامل اثر گذار در قیمت یک پاور نیست و فاکتور نوع پاور و به صورت دقیق تر ماژولار یا غیر ماژولار بودن آن تاثیر زیادی در تعیین قیمت یک پاور دارد.
اکنون این سوال احتمالا برای شما پیش آمده است که ماژولار یا غیر ماژولار بودن یک پاور دقیقا چیست و چه تاثیری در کارایی و قیمت نهایی یک پاور دارد؟ جواب این سوال بسیار ساده است. پاور ها از نظر نوع اتصال سیم و کابل به بدنه پاور و قابلیت جداسازی به سه دسته کلی تقسیم می شوند؛ پاور غیر ماژولار، پاور نیمه ماژولار و در نهایت پاور ماژولار. در ادامه به صورت جداگانه توضیح مختصری درباره هر یک از آنها می دهیم:
پاور معمولی یا غیر ماژولار
پاورهای غیر ماژولار همان پاور های معمولی هستند که یک مجموعه سیم به بدنه پاور لحیم شده و کابل های مختلفی برای اتصال به مادربرد، پردازنده، کارت گرافیک، هارد و … دارند. پاورهای معمولی قابلیت جداسازی سیم های اضافی از بدنه خود را ندارند و همچنین نمی توان به آنها کابلی اضافه کرد. این نوع پاور ها از نظر قیمتی نیز از سایر مدل ها ارزان تر هستند و بیشترین سهم فروش در بازار را در اختیار دارند.
پاور نیمه ماژولار
یک پاور نیمه ماژولار ترکیبی از مدل معمولی و ماژولار است و برخی کابل های اصلی به آن متصل هستند، اما سایر کابل ها را خود کاربر می تواند با توجه به نیاز خود از پاور جدا یا یا به آن متصل کند. معمولا شرکت های تولید کننده منبع تغذیه در پاور های نیمه ماژولار خود کابل های با کانکتور 24 پین اتصال به مادربرد، کابل با کانکتور 8 پین سی پی یو و یک عدد کابل PCIe برای کارت گرافیک را به صورت لحیم شده و غیر قابل جداسازی به بدنه اصلی قرار می دهند و مدیریت سایر کابل ها را مانند کانکتورهای SATA را به کاربر می سپارند.
پاور ماژولار
پاور های ماژولار ابتکار عمل را به صورت کامل به کاربر می دهند و شرکت سازنده برخلاف مدل های نیمه ماژولار هیچ کابلی را غیر قابل جداسازی قرار نمی دهد. در پاور ماژولار تمام کابل ها و کانکتور ها اعم از کابل مادربرد، سی پی یو و کارت گرافیک قابل جداسازی هستند و فرد می تواند سیم ها و کابل های اضافی داخل کیس کامپیوتر خود را آسانتر مدیریت و ساماندهی کند.
مهم ترین تفاوت پاور ماژولار با پاور غیر ماژولار در چیست؟
با توجه به آنچه که در بخش قبل گفته شد، مهم ترین تفاوت پاور ماژولار با پاور غیر ماژولار قابلیت جداسازی و امکان مدیریت کابل های متصل به یک پاور است که در نهایت منجر به حذف کابل های اضافی از داخل کیس و خلوت تر شدن فضای داخل کیس می شود. اگر به داخل کیسی که یک پاور معمولی و غیر ماژولار دارد نگاه کنید، مجموعه ای شلخته و بهم ریخته از سیم ها را می بینید که نظم خوبی ندارند و برخی از آنها نیز به هیچ قطعه ای وصل نشده اند و عملاً کاربرد خاصی در داخل کیس ندارند.
پاورهای ماژولار این امکان را به شما می دهند که بتوانید سیم ها و کانکتورهای مورد نیاز قطعات را در داخل کیس نگهداری کنید و از شلوغ شدن داخل کیس جلوگیری کنید. به همین دلیل اکثر سیستم های گیمینگ و رده بالا برای زیبایی داخل کیس از پاور ماژولار استفاده می کنند. همچنین وجود سیم و کابل کمتر در داخل کیس به معنی فضای بیشتر برای چرخش هوا است و همین موضوع تا حدودی به خنک شدن بهتر و بیشتر سیستم نیز کمک خواهد کرد.
تفاوت قیمت پاور ماژولار با غیر ماژولار چقدر است؟
از نظر تفاوت قیمتی پاورهای معمولی ارزان ترین مدل های موجود در بازار هستند و بیشتر پاور های موجود در بازار هم از نوع غیر ماژولار هستند، پاور های نیمه ماژولار هم قیمت بیشتری از پاور های معمولی دارند و در نهایت پاورهای کاملا ماژولار گرانترین نوع پاور در بازار هستند. معمولا در سیستم های ارزان قیمت و اقتصادی از پاور های معمولی استفاده می شود، در حالی که در سیستم های گران تر و مخصوصا سیستم های گیمینگ که افراد به ظاهر کیس اهمیت زیادی می دهند، از پاورهای نیمه ماژولار و ماژولار استفاده می شود.
جمع بندی
همانطور که در مقاله تفاوت پاور ماژولار با پاور غیر ماژولار اشاره کردیم، پاورها در سه نوع ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار تولید می شوند و تفاوت اصلی آنها در قابلیت اتصال و جداسازی کابل های مختلف است. پاورهای ماژولار به دلیل امکان مدیریت تمامی کابل ها، فضای جذاب تری را در داخل کیس ایجاد می کنند و کاربر به دلخواه می تواند کابل های اضافی را از داخل کیس حذف کند، همچنین این موضوع به گردش هوای بهتر در داخل کیس نیز کمک می کند. البته پاورهای ماژولار نسبت به سایر مدل ها قیمت بیشتری دارند و به همین دلیل افراد کمی حاضر به پرداخت هزینه بیشتر برای این قطعه هستند.
در صورتی که مایل به کسب اطلاعات کامل تری در خصوص مدل های مختلف بوده و می خواهید از تفاوت قیمت این محصولات با یکدیگر مطلع شوید، سایت تکنوسان را از دست ندهید. این مجموعه که سالهاست در حوزه فروش عمده لوازم جانبی کامپیوتر فعالیت می کند؛ مدل های مختلفی از انواع پاور را گرد هم آورده و با بهترین قیمت به فروش گذاشته است. به نظر شما آیا پاورهای ماژولار ارزش خرید دارند؟ آیا شما حاضرید برای یک پاور ماژولار هزینه بیشتری پرداخت کنید؟ شما می توانید نظرات خود را در زیر همین مطلب با ما به اشتراک گذارید.
درود به نظرم اگه کسی پول پاورهای ماژولار رو داشته باشه باید بره سمت پاورهای ماژولار چون هم به نظم داخل کیس کمک می کنه و هم به باعث خنک کنندگی بیشتر سیستم میشه در نتیجه باعث بهبود و افزایش کارایی سیستم کامپیوتر میشه
چه ربطی به خنک کنندگی داره ؟ داخل کیس مگه ویترین خونه هست که به خاطر نظم دادن بهش 1 ملیون هزینه کنی ؟ ماژولار هم در نهایت سیم هاش لحیم شدن رو برد ، رو هوا نیستن که.
به نظر من کلک پوله فقط اسمش قشنگه
دوست عزیز ، وقتی شما از یک پاور غیر ماژولار استفاده می کنید دیگه خبری از مدیریت و جدا سازی کابل نیست برای مثال ممکنه شما کارت گرافیک ندشته باشید و بودن کابلی که به کارت گرافیک تون وصل بشه بی اهمیت است و همچنین این موضوع باعث نظم بهتر و بیشتر و خلوت تر شدن فضای کیس میشه و همین موضوع به جریان هر چه بهتر و بیشتر هوا در داخل کیس کمک می کنه که باعث افزایش عمر سیستم میشه
برای زیبایی و نظم داخل کیس میتونه مورد استفاده قرار بگیره ولی اینکه بگیم گردش هوا بهتر انجام میشه و راندمان سیستم بالا میره حرف غیر مهندسی هست.مگر اینکه کابل هارو جلوی فن یا جلوی ورودی هوا مهار کنیم و ببندیم که بعید میدونم هیچ مهندسی همچین کاری کنه و معمولا کابل هارو به ستون جلوی کیس مهار میکنن،اگر بخواد کابل هارو در مسیر گردش هوا مهار کنه واقعا کار سخت تری انتخاب کرده و باید مهندسی رو ترک کنه
ولی در کل نیمه ماژولار رو بهتر و کارآمد تر از دو مدل دیگر میبینم.
ادمی بنا بر علم وتجربه خودش از پی سی کار میکشه ی گرافیست حرفه ای یا یک گیمر حرفه ای از نهایت سرعت استفاده میکنه حتی بجایی میرسه ک بودجه نداره ارتقا بده مجبور ب اورکلاک کردن سیستم خود میشه در نتیجه برای تهویه بهتر هوا حتما باید فضا خوبی هم داشته باشی تا گرافیک 40 میلیونیت با دمای الکی ب فنا نره در ضمن طرف میگه مگه ویترینه گیمرها میان ب انداز سیستم کلت ب کیس پول میدن بعد بخاطر دمای گرافیک یا چیپ ست مجبور ب کنار گذاشتن درب های کیس میشن