پیشرفت روز افزون تجهیزات روشنایی، موجب به وجود آمدن محصولاتی خلاقانه شده که زندگی ما را ساده تر از همیشه می کنند. یکی از این تجهیزات روشنایی چراغ سنسور دار می باشد. این محصول علی رقم قیمت نسبتا پایینی که دارد، استفاده های زیادی دارد و موجب هوشمند شدن محیط می شود. تکنوسان مگ در این مقاله قصد ارائه راهنمای خرید چراغ سنسوردار و معرفی انواع چراغ سنسوردار به کاربران را دارد. بنابراین اگر شما هم میخواهید با این چراغ های پرکاربرد بیشتر آشنا شوید و در رابطه با آن ها اطلاعات بیشتری به دست آورید پیشنهاد میکنیم خواندن ادامه این مقاله جذاب را از دست ندهید.
فهرست مطالب
چراغ سنسوردار چیست؟
چراغ سنسوردار به نوع جدیدی از تجهیزات روشنایی گفته می شود که شاهد استفاده از آنها در مکان های مختلف هستیم. چراغ های فوق فاقد کلید خاموش و روشن می باشند و عملیات روشن و خاموش شدن آنها با استفاده از سنسورهایی که درون چراغ تعبیه شده، انجام میشود. این سنسورها امکان تشخیص حرکت را دارند و در صورت تشخیص حرکت چراغ به صورت خودکار روشن می شوند.
پس از آن که شخص از محدوده دید سنسور خارج شد و چراغ دیگر نتوانست حرکت افراد را تشخیص دهد، چراغ به صورت خودکار خاموش خواهد شد. این موضوع به این معنی است که اگر تمایل دارید تا چراغ سنسوردار شما روشن شود حتما می بایست در محدود دید سنسور چراغ قرار بگیرید. برای تولید چراغهای سنسوردار معمولا از فلز یا پلاستیک ABS استفاده می شود. قیمتی که برای عرضه چراغ های abs و فلزی در نظر گرفته شده با یکدیگر متفاوت می باشد و چراغ های فلزی به دلیل دوام و طول عمر بیشتر از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
از دیگر بخش های تشکیل دهنده چراغهای سنسور دار می توان به وجود یک طلق یا شیشه بر روی قسمت میانی این چراغ ها اشاره نمود. امروزه شاهد عرضه چراغهای سنسور دار در انواع مختلفی به بازار هستیم و این چراغ ها از نظر کاربرد و تعداد سنسور با یکدیگر تفاوت دارند.
سنسور چراغ سنسور دار
به دلیل آنکه اغلب مردم در آپارتمان ها ساکن هستند و یکی از معضلات اصلی آپارتمان ها خاموش کردن برق ساختمان پس از استفاده می باشد، به همین خاطر چراغهای سنسوردار که به صورت خودکار خاموش و روشن می شوند به بازار عرضه شده اند تا بتوانند به مبارزه با این معضل بزرگ بپردازند. چراغ های سنسور دار در محیط های مشاع ساختمان نظیر پارکینگ و راه پله مورد استفاده قرار میگیرند. سنسوری که در چراغهای سنسوردار مورد استفاده قرار گرفته از انواع مختلفی برخوردار می باشد که در ادامه قصد معرفی آنها به شما را داریم:
- سنسور حرکتی ۱۴۰ درجه توکار: سنسور فوق دارای شکل مربعی بوده و برد آن بین 2.5 تا ۱۰ متر می باشد. درجه دید این سنسورها ۱۴۰ درجه بوده و محل نصب آن درون قوطی کلید و پریز می باشد.
- سنسور حرکتی ۱۸۰ درجه دیواری: این سنسورها دارای برد تقریبی ۲۰ متر هستند و شعاع دید آنها ۱۸۰ درجه می باشد. محل نصب سنسور فوق بر روی دیوار است.
- سنسور حرکتی ۳۶۰ درجه سقفی: شکل ظاهری این سنسور شبیه دایره می باشد و شعاع دید آن ۳۶۰ درجه است. محل نصب سنسور فوق زیر سقف و پس از درب ورودی بوده و برد تقریبی آن ۱۲ متر می باشد.
- سنسور ۳۶۰ درجه توکار سقفی: این سنسورها جایگزین مناسبی برای لامپ های هالوژنی که در زیر سقف مورد استفاده قرار میگرفتند هستند و شعاع پوشش دید آنها ۳۶۰ درجه می باشد.
- سنسور و لامپ سرخود: سنسور های فوق که جزو سنسورهای چشمی به شمار می روند مجهز به لامپ های سقفی سر خود می باشند و لامپ مورد استفاده درون این سنسورها دارای قاب است و این لامپ در وسط قاب سنسور قرار گرفته است. شعاع پوشش دید این سنسور ۳۶۰ درجه می باشد.
انواع چراغ های سنسوردار بر اساس نوع کاربرد و تعداد سنسور
اگر بخواهیم چراغهای سنسوردار را بر مبنای نوع کاربرد و محل نصب آنها تقسیم بندی کنیم به دو دسته چراغ سنسوردار سقفی و چراغ سنسوردار دیواری خواهیم رسید. البته میزان استفاده و فروش چراغ های سنسوردار سقفی نسبت به چراغهای سنسوردار دیواری بیشتر می باشد. چراغهای سنسور داری که مجهز به سنسورهای داخلی هستند از نظر تعداد سنسور دارای انواع مختلفی می باشند و از آن جمله می توانیم به چراغهای سنسوردار یک سنسوره و چراغهای سنسور دار چند سنسوره اشاره نماییم.
مشتریان به تناسب نوع کاربرد خود می توانند اقدام به خرید هر یک از این چراغ ها نمایند. معمولاً از چراغهای سنسوردار چند سنسوره در محیط هایی که متراژ آنها بالا می باشد استفاده می شود تا بتوانند اقدام به تامین مناسب نور محیط نمایند. دقت کنید که چراغ های سنسوردار نسبت به عواملی نظیر ضربه و فشار از حساسیت بالایی برخوردار می باشند و در صورت وارد آمدن فشار به آنها خیلی زود می شکنند و دچار آسیب می شوند.
بنابراین در حین نصب این چراغ ها دقت کنید که هیچگونه فشار و ضربه ای به آنها وارد نکنید. چراغ های فوق از ولوم هایی برای تنظیم میزان روشنایی برخوردار هستند و در حین نصب می توانید میزان روشنایی آنها را با استفاده از این ولوم ها تنظیم نمایید.
مزایای استفاده از چراغ های سنسور دار
استفاده از چراغ های سنسوردار مزایای بسیاری را برای افراد به دنبال دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- به دلیل اینکه این چراغ ها فاقد شاسی تایمری و تایمر می باشند، در نتیجه میزان سیم مصرفی که برای نصب آنها مورد نیاز است به شدت کاهش پیدا کرده است و این امر منجر به کاهش هزینه های خرید و نصب این چراغ ها می گردد.
- به دلیل اینکه عملیات خاموش و روشن شدن برق توسط این چراغ ها به صورت اتوماتیک انجام می شود، دیگر شاهد وجود مشکلاتی نظیر فراموش کردن خاموشی برق توسط افراد مختلف نیستیم. در نتیجه در هزینه های مربوط به بهای برق نیز صرفه جویی چشمگیری به عمل خواهد آمد و شاهد کاهش هزینه های برق مصرفی خواهیم بود.
- این چراغ ها به محض اینکه افراد در معرض دید سنسور قرار بگیرند به صورت خودکار روشن می شوند و دسترسی به آنها به سهولت انجام می گردد.
- با استفاده از این چراغ ها در محیط آپارتمان ها می توانید ضریب امنیتی ساختمان را افزایش دهید و از نفوذ افراد بیگانه به درون ساختمان مطلع گردید.
به دلیل تمامی مزایای ذکر شده در بالا این چراغ ها مورد توجه ویژه مشتریان قرار گرفتهاند و شاهد فروش گسترده انواع مختلف آنها در سطح بازار هستیم.
راهنمای خرید چراغ سنسوردار با کیفیت
برای تولید چراغهای سنسوردار دیواری و سقفی از مواد اولیه با درجات کیفی مختلفی استفاده میشود و در نتیجه برای آنکه بتوانید یک چراغ سنسوردار خوب و باکیفیت را خریداری نمایید می بایست از جنس اجزا و قطعات تشکیل دهنده این چراغها اطلاع بیابید و محصولاتی که از درجه کیفیت بالاتری برخوردار هستند را برای خرید انتخاب نمایید. به طور کلی چراغ های سنسوردار سقفی و دیواری از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- رویه
- کفی
- سیم سرپیچ
- پوکه
- لنز
- برد سنسور pir
- پتانسیومتر
- کانکتور
- و…
هر یک از این قطعات دارای جنس های مختلفی هستند و همین موضوع سبب وجود تمایز قیمت بین چراغهای سنسوردار مختلف در سطح بازار شده است. مثلاً برای تولید کفی چراغ سنسوردار از متریال هایی نظیر فلز و پلاستیک بهره گرفته میشود. رایج ترین فلزی که برای تولید کفی چراغهای سنسوردار از آن بهره گرفته میشود فلز فولاد میباشد. کفی های پلاستیکی نیز معمولاً دارای جنس abs و هایم پک هستند. از آنجایی که مواد موجود در abs براق هستند، استفاده از abs برای تولید کفی این چراغ ها منجر به زیباتر شدن چراغ ها به دلیل افزایش سطح براقیت آنها می شود.
البته این چراغ ها به دلیل اینکه شکننده هستند معمولاً چندان مورد استقبال مشتریان قرار نگرفته اند. چراغهای سنسورداری که جنس کفی آنها از abs می باشد نسبت به چراغ های تولید شده با کفی هایمپک گران تر هستند. علاوه بر این چراغ های هایمپک دارای ظاهری مات هستند و زیبایی آنها نسبت به چراغ های abs کمتر می باشد. ولی مقاومت این چراغ ها در برابر شکنندگی نسبت به چراغ های abs بیشتر می باشد.
علاوه بر این برای تولید رویه چراغ های دیواری و سقفی نیز اشکال مختلفی نظیر دایره، مربع و مستطیل مد نظر قرار گرفته می شود. عموما چراغ های دیواری دارای رویه مستطیلی شکل هستند و برای تولید آنها از شیشه بهره گرفته استفاده می شود. برای تولید رویه چراغ های سقفی نیز از متریال هایی نظیر پلاستیک و شیشه استفاده می شود. معمولاً چراغ های سقفی فلزی دارای رویه شیشه ای و چراغ های سقفی پلاستیکی دارای رویه پلاستیکی می باشند.
قیمتی که برای عرضه چراغ های پلاستیکی با رویه لاستیکی در نظر گرفته شده به مراتب پایین تر از چراغ های سقفی فلزی با رویه شیشه ای می باشد. شیشه مورد استفاده برای تولید چراغهای سنسوردار در سه نوع برفی، الماسی و کرزیت به بازار عرضه شده اند و این رویه ها از نظر تکنولوژی ساخت و ظاهر با یکدیگر بسیار متفاوت هستند. طرح های مختلفی بر روی این رویه های شیشه ای مورد استفاده قرار میگیرد و تنوع گستردهای از این رویه ها را در سطح بازار شاهد هستیم. برای تولید رویه های پلاستیکی نیز از کریستال و abs بهره گرفته میشود.
استفاده از مواد درجه یک برای ساخت این رویه ها سبب شفاف تر شدن ظاهر آن ها و افزایش کیفیت نوری که توسط آنها در محیط ساطع می شود خواهد شد. هرچه از مواد با درجه کیفی پایین تری برای تولید این رویه ها استفاده شود، کیفیت چراغ پایین تر می گردد و ظاهر آن جذابیت خود را از دست می دهد.
کانکتور مورد استفاده در چراغ سنسور دار
چراغهای سنسوردار معمولاً از دو ترمینال یا کانکتور متفاوت استفاده می کنند. نکته ای که در این میان وجود دارد این است که برخی از تولیدکنندگان این چراغ ها برای آنکه بتوانند فرآیند نصب آن را راحت تر کنند اقدام به عرضه سنسور به همراه کانکتور نری مادگی فونیکس به بازار نموده اند. برخی دیگر از سازندگان نیز برای آن که بتواند هزینه های مربوط به تولید این چراغ ها را کاهش دهند اقدام به عرضه سنسور به همراه پاور ترمینال به بازار کردهاند. چراغهای سنسور داری که از ترمینال نری مادگی فونیکس برخوردار هستند کار نصبشان بسیار آسان و راحت می باشد و نصاب میتواند این چراغها را به راحتی در محل مورد نظر نصب کند.
برای انجام این کار نصاب ابتدا بخش مادگی کانکتور را جدا نموده و اقدام به وصل کردن سیم به این قسمت می کند و در مرحله آخر نیز اقدام به وصل کردن چراغ به کانکتور می نماید. اما چراغ هایی که از پاور ترمینال برخوردار هستند فاقد این امکان می باشند و نصاب برای نصب این نوع چراغ ها می بایست اقدام به وصل کردن سنسور به صورت مستقیم به چراغ نماید و همین امر موجب شده تا فرایند نصب سنسورهای پاور ترمینال دار سخت تر گردد.
جمع بندی
در مقاله راهنمای خرید چراغ سنسوردار پس از معرفی انواع چراغ سنسوردار به بررسی مدلهای مختلف این چراغ ها که به بازار عرضه شده اند پرداختیم و خصوصیات مختلف این چراغها نظیر میزان برد و شعاع تحت پوشش آنها را به کاربران عنوان کردیم. در ادامه با عنوان کردن مزایای ویژهای که این چراغ ها دارا هستند سعی کردیم تا کاربران را بیشتر با مزایای مختلف این چراغ ها آشنا کنیم.
شما خرید کدام یک از انواع مختلف چراغهای سنسوردار را به کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران در یافتن یک چراغ سنسور دار با کیفیت که از عملکرد خوب و مناسبی برخوردار می باشد یاری رسانید.