نورپردازی ساختمان و دکوراسیون خانه چند سالی است که در بین مردم بسیار محبوب شده و می توانید استفاده از انواع نور پس زمینه و سایه روشن را در جای جای شهر و روی ساختمان ها یا سازه های مختلف مشاهده کنید. یکی از این تجهیزات نورپردازی وال واشر است که برای نورپردازی ساختمان، بناهای شهری و تاریخی، دکوراسیون داخلی و… از آن استفاده می کنند و جلوه جذابی را به محیط و سازه می دهد. برای اینکه با وال واشر و کاربردهای آن بیشتر آشنا شوید، این مقاله از تکنوسان مگ را تا انتها مطالعه کنید.
فهرست مطالب
وال واشر چیست؟
شاید با شنیدن اسم وال واشر (Wall Washer) تصور کنید که حتما وسیله ای برای شست و شوی دیوار است، اما این اسم برای همه مهندسان ساختمان آشنا و شناخته شده است و از وال واشر برای زیبا سازی و نورپردازی ساختمان استفاده می شود. وال واشر چراغی دارای یک یا چند لامپ LED یا SMD است که نور را به صورت عمودی یا افقی می تاباند. در این تکنیک نورپردازی نما، وال واشر در کنار دیوار یا بدنه بنا قرار می گیرند و نور را روی بافت دیوار یا ستون می تابد و نتیجه آن ایجاد سایه روشن هایی زیبا روی نما خواهد شد.
در ساختار وال واشر لامپ های LED در کنار همدیگر به صورت خطی چیده می شوند و در داخل یک هیت سینک یا محفظه آلومینیومی قرار می گیرند و سپس روی سطوح مختلف نصب می شوند. دلیل اینکه در تولید وال واشر از یک محفظه آلومینیومی استفاده می شود این است که لامپ ها پس از روشن شدن از خود مقداری حرارت تولید می کنند و در صورت زیاد شدن حرارت می سوزند، در نتیجه قطعه آلومینیومی به کار رفته وظیفه جذب گرما و خنک کردن لامپ ها را دارد تا در این صورت از گرم شدن بیش از حد لامپ ها جلوگیری کند.
از وال واشر در چه مکان هایی استفاده می شود؟
امروزه با کمی دقت به ساختمان ها و بناهای شهری می توانید به وضوح نور حاصل از وال واشر ها را تشخیص دهید. وال واشرها در انواع و مدل های مختلف با تنوع رنگ بسیار بالایی تولید می شوند و به همین دلیل موارد استفاده آنها تنها به ساختمان های مسکونی محدود نمی شود. از وال واشرها برای نورپردازی داخلی دکوراسیون خانه، داخل آکواریوم، رستوران ها، پل ها، تونل ها، مراکز تفریحی، سالن های تئاتر، مراسمات جشن و عروسی و… استفاده می شود.
علاوه بر این شاید جالب باشد بدانید که یکی از موارد استفاده دیگر وال واشرها برای رشد گیاهان است که این دسته از چراغ ها را وال واشر رشد گیاه می نامند. این نوع ویژه از وال واشر طیف مخصوصی از نور خورشید را تولید می کند که باعث رشد گیاه می شود و برای گیاهانی که نیاز به نور مستقیم خورشید دارند اما به دلیل قرار گرفتن در یک محیط کم نور یا بسته از آن محروم اند، مورد استفاده قرار می گیرند.
وال واشر ها انواع مختلفی دارند که از پرکاربردترین آنها می توان به انواع زیر اشاره کرد:
- وال واشر خطی
- وال واشر پرچمی
- وال واشر دفنی (مخفی)
- وال واشر چند رنگ
انتخاب نوع وال واشر نیز بستگی به نوع نورپردازی و نحوه پخش نور در هنگام نصب دارد، به عنوان مثال اگر می خواهید نور مخفی داخل سازه به کار رود باید از وال واشر توکار یا دفنی استفاده کنید. در صورتی که نیاز به نور چند رنگ برای مراسمات مختلف دارید می توانید از وال واشرهای فول کار یا همان RGB و چند رنگ در نورپردازی محیط بهره ببرید.
در انتخاب وال واشر چه چیز هایی اهمیت دارد؟
به دلیل استقبال گسترده مردم از انواع وال واشر، امروزه در بازار با تنوع بسیار زیادی از وال واشر ها مواجه هستیم و افراد می توانند با توجه به سلیقه خود یک وال واشر خوب و زیبا را برای نمای ساختمان یا دکوراسیون داخلی تهیه کنند. در زیر ما به مواردی اشاره خواهیم کرد که در هنگام خرید وال واشر به شما کمک می کند تا یک محصول با کیفیت و مناسب با دیزاین محل مورد نظرتان تهیه کنید.
رنگ و مطابقت آن با محیط
اولین چیزی که همه افراد در هنگام خرید وال واشر به آن دقت می کنند، رنگ لامپ های وال واشر است. وال واشر ها در رنگ های متنوعی در بازار وجود دارند و تنوع رنگ بالای آنها دست مشتری را در انتخاب یک رنگ دلخواه کاملا باز می گذارد. بهتر است در هنگام انتخاب رنگ وال واشر به رنگ کلی محیطی که می خواهید از آن استفاده کنید دقت داشته باشید و آن را مطابق با رنگ محیط و بنا انتخاب کنید. همچنین اگر علاقه به نور های متنوع دارید، می توانید از انواع وال واشرهای RGB یا فول کار استفاده کنید که قابلیت پخش چند رنگ مختلف را دارند.
توان و میزان روشنایی
عامل مهم دیگر برای انتخاب یک وال واشر مناسب، میزان توان خروجی کلی آن است که نشان دهنده قدرت و توان چراغ در نوردهی است. وال واشر ها با توان های مختلفی تولید می شوند و از مدل های زیر 1 واتی تا مدل های 20 وات و بیشتر نیز وجود دارند. هر چه توان خروجی یک وال واشر بیشتر باشد، میزان نوردهی آن نیز بیشتر خواهد بود و می تواند نور قوی تری تولید کند. بنابراین برای محیط و ساختمان های بزرگ بهتر است که از پروژکتور وال واشر های با توان خروجی بالا استفاده شود.
مصرف انرژی
با اینکه در اکثر وال واشر ها از لامپ های LED استفاده می می شود و این نوع لامپ ها هم مصرف برق چندانی ندارند، اما با این وجود استفاده از آنها برای چندین ساعت (به عنوان مثال در تمام طول شب) باعث افزایش مصرف برق خواهد شد. بنابراین بهتر است که در هنگام خرید وال واشر به توان خروجی و میزان مصرف آنها نیز دقت کنید تا پس از مدتی استفاده، به خاطر هزینه برق زیاد مجبور به تعویض با یک مدل کم مصرف تر یا کنار گذاشتن آن نشوید.
جنس بدنه و مقاومت در برابر آب
در هنگام انتخاب وال واشر از میزان اهمیت جنس بدنه و کیفیت آن غافل نشوید، زیرا اگر کیفیت بدنه وال واشر خوب نباشد یا متریالی که در آن بکار رفته مرغوب نبوده باشد، امکان دارد با وارد شدن ضربه ای کوچک یا برخورد آب و مایعات خراب شوند. معمولا در وال واشر ها ضد آب بودن و مقاومت در برابر آب و قطرات باران اهمیت بسیاری دارد، زیرا وال واشر هایی که در محیط سر باز نصب می شوند در معرض قطرات باران هستند و بدنه آنها باید در برابر نفوذ آب مقاوم باشد.
قیمت
عامل قیمت هم همیشه یکی از تعیین کننده ترین فاکتورها در هنگام خرید است که روی کیفیت و سایر مشخصه های دیگر نیز تاثیر می گذارد. این عامل بستگی به میزان هزینه ای که می خواهید برای خرید وال واشر انجام دهید دارد و طبیعتا هر چقدر که هزینه بیشتری کنید محصول با کیفیت تری تهیه خواهید کرد.
جمع بندی
همانطور که در طول مقاله نیز توضیح داده شد، وال واشر ها تنوع گسترده ای در نوع، ابعاد و رنگ دارند و افراد می توانند با توجه به نوع بنا و سازه خود بهترین نوع وال واشر را انتخاب کنند. امروزه انواع چراغ های وال واشر برخلاف گذشته فقط برای زیباسازی نما و ساختمان به کار نمی روند و در موقعیت های گسترده تری استفاده می شوند که همین امر باعث شده تا وال واشر هایی با شکل و امکانات متنوع تری نسبت به گذشته تولید و در اختیار مشتری ها قرار بگیرند.
در آخر توصیه می کنیم برای اینکه بتوانید یک پروژکتور وال واشر خوب تهیه کنید، به برند و کیفیت محصول توجه کنید تا بتوانید از نهایت عمر مفید آن استفاده کنید. همچنین در صورتی که قصد خرید اینترنتی انواع وال واشر را دارید، می توانید برای مشاهده قیمت، مقایسه و در نهایت خرید انواع وال واشر به وبسایت تکنوسان مراجعه کنید. در تکنوسان علاوه بر خرید تکی امکان خرید عمده محصولات برای فروشندگان و مغازه داران نیز وجود دارد و با فعالسازی حساب خرید عمده خود می توانید به قیمت های همکاری و عمده نیز دسترسی پیدا کنید. به نظر شما بهترین نوع وال واشر کدام است و چه نوع وال واشری را برای نورپردازی سازه ها پیشنهاد می کنید؟ شما می توانید نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما به اشتراک گذارید.