برق و ابزار آلات

همه چیز درباره استارت و ترانس مهتابی و نحوه عملکرد آن ها

مهتابی ها جزء قدیمی ترین تجهیزات روشنایی محسوب می شوند که با گذشت سال ها، هنوز هم در بسیاری از محیط های خانگی، اداری، فروشگاهی و… مورد استفاده قرار می گیرند. ترانس مهتابی در واقع به یکسری سیم پیچ های هسته ای که دارای هسته مغناطیسی می باشند می گویند. از ترانس مهتابی برای تولید لامپ های مهتابی استفاده می شود. اما سوال بسیاری از کاربران این است ک استارت و ترانس مهتابی چه کاربردی دارند و برای خرید آن ها باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

تکنوسان مگ در این مقاله قصد دارد همه چیز درباره استارت مهتابی و ترانس مهتابی و نحوه عملکرد آن ها را عنوان نماید تا کاربران را بیشتر با این محصولات آشنا کند. چنانچه قصد خرید ترانس و استارت مهتابی دارید، پیشنهاد می‌کنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.

ترانس مهتابی چیست؟

ترانس مهتابی چیست؟

ترانس مهتابی به سیم پیچ هایی با هسته مغناطیسی می گویند که از مقاومت بالایی برخوردار می باشد و دارای عملکرد دو کاره است. یکی از عملکردهای اصلی ترانس ایجاد ولتاژ در جهت عکس ولتاژ در حین استارت بوده و عملکرد بعدی آن مقاومت در برابر جریان های بالا عنوان شده است. لامپ های فوق از راندمان نوری بسیار بالایی برخوردار هستند و به دلیل اینکه این لامپ ها در تنوع رنگی گسترده ای به بازار عرضه شده اند امروزه شاهد استفاده از آن ها برای تامین روشنایی محیط های مختلف نظیر منازل مسکونی، ادارات، مراکز تجاری، مراکز صنعتی، تونل ها و مواردی از این دست هستیم.

استارت مهتابی چیست؟

استارتر مهتابی چیست؟

استارتر مهتابی نوعی استارت پیش گرم می باشد که برای تولید لامپ فلورسنت مهتابی مورد استفاده قرار می گیرد. ساختمان داخلی این محصول از یک نوار فلزی و یک الکترود ثابت تشکیل شده است که می توان آن را به عنوان کلید راه انداز خودکار نیز معرفی نمود. استارتر ها را می توان جزو تجهیزات برقی به شمار آورد که برای روشنایی لامپ های فلورسنت گازی و لامپ های مهتابی استفاده می شود. نحوه عملکرد استارترها بسیار پیچیده می باشد. برای روشن شدن لامپ های مهتابی وجود استارتر ها ضروری و لازم تلقی می شود.

می توان گفت اصلی ترین کاری که سیم پیچ ها برای راه اندازی مهتابی انجام می دهند محدود کردن جریان می باشد. چرا که با انجام این کار ولتاژ افزایش پیدا خواهد نمود و سپس به وسیله لامپی که لامپ استارتر نام دارد قوس الکتریکی در مهتابی به وجود می آید و این امر نهایتاً منجر به روشن شدن لامپ مهتابی توسط ترانس مهتابی خواهد شد.

راهنمای خرید ترانس مهتابی

عملکرد ترانس مهتابی چگونه است

چنانچه قصد خرید ترانس مهتابی را دارید باید در وهله اول نیاز خود را مشخص کنید و ترانسی که با نوع نیازتان تناسب بیشتری دارد را برای خرید انتخاب کنید. دقت داشته باشید که برندهای مختلفی به کار تولید و عرضه ترانس مهتابی مشغول هستند. پیشنهاد ما به شما این است که خرید خود را از برندهای مطرح و مشهور انجام دهید تا خیالتان از بابت کیفیت محصولی که خریداری می نمایید راحت باشد.

با دریافت راهنمایی و مشورت گرفتن از افراد متخصص در این زمینه می توانید محصولاتی با کیفیت متناسب با کاربرد مد نظرتان خریداری نمایید. برندهای مشهور به دلیل اینکه به کیفیت محصولات خود اهمیت می دهند گزینه های ایده آل تری برای خرید هستند. حتی اگر خرید محصولات این برند ها شما را متحمل پرداخت میزان هزینه بیشتری نماید. علاوه بر این سعی کنید خرید خود را از فروشگاه های معتبر انجام دهید که محصولات اصل و اورجینال را به فروش می رسانند و در بین مردم به فروشگاه مطمئنی مشهور هستند تا بتوانید کالای اصل را با قیمت مناسب تهیه نمایید.

نحوه عملکرد ترانس مهتابی چگونه است؟

نحوه عملکرد ترانس مهتابی چگونه است؟

هنگامی که کاربر اقدام به زدن کلید لامپ مهتابی می کند این لامپ ها برای چند ثانیه چشمک هایی می زنند که در اصل این چشمک ها به چوک یا همان ترانس مهتابی وابسته می ‌باشد. این موضوع به این معنی است که در یک لحظه برای اینکه مهتابی بتواند روشن شود ولتاژ بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ ولت نیاز دارد. وظیفه تامین این میزان ولتاژ بالا برای روشن کردن مهتابی به عهده چک الکتریکی یا همان ترانس مهتابی می باشد.

بنابراین چنانچه شما یک لامپ ۲۲۰ ولتی داشته باشید، عملیات تقسیم ولتاژ با تغییر شدت جریان الکتریکی در این لامپ به این شکل انجام می‌ شود که حدوداً به میزان ۴۰ وات ولتاژ در دو سر لامپ مورد استفاده قرار می گیرد و الباقی ولتاژ بر روی چوک مقاومت بالا قرار خواهد گرفت. روند تقسیم ولتاژ در این لامپ ها سبب شده تا لامپ های مهتابی از نور دهی بالایی برخوردار باشند.

علاوه بر این تقسیم ولتاژ در این لامپ ها سبب شده تا فیلا مانز های لامپ مهتابی که در دو طرف این لامپ ها قرار گرفته اند در برابر عواملی نظیر آسیب و سوختن محافظت گردند. هنگامی که لامپ مهتابی روشن شد استارت از ترانس مهتابی خارج می شود و به دلیل آنکه جریان از مدار استارت خارج می گردد و از بین گازهای یونیزه رد می شود، پس از روشن شدن مهتابی دیگر امکان خاموش شدن لامپ به هیچ وجه میسر نخواهد بود.

ویژگی های فنی ترانس های مهتابی

نحوه عملکرد ترانس مهتابی

در این بخش قصد داریم تا ویژگی ‌های فنی ترانس های مهتابی را برای شما عنوان کنیم:

  • این ترانس ها از میزان ولتاژ ورودی مناسبی برخوردار می باشند. ولتاژ این ترانس ها بین ۱۹۰ تا ۲۴۰ ولت است. البته این موضوع به این معنی نیست که بالاست کی ام سی توانایی عملکرد در واحدهای دیگر را ندارد و چنانچه در واحدهای دیگر کار کند دچار مشکل می شود. اما بهترین و مناسب ترین شرایط برای کار، ولتاژ بین اعداد عنوان شده می باشد.
  • ترانس های مهتابی از هارمونیک مخرب برخوردار نیستند. فلامبه خراب که اقدام به چشمک زدن در ترانس های القایی می کنند با استفاده از بالاست کی ام سی با مشکل مواجه نمی شود و لامپ به طور کلی خاموش خواهد شد.
  • مدت زمان گرمایش این ترانس ها ۳.۱ ثانیه می باشد که تقریباً زمان زیادی به شمار می رود.
  • این ترانس ها با دما کارایی متناسبی دارند. به طور کلی بالاست مهتابی در دمای بین منفی ۲۰ تا مثبت ۷۰ درجه سانتی گراد از عملکرد مناسبی برخوردار می باشند.
  • این ترانس های فوق از ضریب قدرت بالایی برخوردار هستند و برای کاهش ولتاژ از خازن استفاده می ‌نمایند.
  • میزان چشمک زدن لامپ های فوق بسیار پایین می باشد و همین موضوع به افزایش طول عمر لامپ های فوق منجر شده است.
  • فرکانس ترانس های مهتابی بین 40 تا 70 کیو هرتز عنوان شده است.

ساختار استارتر مهتابی

راهنمای خرید استارت مهتابی

ساختمان استارتر مهتابی از یک لامپ نئون کوچک که یکی از الکترون های آن یک تیغه فلزی و الکترون دیگر آن را یک تیغه بی متال است ساخته شده است. اختلاف سطح روشن‌شدن استارتر عددی بین ۱۴۰ تا ۱۶۰ ولت می باشد و اختلاف سطح خاموش شدن استارتر نیز چیزی بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ ولت است. جهت جلوگیری از ایجاد پارازیت یا جرقه شرکت تولیدکننده استارت یک خازن با استارتر به صورت موازی به آن می بندد. لازم به ذکر است که رنگ نور لامپ های فلورسنت به تناسب ماده فلورسانس به کار گرفته شده درون لامپ تغییر پیدا می کند.

البته برای این کار به جز ماده فلورسانس از یک ماده کمکی دیگر نیز برای تکمیل فعل و انتقالات شیمیایی درون این لامپ ها استفاده می شود. از دیگر لوازم استفاده شده درون این لامپ ها می توانیم به پایه استارتر، پایه لامپ و سوکت لامپ اشاره نماییم. برای تولید پایه لامپ معمولاً از موادی نظیر چینی، پلاستیک و کائوچو مخصوص استفاده می شود. در دو طرف این لامپ ‌ها یک سری زائده های فلزی تعبیه شده که به فیلامان لامپ متصل شده‌اند و در بخش درونی سوکت های لامپ قرار گرفته اند. البته استارترها نیز یا یک پایه جداگانه دارند و یا روی یکی از پایه ‌های لامپ یک محل مخصوص برای آن ها درست شده است.

جمع بندی

در این مقاله به صورت جامع و کامل درباره استارت و ترانس مهتابی اطلاعاتی را در اختیار کاربران قرار دادیم و نحوه عملکرد هر یک از آن ها را به صورت جداگانه تحلیل و بررسی نمدیم. سپس با عنوان کردن ویژگی های فنی ترانس مهتابی سعی کردیم تا دید مشتریان را نسبت به این ترانس ها بازتر کنیم و اطلاعات کامل تری در خصوص آن ها در اختیار کاربران قرار دهیم.

ترانس های مهتابی در بازار با نام ‌های دیگری نظیر بالاست الکتریکی، چوک الکتریکی، سلف و مقاومت بالاست نیز به فروش می رسند. از آنجایی که لامپ های فوق از راندمان نوری بالایی برخوردارند و تنوع رنگی آن ها نیز بسیار گسترده می باشد شاهد محبوبیت بالای آن ها در بین اقشار مختلف جامعه هستیم و همین موضوع سبب شده تا امروزه شاهد استفاده از این لامپ ها در مکان های مختلف اداری، تجاری، مسکونی و صنعتی باشیم.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا