برق و ابزار آلات

معرفی، کاربرد و ویژگی های چراغ پیشانی؛ چشمی تابان برای شما

گروهی کوهنورد را در شب تصور کنید، یا کارگرانی که در محیطی تاریک (مثلا کارگران معدن) درحال کار با ابزارآلات دستی می باشند. مطمئنا استفاده از چراغ قوه های دستی برای روشنایی محیط با اشغال کردن یک دست از کاربران، به میزان قابل توجهی از عملکرد شان می کاهد، پس بهتر است برای رفع این مشکل از یک چراغ قوه پیشانی با کیفیت استفاده شود. خرید چراغ پیشانی می تواند قابلیت استفاده از هر دو دست و روشنایی محیط پیرامون را به طور همزمان به شما ارائه دهد. به طور کلی در پاسخ به سوال “چراغ پیشانی چیست؟” می توان گفت که چراغ پیشانی همان هدلامپ یا هدلایت است که بر روی پیشانی قرار می گیرد و زاویه نوری هم جهت با دید کاربر ایجاد می کند. ویژگی های چراغ پیشانی به قدری متنوع و فوق العاده می باشد که آن را به پرکاربرد ترین دسته از چراغ قوه ها تبدیل کرده است. توجه به این نکته الزامی است که کاربرد چراغ پیشانی بند با انواع چراغ قوه های دستی متفاوت بوده و یک گزینه رقابتی برای آن ها محسوب نمی شود. حال که با اهمیت این کالا آشنا شده اید، برای بررسی کامل چراغ قوه پیشانی با ما در تکنوسان مگ همراه باشید.

چراغ پیشانی چیست

چراغ پیشانی چیست؟

همانطور که کمی قبل تر ذکر کردیم، چراغ پیشانی یک چراغ قوه برای روشن کردن محیط و ایجاد دید بهتر در مکان های تاریک می باشد که با یک یا دو بند به دور سر بسته می شود. همان گونه که از اسم آن پیداست، لامپ این چراغ قوه بر روی پیشانی و محفظه ی باتری آن در پشت سر قرار می گیرد. چراغ پیشانی یا چراغ قوه هدلایت، از دیگر انواع چراغ قوه ها قدیمی تر بوده و به نوعی بشر پیشرفت تکنولوژی و دستیابی به مواد اولیه مختلف را مدیون این دسته کالایی می باشد. از زمانی که توماس ادیسون برای اولین بار چراغ قوه پیشانی را بر روی کلاه معدنچیان قرار داد، تقریبا 100 سال می گذرد و تا به امروز این دسته از تجهیزات نور و روشنایی پیشرفت قابل توجهی را داشته و با توجه به نیازهای بشر همواره توسعه یافته اند.

ویژگی چراغ پیشانی

تاریخچه و کاربرد چراغ پیشانی

همان طور که اشاره شد چراغ های پیشانی اولین بار برای کارگران معادن زغال سنگ طراحی شدند. علت این اختراع آن بود که برخی از معادن زیرزمینی دارای گازهای اشتعال زا بودند و مسئولان معدن برای روشنایی آن ها نمی توانستند از مشعل های آتش و یا چراغ های معمولی استفاده کنند. همین موضوع باعث شد که این چراغ ها به شکل عایق بر روی کلاه های ایمنی طراحی شوند تا در هنگام روشن شدن، باعث انفجار معدن و ایجاد آتش سوزی نشوند. با گذر زمان و با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که در انواع چراغ قوه پیشانی به وجود آمد، افراد مختلف جامعه مانند گردشگران، کوهنوردان، سربازان پیاده، جراحان و… مجذوب این دسته از چراغ قوه ها شده و تقاضای گسترده ای در سرتاسر جهان را ایجاد نمودند.

مشخصات و ویژگی های بهترین چراغ پیشانی

به طور کلی بهترین چراغ قوه هدلایت دارای قابلیت هایی می باشد که آن را از مدل های دیگر متمایز می سازد. در ادامه به معرفی برخی از این قابلیت ها می پردازیم.

بدنه ی ضد آب

اگر شما برای گردش در طبیعت به دنبال چراغ پیشانی بند هستید، ضد آب بودن آن بسیار حائز اهمیت می باشد، چرا که از ورود برف و باران به داخل آن جلوگیری می کند. همچنین شما می توانید از چراغ قوه هدلایت ضد آب برای روشنایی بیشتر و وضوح بهتر هنگام غواصی در اعماق دریا بهره ببرید.

سبکی و راحتی بند

با توجه به آن که این چراغ قوه ها بر روی سر کاربر تنظیم می شوند طراحی بدنه و جنس مواد اولیه آن ها می تواند به میزان قابل توجهی در راحتی آن موثر باشد. بند آن نیز باید از مواد مرغوبی ساخته شده باشد تا باعث ایجاد حساسیت و خارش در سر نشود. دقت کنید که وزن این چراغ قوه ها نباید زیاد باشد؛ زیرا در این صورت با استفاده طولانی مدت می تواند موجب گردن درد و کلافگی شما شود.

برخورداری از لامپ

انواع چراغ پیشانی می توانند از یک یا چند لامپ LED و COB برای نوردهی استفاده کنند. معمولا لامپ های ال ای دی به علت نوردهی قوی و نیز عمر طولانی تر، از گزینه بهتری در چراغ های پیشانی می باشند. لامپ LED از شدت نور (لومن) بیشتری نیز برخوردار است.

باتری با قابلیت شارژ مجدد

برخی از چراغ قوه های هدلایت دارای باتری داخلی بوده و شارژ می شود که سوکت شارژ آن ها می تواند از درگاه Micro USB و Type C  باشد؛ در این صورت امکان شارژ کردن آن به وسیله ی پاور بانک و شارژر های موبایل نیز ممکن است. در طراحی برخی از این چراغ های پیشانی نیز از باتری های لیتیوم یون قلمی یا نیم قلمی استفاده شده است که این مزیت، امکان استفاده از باتری های غیر قابل شارژ با ظرفیت بالا، در صورت دسترسی نداشتن به برق برای شارژ کردن باتری های لیتیوم یونی را فراهم می کند.

حالت های نوردهی مختلف

اگر به دنبال بهترین چراغ هدلامپ موجود در بازار می باشید، علاوه بر موارد بالا می بایست به حالت های نوردهی آن نیز توجه کنید. یکی از ویژگی های چراغ های پیشانی این است که می توانند حالت های ثابت نور کم و زیاد، چشمک زن (SOS) و سایر حالت های نوردهی را پوشش دهند. برخی از این حالت ها مانند حالت چشمک زن می تواند در شرایط اضطراری بسیار موثر واقع شده و در خواست کمک را به فواصل دور ارسال کند.

برخورداری از درپوش سوکت شارژ

حتما دقت کنید که چراغ پیشانی شارژی مورد نظر، از درپوش سوکت شارژ در بدنه ی خود برخوردار باشد؛ زیرا این مورد علاوه بر جلوگیری از ورود گرد و غبار، می تواند در رطوبت بالا از محفظه ی باتری دستگاه نیز محافظت کند.

چراغ پیشانی شارژی

بدنه مقاوم

یکی دیگر از فاکتور های مشخص کننده کیفیت انواع چراغ پیشانی، دوام و عمر آن می باشد. واضح است که این مورد کاملا به جنس بدنه ی آن بستگی دارد. دقت کنید که جنس بدنه ی چراغ پیشانی از پلاستیک مقاوم و منعطف باشد تا نه خیلی به سر فشار آورد و نه خیلی راحت شکسته شود.

امکان جدا شدن چراغ از بند

در بعضی از مدل های چراغ پیشانی حرفه ای، می توان لامپ آن را به صورت کامل از بند های محصول جدا کرده و برای فوکوس نور بر روی اشیای مختلف، از آن استفاده کرد. این مورد در بهترین مدل های چراغ پیشانی اغلب دیده می شود که به واسطه این قابلیت می توانید از خرید یک چراغ قوه دستی در کنار چراغ قوه پیشانی، برای زوم کردن نور بر روی سوژه های مختلف خلاص شوید.

قابلیت های چراغ پیشانی

مزایا استفاده از چراغ پیشانی

قابلیت های چراغ پیشانی بسیار گسترده و متنوع می باشند که در این بخش قصد داریم عمده ی آن ها را به طور کامل برای شما عزیزان شرح دهیم . در واقع مزایای چراغ پیشانی به نسبت دیگر انواع چراغ قوه و چراغ اضطراری را در ادامه توضیح می دهیم.

  • دستان را آزاد نگه می دارد

به جرات می توان گفت که این مورد از مهم ترین ویژگی های چراغ پیشانی محسوب می شود. در واقع از اساسی ترین تفاوت های چراغ پیشانی و سایر چراغ قوه ها همین قابلیت آزاد بودن دستان در هنگام استفاده از آن می باشد. این موضوع باعث شده است تا افرادی مانند کوهنوردان از این چراغ قوه ها استفاده کنند تا بتوانند هم روشنایی و هم کارایی هر دو دستشان را همزمان داشته باشند و در بهترین و ایمن ترین حالت به فعالیت های خود در شب بپردازند. همچنین افراد مختلف می توانند در هنگام نقشه خوانی برای کنترل بهتر روشنایی از چراغ های پیشانی استفاده کنند.

  • هماهنگی لازم بین محل تابش نور و زاویه دید فردی را ایجاد می کند

واضح است که امکان هرچه بهتر کنترل کردن محل تابش نور در چراغ های پیشانی بسیار بیشتر از چراغ قوه های معمولی می باشد؛ زیرا با چرخش سر و نگاه به هر سمت و سویی، دقیقا به همان زاویه نور تابیده می شود. این در حالی است که در استفاده از  چراغ قوه های دستی می بایست حتما با حرکت دادن دست خود محل تابش نور را تنظیم نمایید.

  • مانع از خشتگی دست می شود

وقتی کاربران مدت زمان زیادی از چراغ قوه های دستی استفاده کنند، دستشان خسته شده و این مورد می تواند موجب کلافگی کاربر مورد نظر شود، هر چند اگر نوع سبک آن را تهیه کرده باشد. بدیهی است که در هدلامپ ها با توجه به قرار گیری چراغ بر روی سر، خستگی دست دیگر شکل نمی گیرد.

  • شعاع نوردهی بیشتری دارد

نسبت به دیگر چراغ قوه ها، این چراغ ها در حالت نوردهی پخش، شعاع بیشتری را روشن می کنند. اما به طور کلی برد نوری کمتری را شامل می شوند. این مورد از اصلی ترین دلایل استفاده از چراغ پیشانی در بین پزشکان، کارگران معادن و شرکت های صنعتی می باشد.

معایب استفاده از چراغ قوه پیشانی

استفاده کردن از چراغ پیشانی، دارای یک سری چالش ها می باشد که به شرایط و محل استفاده از آن بستگی دارد. در واقع در این بخش قصد داریم تا به معایب چراغ پیشانی نسبت به چراغ قوه پلیسی که از آن نیز برای استفاده های گوناگون در کوهنوردی و طبیعت گردی استفاده می شود، بپردازیم.

  • برای استفاده در فعالیت های گروهی مناسب نیست

واضح است که فعالیت های گروهی در طبیعت گردی و کار های مختلف، نیاز به گفتگو و مشاوره با یکدیگر دارد. اگر از چراغ پیشانی در فعالیت های گروهی استفاده می کنید؛ آن را در حالت نور کم یا خاموش قرار داده تا دید شخص مقابل مختل نشود.

  • نسبت به چراغ قوه های دستی شدت نور کم تری دارند

درست است که این مورد در همه ی چراغ های پیشانی صدق نمی کند؛ اما به طور کلی پرتوی نور و روشنایی متمرکزی که چراغ های پلیسی و دستی به ما ارائه می دهند خیلی بیشتر از انواع چراغ پیشانی بند می باشد.

عکس چراغ پیشانی

محل قرار گیری و مدت زمان شارژ باتری چراغ پیشانی

برخی از مدل های چراغ قوه هدلایت از باتری داخلی در کنار چراغ برخوردارند که این موضوع باعث بزرگ شدن ابعاد آن می شود. در کل مدل های با کیفیت و گران تر، محفظه ی باتری جداگانه دارند که به وسیله ی یک سیم از پشت سر به چراغ جلویی متصل می شود. در برخی از انواع چراغ پیشانی حرفه ای، می توانید محفظه ی باتری را از آن جدا کرده و به کوله پشتی و یا به محل های دیگری در لباس خود انتقال دهید تا خیال تان از بابت جلوگیری از ورود آب و رطوبت به آن کاملا راحت شود.

مدت زمان شارژ مستقیما به مدل باتری بستگی دارد. به طور کلی در باتری های لیتیوم یون بسته به ظرفیت و ولتاژ آن، مدت زمان شارژ باتری بین 8 تا 16 ساعت می باشد.

کلام پایانی

انتخاب چراغ قوه کاملا به نوع کاربری شما و محلی که می خواهید از آن بهره ببرید، وابسته است. استفاده از چراغ قوه پیشانی در مواردی که نیاز به آزاد بودن هر دو دست شما می باشد امری بدیهی است. اما به طور کلی در مواردی نظیر طبیعت گردی ما به شما پیشنهاد می کنیم از هر دو نوع چراغ قوه پیشانی و دستی به صورت همزمان استفاده کنید تا از قابلیت های هر دو آن ها در شرایط مختلف بهره مند شوید. در حال حاضر محصولات برند های معتبری نظیر دی پی (DP)، ویداسی (Weidasi)، کامی سیف (Kamisafe)، اسمال سان (Small Sun) و رونیکس (RONIX) بر روی سایت فروشگاه اینترنتی تکنوسان قرار دارد که شما عزیزان می توانید با مراجعه به آن و بررسی مشخصات فنی هر محصول نسبت به خرید بهترین چراغ قوه پیشانی اقدام نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا