برق و ابزار آلاتموبایل و تبلت

آموزش تست قطعات موبایل با مولتی متر

همانطور که می دانید، گوشی همراه دارای قطعات زیادی می باشد که ممکن است این قطعات پس از مدتی بنا به دلایل مختلف خراب شده و به تعمیر نیاز پیدا کنند. مولتی متر وسیله ای است که می توانید با استفاده از آن از سلامت قطعات داخلی گوشی اطمینان پیدا کنید. متخصصان و تعمیرکاران موبایل با مولتی متر آشنایی زیادی دارند و با استفاده از این وسیله بسیاری از مشکلایت گوشی را عیب یابی می کنند. در این مقاله از تکنوسان مگ ما قصد داریم تست قطعات موبایل با مولتی متر را به شما آموزش دهیم و ببینیم این ابزار کاربردی در تعمیرات موبایل چه نقشی دارد. با ما همراه باشید.

آموزش تست قطعات موبایل با مولتی متر

آموزش تست قطعات موبایل با مولتی متر

یکی از ابزارهای پر کاربرد برای تست سلامت قطعات داخلی گوشی مولتی متر است. با استفاده از این ابزار می توانید قطعه ای که در گوشی شما خراب شده است را به آسانی پیدا کرده و نسبت به تعویض آن اقدام کنید. مولتی متر دو نوع کلی آنالوگ و دیجیتال دارد و کار با نوع دیجیتال آن آسان تر می باشد. اگر قصد دارید با استفاده از مولتی سلامت قطعات موبایل را ارزیابی کنید در ادامه با ما همراه باشید تا با نحوه کار آشنا شوید.

تست رینگر موبایل با مولتی متر

به قطعه ای که در بالای صفحه نمایش موبایل قرار دارد و به کمک آن می توانید صدای زنگ گوشی را بشنوید رینگر یا بازر می گویند. برای تست رینگر موبایل باید مولتی متر را در حالت بازر یا پیوستگی (Continuity) گذاشته و سپس رینگر را بررسی نمایید. اگر عددی که روی مولتی متر نشان داده شده است بین 8 تا 10 اهم بود، رینگر سالم بوده و احتیاجی به تعویض نخواهد داشت. ولی اگر این عدد بین 4-5 یا 12-14 اهم باشد باید رینگر را عوض کنید. اگر در هنگام تست رینگر هیچ صدای بوقی از مولتی متر نمی شنوید به این معنی است که رینگر گوشی خراب می باشد.

تست ویبراتور موبایل با مولتی متر

قطعه ای که موجب لرزش در موبایل می شود، ویبراتور یا موتور ویبره نامیده می شود. این قطعه داخل موبایل بوده و به منظور امتحان نمودن این قطعه از نظر سالم بودن، می بایست مولتی متر در حالت بازر قرار گرفته و سپس ویبراتور را تست کنید. در صورتی که با وصل کردن نوک پراب های مشکی و قرمز مولتی متر به دو لبه ویبراتور صدای بوق به گوش رسید، یعنی ویبراتور سالم است.

تست اسپیکر موبایل با مولتی متر

روش تست قطعات موبایل با مولتی متر

برای تست اسپیکر مولتی متر را در حالت بازر قرار داده و قسمت های مثبت و منفی اسپیکر را با پراب های مولتی متر تست نمایید. در صورتی که صدای بوق از مولتی متر به گوش رسید یعنی اسپیکر موبایل سالم است، در غیر این صورت می بایست آن را تعویض کنید. عدد نمایش داده شده روی مولتی متر باید بین 25 تا 35 باشد در غیر این صورت اسپیکر گوشی خراب می باشد.

تست میکروفون موبایل با مولتی متر

میکروفون موبایل در قسمت پایینی می باشد و وظیفه انتقال صدا هنگام برقراری تماس به عهده این قطعه می باشد. به منظور تست این قطعه می بایست مولتی متر را در حالت بازر قرار داده و میکروفون را امتحان کنید. در صورتی که مقدار نمایش داده شده بین 600 تا 1800 اهم بود، میکروفون دستگاه سالم بوده و در غیر این صورت باید آن را تعویض کنید. در هنگام تست میکروفون سالم با دو پراب مولتی متر نباید هیچ صدای زنگی به گوش برسد. حتما به این نکته دقت کنید که فقط یک سمت از میکروفون به شما عدد می دهد و سمت دیگر هیچ عددی را نشان نمی دهد.

تست صفحه کلید موبایل با مولتی متر

مولتی متر را در حالت بازر گذاشته و ردیف و ستون های کیبورد را امتحان کنید. در صورتی که صدای بوق از مولتی متر به گوش رسید یعنی کیبورد سالم می باشد در غیر این صورت صفحه کلید دچار مشکل است.

تست باتری گوشی با مولتی متر

باید مولتی متر را روی حالت 20V محدوده DC قرا دهید. در صورتی که به باتری موبایل توجه کنید سه ترمینال مثبت، B.S.I و منفی بر روی آن می بینید. نوک پراب های مشکی و قرمز مولتی متر را به ترمینال های اول و سوم زده و ولتاژ باتری را تست کنید. مقدار نمایش داده شده باید 3.7V باشد، اگر عدد نمایش داده شده به جز این مقدار باشد، باتری شما خراب است.

تست شارژر موبایل با مولتی متر

به منظور تست شارژر موبایل می بایست ابتدا مولتی متر را در حالت ولتاژ DC بگذارید. پس ازآن پراب مشکی مولتی متر را در پلاگ COM و پراب قرمز رنگ را در پلاگ VΩHz بگذارید. در این مرحله باید شارژر USB دار خود را به برق متصل کنید. اگر به پورت USB خود دقت کنید چهار نقطه تماس را در داخل آن می بینید. نوک پراب ها را وارد دو نقطه تماس راست و چپ نمایید. ولتاژ نشان داده شده بر روی مولتی متر را بخوانید. در صورتی که عدد نشان داده شده حدود 5 ولت (ولتاژ بیش از 80 درصد شارژرها) باشد یعنی شارژر گوشی سالم است. در صورتی که شارژر شما از نوع پورت C یا فست شارژ باشد ولتاژ آن بیشتر از 5 ولت می باشد و باید همان عدد درج شده روی شارژر بر روی مولتی متر نمایش داده شود. به این نکته توجه کنید که به نقاط تماس شارژر آسیب وارد نشود. زیرا نوک پراب های مولتی متر ضخیم تر از نقاط تماس هستند بهتر است از یک سوزن باریک برای برقراری تماس بهتر استفاده نمایید.

تست قطعات SMD روی بورد موبایل با مولتی متر

تست و عیب یابی قطعات موبایل به کمک مولتی متر

یکی از انواع تست قطعات موبایل با مولتی‌ متر، تست قطعات SMD می باشد. با استفاده از مولتی متر می توانید قطعات مختلفی از SMD را روی بورد موبایل تست کنید. در ادامه به آموزش تست تعدادی از این قطعات می پردازیم:

تست سلف با مولتی متر

یکی از قطعاتی که روی بورد SMD موبایل استفاده می شود، سلف، القاگر یا کویل می باشد. برای تست کردن این قطعه می بایست مولتی متر را در حالت بازر قرار داده و سلف را تست کنید. در صورت سالم بودن سلف صدای بوقی از مولتی متر به گوش می رسد و صورت سلف خراب بودن آن باید قطعه ی مورد نظر تعویض گردد.

تست مقاومت با مولتی متر

به منظور تست مقاومت الکتریکی روی بورد موبایل باید دو سر پراب مولتی متر را به دو طرف مقاومت وصل نمایید. در صورتی که مقدار نمایش داده شده روی مولتی متر با مقدار مقاومت (اهم) مورد نظر یکسان باشد یعنی مقاومت شما سالم است.

تست خازن با مولتی متر

انواع خازن شامل خازن قطبی و غیرقطبی می باشد که بر روی بورد گوشی های موبایل استفاده می گردند. مولتی متر را در حالت بازر قرار داده و خازن را تست کنید. در صورت سالم بودن خازن هیچ صدای بوقی از مولتی متر به گوش نمی رسد. در غیر این صورت خازن خراب بوده و باید تعویض گردد. اگر عدد نمایش داده شده روی مولتی متر با ظرفیت خازن روی بورد یکسان نباشد یعنی خازن دچار مشکل شده است.

نحوه تست قطعات موبایل با مولتی متر

تست دیود با مولتی متر

برای تست دیود با مولتی متر (در حالت بازر) آن را تست کنید. در صورتی که صدای بوق از مولتی متر به گوش رسید به این معنی است که دیود سالم نیست. اگر مولتی متر را به یک سمت دیود سالم متصل کنید یک عدد بر روی مولتی متر می بینید اما اگر این کار را با سمت دیگر انجام دهید، هیچ عددی روی مولتی متر نمایش داده نمی شود.

تست ترانزیستور با مولتی متر

دو نوع ترانزیستور PNP و NPN داریم. برای تست آن می بایست ابتدا پراب مثبت مولتی متر را به قسمت کالکتور (C) ترانزیستور متصل نموده و پراب منفی را به قسمت بیس (B) آن وصل نمایید. در صورت سالم بودن ترانزیستور NPN شما می بایست روی مولتی متر عبارت OL (Over Limit) را مشاهده کنید. در صورتی که ترانزیستور PNP سالم را تست می کنید هم باید ولتاژی بین 45/0 تا 9/0 ولت را روی مولتی متر ببینید.

اکثر تعمیرکاران و تکنسین های موبایل تنها بخش های بالا را تست می کنند و اشکال گوشی موبایل را پیدا می کنند. همه ی بخش های دیگر شامل قطعات الکترونیکی SMD و آی سی ها بطور کلی عیب یابی نمی شوند زیرا تست مناسبی برای آنها موجود نیست. اشکال این قطعات توسط سیم جامپر یا سعی و خطا برطرف می گردد.

چگونه به کمک مولتی متر قطعات موبایل را تست کنیم؟

جمع بندی

در این مقاله شما را با آموزش تست قطعات موبایل با مولتی متر آشنا کردیم و نحوه ارزیابی سلامت قطعات موبایل را با استفاده از مولتی متر برای شما بیان نمودیم. ممنون می شویم اگر شما نیز درباره نحوه کار با مولتی متر اطلاعاتی دارید در بخش کامنت با کاربران به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا