امروزه اغلب مردم در خانه ها و محل کار خود از تعداد زیادی وسیله برقی استفاده می کنند و اگر در استفاده از آن ها مدیریت خوب و مناسبی به عمل نیاورند میزان بهای برق مصرفی آن ها افزایش چشمگیری پیدا خواهد نمود. جالب است بدانید که اغلب وسایل برقی چنانچه به برق متصل باشد و وضعیت آن ها در حالت آماده به کار یا خاموش باشد هم انرژی الکتریکی مصرف خواهند نمود.
با توجه به اینکه نیازی به روشن بودن همه وسایل برقی در تمام ساعات روز نیست در نتیجه بهتر است بر نحوه ساعات اتصال این لوازم به برق مدیریت مناسبی انجام شود تا علاوه بر افزایش طول عمر مفید این دستگاه ها، میزان مصرف انرژی و بهای برق مصرفی نیز کاهش پیدا نماید. از جمله کاربردی ترین لوازمی که می توانید از آن برای مدیریت و کنترل قطع و وصل جریان برق ورودی مورد استفاده قرار دهید پریز تایمر دار می باشد. پریز تایمر دار در انواع مختلفی به بازار عرضه شده است و به دلیل مزایای ویژه که دارا می باشد توانسته به یکی از پرفروش ترین محصولات بازار تبدیل شود.
تکنوسان مگ در این مقاله قصد دارد تا هر آنچه کاربران درباره تبدیل و پریز برق تایمر دار باید بدانند را برای آن ها عنوان کند و با معرفی انواع پریزهای تایمر دار و نحوه کاربردشان، آشنایی کاربران با این لوازم را افزایش دهد. در نتیجه اگر شما هم علاقه مند به دانستن مطالب بیشتر در خصوص تبدیل برق تایمردار هستید پیشنهاد میکنیم خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.
فهرست مطالب
پریز برق تایمردار چیست؟
پریز برق تایمردار نوعی پریز می باشد که هنگام نصب بین پریز برق و دوشاخه لوازم برقی، با زمانبندی دقیق باعث قطع و وصل جریان برق میشود. این دستگاه میتواند به صورت آنالوگ یا دیجیتال باشد و مزایا و معایب مختلفی دارد. پریز تایمردار معمولا برای کنترل خاموش و روشن کردن اتوماتیک وسایل و تجهیزات الکتریکی استفاده میشود.
به طور کلی با استفاده از این پریز ها می توانید زمان بندی کنید که برق تا چه مدتی به وسیله مورد نظر برسد. به عنوان مثال می توانید تنظیم کنید که پس از یک ساعت روشن شارژ شدن گوشی، جریان برق قطع شود تا اسیبی به باتری نرسد. البته این پریز ها برای مصارف بسیار حرفه ای و در مشاغل صنعتی هم مورد استفاده قرار می گیرند.
انواع پریز تایمر دار
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم پریز تایمر دار در انواع مختلفی به بازار عرضه شده است که از آن جمله می توانیم به پریز تایمر دار دیجیتال، آنالوگ و ساعت نجومی اشاره کنیم. در ادامه به صورت کامل در خصوص این پریز ها اطلاعاتی در اختیار شما قرار خواهیم داد:
پریز تایمر دار آنالوگ
پریز تایمر دار آنالوگ در بازار به پریز تایمر دار مکانیکی و دستی نیز معروف می باشد و یکی از پرفروش ترین انواع پریز تایمر دار موجود در بازار است. عملکرد پریز تایمر دار آنالوگ به این صورت است که کاربران می بایست اقدام به چرخاندن صفحه مدرج این پریز ها نمایند و نشانگر آن را بر روی زمانی که مد نظرشان است قرار دهند. بنابراین نحوه تنظیم پریزهای تایمردار آنالوگ شباهت بسیار زیادی به تنظیم ساعت و یا تنظیم زمان فر دارد. از جمله مزایای پریز های تایمر دار آنالوگ می توان به بالا بودن طول عمر آن ها به دلیل طراحی ساده شان اشاره نمود.
علاوه بر این پریز های فوق از قیمت بسیار خوب و مقرون به صرفه ای برخوردار می باشند و مناسب ترین گزینه برای افرادی هستند که میزان بودجه آن ها محدود می باشد. پریز های آنالوگ خود در انواع و مدل های مختلفی به بازار عرضه شده اند که تنظیمات هر یک از آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد. مثلاً برای تنظیم برخی از مدل های این پریز ها کاربران می توانند اقدام به تنظیم کردن تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پریز در طول ۲۴ ساعت نمایند.
اما برخی دیگر از مدل های پریز تایمر دار آنالوگ وجود دارند که تنظیم آن ها تنها به ۶۰ دقیقه محدود می گردد. پریز های تایمر دار آنالوگ در دو نوع مختلف پریز تایمر دار آنالوگ توکار و پریز های تایمر دار دو شاخه ای به بازار عرضه شده اند. پریز های تایمر دار دو شاخه ای که درست شبیه پریز های برقی دارای کنترل زمان هستند و برای استفاده از آن ها تنها می بایست اقدام به وصل کردن آن ها به پریز برق نموده و اقدام به تنظیم زمان آن ها نمایید.
پریز تایمر دار آنالوگ توکار نوع دوم پریزهای تایمردار می باشند که نسبت به نوع قبلی کمی پیچیده تر هستند و نصب آن ها در داخل دیوار انجام می شود. اصلی ترین مزیت پریز های تایمر دار آنالوگ را می توان قیمت مقرون به صرفه و مناسب، طول عمر بالا و نحوه نصب آسان و راحت عنوان نمود. از جمله نقاط ضعف این پریز ها نیز می توان به این موضوع اشاره کرد که پریز های فوق می بایست به طور مرتب تمیز شوند. چرا که قرار گرفتن ذرات گرد و غبار بر روی این پریز ها می تواند عملکرد آن ها را دچار اختلال نماید.
پریز تایمر دار دیجیتال
پریز تایمر دار دیجیتال از قابلیت برنامه ریزی برخوردار می باشد و به دلیل آن که نسبت به پریز تایمر دار دیجیتال امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد از قیمت بالاتری نیز برخوردار می باشد. پریز تایمر دار دیجیتال مناسب ترین گزینه برای مصارف مختلف است. چرا که با استفاده از آن می توانید برای ۲۴ ساعت چرخه خاموش و روشن شدن پریز تایمر دار را تنظیم نموده و به این صورت کارهای مختلف خود را با استفاده از آن زمان بندی نمایید.
البته با استفاده از پریز تایمر دار دیجیتال امکان تنظیم چندین برنامه روشن و خاموش شدن مختلف برای بازه زمانی یک هفته نیز فراهم می باشد. بنابراین اگر قصد دارید تا به یک مسافرت یک هفته ای بروید با استفاده از این تایمرها می توانید یک برنامه هفت روزه برای پریز خود تنظیم نمایید.
برخی از مدل های پریز تایمر دار دیجیتال حرفه ای تر هستند و امکان امکان اعمال تنظیمات مختلف برای روزهای مختلف هفته بر روی آن ها میسر می باشد. از جمله مزایای ویژه ای که پریزهای تایمردار دیجیتال نسبت به نوع آنالوگ دارا می باشند این است که این پریز ها از قابلیت ست کردن رمز عبور برای دستگاه برخوردار می باشند و پس از اینکه شما بر روی این دستگاه رمز عبور تنظیم کردید، دیگر افراد غریبه و افرادی که رمز عبور این دستگاه را نمی دانند نمی توانند اقدام به تغییر تنظیمات دستگاه نمایند.
نوع خاصی از پریز تایمر دار دیجیتال نیز وجود دارد که از یکسری سنسور پیشرفته برخوردار می باشد که این سنسورها توانایی تشخیص نور خورشید و حرکات اطراف را دارا می باشد و بر مبنای آن ها اقدام به روشن و خاموش کردن لامپ ها می نمایند.
مدل های جدید این پریز ها نیز به دلیل برخورداری از فناوری هوشمند از قابلیت کنترل از راه دور برخوردار می باشند. بنابراین می توانید اقدام به متصل کردن آن ها به تبلت گوشی یا گوشی همراه خود نمایید و اقدام به کنترل آن ها از فاصله دور کنید. نوع خاص دیگری از تایمر های قطع و وصل برق دیجیتال هوشمند نیز هستند که اقدام به پشتیبانی از خدمات گوگل هوم و الکسا میکنند و از قابلیت کنترل صوتی برخوردار می باشند. پریزهای تایمردار دیجیتال درست شبیه به پریز های تایمر دار آنالوگ در دو نوع توکار و پریز دو شاخه تولید و به بازار ارائه می گردند.
تفاوت پریز تایمردار دیجیتال و آنالوگ
با وجود اینکه هم پریز تایمر دار دیجیتال و هم پریز تایمر دار آنالوگ از یک عملکرد اصلی برخوردار می باشند، اما این دو از تفاوت های زیادی نیز برخوردار هستند که در ادامه به برخی از تفاوت های این دو اشاره خواهیم نمود:
پریز تایمر دار دیجیتال هفتگی ۱۶ برنامه
- این نوع پریز از قابلیت برنامه ریزی برای یک هفته کامل برخوردار هستند و با استفاده از آن می توانید برنامه ریزی های متنوعی را برای قطع و وصل شدن جریان برق اعمال نمایید. این برنامه ریزی می تواند به صورت یک روز در میان، دو روز اول هفته، دو روز آخر هفته، هر روز هفته، ۱ تا ۷ روز هفته و غیره باشد. علاوه بر این امکان تنظیم تکرار برنامه هفته پیش برای برنامه برای هفته آتی با استفاده از این تایمر ها فراهم می باشد.
- این تایمر ها مجهز به باتری بکاپ برای نگهداری تنظیمات و نیز ساعت درونی تایمر برای یک تایم طولانی هستند.
- پریز های فوق از دقت تنظیم ۱دقیقه ای برخوردار بوده که به آن ها امکان قطع وصل شدن برای یک دقیقه را می دهد.
- پریز های فوق از نمایشگر ال سی دی بهره مند هستند و بر روی آن ها دکمه های مختلفی برای اعمال تنظیمات و برنامه ریزی های گوناگون وجود دارد. علاوه بر این این پریزها از یک چراغ نمایشگر ال ای دی که وضعیت خاموش و روشن کردن دستگاه را نشان می دهد نیز برخوردار می باشند.
- این پپریزها از قابلیت یکبار روشن شدن و یک بار خاموش شدن در ۲۴ ساعت روز دارا می باشند.
تایمر آنالوگ ۲۴ ساعته ۹۶ برنامه
- این تایمر ها از قابلیت تنظیم و برنامه ریزی برای یک روز کامل (24 ساعت) برخوردار هستند و برنامه ای که بر روی آن ها اعمال می شود می تواند در ۲۴ ساعت های بعدی نیز اعمال گردد.
- تایمر های فوق فاقد باتری پشتیبان بوده و به همین خاطر امکان عقب افتادن ساعت پریز تایمر دار آنالوگ در صورت قطع شدن ناگهانی برق وجود دارد.
- دقت تنظیم این تایمر ها ۱۵ دقیقه می باشد یعنی این تایمر ها امکان قطع و وصل جریان برق برای تایم ۱۵ دقیقه به بالا را دارا می باشند. این امر در صورتی است که دقت تنظیم تایمر دیجیتال چندین برابر کمتر از تایمر های آنالوگ است.
- تایمر های فوق مجهز به دیپ سوئیچ (پین) برای تنظیم برنامه ریزی قطع و وصل برق می باشند. دقت داشته باشید که هری پین در این تایمر ها معادل ۱۵ دقیقه می باشد.
- تایمر های فوق توانایی 48 بار روشن شدن و 48 بار خاموش شدن در طول ۲۴ ساعت شبانه روز را دارا می باشند.
جمع بندی
در این مقاله پس از معرفی جامع و کامل تبدیل و پریز برق تایمر دار به معرفی انواع مختلف این تایمر تایمر دار پرداختیم و از جهات گوناگون این تایمر ها را مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم. در ادامه سعی کردیم تفاوت های عمده ای که بین پریز های تایمر دار آنالوگ و دیجیتال وجود دارد را برای کاربران مشخص کنیم تا کاربران بیشتر به تفاوت های موجود بین این دو نوع پریز تایمر دار پی ببرند تا در صورت لزوم بتوانند مناسب ترین پریز را برای رفع نیاز خود خریداری نمایند.
وجود برند های مختلف عرضه کننده پریز تایمر دار آنالوگ و دیجیتال ممکن است پروسه خرید این محصول را کمی دشوار سازد و کاربران را در انتخاب برند مناسب دچار ابهام و سردرگمی کند. شما برای خرید پریز تایمر دار کدام یک از برندهای عرضه کننده را به کاربران توصیه می کنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران دریافتن برند مناسب عرضه کننده پریز تایمر دار یاری رسانید.