چراغهای پنلی جزو جدیدترین تجهیزات روشنایی موجود در بازار میباشند که به دلیل دارا بودن مزایای بسیار توانستهاند به عنوان جایگزینی مناسب برای لامپهای قدیمی پرمصرف معرفی شوند. این چراغها از میزان مصرف انرژی پایینی برخوردارند و میتوانند نور یکنواختی را در محیط پخش کنند. پنلهای ال ای دی در دو نوع روکار و توکار به بازار عرضه شدهاند و هر یک از آنها دارای کاربرد منحصر به فردی میباشند.
عموما با استفاده از این پنل های توکار می توان زیبایی دو چندانی به محیط های مختلف بخشید و طراحی مدرن تری اعمال کرد. در مقاله راهنمای خرید تجهیزات روشنایی توکار از تکنوسان مگ قصد داریم ابتدا ببینیم تفاوت تجهیزات روشنایی توکار و روکار چیست و سپس نکات مهم برای خرید چراغ های توکار را بررسی کنیم. اگر قصد خرید تجهیزات روشنایی دارید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تفاوت چراغ روکار با توکار
در این بخش از مقاله به بررسی تفاوت های موجود بین پنلهای روکار و توکار خواهیم پرداخت:
تفاوت پنلهای روکار و توکار از نظر محل نصب
شاید اصلیترین تفاوتی که بین پنلهای سقفی توکار و روکار وجود دارد را بتوان در محل نصب آنها عنوان نمود. چراغهای توکار به هنگام نصب به گونهای بر روی سطوح قرار میگیرند که بدنه چراغ در معرض دید قرار نمیگیرد و بدنه آن در فضای داخلی سقف جای خواهد گرفت. بنابراین بدنه این چراغها اصلا بر روی سقف دیده نمیشود، اما بدنه پنلهای روکار کاملا در معرض دید بوده و همین موضوع سبب شده تا تولید کنندگان پنلهای روکار سعی در بهبود طراحی فریم چراغ های پنلی روکار داشته باشند تا بتوانند ظاهر آن را زیباتر نمایند. اما فریم پنلهای روکا توکار به دلیل اینکه در معرض دید قرار نمیگیرد طراحی چندان خاصی ندارد.
تفاوت پنلهای روکار با توکار از نظر سیم کشی
تفاوت دیگری که پنلهای سقفی روکار با توکار دارند این است که سیم کشی پنلهای سقفی روکار بسیار آسانتر انجام میشود، چرا که برای استفاده از پنلهای توکار، نیاز به آماده سازی بستر و سوراخ کردن سقف وجود دارد. بنابراین معمولاً از چراغهای توکار برای نورپردازی ساختمانهای جدید یا ساختمانهایی که در حال بازسازی هستند استفاده میشود. اما در ساختمانهای آماده که سقف کاذب و کناف وجود ندارد، بهترین گزینه برای نورپردازی، استفاده از پنلهای روکار میباشد.
تفاوت پنلهای روکار و توکار از نظر کاربرد
اگر قصد نورپردازی محیطهایی را دارید که ارتفاع سقف آنها بلند میباشد بهتر است پنلهای ال ای دی روکار را برای خرید انتخاب نمایید. دلیل این امر هم این است که این پنلها دارای فریم با ارتفاع مشخصی هستند و وجود این ارتفاع در بدنه این چراغها سبب نزدیکتر شدن منبع نور به زمین شده و این موضوع به افزایش مقدار نور تابشی آنها منجر خواهد شد. اما در محیط هایی که سقف کوتاهی دارند بهتر است پنلهای سقفی توکار برای خرید انتخاب شود. چرا که این پنلها علاوه بر پخش نور یکنواخت در محیط میتوانند به زیباتر شدن فضا نیز کمک کنند و به راحتی با سبک دکوراسیونهای مختلف هماهنگ می شوند.
تفاوت پنلهای روکار و توکار از نظر تنوع
از آنجایی که بخش فریم چراغهای روکار در معرض دید قرار میگیرد، دست طراحان برای تولید مدلهای متفاوت در این نوع چراغها بازتر میباشد. اما چراغهای سقفی توکار اغلب دارای فرم دایرهای شکل هستند و از تنوع چندان بالایی برخوردار نمیباشند. بنابراین در مقایسه میزان تنوع این دو چراغ با یکدیگر میتوان نتیجه گرفت که پنلهای روکار از تنوع به مراتب بیشتری نسبت به پنلهای توکار برخوردار هستند.
البته قیمتی که برای عرضه پنلهای روکار در نظر گرفته میشود، معمولاً اندکی بیشتر از پنلهای روکار میباشد. برای مشخص کردن این فاکتور، عوامل دیگری نظیر برند تولید کننده، میزان ولتاژ، کیفیت ساخت و مواردی از این دست نیز مد نظر قرار گرفته میشود و ممکن است شاهد عرضه چراغهای سقفی توکار با قیمتی بیشتر از چراغهای سقفی روکار به بازار باشیم.
مقایسه کیفیت نور در چراغهای سقفی توکار و روکار
از چراغهای سقفی توکار عموماً در محیطهایی نظیر دفاتر کار، آشپزخانه، سالن مطالعه، اتاق خواب و محیطهای اداری استفاده میشود. چرا که این چراغها میزان انعکاس نور و سایه را به کمترین حالت ممکن کاهش میدهند. در محیطهایی مثل سرویسهای بهداشتی و حمام نیز استفاده از این چراغها به کاربران توصیه میشود. دلیل این امر هم عدم قرارگیری سیم کشی در معرض رطوبت و افزایش ایمنی میباشد. از چراغهای روکار اما عموماً در ساختمانهای تجاری و سالنهای پذیرایی برای ایجاد نور بیشتر بهره گرفته میشود.
راهنمای خرید چراغ های روشنایی توکار
اگر شما هم به خرید چراغهای سقفی توکار علاقمند شدهاید، بهتر است پیش از آنکه برای این خرید این چراغها به بازار مراجعه کنید یک سری نکات مهم و کلیدی را که در ادامه مطلب برای شما آماده نمودهایم را مطالعه کنید تا در حین خرید بتوانید محصولی خوب و با کیفیت متناسب با عملکرد مورد انتظارتان خریداری نمایید.
تهیه لیستی از نیازها پیش از خرید چراغ سقفی توکار
اگر میخواهید یک چراغ توکار مناسب خریداری نمایید، بهتر است قبل از مراجعه برای خرید این محصول لیستی از سوالات متداول را جمع آوری کرده و در حین خرید با در نظر گرفتن آنها محصول مناسب خود را انتخاب نمایید. شما با داشتن این سوالات میتوانید چراغ بهتری را خریداری کنید. در ادامه برخی از این سوالات را برای شما عنوان خواهیم نمود:
- شما میخواهید از چراغ فوق برای روشن کردن یک ساختمان نوساز استفاده کنید یا قصد نصب آن در ساختمانی قدیمی ساز را دارید؟
- مدل لامپی که قصد خریداری آن را دارید به چه صورت بهتر است باشد؟
- آیا میخواهید از نور این لامپها برای برجسته کردن اشیا استفاده کنید؟
شناخت چراغ توکار پیش از اقدام به خرید
پیشنهاد ما به شما این است که پیش از مراجعه برای خرید چراغ سقفی توکار، آن را به طور کامل بشناسید. چراغهای توکار شامل دو قسمت دهانه یا قاب و بدنه اصلی یا محفظه میباشند. بخش محفظه این چراغها اغلب دوبخشی بوده و به هنگام نصب، بدنه اصلی درون سقف جاسازی میشود. بخش دیگر این چراغها دهانه یا قالب میباشد که درست درون بدنه اصلی چراغ قرار میگیرد و به تناسب بدنه و دهانه این چراغها، ممکن است نیاز به برداشتن قسمت قالب به هنگام نصب داشته باشید.
چراغهای توکار معمولاً در ولتاژهای ۷۵ تا ۱۰۰ وات به بازار عرضه میشوند و گاهاً نمونههای ۱۵۰ واتی از آنها را نیز در بازار میتوانید پیدا کنید. پیش از مراجعه برای خرید لامپ توکار، حتماً متراژ محیطی که قصد نصب این چراغها در آنجا را دارید را محاسبه نموده تا بتوانید چراغی متناسب برای آن خریداری کنید. بیشک چراغ توکار با میزان وات پایین نمی تواند اقدام به تامین روشنایی برای محیط هایی با متراژ بالا کند.
انتخاب نوع چراغ توکار متناسب با عملکرد مورد انتظار
چراغهای توکار در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه شده اند و هر یک از آنها دارای امکانات ویژهای میباشند. مثلاً برخی از چراغهای توکار برای روشنایی متمرکز و تاکیدی و برخی دیگر از آنها برای نورپردازی عمومی استفاده میشوند. بنابراین اگر قرار است از چراغ توکار برای نورپردازی مطالعه استفاده کنید، بهتر است چراغ های متمرکز یا وظیفهای را برای خرید انتخاب نمایید. اما اگر قصد استفاده از این چراغها برای روشن کردن محیط نشیمن یا راهرو منزلتان را دارید پیشنهاد میکنیم چراغهای توکار با نورپردازی عمومی را خریداری کنید.
توجه به اندازه چراغ توکار
چراغهای توکاری که برای محیط منزل خریداری میشوند بهتر است دارای قطر تقریبی ۴ تا ۷ اینچ باشند. به طور کلی به هنگام انتخاب چراغهای توکار حتماً فاصله منبع نور تا سطح مورد نظر را در نظر بگیرید و به تناسب آن اقدام به انتخاب چراغ مناسب نمایید. مثلاً برای سقفهای دو و نیم متری بهتر است چراغ توکار با قطر ۱۰ سانتی متری خریداری شود. اما برای سقفهای با ارتفاع ۲ متر بهتر است چراغهای توکار ۱۵ سانتیمتری را خریداری نمایید. در سقفهای ۳ متری نیز خرید چراغ توکار با قطر ۱۰ سانتیمتری توصیه میشود، چرا که این چراغها میتوانند نور را بیشتر پخش کنند.
در نظر گرفتن نحوه نصب چراغهای توکار
چراغ های توکار از نظر نحوه نصب در دو مدل مختلف به بازار عرضه شدهاند. چنانچه شما قصد خرید چراغ توکار برای منازل در حال بازسازی را دارید پیشنهاد می کنیم چراغ هایی که برای نصبشان تنها نیاز به فشار دادن گیرههای فلزی قرار گرفته درون محفظه به طرف بالای سقف نصب انجام می شود را برای خرید انتخاب نمایید. اما اگر قصد خرید چراغ توکار برای منازل در حال ساخت را دارید پیشنهاد میکنیم چراغهای توکاری که با زدن پیچ و میخ قاب چراغ به سقف، بر روی آن نصب میشوند را برای خرید انتخاب کنید.
به طور کلی چنانچه برای اجرای سیم کشی دسترسی به فضای بالای سقف برای شما مقدور نمیباشد، خرید چراغهای توکار نوع اول به شما توصیه میشود. ولی در غیر این صورت پیشنهاد میکنیم چراغهای توکار نوع دوم را برای خرید انتخاب نمایید تا با این کار بتوانید در هزینههای خود نیز صرفهجویی کنید.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی تفاوتهای موجود بین چراغهای سقفی توکار و روکار پرداختیم و این چراغها را از جهات مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم تا به کاربران کمک کنیم بتوانند در حین خرید، آگاهانهتر عمل کنند و یک چراغ خوب و با کیفیت متناسب با محیط مورد نظرشان خریداری نمایند. وجود برندهای مختلف عرضه کننده چراغ سقفی توکار در بازار ممکن است کار خرید این محصول برای کاربران را اندکی دشوار سازد.
شما خرید چراغهای سقفی توکار تولیدی توسط کدام برند را به کاربران توصیه میکنید؟ دلایل شما برای این انتخاب چیست؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت میتوانید به کاربران در یافتن برند مناسب عرضه کننده چراغ سقفی توکار یاری رسانید.