برق و ابزار آلات

راهنمای خرید و معرفی انواع باتری

پس از اختراع باتری، تامین انرژی مورد نیاز وسایل مختلف نسبت به گذشته بسیار راحت تر شد و امروزه در بسیاری از دستگاه‌ های قابل‌حمل شاهد استفاده از انواع مختلف باتری هستیم. باتری ها دارای انواع گوناگونی می باشند که هر یک از آنها برای استفاده در وسیله به خصوصی طراحی و تولید شده اند. در واقع باتری ها را می توان به یک نیروگاه کوچک تشبیه کرد که کار تامین انرژی دستگاه های مختلف به وسیله آن ها انجام می شود.

ایده ساخت باتری از سال 1800 میلادی شروع شده و با گذشت زمان ساخت باتری ها با پشت سر گذاشتن تغییر و تحولات بسیاری به حالت کنونی رسید. در مقاله راهنمای خرید باتری قصد داریم انواع باتری موجود در بازار اعم از باتری های شارژی و غیر شارژی را بررسی کنیم و ببینیم کاربرد هریک چیست. اگر قصد خرید باتری دارید، تا انتهای این مقاله با تکنوسان مگ همراه باشید.

انواع باتری الکتریکی

انواع باتری الکتریکی قابل شارژ و غیر قابل شارژ

همانطور که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره کردیم باتری ها دارای انواع مختلفی هستند که هم برای مصارف صنعتی و هم برای مصارف خانگی می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. در ادامه قصد داریم انواع باطری را برای شما معرفی نماییم.

باتری های غیر قابل شارژ

 این باتری ها که به پیل های اولیه نیز شهرت دارند باتری هایی هستند که پس از اتمام انرژی ذخیره شده در آن ها امکان شارژ مجدد برایشان میسر نمی باشد و می بایست دور انداخته شوند. قیمت این باتری ها نسبت به سایر باتری ها ارزان تر است و دارای موارد کاربرد گسترده ای می باشند. از از جمله موارد کاربرد این باتری ها می توان به استفاده از آنها در اسباب بازی ها، اینورتور، ریموت کنترل، ساعت و غیره اشاره نمود.

انواع باتری گوشی

باتری های قابل شارژ

این باتری ها را می توان بارها و بارها شارژ نمود و مجددا مورد استفاده قرار داد. به دلیل اینکه امکان شارژ مجدد چندین باره این باتری ها فراهم می باشد، خرید آنها از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. چرا که شما یک بار بابت خرید باتری شارژی یکبار هزینه پرداخت می کنید و آن را برای دفعات مختلف مورد استفاده قرار می دهید. باتری های شارژی عموما از طریق شارژر باتری به راحتی شارژ می شوند و پس از شارژ می توانید مجددا از آن ها استفاده کنید.

انواع باتری موبایل

قیمت این به مراتب بیشتر از مدل های معمولی می باشد، اما از آنجایی که این باتری ها از قابلیت شارژ مجدد برخوردار هستند، نسبت به باتری های غیر یکبار مصرف از محبوبیت بالاتری برخوردارند و بسیاری از افراد پرداخت هزینه اضافی بابت خرید این باتری ها را به دلیل مقرون به صرفه بودن در استفاده ‌های بعدی می پذیرند. باتری های شارژی در دستگاه های مختلفی نظیر دوربین، ساعت های هوشمند، ریموت کنترل خودرو، ساعت و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. نکته مهم دیگری که در خصوص این باتری ‌ها می توانیم به آن اشاره نماییم این است که باتری های فوق در زیردریایی ها و کاربردهای نظامی هم استفاده بسیار بالایی دارند.

پیل یدک

پیل یدک یا همان باتری اضطراری به باتری هایی می گویند که درون آنها از ماده ای به نام الکترولیت استفاده شده است که در حالت جامد غیر فعال می باشد. اما هنگامی که الکترولیت به نقطه ذوب برسد، هدایت یونی درون آن شروع می شود و این موضوع سبب فعال شدن باتری خواهد شد. باتری های فوق دارای انواع مختلفی می باشند که از آن جمله می‌توان به باتری های فعال شده با گاز و حرارت و آب اشاره نمود. از جمله موارد کاربرد پیل یدک می توان به استفاده از آن در باتری وسایل نقلیه، دستگاه های فشارسنج و دستگاه سنجش زمان اشاره نمود.

پیل سوختنی

نحوه عملکرد پیل سوختنی بدین صورت است که باتری اقدام به تبدیل انرژی پتانسیل شیمیایی به انرژی الکتریکی نموده و بدین وسیله نیروی لازم برای شروع فعالیت دستگاه های مختلف تامین می شود. این باتری ها از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که از آن جمله می ‌توان به کاتالیزور، آند، کاتد و الکترولیت اشاره نمود.

باتری های غیرقابل شارژ استاندارد

پیل سوختنی فاقد اجزای متحرک بوده و به دلیل آنکه این باتری ها با محیط زیست سازگاری بیشتری دارند، از طرفداران بالایی نیز برخوردار هستند. از جمله موارد کاربرد پیل سوختنی می توان به استفاده از آنها در وسایل نقلیه موتوری، اتومبیل و … اشاره نمود. این باتری ها به عنوان پشتیبان جهت تولید الکتریسیته در حین قطعی برق نیز می توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

انواع باتری از نظر شکل ظاهری

باتری ها به غیر از نوع کارایی و قابلیت شارژ، از لحاظ ظاهری نیز طبقه بندی می شوند. طبقه بندی باتری ها از نظر ظاهری در واقع محل استفاده از هر باتری را مشخص می کند. در زیر انواع باتری از نظر شکل ظاهری را بررسی می کنیم.

باتری سکه ای

این باتری ها به دلیل اینکه شکل ظاهری آنها شبیه به سکه می باشد، به این نام معروف شده اند و امروزه از آنها استفاده های بسیار زیادی می شود که از آن جمله می‌توان به استفاده در ریموت کنترل درب خودرو، ساعت، دزدگیر خودرو، ترازو، مادربرد کامپیوتر و… اشاره ‌نمود. باتری های سکه ای هم در نوع شارژی و هم در نوع یکبار مصرف به بازار ارائه شده اند و هر کاربر به تناسب میزان استفاده از این باتری ها دارد می تواند یکی از دو نوع آن را خریداری نماید.

باتری های شارژ شدنی

به دلیل اینکه در حین تولید این باتری از تکنولوژی لیتیومی استفاده شده، باتری سکه ای از عمر مفید و پایداری انرژی الکتریکی بالایی برخوردار می باشند. این باتری ها از چگالی انرژی بالایی برخوردار هستند و عملکرد آنها در دمای منفی ۲۰ تا مثبت ۶۰ درجه سانتی گراد می تواند ثابت و قابل اطمینان باشد.

باتری کتابی

باتری کتابی دارای دو نوع قابل شارژ و غیر قابل شارژ تولید می شود و از دوام و ماندگاری بالایی نیز برخوردار می باشند. البته میزان طول عمر یک باتری وابستگی مستقیمی به مقدار استفاده از آن دارد و هرچه میزان استفاده از باتری بالا باشد طول عمر باتری کاهش خواهد یافت.

باتریهای شارژ شدنی

از باتری کتابی برای تامین انرژی دستگاه هایی نظیر چراغ قوه، اسباب بازی هایی نظیر قطار، رادیو جیبی و غیره استفاده می شود. برای ساخت این باتری‌ها تکنولوژی ساخت آلکالاین مورد استفاده قرار گرفته و به همین خاطر این باتری‌ها از پایداری انرژی الکتریکی بالایی برخوردار می باشند. طول عمر متوسط این باتری‌ها بین ۸ تا ۱۰ سال است. برای خرید نوع شارژی این باتری ها می بایست مبلغ بیش تری هزینه کنید.

باتری های قلمی و نیم قلمی

این باتری ها جزو پرکاربردترین انواع باتری موجود در بازار به شمار می ‌روند. چرا که اغلب وسایل الکتریکی با استفاده از این باتری ها کار می کنند. باتری های فوق در دو سایز AA (قلمی) و AAA (نیم قلم) به بازار عرضه شده اند. از نظر ساختاری باتری قلمی و نیم قلمی شامل موارد زیر می گردند:

انواع باتری از نظر کاربرد

  1. نیکل-کادمیم
  2. لیتیومی
  3. نیکل-هیدرید فلز
  4. آلکالاین
  5. زینک-کربن
  6. لیتیومی
  7. لیتیوم-یون

انواع باتری غیر قابل شارژ

تا اینجا با انواع باتری های مختلف آشنا شدید اما بد نیست بدانید که باتری های غیر قابل شارژ یا همان باتری های اولیه خود به چند نوع مختلف تقسیم‌ بندی می‌شوند که در ادامه قصد معرفی آن ها به شما را داریم.

باتری روی-کربن

باتری روی-کربن به عنوان اولین باتری تجاری به شمار می ‌رود که در بازار به آن پیل خشک نیز می گویند. باتری روی-کربن دارای یک میله کربنی بوده که اقدام به جذب جریان از الکترود دی اکسید منگنز نموده و این امر موجب به وجود آمدن جریان دی سی با قدرت یک و نیم ولت می گردد. از آنجایی که مقدار جریانی که به وسیله باتری روی-کربن تولید می شود خیلی پایین می باشد، از آن می توان در دستگاه هایی که از میزان مصرف پایینی برخوردار هستند نظیر ساعت، رادیو و چراغ قوه استفاده نمود.

انواع باتری از نظر ساختار

باتری روی-هوا

باتری روی-هوا جزو باتری های غیر قابل شارژ دسته بندی شده، اما طراحی آن به نحوی می باشد که قابلیت شارژ مجدد به آن را داده است. در باتری روی-هوا یک بدنه کربنی پر منفذ جایگزین کاتد شده که این بدنه به هوا دسترسی دارد. نحوه عملکرد این باتری به این شکل است که در مرحله نخست اکسیژن با یون هیدروکسید واکنش نشان می دهد و این موضوع سبب به وجود آمدن زینکات می گردد. زینکات هم با به وجود آوردن اکسید و آب نهایتاً منجر به تولید الکترولیت باز می شود.

باتری لیتیومی

این باتری معمولا در ساعت های مچی و ریموت کنترل ها مورد استفاده قرار می گیرد و دارای حالت دکمه ای یا سکه ای می باشد. این باتری نسبت به باتری های دیگری نظیر باتری روی منگنز ولتاژ بیشتری تولید می نماید و مقاومت داخلی آن نیز بالاتر است و همین موضوع سبب شده تا طول عمر این باتری ‌ها بالا باشد.

کاربرد انواع باتری چیست

باتری آلکالاین

باتری آلکالاین جزو باتری های سلولی و خشک می باشد که در بخش مرکزی خود دارای الکترولیت بوده و تمامی موارد نام برده شده درون یک قوطی فولادی قرار گرفته ‌اند. باتری آلکالاین از چگالی بالایی برخوردار می باشد. از جمله موارد کاربرد باتری آلکالاین می توان به استفاده از آن در چراغ قوه، رادیو و دستگاه های پخش کننده صوتی اشاره نمود.

باتری نقره اکسید

باتری نقره اکسید دارای توان کم و ظرفیت بالایی می باشد. این باتری ها از آب بندی بسیار ویژه‌ای برخوردار هستند و همین موضوع سبب مقاومت بالای آن ها در برابر نشست شده است. از دیگر ویژگی‌ های باتری نقره اکسید می‌توان به چگالی بالای آنها اشاره نمود. به دلیل آنکه برای تولید این باتری ها از فلز نقره که فلزی گرانبهایی می باشد استفاده شده، در نتیجه باتری های فوق دارای موارد کاربرد محدودی هستند. از جمله موارد کاربرد باتری نقره اکسید می توان به استفاده از آن در ابزارهای دقیق، وسایل پزشکی و ساعت های الکترونیکی اشاره نمود.

انواع باتری قابل شارژ

همانند باتری های غیر قابل شارژ باتری های شارژی هم انواع زیادی دارند و قبل از خرید بهتر است تفاوت انواع آن ها را بدانید تا بتوانید گزینه مناسب را خریداری کنید. در ادامه قصد معرفی انواع مختلف باتری قابل شارژ یا باتری های ثانویه به شما را داریم.

باتری لیتیوم-یون

عموما از این باتری ها در در الکترونیک استفاده بیشتری می شود. باتری های لیتیوم-یون توانایی ذخیره حدود ۱۵۰ وات ساعت انرژی را در یک کیلوگرم جرم دارا می باشند.

انواع باتری لیتیومی

باتری نیکل-کادمیوم

از جمله خصوصیات باتری نیکل-کادمیوم می توان به امکان ذخیره سازی ولتاژ و شارژ الکترونیکی درون این باتری ها اشاره نمود. علاوه بر این طول عمر این باتری ها بسیار بالاست و از نرخ تخلیه کامل نیز برخوردار می باشند. یکی از معایب بزرگ این باتری ها این است که هنگامی که باتری شارژ باتری کم می‌شود و کاربر اقدام به شارژ آن می نماید، نقطه شارژ مجدد در حافظه باتری باقی مانده و هنگامی که شارژ باتری مجدداً به آن نقطه می رسد ولتاژ باتری تا حد چشمگیری افت پیدا می‌کند که این موضوع نهایتاً منجر به پایین آمدن ظرفیت باتری در آینده خواهد شد.

باتری سرب اسید

از باتری های سرب اسید برای ذخیره سازی انرژی خورشید استفاده می‌شود و این باتری ‌ها در اتومبیل ها از کاربرد بیشتری برخوردار هستند. به دلیل کیفیت مطلوبی که باتری ‌های سرب اسید دارا می باشند، امکان تولید جریان زیادی را دارا هستند. یک نکته مهم که در خصوص باتری های سرب اسید وجود دارد این است که هنگامی که باتری از کار می‌افتد، از ۹۳ درصد از سرب موجود در باتری از کار افتاده برای تولید باتری های جدید می توان استفاده نمود.

مدل های مختلف باطری

باتری نیکل-هیدرید فلز

باتری های فوق دارای طول عمر بالا و ظرفیت جریان بالایی هستند. مقاومت حرارتی باتری نیکل-هیدرید فلز نیز نسبت به سایر انواع باتری بالاتر می باشد. این باتری ها در یک کیلوگرم جرم توانایی ذخیره ۱۰۰ وات ساعت انرژی را دارا می باشند.

خرید عمده انواع باتری با بهترین قیمت

بسیاری از مغازه داران به دنبال یک مرکز پخش قابل اطمینان برای خرید می گردند که هم تنوع کالایی مناسبی ارائه دهد و هم بتوان این محصولات را با قیمیت مناسبی ارائه کرد. مرکز پخش تکنوسان، علاوه بر خرید تکی امکان خرید عمده باتری را هم فراهم کرده و اگر مغازه دار هستید می توانید با ثبت نام در پنل خرید عمده به یکی از همکاران ما تبدل شوید. پس از فعال سازی حساب همکار، از پروموشن ها و مزایای حساب همکاری برخوردار می شوید، در جریان تخفیف های ویژه فروش عمده قرار می گیرید و مهم تر از همه، تمامی قیمت های سایت به صورت قیمت عمده برای تان به نمایش در می آیند.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی انواع باتری موجود در بازار پرداختیم و موارد کاربرد هر یک از آنها را به اختصار معرفی نمودیم. هر کاربر به تناسب مقدار استفاده و نوع کاربرد خود می تواند یکی از باتری های موجود در بازار را خریداری نماید. مثلاً کاربرانی که از باتری استفاده بسیار زیادی دارند، بهتر است باتری های قابل شارژ خریداری نمایند.

این باتری ‌ها را می‌توان برای چندین بار شارژ نمود و آنها را مجدداً مورد استفاده قرار داد و خرید این باتری ها برای این دسته از افراد می‌تواند بسیار اقتصادی تر باشد. شما از کدام یک از انواع باتری استفاده بیشتری دارید؟ از این باتری ها در کدام یک از لوازم برقی خود استفاده می کنید؟ خرید کدام یک از برندهای تولید کننده باتری را توصیه می نمایید؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران کمک کنید تا باتری خوب و مناسبی که با نیاز آنها تطابق بیشتری دارد را خریداری نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا