برق و ابزار آلات

علت سوراخ نکردن دریل شارژی و راه حل های درست کردن آن

از آنجا که عمده کاربرد دریل شارژی برای سوراخ کردن سطوح مختلف است. سوراخ نکردن دریل شارژی می‌تواند علاوه بر اتلاف وقت در حین کار، نگرانی‌هایی را نیز ایجاد کند. اما آیا تا به حال با خود فکر کرده‌اید که چرا دریل سوراخ نمی‌کند ؟ گاهی اوقات دلایل سوراخ نشدن دیوار توسط دریل آنقدر ساده هستند که به راحتی می‌توانید آن را خودتان برطرف کنید. با اطلاع از علت سوراخ نکردن دریل در تکنوسان مگ و رفع سریع مشکل می‌توانید خودتان را به عنوان فردی حرفه‌ای در محیط کار نشان دهید. برای رفع این مشکل با ما همراه باشید.

بررسی علت سوراخ نکردن دریل

بررسی علت سوراخ نکردن دریل

در این بخش از مقاله، ما تمامی‌ موارد کاربردی را که در حین کار بسیاری از صنعتگران با آن مواجه شده‌اند را برای شما لیست کرده‌ایم. این موارد از جمله شایع‌ترین دلایل سوراخ نشدن دیوار توسط دریل است.

انتخاب مته مناسب

دلایل سوراخ نشدن دیوار توسط دریل

انتخاب نوع مته به عواملی مانند جنس ماده‌ای که می‌خواهید سوراخ کنید، نوع سوراخ و قطر سوراخ بستگی دارد. به طور کلی در بازار، مته‌ها به مته‌های فلزی، مته‌های چوب، مته بنایی و مته‌های چند منظوره دسته بندی شده‌اند. برای انتخاب مته مناسب می توانید به مقاله راهنمای خرید و معرفی انواع مته موجود در بازار مراجعه کنید.

  • مته مناسب برای فلز: چه شما بخواهید آهن، فولاد، مس یا آلومینیوم را سوراخ کنید باید از نوع مته‌ای که برای این موارد طراحی شده است استفاده کنید. این نوع مته‌ها معمولاً از فولاد پر سرعت (HSS) ساخته شده‌اند و سر آنها مخروطی شکل است. 
  • مته مناسب برای چوب: چوب چه از نوع سخت یا نرم، نئوپان، تخته سه لا یا ام دی اف باشد برای همه این موارد بهتر است از مته پیچشی استفاده شود. علاوه بر این، استفاده از مته‌های مخروطی به جلوگیری از پاره شدن چوب کمک می‌کند.
  • مته مناسب برای سنگ: این نوع مته‌ها دارای نوک کارباید است و معمولاً از فولاد یا کربن ساخته می‌شوند.
  • مته مناسب برای کاشی: برای سوراخ کردن کاشی‌ها از نوع نرم تا متوسط می‌توانید از مته مخصوص کاشی با نوک کارباید (تمام الماس) استفاده کنید. 
  • مته مناسب برای پلاستیک: در این موارد می‌توانید از مته‌های همه کاره (MultiConstruction) برای سوراخ کردن پلاستیک و طیف وسیعی از موارد دیگر استفاده کنید.

اندازه مته

چرا دریل سوراخ نمی کند ؟

اندازه مته عامل دیگری است که در هنگام استفاده از آن باید در نظر داشته باشید. قطر مته انتخابی شما به اندازه سوراخی که می‌خواهید ایجاد کنید بستگی دارد. امروزه، اکثر مته‌ها قطری بین 1 تا 20 میلیمتر دارند. اندازه مته را می‌توانید براساس پیچ‌هایی که می‌خواهید ایجاد کنید نیز تعیین کنید. قطر سوراخی که می‌خواهید ایجاد کنید باید کمی‌ از قطر پیچ کوچکتر باشد. بنابراین، اگر می‌خواهید یک سوراخ 3.5 میلیمتری ایجاد کنید از یک مته 3 میلیمتری استفاده کنید.

جهت چرخش مته

اگر دریل شارژی شما به گونه‌ای تنظیم شده است که مته آن در جهت اشتباه می‌چرخد، سوراخ کردن دیوار توسط دریل شارژی دشوار خواهد بود. برای جهت جلو، مته باید در جهت عقربه‌های ساعت بچرخد. اگر مته در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخد، نفوذ مته به درون دیوار دشوار خواهد بود. به منظور تغییر جهت چرخش مته، معمولاً یک دکمه انتخابگر چرخش بر روی مته وجود دارد.

چرا دریل سطح را سوراخ نمی‌کند؟

میزان شارژ باتری

اگر شما یک دریل ارزان قیمت را تهیه کرده‌اید بدانید که مته‌هایی که همراه با این دریل ارائه می‌شوند نیز از کیفیت بالایی برخوردار نیستند. با این وجود، سعی کنید در هنگام کار باتری دریل شارژی به میزان کافی شارژ داشته باشد. اگر هنوز هم مشاهده کردید که دریل شارژی شما دیوار یا چوب را به خوبی سوراخ نمی‌کند از یک دریل سیمی‌ استفاده کنید و نتیجه آن را مشاهده کنید. اگر با استفاده از دریل سیمی ‌توانستید سوراخی را ایجاد کنید، پس علت سوراخ نکردن دریل شارژی به علت کم بودن میزان شارژ باتری آن است.

زاویه نامناسب

علت سوراخ نکردن دریل

هر جسمی‌ را باید با زاویه عمود سوراخ کرد و مستقیماً به سمت پایین رفت. اگر با زاویه اشتباه شروع به سوراخ کردن کنید ممکن است در هنگام کار با مشکلاتی مواجه شوید. در حین کار، اطمینان حاصل کنید که درست عمود بر دریل شارژی ایستاده‌اید و در حین سوراخ کردن فشار یکنواخت را به پشت دریل اعمال کنید. 

انتخاب حالت نامناسب

یکی دیگر از علل سوراخ نکردن دریل شارژی می‌تواند انتخاب حالت نامناسب باشد. دریل‌ها دارای دو حالت چرخشی و چکشی هستند. حالت چکشی برای موارد سخت مانند بتن و سنگ به کار می‌رود اما حالت چرخشی برای سوراخ کردن مواد نرم‌تر مانند چوب و فلز به کار گرفته می‌شود. بنابراین توجه به ماده‌ای که قصد دارید آن را سوراخ کنید اهمیت زیادی در میزان پیشرفت کار دارد.

سرعت دریل

سرعت دریل باید متناسب با جنس موادی باشد که قصد سوراخ کردن آن را داریم. اگر این سرعت به درستی انتخاب نشود باعث خدشه وارد شدن به کار و یا شکسته شدن مته می‌شود. به طور مثال برای سوراخ کردن سطوح نرم باید از سرعت کم استفاده شود و اگر اجسامی ‌سخت مانند کاشی را می‌خواهید سوراخ کنید ابتدا با سرعت کم شروع کنید و سپس سرعت دریل را افزایش دهید. بنابراین، اگر می‌خواهید کیفیت کارتان بالا برود و در حین کار از دریل خود محافظت کنید جنس و سرعت اجسام را در حین کار در نظر داشته باشید.

تمیز کردن گرد و غبار

بررسی علت سوراخ نکردن دریل

باقی ماندن گرو و غبار و براده‌ها در حین دریل کاری، مانع از عملکرد مناسب دریل می‌شود. شیارهای روی مته در حین دریل کاری گرو و غبار را به سمت بیرون هدایت می‌کند. اما برای کمک به چنین فرآیندی بهتر است که دریل کاری را به صورت مرحله‌ای انجام دهیم. به این معنا، که با هر بار پیشروی مته در جسم، کمی ‌مته را به عقب بکشیم تا گرد و غبار و براده‌ها از سوراخ خارج شوند.

توان دریل شارژی

قدرت دریل باید متناسب با جنس سطوح انتخاب شود. دریل‌های شارژی با توان پایین قدرت سوراخ کردن سطوح سخت مانند بتن و فلزات را ندارند و در همین حال اگر از دریل‌های پر قدرت برای سطوح نرم و ضعیف استفاده شود باعث ایجاد خرابی در سطوح خواهد شد. بنابراین، در هنگام کار همواره به قدرت دریل انتخابی و سختی سطوح توجه داشته باشید.

چرا دریل سوراخ نمی کند ؟

وجود مانع

در هنگام سوراخ کردن دیوار، ممکن است با موانعی مانند ستون آهنی و یا میلگرد مواجه شوید. این موانع باعث توقف در سوراخ کردن دیوار و آسیب به مته خواهند شد. اگر در هنگام کار و برخورد مته به چنین موانعی، فشار زیادی به آن وارد کنیم احتمال اینکه مته بشکند زیاد است. بنابراین، قبل از اینکه شروع به سوراخ کاری به مواد به کار رفته در پشت سطوح توجه کنید.

فشار مناسب

میزان فشاری که ما به پشت دریل وارد می‌کنیم نیز باید متناسب با سختی کار باشد. اگر فشار بیشتری نسبت به آنچه که نیاز است به جسم وارد کنیم باعث گرم شدن بیشتر مته و کند شدن کار می‌شود. فشار کم نیز باعث می‌شود مته به درستی در سطح فرو نرود و یا اینکه سوراخی مستقیم را ایجاد نکند. برای اینکه دستگاه بتواند عملکردی بهینه را از خود نشان دهد ضروری است تا فشار یکنواخت و مناسبی به آن وارد شود.

جمع بندی

علت سوراخ نکردن دریل

سوالاتی مانند اینکه چرا دریل سطح را سوراخ نمی کند؟ را بارها از سمت مشتریان تکنوسان شنیده‌ام و همین عامل باعث شد تا مقاله‌ای را برای پاسخ به مشکلات کاربران تهیه کنیم. همانطور که اشاره شد، علت سوراخ نکردن دریل می‌تواند به استفاده نکردن از مته مناسب، کم بودن شارژی دریل، وجود مانع در پشت سطح، تمیز نکردن گرد و غبار، زاویه نامناسب و یا به میزان کافی فشار نیاوردن به پشت دریل مربوط باشد. بنابراین، با توجه به چنین مواردی نیازی به نگرانی و پرداخت هزینه بسیار نیست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا