امروزه چسب ها نقش بسیار مهمی برای تعمیر و نگهداری دارند و به همین دلیل انواع بسیار زیادی از آن ها در بازار وجود دارد. چسب صنعتی یکی از پرکاربرد ترین چسب های بازار می باشد که برای مصارف حرفه ای کاربرد های فراوانی دارد و در صنایع مختلفی از آن ها استفاده می شود.
چسب صنعتی دارای مدل های متنوعی می باشد و هر یک از این مدل ها دارای مکانیزم متفاوتی برای اتصال سطوح مختلف به یکدیگر هستند. مثلاً نوع خاصی از چسب های صنعتی در بازار وجود دارند که برای اتصال سطوح به یکدیگر از اتصال فیزیکی یا نیروی بین سطحی بهره می برند. در این میان تعداد دیگری از چسب ها نیز هستند که برای اتصال سطوح به یکدیگر از واکنش های شیمیایی مختلف مثل پیوندهای کووالانسی استفاده می نمایند.
متاسفانه همه افراد با انواع مختلف چسب صنعتی آشنا نیستند و به دلیل تنوع بالا در این محصول ممکن است پروسه خرید چسب صنعتی آن برای کاربران دشوار باشد. تکنوسان مگ در این مقاله قصد دارد ارائه راهنمای خرید چسب صنعتی و معرفی انواع چسب صنعتی به کاربران را دارد. در نتیجه اگر شما هم تمایل به دانستن اطلاعات بیشتری در این خصوص دارید پیشنهاد میکنیم خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید.
فهرست مطالب
چسب صنعتی چیست؟
چسب صنعتی به گروهی از چسب ها گفته می شود که عملا به دلیل چسبندگی قوی تر و موارد استفاده خاص تر، برای استفاده های سنگین و حرفه ای مناسب می شود. عموما برای تولید چسب های صنعتی از مواد پلیمری است بهره گرفته می شود. از جمله پلیمر هایی که در این زمینه از آنها استفاده می شود می توان به پلیمرهای مصنوعی مثل فنولی و سیلیکونی، پلی اورتان، اپوکسی، رزین های آمینی، نئوپرن، پلی سولفید ها، پلی وینیل استات و پلی اکریلیت ها اشاره نمود که شاهد استفاده گسترده از این پلیمرها برای تولید انواع مختلف چسب صنعتی هستیم.
خاصیت چسبندگی بسیار بالای چسب های صنعتی به این دلیل است که پلیمر های استفاده شده برای تولید این چسب ها با یکدیگر پیوند کووالانسی محکمی را برقرار می نمایند و یک ساختار استثنایی را تشکیل می دهند. از دیگر مواد اولیه مهمی که برای تولید چسب های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد می توان به حلال ها اشاره نمود. کاربرد حلال ها ایجاد گرانروی و ویسکوزیته در چسب ها می باشد. البته یکسری ترکیبات دیگر نیز برای تولید چسب های صنعتی به کار گرفته می شود که از آن جمله میتوان به مواد ضد کف، ترکیبات پایدارکننده، تغلیظ کننده و مواد پرکننده اشاره نمود.
کاربرد چسب صنعتی
چسب های صنعتی دارای موارد کاربرد گسترده ای در صنایع گوناگون می باشند امروزه شاهد استفاده از آن ها در صنایع مختلفی نظیر کفش، کارتون سازی و مواردی از این دست هستیم. حتی در صنایع الکترونیک برای مونتاژ قطعات و تولید و بسته بندی و لوازم خانگی نیز از چسب های صنعتی استفاده می شود. نوع خاصی از چسب های صنعتی نیز به بازار عرضه شده اند که با استفاده از آن ها می توانید درز بین کاشی ها و سطوح مختلف را پر کنید. برخی افراد نیز از چسب های صنعتی جهت عایق سازی گرمایی و الکتریکی استفاده می نمایند.
از آنجایی که چسب های صنعتی قادر به چسباندن سطوح مختلف فلزی، پلاستیکی، شیشه ای، سرامیکی، کامپوزیتی، چوبی و غیره می باشند در نتیجه شاهد استفاده گسترده از آنها در صنایع مختلف و کاربردهای گوناگون می باشیم. از چسب های صنعتی در صنایع بزرگتری نظیر خودروسازی و هواپیما سازی نیز استفاده گسترده ای می شود.
استفاده از چسب های صنعتی در صنایع هوافضا توانسته پیشرفت زیادی را در تولید تجهیزات هوانوردی و هواپیمایی به وجود بیاورد و به دلیل محکم بودن ساختار این چسب ها و مقاومت بالای آن ها در برابر فرسودگی استفاده از آن ها روز به روز افزایش پیدا می کند. از آنجایی که این چسب ها قادر به چسباندن سطوح مختلف با جنس های گوناگون به یکدیگر می باشند در نتیجه هیچ محدودیتی در استفاده از آن ها وجود ندارد.
انواع چسب صنعتی
برای طبقه بندی چسب های صنعتی معمولاً مواردی نظیر مکانیزم چسباندن، ترکیب شیمیایی و کاربرد چسب مد نظر قرار گرفته می شود. اگر بخواهیم چسب های صنعتی را بر مبنای ترکیبات شیمیایی آنها طبقه بندی کنیم می توانیم به دسته بندی چسب های سیلیکونی، اپوکسی و پلی اورتانی برسیم. در این طبقه بندی چسب های مخصوص چوب، شیشه، کاغذ، آهن و سنگ جزو این دسته بندی قرار خواهند گرفت. اگر بخواهیم چسب های صنعتی را بر مبنای کاربرد آنها دسته بندی نماییم به دو دسته چسب های ساختاری و غیر ساختاری خواهیم رسید.
چسب های ساختاری چسب هایی هستند که از آنها برای اتصالات محکم و قوی بهره گرفته می شود. چسب های ساختاری می توانند سطوح را با قدرت بسیار بالایی در کنار یکدیگر نگه داشته و این چسب ها در برابر نیروهای فشاری، کششی و برشی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشند. چسب های غیر ساختاری نیز چسب هایی هستند که نسبت به چسب های ساختاری از مقاومت پایین تری برخوردار می باشند و همین موضوع سبب شده تا از آنها برای اتصالات ضعیف بهره گرفته شود. از جمله موارد کاربرد چسب های غیر ساختاری می توان به استفاده از آنها برای نصب کفپوش، نصب کاغذ دیواری، بتونه کاری، آب بندی و مواردی از این دست اشاره نمود.
در ادامه تعدادی از چسب های صنعتی پرکاربرد را برای شما معرفی خواهیم نمود:
چسب چوب
چسب چوب یکی از چسب های صنعتی پرکاربرد می باشد که از دوام بسیار بالا و قدرت چسبندگی فوق العاده ای برخوردار است. چسب چوب را می توان در صنایع مختلف تولید لوازم چوبی، گلسازی، مبلمان سازی، رنگ و مواردی از این دست مورد استفاده قرار داد. نکته مهمی که در خصوص چسب چوب وجود دارد این است که این چسب در حالت در حالت معمولی دارای رنگ سفید بوده و پس از استفاده این چسب حالت بی رنگ پیدا خواهد نمود.
به همین خاطر شاهد استفاده گسترده از آن توسط صنایع گوناگون هستیم. قیمتی که برای عرضه چسب چسب چوب در نظر گرفته شده به تناسب مقدار حجمی که مشتری دریافت می نماید بسیار خوب و مقرون به صرفه می باشد و این موضوع نیز از دیگر دلایل پرفروش شدن چسب چوب در بازار است.
چسب صنعتی توتال
برای تولید این چسب ها از لاستیک های پلی کلروپرن استفاده شده است و به همین خاطر چسب های فوق از استحکام بسیار بالایی برخوردار می باشند. از جمله موارد کاربرد چسب صنعتی توتال می توان به استفاده از آن در صنایع مختلفی نظیر صنایع پلاستیک، صنایع کاغذ، صنایع فلز، صنایع کفپوش و مواردی از این دست اشاره نمود. این چسب جزو چسب های تک جزئی به شمار می رود.
چسب سنگ
چسب سنگ را می توان جزوه چسب های دو جزئی بر پایه رزین پلی استر غیر اشباع معرفی نمود. از جمله موارد کاربرد چسب سنگ می توان به استفاده از آن برای چسباندن سنگ های مختلف طبیعی یا مصنوعی به یکدیگر اشاره نمود. البته از این چسب ها می توانید برای موارد برای چسباندن سطوح سیمانی یا پر کردن منافذی که در بخش های مختلف ساختمان علی الخصوص در بخش های مرطوب مثل حمام و دستشویی مشاهده می شود استفاده نمایید. دلیل این امر هم این است که این چسب ها خیلی زود سخت می شوند و از چسبندگی بسیار عالی برخوردار می باشند و آب به ساختار آن ها نفوذ پیدا نمی کند.
چسب پی یو
چسب پی یو جزو چسب های تک جزئی بر پایه رزین های پلی اورتان خاص می باشد. از جمله نکات مهمی که در خصوص این چسب می توانیم به آن اشاره نماییم عملکرد سریع و انعطاف پذیری بالای آن می باشد. به همین خاطر این چسب ها امروزه در صنایع مختلف مخصوصاً صنایع کفاشی از کاربرد بالایی برخوردار هستند و در این صنایع از آنها برای چسباندن تخته های پی وی سی و پی یو به بخش رویه کفش استفاده می شود.
از چسب پی یو می توان در صنعت سنگ برای چسباندن سنگ های مختلف به یکدیگر نیز استفاده نمود. برخی افراد برای آنکه بتوانند استحکام کششی و مقاومت حرارتی چسب پی یو را افزایش دهند اقدام به ترکیب این چسب ها با هاردنر ایزوسیانات می نمایند. از دیگر موارد کاربرد چسب پی یو می توان به استفاده از آن در صنعت اتومبیل سازی برای اتصال فوم های مختلف به یکدیگر و نصب کفپوش های pvc اشاره نمود.
چسب پارکت واتربیس
چسب های فوق بر پایه رزین های واتر بیس بوده و از چسبندگی بسیار خوبی برخوردار می باشند. این چسب ها بسیار مقاوم و انعطاف پذیر هستند و از قابلیت رقیق شدن با آب برخوردار می باشند. از جمله موارد کاربرد چسب پارکت واتربیس می توان به استفاده از آن برای چسباندن پارکت و چوب بر روی سطوح سیمانی و موزاییکی اشاره نمود.
چسب موکت
چسب های فوق بر پایه کوپلیمر استایرن بوتادی ان هستند و از استحکام بسیار مناسب و قدرت چسبندگی بالایی برخوردار می باشند. از این چسب ها برای چسباندن پوشش های مختلف کف نظیر کفپوش و موکت به سطوح موزاییکی یا بتنی استفاده می شود.
چسب همه کاره شفاف
چسب های تک جزئی فوق بر پایه رزین پلی اورتان بوده و جزو چسب های فوری به شمار می رود که دارای موارد کاربرد عمومی بوده و از آن برای چسباندن سطوح سرامیکی، پلاستیکی، چینی، کاغذی، شیشه ای، چوبی، پارچه ای، مقوایی، چرمی و غیره می توان استفاده نمود.
چسب کرپ
چسب فوق یک چسب تک جزئی بر پایه لاستیک های طبیعی بوده که بسیار زود خشک می شود و به همین خاطر بسیار محبوب می باشد. از جمله موارد کاربرد چسب کرپ می توان به استفاده از آن جهت چسباندن لاستیک، پارچه و چرم های طبیعی و مصنوعی به یکدیگر اشاره نمود. به همین خاطر امروزه در صنایع تولید کفش، مبلمان و تزئینات داخلی اتومبیل شاهد استفاده گسترده از این چسب ها هستیم.
چسب کاشی خمیری
چسب کاشی خمیری چسبی انعطاف پذیر و همگن بوده که در برابر سرما، گرما و رطوبت از مقاومت بسیار بالایی برخوردار می باشد و قرار گرفتن آن در محیط های مرطوب مقاومت آن را از بین نخواهد برد. لازم به ذکر است که زمان گیرش چسب کاشی خمیری سریع نیست و به همین خاطر در حین استفاده، این چسب تایم خوب و کافی برای نصب سرامیک و کاشی به کاشی کار می دهد تا در صورت لزوم بتواند جابجایی های لازم برای نصب دقیق پیش از سفت شدن چسب انجام دهد.
از جمله موارد کاربرد چسب کاشی خمیری می توان به استفاده از آن برای نصب کاشی بر روی کاشی یا نصب کاشی و سرامیک روی سطوح مختلف سنگی، سیمانی و بتنی اشاره نمود. به طور کلی از این چسب ها می توانید برای نصب کاشی و سرامیک بر روی سطوحی که در معرض رطوبت قرار دارند استفاده نمایید.
جمع بندی
در این مقاله پس از معرفی جامع و کامل چسب صنعتی به بررسی موارد کاربرد این چسب ها پرداختیم و در ادامه انواع مختلف چسب صنعتی موجود در بازار را به همراه موارد کاربرد آنها را به کاربران معرفی کردیم. شما از کدام یک از چسب های صنعتی استفاده بیشتری دارید؟ چسب صنعتی تولیدی توسط کدام برند را با کیفیت تر می دانید؟ با در میان گذاشتن نظرات خود در بخش کامنت می توانید به کاربران کمک کنید تا بتوانند برند تولیدکننده مناسب چسب صنعتی را شناخته و با خرید چسب از این برند اقدام به رفع نیازهای خود نمایند.
سلام
معرفی خوبی بود. بعضی از این محصولات رو ندیده بودم، ممنون که باعث شدید با این محصولات آشنا بشیم.