دنیای تکنولوژی هر روز بیش از پیش باعث شگفتی علاقمندان و دنبال کنندگان خود می شود.
پس از معرفی شاهکار Galaxy S20 Ultra توسط Samsung کمتر کسی فکر می کرد اینقدر زود گوشی ای معرفی شود که توان رقابت با این غول سامسونگ رو داشته باشد اما شیائومی تمام معادلات و پیشبینی ها را بهم ریخت و بار دیگر با گوشی Xiaomi Mi 10 و Xiaomi Mi 10 pro توجه ها را به خود منعطف کرد.
چرا اینقدر درباره این گوشی خوشبین هستیم ؟
خب معلوم است. شما هر انتظاری که از گوشی تلفن همراه از دوربین گرفته تا صفحه نمایش و باتری و سخت افزار ، به طور کامل در شیائومی Mi 10 به بهترین نحو رفع شده و در برخی موارد هم حتی بهتر از Galaxy S20 عمل می کند.
نکته حائز اهمیت و مهم در این گوشی قیمت باور نکردی آن است. احتمالاً در جریان قیمت S20 Ultra هستید ولی برای آن دسته از عزیزانی که درباره قیمت این گوشی اطلاعی ندارد باید بگویم تقریباً ۱۳۵۰ یورو برای مصرف کننده آب می خورد در حالی که شیائومی Mi 10 تنها حدود ۷۰۰ یورو قیمت خواهد داشت. چیزی نزدیک به نصف قیمت Samsung !
شیائومی قصد داشت به طور رسمی نسخه گلوبال این گوشی را در نمایشگاه MWC 2020 که دیروز در بارسلونا باید برگزار می شد اما به دلیل ترس از انتشار ویروس کرونا کنسل شد ، معرفی کند.
در حال حاضر اطلاعات خیلی دقیق و رسمی ای وجود ندارد و ممکن است شاهد تغییراتی در نسخه جهانی این گوشی باشیم اما کلیّت این گوشی چیزی جز مطالبی که در زیر خواهیم گفت نخواهد بود چرا که طی کنفراسی ویدئویی این گوشی داخل چین به زبان چینی معرفی شده است.
اگر در آینده در نسخه گلوبال شیائومی می ۱۰ تغییر چشمگیری رخ داد یا اخبار تازه ای از این گوشی به دستمان رسید ، در مقاله ای جداگانه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
بهتر است شروع کنیم کمی ریز بینانه تر به Xiaomi Mi 10 pro نگاه کنیم.
از آنجایی که این گوشی هنوز وارد بازار نشده نه من و نه دیگر دوستان تجربه استفاده از آن را طبیعتاً نداریم بنابراین تمام توضیحات من بر اساس آمار منتشر شده توسط شیائومی و ویدئو های اندکی است که از این گوشی منتشر شده است. از طرفی تعریف و تمجید از گوشی ای که تازه به بازار عرضه شده و واقعاً هم کیفیت خوبی داره زیاد است و تنها وقتی معایب آن پیدا خواهد شد که در دست کاربران و مشتری های واقعی قرار گیرد پس فعلاً انتظار شمردن معایب این گوشی را از بنده نداشته باشید !
نمایشگر
نمایشگر AMO LED چیز جدیدی نیست و بسیاری از گوشی ها ، دارای همین صفحه نمایش هستند اما تعداد بسیار کمی از آنها کیفیت ۹۰Hz دارند. صفحه نمایش با نرخ ۱۸۰Hz بروز رسانی میشه که این هم از دیگر نکته قابل توجه این گوشی است. نور صفحه هم ۵۰۰ نیت است. اگر iPhone 11 pro Max با نمایشگر ۸۰۰ نیتی را کنار بگذاریم صفحه نمایش گوشی های زیادی باقی نمی ماند که توانایی رقابت با شیائومی Mi 10 pro را داشته یاشند. نیت واحد اندازه گیری مقدار نور و به شمع هم معروف است که هر نیت معادل نور تولید شده توسط یک شمع روی صفحه ای به اندازه ۱ مترمربع است.
سایز ۶٫۶ اینچی می ۱۰ با حاشیه بسیار کم باعث شده نسبت صفحه نمایش به بدنه به ۸۹% برسد. تنها ایرادی که می توان از نمایشگر گرفت شاید تراکم پیکسل پایین آن (حدود ۳۸۶ppi) است.
جدا از کیفیت صفحه نمایش و نور صفحه ، طراحی این گوشی واقعاً دل من یکی را بدست آورد. صفحه ای کم حاشیه با صفحه های گرد و خمیده کمی شبیه Samsung Galaxy S9. محل قرار گیری دوربین سلفی بدون جاشیه در گوشیه سمت چپ گوشی قرار داره. هیچ دکمه فیزیکی روی نمایشگر نیست و دکمه های تنظیم صدا و دکمه Power همگی سمت راست قرار گرفته اند. رنگ سفید Xiaomi Mi 10 Pro با حاشیه های طلایی رنگ واقعاً از نظر من زیبا و محشره و به جرئت می تونیم بگم یکی از قشنگ ترین گوشی هایی که در چند وقت اخیر دیدم. علاوه بر رنگ سفید رنگ آبی هم برای نسخه Pro در نظر گرفته شده است. Mi 10 هم دارای سه رنگ متفاوت آبی ، مشکی و قرمز است.
بدنه
شیائومی معمولاً از بدنه پلاستیکی برای گوشی های میان رده و از آلومینیوم برای گوشی های پرچمدار خود استفاده می کند. در این گوشی هم این سنت شیائومی حفظ شده و بدنه آلومینیومی با روکش گوریلا گلس ۵ هم جلو و هم پشت گوشی را پوشانده است.
مورد بسیار عجیبی که توجه من را به خود جلب کرد این است که هیچ اشاره ای به ضد آب بودن این گوشی تا به امروز نشده است. این در حالی است که گوشی ای مثل Xiaomi Mi A3 که گوشی ای میان رده است با تکنولوژی نانو آب گریز شده بود اما شیائومی هنوز هیچ اطلاعاتی در این زمینه آن هم برای پرچمدار خود نزده است. البته از منظر دیگری هم می شود به این موضوع نگاه کرد. در حال حاضر تقریباً بیشتر از ۸۰ درصد گوشی هایی که تولید می شود ضد آب است و تنها رقابت بر سر مدت زمان و عمق بیشتر زیر آب قرار گرفتن است وگرنه موضوع آب باران و تمیز کردن گوشی با دستمال مرطوب چند سالی است که رفع شده است !
سخت افزار
در حال حاضر که این مقاله را می نویسم تنها ۲۰ گوشی در جهان با پردازنده Qualcomm SM8250 Snapdragon 865 وجود دارد که می توانند از شبکه ۵G پشتیبانی کنند. (لیست گوشی هایی که دارای اسنپدراگون ۸۶۵ هستند) پردازنده اکثر گوشی ها همین کوآلکام اسنپدراگون است اما ۸۶۵ نیست. اکثر گوشی هایی که پارسال تولید شدند ۸۵۵ Snapdragon هستند مثل Galaxy Note 10 Plus. من این گوشی را نام بردم که اسم و رسمش آشناست و همه قدرت Note های سامسونگ را قبول دارند. پس فرق اسنپدراگون ۸۶۵ با ۸۵۵ چیست ؟ در این زمینه باید گفت اسنپدراگون ۸۶۵ حدود ۲۵% از نسخه قبلی خود قوی تر و سریع تر است.
حال دوباره تجسم کنید :
۲۵% سریع تر و قوی تر از Galaxy Note 10 plus ، Galaxy S10 ، Google Pixel 4 و One plus 7 pro …
درباره قلب Xiaomi Mi 10 صحبت کردیم. بهتر است یکم درباره اقدامات شیائومی برای جلوگیری از سکته قلبی گپ بزنیم !
شیائومی هیچ حد و مرزی برای خود در رابطه با استفاده از خنک کننده داخل دستگاه قائل نشده است. ۷۰ درصد از مساحت داخل گوشی به خنک کننده (هیت سینک) گرافیتی با ۶ لایه مجزا اختصاص داده شده است تا بتواند گرمای ایجاد شده در تراشه را مؤثرتر دفع کند.
باز هم حذف جک ۳٫۵mm صدا در یک پرچم دار دیگر !
واقعاً تنها مشکلی که ذهن من را آزار می دهد شاید همین مورد باشد !
اگر بخواهیم هم با گوشی فیلم ببینیم و هم داخل شارژ باشه تکلیف چیست ؟! فقط هندزفری بی سیم ؟!!؟!
درباره شارژ و باتری به طور مفصل توضیح خواهیم داد.
به عنوان آخرین نکته سخت افزاری باید اضافه کنم دو اسپیکر استریو در بالا و پایین گوشی باعث شده کیفیت صدای بسیار خوب و قوی ارائه دهد.
دوربین
باز هم می خواهم با یک سری آمار و ارقام شروع کنم. در حال حاضر تنها ۴ گوشی در جهان وجود دارد که دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی دارند. S20 Ultra ، Xiaomi Note 10 & Note 10 plus و Motorola one Hyper. به این لیست باید این دو گوشی هم اضافه کنیم چرا که دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی علاوه بر عکس های Full HD می تواند با کیفیت ۸K هم فیلم برداری کند.
Mi 10 دارای ۴ دوربین است که درباره اصلی ترین آن توضیح دادیم. باید اضافه کنم این دوربین ۱۰۸ مگاپیکسل ساخت شرکت سامسونگ است. لنز دیگر التراواید و ۱۳ مگاپیکسل است که با زاویه ۱۲۳ درجه می تواند عکس برداری کند. دو لنز ماکرو و تفه فتو هم با قدرت ۲ مگاپیکسل بر روی Mi 10 قرار داده شده است.
دوربین Xiaomi Mi 10 pro اما کمی تفاوت دارد. دوربین ۱۰۸ مگاپیکسل در هر دو یکسال است اما دوربین التراواید ۲۰ مگاپیکسل و دوربین تله فوتو ۸ با قابلیت زوم ۱۰ برابری و لنز ۱۲ مگاپیکسلی مخصوص پرتره است. دوربین سلفی هر دو ۲۰ مگاپیکسل است.
باتری
دیگر نقطه قوت این گوشی بی شک همین باتری آن است. شیائومی Mi 10 قابلیت شارژ سریع ۳۰ واتی هم با سیم و هم بدون سیم دارد. ظرفیت این باتری لیتیوم پلیمری ۴۷۸۰ میلی آمپر ساعت است که می تواند تضمینی شود تا مطمئن باشید یک روز کامل قطعاً دوام می آورد. شارژر و باتری Mi 10 Pro کمی جریانش متفاوت است. قابلیت شارژ سریع بی سیم (وایرلس) ۳۰ واتی درسته در هر دو یکسان است اما شارژ سریع با سیم این گوشی با قدرت ۶۵ وات انجام می شود. نکته قابل توجه دیگر ظرفیت کمتر باتری در ورژن Pro این گوشی نسبت به معمولی آن است ! ظرفیت باتری لیتیوم پلیمر Mi 10 pro ، کمی کمتر یعنی ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت است اما باز هم مطمئن باشید یک روز دوام خواهد داشت. از طرفی با باتری سریع ۶۵ واتی تنها ۶۱ دقیقه طول می کشد که از ۰ تا ۱۰۰ شارژ شود !
شارژ معکوس هم از دیگر مواردی است که در گوشی های جدید با ظرفیت بالای باتری قرار داده می شود. شارژ معکوس باعث می شود گوشی شما با یک کابل دو سر Type-C تبدیل به پاوربانک شود. شارژ معکوس هر دو گوشی ۱۰ وات است.
سخن آخر
قرار نبود زیاد پرحرفی کنم اما وقتی صحبت از شیائومی و پرچمدار جدیدش میشه دیگه چیزی دست خودم نیست !
به عنوان حرف آخر باید بگم که وقتی این گوشی وارد ایران بشه قیمتش احتمالاً حدود ۱۱ میلیون تومان باشه. شما با این قیمت خیلی انتخاب های زیادی دارید برای خرید اما اگر دنبال یه گوشی هستید که خیلی بیشتر از ۱۱ میلیون بهتون امکانات بده ، مثل همیشه روی شیائومی هم تمرکز داشته باشید چون به جز سامسونگ و اپل برند های خوب دیگه هم هستند !
در این مقاله مثل همیشه سعی شد از جنبه های مختلف اما به زبان ساده اقدام به بررسی گوشی کنیم. اگر به دنبال اطلاعات دقیق تر و ریز تر هستید می توانید با مراجعه به سایت GSMArena اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کنید.
راستی نظر شما درباره محصولات شیائومی چیه ؟
زیر همین پست می تونید نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید.