برای خرید گوشی موبایل ، هر کسی مولفه هایی برای خرید تو ذهنش داره.
- اگه دنبال هزینه نه چندان بالا باشیم و انتظار خاصی هم از گوشی نداشته باشیم دنبال گوشی های ارزان قیمت هستیم
- اگه از گوشی زیاد استفاده کنیم برای پیام دادن یا چرخ زدن تو اینترنت باید یه مقداری بیشتر هزینه کنیم و برای کیفیت بهتر باید دنبال خرید گوشی های میان رده بود.
- اما اگه مشخصات سخت افزاری گوشی و دوربین براتون مهمه و توانایی پرداخت هزینه های بالاتر رو هم داریم گوشی های پرچمدار یا همون گوشی های پرقدرت بازار انتخاب ما خواهند بود.
در این مقاله قراره دنبال یه گوشی باشیم که امکانات سخت افزاری و کیفیت دوربین بالایی داشته باشه اما خوب خیلی هم گرون نباشه!
فهرست مطالب
شرکت سازنده گوشی
بعد از این که فهمیدیم چه انتظاری از موبایل داریم و چقدر میخوایم هزینه کنیم حالا نوبت انتخاب گوشیه. اولین فاکتور تو خرید گوشی برای خیلی از افراد، انتخاب برنده!
- اپل: طرفدارهای اپل معمولا دنبال اطلاعات فنی خاصی نیستن، به اندازه ی پولی که میتونن جور کنن یکی از مدل های گوشی های آیفون رو میخرن و با سلفی های تو آسانسور، اینستاگرام رو زخمی می کنند! البته جدا از شوخی، گوشی های اپل یا همون آیفون از کیفیت ساخت بالا ، دوربین های قدرتمند ، رابط کاربری مناسب و البته کلی امکانات اضافی (که خیلیاشون تو ایران قابل استفاده نیست) بهره میبرند و صد البته قیمت بالایی هم دارند.
- سامسونگ : انتخاب اول و پرفروش ترین برند گوشی در ایرانه. سامسونگ تنوع بالایی داره. از گوشی های ارزان قیمت و میان رده تا گوشی های پرچمدار و گرون قیمت. گوشی های سامسونگ هم کیفیت ساخت خوبی دارند و هم نمایندگی های خدمات پس از فروش فعالی تو ایران. افرادی که اطلاعات فنی بالایی نداشته باشند یا اهل ریسک کردن نباشند دیگه دنبال برند دیگه ای نمیرن و با توجه به پولشون یکی از گوشی های سامسونگ رو میخرن و بیشتر اوقات هم پشیمون نمیشن.
- برندهای دیگر : اگه جز دو دسته بالا نباشید یعنی یا دنبال امکانات بالاتر با پول کمتر هستید یا اهل تحقیق درباره گوشی و مقایسه هر گوشی با گوشی دیگه نه انتخاب و مقایسه کلی یک برند با برند دیگه! و صد البته اهل ریسک. (چون ممکنه کیفیتی که تو اطلاعات گوشی اومده یا تو ویدئوهای بررسی اینترنت با واقعیت کیفیت گوشی متفاوت باشه)
همونجوری که بالاتر گفتم قراره ما یه گوشی بهتون معرفی کنیم با امکانات سخت افزاری فوق العاده و قیمت خیلی مناسب.
دلایل خریدن mi 9
همونطوری که میدونید هر گوشی یه سری نقاط قوت داره و یه سری نقاط ضعف و هیچ محصولی رو پیدا نمی کنید که تو همه مولفه های بهترین باشه. تو این بخش قراره نقاط قوتی رو بگیم که باعث میشه شما با دونستنش تصمیم به خرید شیاومی mi 9 بگیرید.
قدرت سخت افزاری
شاید اولین نکته ای که شما رو درباره شیائومی می ۹ شوکه می کنه قدرت سخت افزاری این گوشی باشه. رتبه بندی بنچمارک یا همون قدرت اجرای گرافیکی و برنامه های سنگین mi9 از خیلی از گوشی های پرچمدار مثل نوت ۹ و S10 پلاس سامسونگ یا هواوی P30 پرو بالاتره. البته این قدرت سخت افزاری و اجرا برنامه ها با توجه به رم ۶ گیگابایتی و یکی از قوی ترین سی پی یو های موبایلی یعنی Qualcomm SDM855 Snapdragon 855 قابل انتظاره. اگه بخوام بر اساس تجربه کار کردن بگم تقریبا مشکل هنگ کردن یا اجرای کند برنامه و بازی رو به ندرت باهش مواجه می شید.
این گوشی از دو تا سیم کارت هم پشتیبانی می کنه که فاکتور مهمی تو خرید برای ما ایرانیها! البته امکان اضافه کردن مموری کارت رو نداره و باید با همون ظرفیت ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی حافظه داخلی گوشی سر کنید. هر چند که واقعا ۱۲۸ گیگابایت حافظه برای یه گوشی کاملا کافیه به نظر من!
کیفیت دوربین
مزیت مهم دیگه Xiaomi mi9 کیفیت بالای دوربین این گوشیه. با کمی سرچ تو یوتیوب و سایت های معتبر جهانی به کیفیت بالای دوربین می ۹ پی میبرید. امتیازهای که متخصصین معروف جهانی به دوربین می ۹ دادن باعث شده جز ده تا دوربین با کیفیت گوشی های موبایل (در زمان نوشتن مقاله) قرار بگیره. بالاتر از گوشی های پرچمداری مثل آیفون XS Max یا نوت ۸ و اندکی پایین تر از هواوی P30 Pro و نوت ۱۰٫
در پشت گوشی با یه دوربین سه گانه که یه کیفیت فوق العاده رو بهتون میده مواجه میشید. کیفیت عکاسی ۴۸ مگاپیکسلی با عمق میدان ، امکان عکاسی Wide (بسیار کاربردی در هنگام گرفتن عکس های دسته جمعی) ، حالت پرتره عالی ، حالت ورزشی و … از قابلیت هایی که این گوشی در اختیارتون قرار میده. بخوام خودمونیش رو بگم از اون چیزی که هستید توی فیلم و عکس ها خوشگل تر می شید!
تو فیلمبرداری هم این دوربین نه تنها کم نمیاره و کیفیتی بالاتر از Full HD و قابلیت اسلوموشن (صحنه آهسته با کیفیت) رو در اختیارتون قرار میده ، بلکه به عنوان یک ابزار کار برای کسایی که ویدئو تجاری میسازن، هم قابل استفادس.
دوربین سلفی هم ۲۰ مگاپیکسله که اینستاگرام بازها رو خیلی خوشحال میکنه.
برای اطلاعات بیشتر میتونید به صفحه بررسی گوشی می ۹ تو معتبرترین سایت بررسی گوشی یعنی GSMArena مراجعه کنید.
صفحه نمایش و بدنه
تو سخت افزار و دوربین واقعا می ۹ از خیلی پرچمدارهای گرون تر از خودش هم بالاتر بود. اما تو بقیه موارد برتری خیلی محسوسی دیگه وجود نداره. بدنه می ۹ از ترکیب فلز و شیشه تشکیل شده. صفحه نمایش ۶٫۴ اینچی AMOLED داره و ۸۵ درصد سطح صفحه رو نمایشگر تشکیل داده (یعنی نه کلی از صفحه رو کناره ها پوشش دادن نه خبری از تمام صفحه بودن نمایشگره). بخوام راحت بگم از صفحه کاملا راضی هستین اما باهش جلوی بقیه گوشی های پرچمدار و گرون آیفون و سامسونگ نمی تونید کلاس بزارید. حسگر اثر انگشت هم زیر صفحه نمایش قرار گرفته.
باتری و شارژدهی
می ۹ باتری ۳۳۰۰ میلی آمپری داره نه بالاترین ظرفیته نه شما رو لنگ میزاره. تقریبا یه روز کاری باتریش برای استفاده معمولی کاملا پاسخگوئه و نیازی به همراه داشتن پاور بانک ندارید. اما امتیاز اصلی این گوشی اینه که از قابلیت فست شارژ Qualcomm 4 با توان ۲۷ وات بهره میبره یعنی اگه شارژر اصلی و خوب استفاده کنید تو نیم ساعت بالای ۶۰ ۷۰ درصد گوشیتون شارژ میشه. اگه اهل شارژ وایرلس هم هستید از شارژ وایرلس ۲۰ واتی هم پشتیبانی می کنه.
قیمت ۵ میلیونی!!!
شاید تا الان به گوشی علاقه مند شده باشید اما در مقایسه با پرچمدارهای برندهای دیگه ، تصمیم گیری براتون سخت شده باشه. فقط کافیه بدونید که ارزون ترین پرچمدار برندی مثل سامسونگ که نوت ۹ یا A80 باشه حداقل بالای هشت میلیون تومان قیمت داره با امکانات سخت افزاری و دوربین به مراتب ضعیف تر. قیمت می ۹ در زمان نوشتن مقاله (مهر ۹۸) تنها حدود ۵ میلیون تومانه که با توجه به امکاناتی که داره یه قیمت خیلی به صرفس. این ارزونی دو تا دلیل داره:
- به صورت کلی شیائومی به عرضه گوشی های با کیفیت بالا و قیمت پایین تو جهان شناخته میشه. دلیل ارزونی هم تمرکز روی حداقل سود و سرمایه گذاری هزینه تبلیغات روی کاهش قیمت تمام شده شرکت شیائومیه.
- مورد دوم اینه که گوشی اسفند ۹۷ به بازار عرضه شده و تو اردیبهشت تا قیمت ۹ میلیون هم به فروش میرسید تو ایران. اما با اومدن مدل های جدید ، حباب قیمتیش شکسته شد و به قیمت جهانی ۳۲۰ تا ۳۸۰ دلاریش نزدیک تر شده. (بر خلاف گوشی های سامسونگ و آیفون که اختلاف قیمت تبدیل دلاری و ریالیشون معمولا بالاست)
دلایل نخریدن می ۹
تا اینجا هر چی گفتیم از خوبی های mi 9 شیائومی بود اما خوب این گوشی خیلی هم بی عیب نیست. تو ادامه دلایلی رو میگیم که شاید به دنبال یه گوشی دیگه بگردید بد نباشه!
گارانتی و پشتیبانی
اولین و مهم ترین مشکل کلی گوشی های شیائومی وجود نداشتن رسمی گارانتی و خدمات پس از فروش شیائومی در ایرانه. تقریبا همه شرکت های وارد کننده خودشون رو نماینده اصلی میدونن اما وقتی خدای نکرده یه مشکلی برای گوشی های شیائومی پیش بیاد باید خیلی تو بازار بچرخی تا بتونی تعمیرش کنی. شرایط قطعات و خدمات پس از فروش تو این چند ساله به دلیل فروش بالای گوشی های شیائومی تو ایران خیلی بهتر شده اما تا رسیدن به سطح سامسونگ یا حتی هواوی هنوز خیلی راه داره. البته اگه تجربه اینکه گوشی خرابتون رو بردید نمایندگی و با “این مشکل شامل گارانتی نمیشه” مواجه شدید این پاراگراف عامل مهمی برای تصمیم گیری شما نمیتونه باشه!
عدم پشتیبانی از مموری کارت
می ۹ از کارت حافظه پشتیبانی نمی کنه و اگه حافظه داخلی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی براتون کافی نیست باید یه فلش یا کابل برای خالی کردن حافظه گوشی تو بازه های مختلف همراهتون باشه.
نداشتن جک هدفون
این گوشی هم مثل خیلی از گوشی های جدید پورت ۳٫۵ میلی متری هدفون رو حذف کرده و باید برای استفاده از هندزفری سیم دار از تبدیل تایپ سی هدفونی که تو پک گوشی هست استفاده کنید یا هندزفری بلوتوث تهیه کنید. نمی دونم واقعا مشکل شرکت های بزرگ با این پورت دوست داشتنی هدفون چیه که همه کمر به حذفش بستند!
البته یه سری وجود دوربین جلو تو صفحه نمایش رو جز معایب میدونن اما خود من به شخصه به کشویی بودن دوربین سلفی ترجیحش میدم.
لوازم جانبی می ۹
مورد آخری که برای خیلی از افراد مهمه، امکان تهیه قاب و گلس مخصوص گوشی می ۹ شیائومیه. قاعدتا انتظار تنوع قاب و لوازم جانبی مثل آیفون و سامسونگ رو نباید داشته باشید اما گلس و قاب گوشی مخصوص می ۹ با کمی گشتن یا مراجعه به لینک زیر قابل خریداریه و مشکلی وجود نداره.
خرید لوازم جانبی گوشی شیائومی mi 9
پانوشت ۱: متن نوشته شده با کمی تعصب و طرفداری نسبت به شیائومی و می ۹ نوشته شده است!
پانوشت ۲: تو نظرات اگه گوشی بهتری تو رنج ۵ میلیون می شناسید رو معرفی کنید و دلایلتون رو برای این انتخاب بگید.