سوئیچ شبکه
سوییچ شبکه را می توان یکی از اجزای حیاتی در اغلب شرکت ها، سازمان ها و… دانست که نقش مهمی در برقراری ارتباط آسان بین مودم و سایر دستگاه ها دارد. برای انتخاب سوئیچ شبکه مناسب، ابتدا باید نوع شبکه (خانگی، اداری، دیتاسنتر و...) و نیازهای خاص خود (مثلا نیاز به مدیریت و پیکربندی سوئیچ) را در نظر بگیرید، سپس به عواملی چون تعداد پورت ها، سرعت انتقال داده، برند و نیز قیمت سوئیچ شبکه توجه کنید. از آنجایی که خرید سوئیچ شبکه مناسب می تواند عملکرد، امنیت و سرعت شبکه شما را به صورت همزمان تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین بهتر است که قبل از خرید با این قطعه کاربردی بیشتر آشنا شوید.
انواع سوییچ
ابتدا بیایید کمی با روش کار سوییچ آشنا شویم، همانطور که میدانید هر دستگاهی که درون شبکه قرار می گیرد (چه به صورت با سیم و توسط کابل شبکه، چه به صورت بی سیم و از طریق شبکه Wireless) یک شناسه یکتا دارد که به آن مک آدرس (MAC Address) می گویند. اطلاعات در شبکه به صورت بسته های فریمی که حاوی آدرس مبدا و مقصد می باشند، جابجا می شود. سوئیچ ها اطلاعات را از مبدا دریافت کرده و با توجه به MAC Address مقصد آن را به دستگاه مورد نظر تحویل می دهند. بنابراین با وجود سوییچ شبکه می توان چندین و چند دستگاه نظیر کامپیوتر، چاپگر و… را در یک شرکت و اداره به سادگی به مودم متصل کرد.
سوییچ ها را می توان طبق ویژگی هایی که دارند به انواع مختلفی تقسیم نمود. از معروف ترین انواع سوئیچ شبکه می توان به سوئیچ مدیریت شده (Managed switch)، سوئیچ مدیریت نشده (Unmanaged switch)، سوئیچ POE (Power over ethernet switch)، سوئیچ هوشمند (Smart switch)، سوییچ ماژولار (Modular Switch)، سوئیچ لایه سه (Layer 3 Switch)، سوئیچ های مرکز داده یا دیتاسنتر (Data Center Switch) اشاره کرد؛ در ادامه با برخی از این سوییچ ها آشنا خواهیم شد.
سوئیچ شبکه مدیریتی
سوئیچ مدیریتی امکان پیکربندی و مدیریت شبکه را فراهم می کند، استفاده از این سوییچ ها به علت داشتن ویژگی هایی نظیر نظارت و تنظیمات پیشرفته (مانند VLAN و QoS)، امنیت بالا، کنترل ترافیک و… در شرکت ها، اداره ها، دانشگاه ها و… متداول می باشد.
سوئیچ غیر مدیریتی
سوئیچ های غیرقابل مدیریت جزو ساده ترین انواع سوییچ های بازار محسوب می شوند که بدون قابلیت پیکربندی می باشند. خرید سوئیچ شبکه غیر مدیریتی به علت فرآیند نصب آسان و عدم نیاز به تنظیمات خاص، راه حلی ساده و اقتصادی برای راه اندازی شبکه های خانگی و دفاتر کوچک می باشد.
سوئیچ POE
سوئیچ شبکه POE نوعی سوییچ است که علاوه بر انتقال داده ها، برق را نیز از طریق کابل شبکه اترنت به سایر دستگاه ها منتقل می کند. ویژگی انتقال همزمان برق و دیتا زمانی به کار می آید که بخواهید دستگاه هایی مثل دوربین نظارتی را به آن متصل کنید، به این شکل نیازی به تهیه آداپتور اضافه یا دغدغه نزدیک بودن به پریز برق برای دستگاه های متصل به آن وجود ندارد. قیمت سوئیچ شبکه POE در بازار متغیر بوده و بستگی به عواملی نظیر تعداد پورت ها، شرکت سازنده و… دارد.
سوئیچ هوشمند
سوییچ هوشمند ترکیبی از ویژگی های سوییچ مدیریتی و غیرمدیریتی را ارائه می دهد، البته ویژگی های مدیریتی در این نوع از سوییچ به اندازه سوییچ مدیریتی نیست و برای استفاده در یک دفتر و اداره با نیازهای متوسط، گزینه خوبی است و قیمت مناسب تری نسبت به سوییچ مدیریتی با تعداد پورت بالا و… خواهد داشت.
سوئیچ ماژولار
سوییچ ماژولار نوعی سوییچ است که کمتر اسم آن را شنیده ایم چرا که استفاده از آن تنها در سازمان های خاص، دیتاسنترها و... متداول می باشد. این سوییچ همانگونه که از نام آن پیداست جزو سوییچ های منعطف محسوب می شود و امکان ارتقاء سخت افزاری برای آن وجود دارد. ویژگی ارتقاء سخت افزاری در این سوییچ ها سبب خواهد شد که گسترش شبکه و پیکربندی شخصی سازی شده در یک دیتاسنتر آسان تر از قبل باشد.
سوئیچ لایه سه
سوییچ لایه 3 عملکردی مشابه با روتر داشته و علاوه بر آن ویژگی های سوییچ های معمول را نیز دارد. استفاده از این نوع سوئیچ ها نیز بیشتر در سازمان های بزرگ، دیتاسنترها و... متداول می باشد که نیاز به مسیریابی داخلی وجود دارد. سوئیچ های لایه 3 با ویژگی های سخت افزاری خاص خود و ترکیب شدن با روتر سنتی، سرعت اتصال دستگاه هایی که در یک زیر شبکه موجودند را بهبود می بخشد.
سوئیچ مرکز داده یا دیتاسنتر (Data Center Switch)
همانگونه که می دانید مرکز داده یا دیتاسنتر شامل تعداد زیادی سرور، تجهیزات شبکه و... است که نیاز دارند به صورت تحت شبکه ای به یکدیگر متصل باشند. در این بین برای سهولت در امر ارتباط پذیری این تجهیزات، از سوئیچ های دیتاسنتر استفاده می شود. این سوئیچ ها به گونه ای طراحی می شوند که بدون ایجاد اختلال، حجم عظیمی از داده ها را با سرعت بالا بین تجهیزات مختلف منتقل نمایند.
برندهای تولید کننده سوییچ
برندهای زیادی وجود دارند که در زمینه طراحی، تولید و عرضه انواع سوئیچ شبکه، در سطح جهانی و حتی در داخل ایران فعالیت دارند. از معروف ترین برندهای خارجی می توان به تی پی لینک، دی لینک، سیسکو، میکروتیک، مرکوسیس، داهوا، تندا و… اشاره نمود. همچنین در صورت علاقه به برندهای ایرانی می توانید سوئیچ شبکه خود را از بین محصولاتی که توسط شرکت های سیماران، الکاتو و کی دی تی تولید می شوند انتخاب کنید.
خرید سوییچ شبکه از تکنوسان
تکنوسان به عنوان یکی از وب سایت های فعال در زمینه تامین لوازم جانبی کامپیوتر انواع سوییچ شبکه از برندهای معتبر جهانی نظیر دی لینک، تی پی لینک، داهوا، مرکوسیس، تندا و… را موجود دارد. این سوییچ ها برای استفاده خانگی، اداری، تجاری و… مناسب بوده و با داشتن تنوع در مواردی نظیر ویژگی های فنی، کیفیت و قیمت انتخاب را برای شما آسان تر خواهند کرد. علاوه بر این شما می توانید با ثبت نام در سایت تکنوسان و فعال سازی اکانت همکاری نسبت به خرید سوئیچ شبکه به صورت عمده نیز اقدام فرمایید. به این منظور لطفا به صفحه خرید عمده تکنوسان مراجعه کرده و اطلاعات مورد نیاز را ارائه دهید تا با تکمیل ثبت نام، امکان رویت قیمت سوئیچ شبکه و سایر محصولات به صورت عمده برای شما فعال سازی شود.