اطلاعیه
Technosun

دسته بندی

تمام دسته بندی محصولات در تکنوسان

فن کارت گرافیک

یکی از مهمترین قطعات سخت افزاری کامپیوتر که وظیفه پردازش گرافیکی را به عهده دارد، کارت گرافیک است. در حقیقت این کارت گرافیک ها هستند که امکان پخش با کیفیت تصاویر و فیلم ها، اجرای برنامه های گرافیکی چند بعدی و همچنین اجرای بازی های رایانه ای را برای شما فراهم می سازند. کارت گرافیک ها هم مانند سایر پردازنده های رایانه ای در هنگام پردازش گرما تولید می کنند و در صورتی که این گرما و حرارت کنترل نشود، هسته پردازنده گرافیکی دچار خرابی می شود یا اصطلاحا می سوزد.

فن کارت گرافیک از یک هیت سینک و یک فن تشکیل شده است که با یک لایه نازک از خمیر سیلیکون توسط 2 یا چند پین فنری بر روی برد کارت گرافیک متصل می شود.

کارت گرافیک ها از جنبه وجود فن به دو دسته سایلنت و با صدا تقسیم بندی می شوند که

  • کارت گرافیک های سایلنت به دلیل پردازش ضعیف تر، حرارت کمتری تولید می کنند و برای خنک کردن آن ها از یک هیت سینک به تنهایی و بدون فن استفاده می شود.
  • کارت گرافیک های با صدا به دلیل قدرت پردازش بالا، گرما و حرارت زیادی تولید می کنند که برای خنک کردن آن ها علاوه بر هیت سینک از یک یا چند فن در مدل های قوی تر استفاده می شود.

دلایل خرابی فن کارت گرافیک

تمام قطعات مکانیکال از جمله فن کارت گرافیک در مواجهه با شرایط فیزیکی بد دچار خرابی و آسیب می شوند. شاید یکی از دلایل حذف قطعات مکانیکال مانند درایو نوری و هارد دیسک درایوها همین باشد. در ادامه برخی از دلایل خرابی شدن فن کارت گرافیک را ارائه می دهیم :

  1. به مرور زمان و با ورود گرد و خاک به داخل کیس کامپیوتر یا لپتاپ، این گرد و خاک وارد محفظه روغنی زیر پره فن کارت گرافیک شده و روغن زیر آن را کثیف می کند و خاصیت روان بودن آن را از بین می برد. با بروز این مشکل پره فن به سختی و با فشار بیشتر موتور فن می چرخد که باعث کاهش عمر موتور فن کارت گرافیک می شود.
  2. نوسانات برق یا عدم برق رسانی صحیح از پاور یا مادربرد به کارت گرافیک باعث خراب شدن موتور فن کارت گرافیک می شود.
  3. جایگاه و فضای نامناسب قرارگیری کارت گرافیک هم تاثیر زیادی در خرابی آن دارد. کارت گرافیکی را در نظر بگیرید که اسلات PCI زیر آن پر است و فن برای خارج کردن هوا فضای کمی دارد، همین امر باعث فشار آمدن به فن و خرابی آن می شود.
  4. اگر مدار برد اصلی کارت گرافیک دچار خرابی و استهلاک شود، همین امر باعث افزایش دمای پردازنده گرافیکی شده، در چنین شرایطی فن کارت گرافیک باید با سرعتی بیش از حد معمول برای خنک کردن پردازنده بچرخد که این امر باعث کم شدن طول عمر آن می شود.

خرید و تعویض فن کارت گرافیک

با توجه به قیمت بالای کارت گرافیک، برای تعمیر آن بهتر است فن آن را جداگانه خریداری کرده و تعویض نمایید. در بازار انواع فن کارت گرافیک 3.5×3.5 ، 6×6 و مدل های فن بزرگ در ابعاد و اندازه های مختلف و با برندهای شارک مستر، دیپ کول و زالمن وجود دارد که شما می توانید با خرید فن کارت گرافیک متناسب با گرافیک تان از فروشگاه تکنوسان آن را تعویض و از کیفیت اصلی کارت گرافیک تان لذت ببرید.

دقت نمایید که معمولا زیر فن کارت گرافیک و درست بر روی چیپست پردازنده یک لایه نازک خمیر سیلیکون قرار دارد که باعث بهبود انتقال حرارت می شود و در هنگام تعویض فن کارت گرافیک بهتر است آن را پاک کرده و مجددا تمدید نمایید.

قیمت فن کارت گرافیک

برند و مدل فن در قیمت این دسته کالایی خیلی موثر است و به نوع و قیمت خود کارت گرافیک وابسته بوده تا جایی که فن های چند ده هزار تومانی تا چند میلیون تومانی در بازارهای حضوری و آنلاین موجود می باشد. با توجه به قیمت بالای برخی از مدل های کارت گرافیک، توصیه می شود برای تعویض فن کارت گرافیک به تعمیرگاه های تخصصی مراجعه کرده که در این صورت هزینه تعویض فن کارت گرافیک نیز به قیمت خود آن اضافه می شود.