اسپیکر رومیزی
بدون شک یکی از مهمترین لوازم جانبی کامپیوتر اسپیکر رومیزی است. کامپیوترهای شخصی برای پخش صدا (صداهای ویندوز، موسیقی، فیلم، بازی و …) حتما به اسپیکر رومیزی نیاز دارند. لپ تاپ ها هم با توجه به اینکه از اسپیکرهای ساده ای در طراحی آن ها استفاده شده است برای پخش موزیک با صدای با کیفیت تر به اسپیکر های جداگانه ای نیاز خواهند داشت.
در گذشته اسپیکر های رومیزی صرفا از طریق کابلی که به خروجی کارت صدای رایانه متصل می شد، صدا را پخش می کردند. اما کم کم قابلیت های بیشتری نظیر اتصال کارت حافظه و فلش مموری به اسپیکر رومیزی اضافه شد که این امکان را برای کاربر ایجاد می کرد که برای پخش موزیک دیگر نیازی به کامپیوتر یا لپ تاپ نداشته باشند. با ورود اسمارت فون ها، قابلیت پخش بلوتوثی هم در اسپیکرها ایجاد شد و اکنون قابلیت های فراوانی نظیر رادیو و در برخی نمونه ها پاور بانک نیز مشاهده می شود.
انواع اسپیکر رومیزی کامپیوتر
ویژگی های زیادی برای اسپیکرهای رومیزی وجود دارد که بر اساس آن می توان آن ها را دسته بندی کرد، اما دسته بندی اسپیکر کامپیوتر بر اساس تعداد شبکه های خروجی آن چیزی است که در بازار جا افتاده است و به صورت زیر می باشد:
- اسپیکر دو تکه: همانطور که از نام آن پیداست از دو شبکه خروجی اصلی تشکیل شده است. برای افرادی که فضای کمتری دارند و می خواهند یک اسپیکر رومیزی کوچک تهیه کنند، این دسته پیشنهاد می شود.
- اسپیکر سه تکه: این اسپیکرها از دو شبکه خروجی اصلی و یک شبکه خروجی صدای بم تشکیل شده اند. برای افرادی که به صدای با کیفیت در حجم بالا نیاز دارند، این دسته کالایی پیشنهاد می شود. از مهمترین برندهای این دسته کالایی اسپیکر رومیزی میکرولب است.
راهنمای خرید اسپیکر رومیزی و اصطلاحات فنی آن
برای خرید بهترین اسپیکر رومیزی ابتدا نوع کاربری اسپیکر را در نظر بگیرید. اینکه آیا به دنبال یک اسپیکر کوچک قابل حمل هستید یا در نظر دارید یک اسپیکر قدرتمند برای پخش موزیک داشته باشید، با توجه به این موضوع و نکاتی که در زیر بیان می کنیم نسبت به خرید اسپیکر رومیزی اقدام نمایید.
توان خروجی
اصلی ترین معیار قدرت پخش صدای یک اسپیکر است که با واحد وات مطرح می شود. در نظر داشته باشید که اگر بر روی یک اسپیکر 2 عدد با واحد وات درج شده باشد، عدد بزرگ تر توان اسمی یا تجاری اسپیکر بوده و عدد کوچکتر توان واقعی اسپیکر رومیزی می باشد.
طراحی بدنه
طراحی های ویژه ای برای اسپیکر رومیزی در نظر گرفته می شود که می تواند محدوده پوشش دهی صدا را افزایش داده و در عین حال با بهره گیری از متریال مقاوم در ساخت بدنه، از خراب شدن صدا در پخش صداهای بم جلوگیری کند. ضمن اینکه طراحی زیبا تر سبب جلب توجه و استقبال بیشتر می شود.
ابعاد و اندازه
با توجه به فضایی که برای استفاده از اسپیکر رومیزی در نظر گرفته اید، در هنگام خرید ابعاد و اندازه های اسپیکر را در نظر بگیرید.
شبکه های خروجی
همانطور که در بالا نیز بیان شد به تعداد تکه های یک اسپیکر، شبکه های خروجی اسپیکر می گویند که هر چقدر تعداد این شبکه ها بیشتر باشد دقت اسپیکر بالاتر و تفکیک صدای آن بهتر است. دقت کنید که تعدد این شبکه های خروجی نسبتی با حجم صدای خروجی از اسپیکر ندارد و فقط کیفیت آن را افزایش می دهد.
میزان حساسیت
این ویژگی به میزان صدایی که یک اسپیکر از یک سیگنال یک واتی در فاصله یک متری ایجاد می کند، اشاره دارد. واحد حساسیت (sensitivity) یک اسپیکر بر حسب دسیبل (db) بوده و اگر این عدد زیر 88 دسی بل باشد، میزان حساسیت از معمول پایین تر است. استاندارد حساسیت 90 دسی بل بوده و برای اعداد بالاتر از 90 میزان حساسیت بالاتر و بهتر است.
امپدانس
به سطح مقاومت الکتریکی یک بلندگو گفته می شود که متناسب با فرکانس بین عدد 3.6 تا 14 اهم متغیر است. امپدانس متوسط 8 اهم است که با بیشتر سیستم های خانگی سازگار است. توجه نمایید که با کمتر شدن عدد امپدانس، اسپیکر از توان بیشتری برای پخش صدای مطلوب و با کیفیت باید برخوردار باشد.
فرکانس
محدوده شنوایی گوش انسان بین 20 تا 20.000 هرتز می باشد. بر روی اسپیکر ها دامنه ای از فرکانس بیان شده است که عدد کوچکتر نشانگر باس بوده و در کل اگر عدد کوچکتر از 50 هرتز کمتر باشد، کفایت می کند.
قیمت اسپیکر رومیزی کامپیوتر
با توجه به قابلیت ها و ویژگی های به کار رفته در یک اسپیکر نظیر ارتباط بلوتوثی، رم و فلش خور بودن، وجود رادیو، ریموت کنترل و توان خروجی یا همان قدرت صدای اسپیکر و همچنین برند و گارانتی آن قیمت اسپیکر کامپیوتر متغیر است. از برندهای شناخته شده تولید کننده اسپیکر رومیزی می توان به برندهای میکرولب، جنیوس، شیائومی، ایکس پی، تسکو، هترون و فندا اشاره کرد. برای مشاهده قیمت اسپیکر رومیزی به صورت روزانه کافی است تا با ذخیره این صفحه از فروشگاه اینترنتی تکنوسان از طریق کلیک بر روی ستاره کنار نوار جستجو آن را به لیست صفحات Bookmark خود اضافه کرده و در مراجعات بعدی تنها با یک کلیک وارد این صفحه شوید.