انبارتکانی یوزر
Technosun

دسته بندی

تمام دسته بندی محصولات در تکنوسان
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید
تعداد موردنظر را وارد کنید

میکروفون و تجهیزات استودیویی

در صنعت موسیقی، ضبط صدا، پادکست ها، پروژه‌ های صوتی و یا حتی پست و استوری اینستاگرامی، تولید صدایی شفاف و با کیفیت بالا بسیار حائز اهمیت است. تولید یک صدای حرفه ای، بدون وجود ابزارهای تخصصی نظیر میکروفون و یا تجهیزات استودیویی غیر ممکن خواهد بود. میکروفون ‌ها به عنوان قلب استودیوی صوتی عمل می ‌کنند و نقش بسیار مهمی در کیفیت نهایی صدا دارند. با استفاده از میکروفون ‌های با کیفیت، صداها به طور طبیعی و با جزئیات کاملی ضبط می ‌شوند، که نتیجه‌ آن، تجربه‌ گوش ‌نوازی را برای شنونده به ارمغان می ‌آورد.

تجهیزات استودیویی دیگری نیز نظیر پرده‌ های صوتی، پری ‌آمپ ‌ها و مبدل‌ های صوتی و... وجود دارند که در کنار میکروفون به شما در ضبط صدایی شفاف کمک خواهند کرد. در ادامه انواع میکروفون و تجهیزات استودیویی را برای شما شرح خواهیم داد تا در هنگام خرید میکروفون و یا دیگر انواع تجهیزات استودیویی مشکلی را تجربه نکنید. 

انواع میکروفون های موجود در بازار

میکروفن ها را می توان بر اساس معیارها و فاکتورهای مختلفی دسته بندی کرد. در یک دسته بندی کلی میکروفون ها در دو گروه باسیم و بی سیم گنجانده می شوند. اما با نگاهی تخصصی تر و جزئی تر می توان میکروفون ها را در 4 گروه مختلف میکروفون داینامیک، میکروفون رومیزی، میکروفون یقه ای و میکروفون استودیویی جا داد؛ در ادامه هریک از این گروه ها را با جزئیات بیشتری بررسی خواهیم کرد.

میکروفون داینامیک

عمومی ترین شکل میکروفون ها که از آن در اجرای زنده برای کنسرت ها، ضبط مصاحبه های مطبوعاتی و تهیه گزارش توسط خبرنگاران استفاده می شود، میکروفون داینامیک است. در حقیقت از میکروفن های داینامیک برای ضبط صداهای بلند و پرشدت استفاده می شود. این نوع میکروفون ها به منبع تغذیه خارجی نیاز ندارند و در مقایسه با سایر میکروفن ها قیمت پایین تری دارند. همچنین با توجه به سیستم ساده دریافت صدا در این میکروفن ها، خرابی آن ها کم بوده و در صورت عدم آسیب فیزیکی چند سال کار می کنند. در حقیقت خرید میکروفون داینامیک برای ضبط ساده های باکیفیت توصیه نمی شود.

میکروفون رومیزی

همانطور که از نام میکروفون های رومیزی پیداست، این نوع میکروفون ها از یک پایه که بر روی میز قرار می گیرد، یک بدنه معمولا فنری که قابلیت انعطاف داشته و یک کلید خاموش / روشن تشکیل شده اند. خرید میکروفون رومیزی برای دریافت صدای مجری یا ارائه دهنده و پخش یکنواخت آن به شرکت کنندگان، برای شرکت در مکالمه های اینترنتی، ویدئو کنفرانس، ساخت ویدئوهای یوتیوب، بازی های آنلاین و استریمینگ و همچنین برای فرودگاه ها، بانک، مراکز درمانی جهت صدا زدن (پیج کردن) افراد صورت می گیرد. 

میکروفون یقه ای

خرید میکروفون های یقه ای بیشتر برای ضبط ویدئوهای موجود در فضای مجازی صورت می گیرد. برای استفاده در مواردی که شخص اجرا کننده در حال حرکت است مثل سالن های همایش، آمفی تئاتر و اصولا برای اجراهای روی صحنه از میکروفون یقه ای بی سیم (وایرلس-بلوتوثی) بیشتر استفاده می شود و برای استفاده در استودیو، منزل یا اتاق کار و اصولا جایی که مجری ثابت است از میکروفون یقه ای سیم دار استفاده می شود.

میکروفون استودیویی

این میکروفن ها بیشتر برای صدابرداری های حرفه ای استفاده می شود. به طور مثال برای ضبط صدای خواننده و ساز یک قطعه موسیقی یا برای ضبط صدای گوینده یک پادکست از میکروفن های استودیویی استفاده می شود. از همین رو قیمت بالاتری نسبت به سایر میکروفون ها دارند.

نکات مهم در خرید میکروفون

اگر قصد دارید یک میکروفون برای کارهای صوتی و ویدیویی خود تهیه کنید، باید به نکات مهمی از قبیل نوع میکروفون، الگوی قطبی، فاکتور فرم و کیفیت صدا دقت کنید. در ادامه دلیل اهمیت این فاکتورها را بررسی خواهیم کرد. 

نوع میکروفون 

بسته به کاربرد و هدف شما، می ‌توانید از میکروفون ‌های دینامیک، کندانسر، کریستال یا USB استفاده کنید. هر کدام از این میکروفون‌ ها ویژگی‌ ها و مزایا و معایب خاص خود را دارند.

الگوی قطبی

الگوی قطبی نشان می ‌دهد که میکروفون از چه جهت‌ هایی صدا را دریافت و جذب می‌ کند. برخی از الگوهای قطبی عبارتند از: کاردیوئید، امنی، دوجهته، فیگور هشت و چندجهته. برای ضبط صدای گوینده، خواننده، پادکستر یا استریمر، معمولا الگوی کاردیوئید مناسب است.

فاکتور فرم

فاکتور فرم شامل اندازه، شکل و نحوه اتصال میکروفون است. برخی از میکروفون‌ ها رومیزی هستند و برخی دستی، برخی با سیم و برخی بدون سیم، برخی با پورت USB و برخی با جک 3.5 یا XLR. شما باید براساس فضای کار، تجهیزات دسترسی و راحتی خود، فاکتور فرم مناسب را انتخاب کنید.

کیفیت صدا

کیفیت صدای خروجی میکروفون به عوامل مختلف بستگی دارد؛ بعضی از این عوامل عبارتند از: پاسخ فرکانس، حساسیت، نسبت سيگنال به نويز، آمپدانس و دینامیک رنج. شما باید با توجه به نوع صدای خود و نحوه پردازش آن، مشخصات فنی مناسب را در نظر بگیرید.

تجهیزات استودیویی

برای ضبط صدای خوب و با کیفیت علاوه بر یک میکروفون خوب به یک سری از تجهیزات جانبی دیگر نیز نیاز خواهید داشت که باعث می شوند خروجی با کیفیتی به دست آید. برخی از این تجهیزات عبارتند از:

پاپ فیلتر میکروفون

پاپ فیلتر یا همان پاپ شیلد ابزاری برای افزایش کیفیت ضبط صدا و در حقیقت از بین بردن نویز ورودی به میکروفون در مواقع ضبط صدای ووکال می باشد. این وسیله از یک صفحه دایره ای شکل پارچه ای یا توری فلزی ریز ساخته شده است که به پایه میکروفون متصل شده و بین دهان گوینده و میکروفون قرار می گیرد. علاوه بر کاهش قدرت صدا، از پاپ فیلتر برای جلوگیری از پرتاب آب دهان یا رطوبت به میکروفون هم استفاده می شود.

استند میکروفون رومیزی

استند یا همان پایه میکروفون که برای ثابت نگه داشتن میکروفون و جلوگیری از تغییر شدت حجم صدای ورودی از آن استفاده می شود. با توجه به تنوع میکروفون ها، استندهای میکروفون هم در انواع مختلفی تولید می شوند. پایه آن ها یا به صورت سه پایه و یا به صورت یک صفحه فلزی گرد می باشد. روش تنظیم ارتفاع آن ها نیز معمولا به صورت پیچی می باشد. 

کیت فیلمبرداری و صدابرداری

یک پکیج کامل برای شروع ضبط ویدئو توسط گوشی های تلفن همراه که شامل پایه، میکروفون، لرزشگیر، نگهدارنده گوشی و حتی میله افزایش طول می باشد. بهترین پیشنهاد برای افرادی که قصد شروع ضبط ویدئو در شبکه های اجتماعی را دارند.

خرید میکروفون و تجهیزات استودیویی از تکنوسان

برای خرید میکروفون حتما این مطلب را در نظر بگیرید که میکروفون را به چه منظوری استفاده خواهید کرد؟ با توجه به نوع کاربری مورد نیازتان و راهنمای ارائه شده در بالا، می توانید از طریق همین صفحه اقدام به خرید میکروفون و تجهیزات استودیویی با بهترین قیمت نمایید. تکنوسان با ارائه تنوع لازم امکان خرید تک و عمده این محصولات را برای مشتریان فراهم کرده است.

محدوده قیمت (تومان)
77,5007,500,000